Dodaj do ulubionych

UW i zajęcia z WF

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 15:32
No właśnie ;) Które zajęcie polecacie i dlaczego? A które odradzacie? Mówię
równiez o tych ośrodkach spoza UW zaliczających WF.
A może ktoś chodził na taniec nowoczesny/towarzyski gdzies tam? Jak wrazenia?
Obserwuj wątek
    • heksa1 Re: UW i zajęcia z WF 16.08.04, 19:00
      Taniec towarzyski prowadzony na luzie, ale musisz mieć partnera.Wiele się nie
      nauczysz, bo za duzo ludzi.
      Siłownia też w porządku, ale mozesz trafić na Herod Babe, która nie zaliczy ci
      wf, jesli nie zrobisz 100 brzuszków.
      Polecam łyżwy lub basen.
    • Gość: ddr Re: UW i zajęcia z WF IP: *.man.busko.pl 16.08.04, 23:30
      100 brzuszkow to nie problem ale pompki.. juz gorzej :/ a co z grami
      zespolowymi? btw gdzie jest lista mozliwych zajec?
      • Gość: ddr Re: UW i zajęcia z WF IP: *.man.busko.pl 16.08.04, 23:36
        ok sam sobie odpowiadam ale moze komus sie przyda:
        lektoraty.usos.uw.edu.pl/katalog.php?rejestracja=0000-2004Z-WF
      • Gość: agson Re: UW i zajęcia z WF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 23:41
        ja polecam koedukacyjnego kosza u pani hakuby-wolkowyckiej. duzo sie gra, jest
        calkiem sympatycznie i z reguly sa fajni ludzie (moze przez to ze sa dziewuszki
        i chlopczeta :). ona prowadzi te zajecia na Stawki (psychologia)

a z siatkowki - tylko pani Mosiej!!! ale ona prowadzi to tylko dla kobitek :)
    • hng Re: UW i zajęcia z WF 17.08.04, 13:46
      A ma ktoś jakieś doświadczenia z siłownią? Szczególnie tą na karowej?
      • heksa1 Re: UW i zajęcia z WF 18.08.04, 17:51
        Pani Dąbrowa-Korzec (nie dam głowy czy dobrze pamiętam nazwisko)straszyła,ale w
        końcu zaliczyła.Przesympatyczna kobieta,ale nie wolno się spóźniać!Długie i
        cięzkie rozgrzewki.Tyle o siłlowni na Karowej.
        • Gość: Robert A jak to jest z wyciskaniem na UW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 20:21
          A jak to jest z wyciskaniem? Ile wyciska przeciętny student UW? Jakie są
          rekordy? Bardzo bym prosił o odpowiedź.
        • hng Re: UW i zajęcia z WF 19.08.04, 17:38
          Zn. kobieta ma mnie trenować na siłowni?! Toż to uderza w moje poczucie męskiej godności! ;]
    • Gość: Richelieu* Re: UW i zajęcia z WF IP: 195.117.90.* 18.08.04, 21:04
      że tak obcesowo nie na temat
      jeśli chodzi o wf we wszystkich ośrodkach

chodziłam na aerobik co bardzo było przyjemne tym bardziej, że trwało goidzinę
      a nie półtorej, bo babka stwiertdziła, że niektórzy z nas (bo chłopc też byli)
      nie wytrzymają tempa w dłuyższym czasie. Ale to bardzo sympatycne zajęcia

chodziłam też na judo, tu jednak trzeba wiząć pod uwagę, że judo na wf to
      zupełne początki i zaczyna się uczyć od zaliczania maty, żeby nie powiedzieć
      brutalniej, gleby, hihi. Jako, że zaczęłam chodzić na judo będąc już 2 lata w
      sekcji taekwon-do (nie uczelnianej), nie miałam za bardzo co do roboty.
      ale i tak judo bardzo sobie chwalono
      na zajęciach z tych najbardziej popularnych było jeszcze aikido i basen. Aikido
      było krótko, ale co za tłumy szturmowały listę wpisową, za to basen kosztował
      15 zł za semestr, co przy cenie normalnej 5 zł za godzinę było ceną znikomą.

pustki były za to na ping-pongu, wszędzie są pustki?

No i, jako człowiek o raczej mikrym wzroście, nie przekraczającym 165, nigdy
      nie lubiłam ani kosza ani siaty. Sztuki walki, jako idealne dla każdego z
      odrobiną, hehe, mięśni i nie za wysokiego, to zupełnie co innego. Dlatego poza
      faktem czy gdzieś jest tłum chętnych, czy baba herod, czy zajęcia w sobotę o
      siódmej rano, wziąć pod uwagę przede wszystkim o się lubi. Lub co się zamierza
      polubić
    • Gość: pierwszoroczniak A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze ? IP: *.aster.pl 19.08.04, 15:38
      1 typ zajęć wystarczy ?
      Czy trzeba połączyć KRAVMAGA z tańcem towarzyskim i Aqua Fitness ? :)
      • psyche84 Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze 19.08.04, 15:44
        wystarczy jeden typ, chociaz to wcale nie glupi pomysl, takie polaczenie :)
      • Gość: Aga Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze IP: 81.15.254.* 19.08.04, 15:49
        Na jedne wystarczy. Ale co semestr możesz zmieniać...;)
      • Gość: Richelieu* Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze IP: 195.117.90.* 19.08.04, 15:56
        hehe, kravmaga dla delikatnych studentów? to się nadaje tylko dla zawodowych
        żołnierzy jeżdżących w najniebezpieczniejsze rejony
        • tak_zwany Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze 19.08.04, 18:18
          Czy Krav Maga jest rzeczywiście na UW? Nie wiedziałem. Jeśli tak, to już wiem,
          na co się zapisać:)))
          • Gość: gosia gdzie ten spis?!!! IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 19.08.04, 20:07
            ja wciaz nie moge wejsc na strone z tymi lektoratami.jakis wirus,zabezpieczenia
            itp.kiedy sie trzeba zapisac?
            • Gość: Aga Re: gdzie ten spis?!!! IP: 81.15.254.* 19.08.04, 20:14
              Klikaj wszędzie na OK, to strona się otworzy;)A na niej jest napisane wyraźnie,
              że rejestracja na w-f zacznie się 1 września, więc spokojnie, masz jeszcze
              czas...
              A ja mam zwolnienie z w-fu. I spokój.
              • Gość: gosia Re: gdzie ten spis?!!! IP: *.blokowe.pl / *.blokowe.pl 20.08.04, 22:51
                a jak sobie zalatwic takie zwolnienie?!!!to by mi najlepiej odpowiadalo!
                • Gość: Richelieu* Re: gdzie ten spis?!!! IP: 195.117.90.* 20.08.04, 23:16
                  przedstawiasz zaświadczenie o min. 3. grupie inwalidzkiej
                  lub zaświadczenie o byciu w ciąży
                  lub udajesz się na komisję badającą Twoją kompletną niezdolność do
                  jakichkolwiek ćwiczeń, czyli odpowiendik lekarkiej komisji przyznającej renty

dlaczego nie ćwiczenie najbardziej by Ci odpowiadało? Jest tyle dyscyplin do
                  wyboru, że zawsze można wybrać coś specjalnie dla siebie.
          • Gość: Richelieu* Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze IP: 195.117.90.* 19.08.04, 20:38
            uu, otarcia, przetarcia, zwichnięcia, naciągnięcia
            a filozofia walki jedna, w ryja, w ryja
            grr, nigdy się do krav nie przekonam, a faktycznie na UW krav mają, no coś
            takiego

• tak_zwany Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze 19.08.04, 21:07
              Ja na to patrzę pragmatycznie - poprzez swoje zdolności i potrzeby. Mi
              wyrafinowana filozofia walki potrzebna nie jest - tylko jak pijanego dresiarza
              spotkam, żebym umiał zrobić coś więcej niż tylko patrzeć, jak mi bęcki spuszcza.
              Metoda obrony jest mi obojętna - liczy się efekt, nie styl. Cóż, a jak spotkam
              trzech... To i czarny pas karate nie pomoże...
              • Gość: Richelieu* Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze IP: 195.117.90.* 19.08.04, 21:31
                ha, ja pomimo kilku dobrych lat w klubie taekw (i ani jednego złamania w tym
                czasie ;) wyrobiłam odruch obronny paznokciowo-oczowy w lżejszej wersji
                duszeniowy, jeśli dosięgnę, bo gdy napastnik miałaby 190 to ja z moim 162
                miałabym problem.

zabawna sytuacja, dla mnie, przydarzyła się w zamku strachu. takie namioty w
                którcy przebrani za duchu chłopcy straszą. Więc wchodzę, mroczno, muzyka,
                okulary 3D i wyskakuje duch, znienacka. A ja z neioczekiwaności bardziej nie ze
                strachu łap go za szyję i do ziemi. To była sekunda.
                Dobrze, że kolega jego był blisko, bo gdybym przygniotła kolanem tchawicę
                miałby straszenie.
                I nie chodzę już do zamków strachu bo jestem niebezpieczn dla otoczenia, hihi.
                A ja się naprawdę przestraszyłam

zaś w ciemnych zaułkach.. wsadziłam raz palec do oka i mnie to niesamowicie
                obrzydziło. Nie wiem co się stało z tym okiem, ale gdyby nie najbanalniejszy
                sposób obrony to mnie by ubyło. I tyle są potrzebne sztuki walki, nawet tak
                ofensywne jak taek. Dobre są też szpilki i parasolki ze szpikulcem. hehe

Jednego się za to uczy, najważniejszego w tym wszystkim. Zaatakowana kobieta ma
                wątpliwości czy samej nie zaatakować dopóki nie będzie rozebrana, zgwałcona i
                pobita. Na zajęciach uczy się odruchów samoobrony, bo palec w oku czy szpila w
                genitaliach pozwoli nawet małej osobie zachować zdrowie żeby nie pozwiedzieć
                życie. Tyle, że znając własne możliwości odruchów i nie potrafiąc jeszcze nad
                nimi zapanować, bo następny stopień wtajemnicznia, że tak powiem, trzeba bardzo
                uważać na niespodzianki, tak jak chłopak w zamku strachu niemal uduszony przeze
                mnie.

a układy, kroki.. najpierw i tak trzeba powalczyć z własną, hm, wiotkością
                mięśni, zwłaszcza, że niektóre układy wręcz wymagają umiejętnoci zrobienia
                szpagatu. Stąd jeśli człowiek przez rok ćwiczy dla poprawienia swojej
                sprężystości bez ani jednego układziku to i tak odniesie tylko korzyści

a krav jest dobra dla tych co chcą szybko i na chama. Nie lepiej od razu
                bejsbola wziąć? Albo naostrzony ołówek?

• tak_zwany Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze 19.08.04, 21:43
                  Bejsbol jest niepraktyczny w obronie, a zaostrzony ołówek niewygodnie się nosi
                  tak, aby był pod ręką w razie czego. Natomiast na Krav Maga przede wszystkim
                  można się nauczyć prawidłowych odruchów - a to podstawa.
          • psyche84 Re: A na ile zajęć trzeba się zapisać w semestrze 20.08.04, 08:22
            jest jest, tylko, ze odplatna.
    • Gość: ... Re: UW i zajęcia z WF IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 08:48
      a czy na wieczorowym prawie w-f tez jest obowiazkowy??? Bo slyszalam, ze nie. A
      jesli chcialabym uczestniczyc w zajeciach co powinnam zrobic???
      • psyche84 Re: UW i zajęcia z WF 20.08.04, 09:01
        Wf dla wieczorowych jest fakultatywny.A z rejestracja to nie wiem dokladnie,
        dzienni przy odbieraniu indeksow dostaja haslo do swego konta i wtedy moga sie
        zalogowac.
        • Gość: kempes Re: UW i zajęcia z WF IP: 82.160.69.* 21.08.04, 10:50
          a czy moge przykladowo chodzic na pingpong cale 4 lata, czy musze jakos zmieniac
          te zajecia?
          • tak_zwany Re: UW i zajęcia z WF 21.08.04, 11:04
            Nie musisz zmieniać. Jeżeli tylko uda Ci się zapisywać przez 4 lata to proszę
            bardzo. Masz określoną ilość godzin, a jak je rozdysponujesz, zależy tylko do
            Ciebie.
            • Gość: ddr Re: UW i zajęcia z WF IP: *.man.busko.pl 21.08.04, 12:54
              ehehe 4 lata to raczej nie.. moze 4 semestry :)
              • Gość: hhhhhhh Re: UW i zajęcia z WF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:30
                No właśnie... Ile w końcu jest tego wf'u? Czy to jakoś zależy od wydziału, czy
                wszyscy studenci mają zaliczyć tyle samo semestrów??
                • Gość: Aga Re: UW i zajęcia z WF IP: 81.15.254.* 21.08.04, 18:06
                  Zależy od wydzialu - spotkalam się z ilością 3-6 semestrów. U mnie np. byly 4.
                  A co do zwolnień z w-fu - na UW nie ma żadnch komisji lekarskich, wystarczy
                  pokazać zaświadczenie od lekarza. Nosilam je cztery razy - ani razu nikt go nie
                  czytal! Aż się prosi o oszukiwanie, doprawdy (choć to akurat nie mój problem).
    • kamaoka tenis ziemny 22.08.04, 21:38
      przejrzalam liste, i zauwazylam ze mozna wybrac etnis ziemny - jak z tym
      ejst?!?! jak wygalsdaj te zajecia, cp sie na nich robi, moze wiecie?
      a moze wiecie gdzie ejst jakies foryum srudentwo UW (ogolnie i szczegholowo -
      mam na mysli wydzial ekonomii)?
      • kamaoka errata 22.08.04, 21:39
        studentow a nie "srudentwo":P
      • psyche84 Re: tenis ziemny 23.08.04, 08:17
        tenis ziemny jest, ale wydaje mi sie, ze platny...co do forum studentow UW to:
        www.samorzad.uw.edu.pl/forum
        a to jest forum WNE www.samorzad.wne.uw.edu.pl/forum/
        • kamaoka Re: tenis ziemny 23.08.04, 22:02
          dzieki:)
    • hng Re: UW i zajęcia z WF 23.08.04, 00:55
      To ja dorzucę jeszcze jedno pytanie: chodził ktoś na jogę? jaki jest poziom tych zajęć?
      • nono3012 Re: UW i zajęcia z WF 23.08.04, 15:42
        Jak dostac sie do sekcji plywackiej ? Sa jakies specjalne wymagania?
    • Gość: łon NAUKA PŁYWANIA... IP: *.aster.pl 23.08.04, 18:07
      A czy można zapisać się na naukę pływania ?
      Niestety nie umiem pływać, jestem ułomną istotą, która nie nabyła tej jakże
      rozchwytywanej umiejętności i pozostaję daleko w tyle za studenkim kolektywem
      pływackim. Pragnę się jednak nauczyć pływać, ale nie wiem czy w ramach zajęć
      semestralnych z wułefu będzie się można się na coś takiego zdobyć.

• psyche84 Re: NAUKA PŁYWANIA... 24.08.04, 08:26
        na plywalni sa rozne grupy, jak sie zapiszesz do poczatkujacej to z pewnosscia
        Cie naucza plywac ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka