Dodaj do ulubionych

zgubiony index

16.08.04, 18:19
Drodzy moi pomózcie czy komus kiedyś na studiach zgubiono index? wyobrazcie
sobie,że mi raz na II roku i to ja musiałam odtwarzać wpisy biegając za
wykładowcami , a wkońcu gdy złożyłam duplikat z trudem wypełniony
dowiedziałam się,że duplikat zniszczono, kartę egzaminacyjną zgubiono choć w
sekretariacie utrzymują, że jej nie dostali a ja nie wiem jakim cudem z IV
semestru dostałam sie na VI no i teraz mam sie bronic mijaja mi 2 lata a
okazuje się że muszę znowu odtworzyc oceny bo pani sekretarka nie przepisała
ocen z duplikatu do indeksu (który po pół roku odnaleziono)i nie ma ocen z IV
semestru a ciekawa jestem jak odtworzę oceny po 3 latach kiedy sama nie
pamiętam jakie to były dziekan sie ponoc takimi sprawami nie zajmuje a pani
sekretarka mówi mi ,że podczas rozmowy z nią przez telefon jestemm
nieprzyjemna! czy ktos sie dziwi? zapłaciłam za ta szkołe kupe kasy mam
kredyt studencki spłacam go pracując fizycznie i nie mam kiedy nawet biegac
za czyms tak nierealnym jak wpisy po tylu latach czyktos wie kto może pomóc w
takiej sytuacji do konca wrzesnia musze sie obronic pomocy!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Richelieu* Re: zgubiony index IP: 195.117.90.* 16.08.04, 18:30
      przecież każdy nauczyciel ma 2 arkusze ocen, czasem nawet 3 choć to już
      przesada. Twój indeks jest niezmiernie ważny, ale i bez niego, na podstawie
      tych arkuszy z każdego przedmiotu, oceny można wypisć. Wyjaśniałabym przede
      wszystkim dlaczego mam być na VI a nie na IV semestrze, bo pewnie durna
      lafirynda w dziekanacie się machnęła, a teraz zrzuca winę na studentów
      • heksa1 Re: zgubiony index 16.08.04, 18:57
        Na jakiej uczelni?
        Na jakim wydziale?
        Pytam, bo czasem takie info jest niezbędne, żeby coś doradzić.
        Przede wszystkim protokoły z egzaminu trzeba trzymać min 3 lata, jeśli nie
        więcej.Powinni je trzymać w archiwum.Zapytaj o nie.
    • Gość: bianca Re: zgubiony index IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 19:22
      niestety brakuje 10 ocen z IV semestru który był w duplikacie i został oddany
      wraz z karta egzaminacyjną której tez nie ma nauczyciele ocen nie maja tylko te
      z egzminów a reszta to abstrakcja juz trzy lata temu jak zbierałm wpisy do
      duplikatu nie chcieli mi wpisac bo niby za co za ładne oczy? a teraz z
      duplikatu do oryginału??// ta wspaniała szkoła to dswe pedagogika mediów jakos
      im to nie przeszkadzało na V i na VI semestrze bo płaciłam za szkołę ta durna
      sekretarka która nie przepisała ocen z duplikatu juz nie pracuje ato ona
      mówiła mi że nie ma potrzeby bo duplikaty sie przechowuje tynczasem
      dowiedziałam sie że sie niszcy choc termin 2 lat na obrone mija mi do[piero we
      wrzesniu niestety ocen nie da sie odtworzyc pani w sekretariacie sie dziwi a mi
      jakos nikt nie przysłał zawiadomienia o skresleniu z listy studentów dopiero
      teraz przed obrona mówia mi że mam oceny odtworzyc ciekawe jak ja nie jestem z
      wrocka i nie moge rzucic pracy ale powiedzcie dlaczego ja 2 raz mam ponosic
      konsekwencje zgubienia przez nich indeksu???
      • heksa1 Re: zgubiony index 16.08.04, 19:49
        Według kodeksu postępowania administracyjnego, trzeba robić protokoły
        egzaminacyjne, to nie są karty egzaminacyje.To arkusz ocen z każdego
        przeprowadzonego egzaminu.
        Jeśli to szkoła prywatna, postrasz w ostateczności mediami, albo Państową
        Komisją Akredytacyjną:) W OSTATECZNOSCI!!!
        • bianca Re: zgubiony index 17.08.04, 18:57
          sęk w tym że oceny z egzamiów mają ale tylko te bo ze zwykłych zaliczeń nie
          maja ocen nigdzie normalnie nigdzie ja nie wiem co to za szkoła
          ale dziekuję za rade pozdrawiam
          • Gość: fela Re: zgubiony index IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:57
            owszem u nas zgubili na 1 roku chyba 3 dziewczynom indesky. od tamtej pory po
            kazdej sesji przd zlozeniem indexu wedrowalismy wszyscy na xero i zbieralismy
            kopie kart egzaminacyjnych na wszelki wypadek.
            wg mnie trzeba to naglosnic.
            • sylvia_z Re: zgubiony index 26.11.04, 21:53
              Mi również zgubili indeks. Powiedzieli, mi że za duplikat muszę wnieść opłatę,
              i że muszę uzupełnić wpisy niby tylko z 1 roku, ale to juz wystarczy.
              Powiedziałam, że nie zapłacę i nie będę za wpisami chodziła, bo to nie moją
              wina i nie ja zgubiłam. Panie w dziekanacie były tak uparte, że musiałam 2 razy
              w tej sprawie do dziekana chodzić. Postawiałam, wkońcu na swoim, indeks już
              mam - duplikat. Ale mam nauczę, również od tej pory, jak chodzę złożyć podanie,
              indeks czy cokolwiek na piśmie w dziekanacie - to proszę o potwierdzenie, że
              złożyłam daną rzecz!
              • Gość: wawa Re: zgubiony index IP: *.spm.pl / *.spm.pl 27.11.04, 00:58
                co do zgubionego indeksu - duplikat indeksu powinien wystawić dziekanat na
                podstawie kart zaliczeniowych które powinny zostać w teczce studenta, jeżeli i
                karty zaginęły (co nie powinno sie zdarzyć) oceny można przecież odtworzyć z
                rejestru ocen. Protokoły egzaminacyjne i zaliczeniowe przechowuje się przez 5
                lat w archiwum (obowiązek uczelni) - tylko nie wszyscy wykładowcy wpisują oceny.
                Pracownik dziekanatu wpisuje do duplikatu oceny, pisze podpis nieczytelny i
                dziekan na końcu stwierdza zgodność. Tak jest u mnie i nie wyobrażam żeby było
                inaczej. Co do określenia lafiryndy z dziekanatu nie podoba mi się - proponuję
                tak zwracać się do mamy - bedzie na pewno zachwycona.
                • Gość: wawa Re: zgubiony index IP: *.spm.pl / *.spm.pl 27.11.04, 01:08
                  wydanie duplikatu indeksu jest bezpłatne - za indeks nie można pobierać żadnych
                  opłat (ani za oryginał ani za duplikat)
                • sylvia_z Re: zgubiony index 27.11.04, 22:55
                  duplikat indeksu powinien wystawić dziekanat na
                  > podstawie kart zaliczeniowych które powinny zostać w teczce studenta, jeżeli
                  i
                  > karty zaginęły (co nie powinno sie zdarzyć) oceny można przecież odtworzyć z
                  > rejestru ocen. Protokoły egzaminacyjne i zaliczeniowe przechowuje się przez 5
                  > lat w archiwum (obowiązek uczelni) - tylko nie wszyscy wykładowcy wpisują
                  oceny

to mi było wiadome, od samego początku, ale cóż poradzić na upór innych.

Co do określenia lafiryndy z dziekanatu nie podoba mi się - proponuję
                  > tak zwracać się do mamy - bedzie na pewno zachwycona.

To chyba nie było do mnie, bo ja nie użyłam takiego stwierdznia...

• Gość: wawa Re: zgubiony index IP: *.spm.pl / *.spm.pl 28.11.04, 10:57
                    nie to ktoś inny - Richelieu* we wcześniejszej wypowiedzi - na innym forum
                    stwierdziłam że staje się wulgarny i to chyba prawda
                    • Gość: Richelieu* Re: zgubiony index IP: 195.117.90.* 28.11.04, 15:30
                      ? chyba nie uważasz, że z prostytucją trzeba się cackać nazywając ją jeszcze
                      bardziej łagodnie. A z wulgarności ja wyrastam, a nie staję się
                      • veritas1 jeszcze 1000 lat i znajdzie sie sponsor dla R... 28.11.04, 16:00
                        ...Muzeum Archeologiczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka