Dodaj do ulubionych

WSB czy MWSLiT?

11.08.14, 21:33
Cześć:)
Zastanawiam się nad wyborem studiów zaocznych. Logistyka, na tych dwóch uczelniach. Czy ktoś mógłby cokolwiek mi doradzić? Opinie w internecie są sprzeczne, nie znam nikogo, kto ze znajomych kończył lub jest tam. Czy polecilibyście którąś z nich? Cokolwiek wiecie o przedmiotach, zaliczeniach, wykładowcach, piszcie.
Dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc.
Obserwuj wątek
    • nestiana Re: WSB czy MWSLiT? 15.08.14, 14:07
      WSB to dobry wybór pod kątem logistyki. Mają ciekawe specjalizacje. W programie nauczania jest sporo zajęć praktycznych. Wykładowcy są naprawdę spoko, idzie się dogadać ze wszystkimi. Złego słowa powiedzieć nie mogę. ;p
      • Gość: jjacek Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.tktelekom.pl 29.08.14, 12:49
        MWSLiT nie polecam niczego cię nie nauczą tam chodzi tylko o to żebyś płacił kasę, normalnie będą wyrywać ci pieniądze z reki. Taki przykład jest zawieszona tablica informacyjna jak sama nazwa wskazuje do wywieszania informacji lecz nie na tej uczelni otóż nie dowiesz się z niej np że jutro nie masz zajęć czy kiedy masz jakieś kursy ale za to cała tablica skrupulatnie odświeżanych informacji kto ile ma zadłużenia. będziesz miał co najmniej jedną poprawkę na semestr żeby zapłacić dodatkowo 250zł wszyscy są nieuprzejmi i oprócz twojej kasy nic nikogo nie interesuje. Uczelnia idiotyczna przedmioty i zajęcia, które ci się przydadzą później w życiu są lekko traktowane ale za to bzdury typu mechanika albo budowa i eksploatacja maszyn jeszcze tak bzdurnie prowadzona jak tam (zdawalność 5 osób pozytywnie a 75 niestety 250 zł i jeszcze raz) i właśnie na takie przedmioty kładzie się tam nacisk dlaczego no chyba rozumiesz jeżeli masz bardzo dużo pieniędzy i chcesz się uczyć fizyki i matmy zamiast czegoś o transporcie to idź do MWSLiT.
    • 3daniel3 Re: WSB czy MWSLiT? 30.08.14, 13:50
      Ze swojej strony też polecam Wyższą Szkołę Bankową. Poziom jest wysoki, mimo, że niektórym się wydaje ,że prywatna to jakaś gorsza, a to nieprawda. Egazminy są takie jak wszędzie. Teraz masz jeszcze okres promocyjny na czesne. Jak się postrasz to i ze stypendiami nie ma problemu. Ja mam i za naukę i socjalne.
    • Gość: santi Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.hartvoorinternetvrijheid.nl 11.09.14, 22:16
      Jestem absolwentem MWSLiT studiów licencjackich, obecnie pracuje w branży jak i reszta moich kolegów z roku. Na studiach było spoko. Ogólnie fajna atmosfera panowała na uczelni, z tą tablicą informacyjną to bzdura, chyba ktoś uczlnie pomylił bo wszystko jest w wirtualnym dziekanacie; zresztą możesz się wybrać i sam poszukać magicznej tablicy która nie istnieje. Poprawki zdarzają się, chociaż jak byłem nie słyszałem by nie zdało 75 na 80 osób wow który rocznik tak miał?; ale tak jest to uczelnia na której uczyć się trzeba. No ale nie ma po niej problemu z robotą, jak po każdej dobrej uczelni specjalistycznej jesteś szukanym na rynku pracy specjalistą; zresztą oni od 13 lat uczą logistyki, teraz logistyka jest modna więc wszyscy mają logistykę...ale czy uczelnie ogólne mogą tak wykształcić jak specjalistyczne? wątpię. Wybieram się do nich na magisterkę; szkoda że na niej też nie mają studiów dualnych

• Gość: Kikka Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.xzyqvk.co.uk 26.09.14, 15:41
        Widziałem ostatnio artykuł w gazecie o tych dualnych, studiujesz i pracujesz jednocześnie. Kurcze w końcu się ktoś porządny zajął tym tematem. Już kilka lat temu obserwowałem rynek edukacji w Europie i tam to jest podstawa. Nie ukrywam, że sam się zastanawiam czy nie spróbować na kierunku transport, mają fajnych partnerów co zachęca mnie do podjęcia kolejnych studiów. Poza tym mam tez kilku kumpli, którzy skończyli tą uczelnię, wypowiadali się bardzo pozytywnie, szczególnie pod kątem merytorycznym, bo o to w tym chodzi, żeby po studiach mieć porządną wiedzę.

• lenari Re: WSB czy MWSLiT? 28.09.14, 11:21
      Moi znajomi chodzą do WSB i bardzo sobie chwalą. Nie znam nikogo akurat na Twoim kierunku, ale jeśli chodzi o cała szkołę to kadra pedagogiczna jest podobno bardzo dobra. Szkoła idzie w wielu kwestiach studentom na rękę no i maja sporo promocji, więc można zaoszczędzić.
      • Gość: oe Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.14, 11:56

Dzień dobry,

Kadra Wyższej Szkoły Bankowej to świetnie wykwalifikowani PRAKTYCY.

Jeżeli chodzi o promocję to do 30 września wpisowe za 0 zł!

Zapraszamy!
        www.wsb.pl

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań
        Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia
      • asia_balba Re: WSB czy MWSLiT? 14.10.14, 14:10
        Moja siostra studiuje na WSB informatykę, początkowo narzekała, że duzo nauki,ale jest zadowolona bradzo.z tego co wiem kadra dydaktyczna jest profesjonalnie przygotowana, system nauki jaki tam panuje jest biznesowy, to plus bo łatwiej jej jest na rynku pracy.
    • 1lotta Re: WSB czy MWSLiT? 28.09.14, 17:35
      Na WSB mają poza tym ciekawsze specjalizacje jeżeli chodzi o ten kierunek.
    • onlineekspertwsb Re: WSB czy MWSLiT? 15.10.14, 12:33
      Jak najbardziej polecam studia w WSB. Z dobrych źródeł wiem, że są ciekawe, a przekazana w nich wiedza pomocna w rozpoczęciu kariery zawodowej :) Co do logistyki, zachęcam do zapoznania się z nowym kierunkiem studiów II stopnia na WSB z zakresu inżynierii systemów logistycznych. Ten kierunek ma przyszłość!

A samą logistykę w WSB można studiować w Bydgoszczy, Gdańsku i Wrocławiu. Serdecznie zapraszam.

W razie pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki
      Online Ekspert WSB II stopnia
      • asia_balba Re: WSB czy MWSLiT? 23.10.14, 15:30
        Mój kuzyn poszedł na inżynierię systemów logistycznych na wSB, ciekawe jak się przyjmie:)
        • onlineekspertwsb Re: WSB czy MWSLiT? 09.11.14, 22:30
          Jestem przekonany, że przyjmie się bardzo dobrze. Ten kierunek został otwarty na naszej uczelni po wnikliwej obserwacji rynku i jest odpowiedzią na płynące z niego zapotrzebowanie. Jak już wspomniałem: ten kierunek ma przyszłość!

Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki
          Online Ekspert WSB II stopnia
    • Gość: Natalia83 Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.centertel.pl 24.11.14, 17:46
      Nie polecam MWSLiT. Wykładowcy nie przygotowani do zajęć. Traktują studenta jak wroga.Oczywiście bez poprawek się nie obejdzie. Tylko o kasę im chodzi. Uczą bzdur, a raczej nic konkretnego tam się nie da w ogóle nauczyć. Zaliczać trzeba kilka razy. Wykładowcy wybierają sobie swoich pupilków. Jak podstawówka lub przedszkole. Jednym słowem unikajcie tej uczelni. Brak konkretnej nauki, a za to na każdym przedmiocie prezentacja z której nikt nic nie wynosi. Zamiast uczyć porządnej teorii wykładowcy idą na łatwiznę. Powinni dawno tą szkołę skontrolować i zamknąć. Kto to widział by trzy lata jechać i zaliczać na samych prezentacjach. A wiedzy brak, brak, brak.
      • Gość: żaku Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.korbank.pl 29.01.15, 22:03
        hmmm, ciekawa opinia; nietypowa. mwslit działa od jakiś 14 lat specjalizuje się w logistyce, nie znam innej uczelni która się w logistyce specjalizuje, cała reszta to tak od 3-4 lat, kierunki popowstawały bo logistyka stała się modna; w mwslit wiedza bardzo konkretna, chyba nie student to pisze, lub ten co nie zdał sesji. No nie każdy musi mieć magistra z renomowanej uczelni, można przecież pójść gdzie indziej...
        • natchiuza Re: WSB czy MWSLiT? 02.02.15, 08:46
          Cześć, jak to? Przecież szczególnie w logistyce specjalizuje się Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu, mają tam właśnie studia dualne, zastanawiam, się żeby na nie pójść, fajna sprawa, kończę właśnie technikum, niby nie chciałam iść na studia, chciałabym już zacząć pracę, zbierać doświadczenie, ale na tych studiach mogę jednocześnie pracować i studiować, w świetnych firmach logistycznych, a dodatkowo, na tych studiach zajęcia są w 50% w języku angielskim, więc przynajmniej wezmę się porządnie za podszlifowanie mojego angola. Myślę, że to świetna opcja uczyć się i jednocześnie już pracować.
          • Gość: żaku Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.korbank.pl 03.02.15, 23:23
            tak to prawda, wsl jest również dobrą uczelnią specjalistyczną i również ma studia dualne; Chodziło mi o dolny śląsk
        • Gość: Andrzej_wqq Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.de.siekmann.net 23.02.15, 10:25
          UUfff jestem bogiem, zaliczyłem kolejną sesję!!! Co się stresowałem to moje, ogólnie lekko nie było, najgorzej z mechaniką, ale nic mam do przodu. Teraz weekend, czas na świętowanie
        • Gość: tenny Re: WSB czy MWSLiT? IP: 176.10.99.* 27.04.15, 13:56
          No świętować zawsze trzeba takie sukcesy, coś o tym wiem będąc prawie wiecznym studentem  Ogólnie im dłużej studiuję tym widzę jak wiele się zmienia w ofertach tych uczelni. Ostatnio dużo czytam i ciekawi mnie oferta tych studiów z łapaniem doświadczenia w toku nauki. Ktoś z Was już miał z tym styczność? Jak to jest uczyć się i pracować jednocześnie? Może znów zmienię kierunek i uczelnię hehehehe

• Gość: rate Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.static.korbank.pl 27.05.15, 00:03
            no to niezbędne łapać doświadczenie i studiować; bez doświadczenia nikt cię nie zatrudni...takie fakty, taka prawda
            • Gość: aleksandrag Re: WSB czy MWSLiT? IP: 83.230.104.* 09.07.15, 15:04
              Ja polecam WSB w Dąbrowie Górniczej - mają dużo fajnych kierunków i właśnie program "3 dni studiujesz, 2 dni pracujesz", gdzie można już budować swoje doświadczenie :) studiuję u nich na 2 roku i jestem bardzo zadowolona!
          • Gość: Arne Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.13.199.109.static.rdi.pl 30.09.15, 19:08
            Co jest lepszym wyborem na ten czas? WSB Wrocław z masa specjalizacji czy może jednak stare MWSLiT? A może UE Wroc? Właśnie otworzyli kierunek logistyka
            • Gość: agatka Re: WSB czy MWSLiT? IP: *.static.korbank.pl 03.01.16, 01:28
              jakość jak idziesz na studia jest najważniejsza; wiele jest uczelni które uczą wszystkiego; chcesz być specjalistą wybierz uczelnie specjalistyczną
    • Gość: perlina Re: WSB czy MWSLiT? IP: 46.28.108.* 17.02.16, 12:10
      Ja studiowałam niestacjonarnie na Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu oraz jestem zadowolona. Studiowałam tam finanse oraz rachunkowość. Nie było jakoś tam trudno ale jeśłi ktoś chciał ze studiów wyciągnąć dużo to mial taką możliwosć bo zajęcia były prowadzone przez osoby pracujące w zawodzie co mi się bardzo podobało. Nie nauczali nas tam głupot ale realne rzeczy, ktore rzeczywiście przydadzą się w przyszłej pracy ( podobało mi się to ). Nie mam informacji o drugiej uczelni bo nie znam nikogo kto tam studiowal ale wsb polecam.
    • arwkkoz Re: WSB czy MWSLiT? 26.04.16, 16:10
      Potrzebuje opini na temat studiów inżynierskich zaocznych na WSB i na Mwslit na kierunku logistyka. Potrzebuje porównania poziomu nauczania i wymogów w kwestii zaliczeń.
      Z góry dziękuję za odpowiedź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka