Dodaj do ulubionych

Same ciołki na Polibudzie

IP: 81.190.171.* 02.10.04, 19:29
Tak się złożyło, że miałem już przyjemność poznać przynajmniej z widzenia studentów 1wszego roku. Mam takie wrażenie, że jakieś 1/3 to "ciołki" z zawodówek, które przyszły tu żeby przeżyć jakąś przygodę czy wymigać się od woja. Dlaczego tak sądzę? Wygląd dresa, słownictwo i sporo chamstwa. Nie wiem skąd oni sie tam wzieli. Najbardziej przeraża mnie to że moje pokolenie jest takie - znaczy żle wychowane. Liczę tylko, że moja uczelnia ich szybko wywali, wszak nie widziałem w starszych rocznikach takiego zjawiska. Czy ktoś jeszcze coś podobnego spostrzegł? Co o tym sądzicie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Same ciołki na Polibudzie IP: 81.15.254.* 02.10.04, 19:37
      Z zawodówek to oni na pewno nie są - bo po zawodówce nie da się pójść na
      studia. Ale zwazywszy, że dziś "wszyscy" studiują, a uczelnie przyjmują też
      wszystkich na studia zaoczne - to mnie jakoś nie dziwi to, co zaobserwowaleś.
    • Gość: Richelieu* Re: Same ciołki na Polibudzie IP: 195.117.90.* 02.10.04, 19:53
      socjalizacja do dorosłości odbywa się na studiach, nie tak jak kilkanaście-
      dziesiąt lat temu w liceum
    • Gość: Asia Re: Same ciołki na Polibudzie IP: *.waw.pl / *.waw-kor.leased-e.ids.pl 02.10.04, 20:15
      Tez jestem teraz na PW i rzeczywiscie sporo jest takich osob jak mowisz. Mam
      nadzieje ze w grupie trafie na spoko ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka