Dodaj do ulubionych

Problemy humanisty

IP: *.play-internet.pl 24.06.17, 22:30
Jestem świeżo upieczonym maturzysta, czas na wybór studiów się kończy a u mnie w głowie pustka. Uwielbiam język polski, angielski, jestem z nich bardzo dobry ale zupełnie mnie nie ciekawią "typowe" humanistyczne kierunki jak prawo czy filologia. Moja największa pasja jest kinematografia, aplikowałem do szkoły filmowej na scenopisarstwo ale dostanie się tam graniczy z cudem i nie udało mi się. Jestem w kropce, nie chce czekać bo ciężko jest się dostać na ten kierunek i pragnę podjąć jakieś studia. Filmoznawstwo wydaje mi się kierunkiem bardziej hobbystycznym więc całkowicie się od niego odciąłem. Poważnie jestem zainteresowany studiami pod kątem PR (dokładniej komunikacja wizerunkowa), bo interesują mnie media i budowanie w nich marki w czym mam małe doświadczenie. Innym pomysłem była koreanistyka bo uwielbiam kino koreańskie i byłyby to na pewno bardzo ubogacające studia, ale nie wiem sam co by mi to do końca dało.
Najbardziej mi jednak zależy żeby studia nie okazały się dla mnie strata cennego czasu i pieniędzy. Chciałbym czuć że podjąłem dobra decyzje wybierając dany kierunek. Czy jestescie mi w stanie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: buzun Re: Problemy humanisty IP: *.opera-mini.net 26.06.17, 16:53
      Jeśli chcesz rady oto rada. Jeśli Cię stać na studia 5 letnie, to zastanów się w czym jesteś dobry, co lubisz, co Cię pociąga itp. itd. I wybierz sobie studia do poziomu licencjatu lub inżyniera. W czasie studiów otworzy się przed Tobą wiele możliwości o ile tylko będzie tego chciał. W czasie studiów I stopnia będziesz miał czas i sposobność aby wybrać studia II stopnia, które dadzą Ci "zawód" a jednocześnie będą skorelowane z Twoimi możliwościami i oczekiwaniami.
    • Gość: 1aannaa1 Re: Problemy humanisty IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.17, 18:24
      też mam podobny problem, rozważam uczelnie prywatną, bo wydaje mi się, że kierunki są bardziej wyspecjalizowane, ale boję się trochę czy dam radę płacić za czesne... plus nie wiem czy tam w ogóle jest szansa na jakieś stypendium... z 2 strony miałabym czas na pracę i zdobycie doświadczenia zawodowego... Co myślicie? i czy ktoś może się w ogóle podzielić opinią na temat WSB?
      • onlineekspertwsb Re: Problemy humanisty 24.07.17, 10:37
        Moja droga, na dobre studia I stopnia w wielu interesujących kierunkach zapraszam Cię do oddziałów Wyższej Szkoły Bankowej. Na wstępie napiszę, że aplikując na studia do 10 sierpnia możesz zaoszczędzić 700 zł na studiach - 300 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Pełna listę dostepnych kierunków oraz specjalności w naszych oddziałach znajdziesz na stronie wsb.pl/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci Zachęcam do przejrzenia i później do zapisania się na studia właśnie do Nas.

Pozdrawiam, Renata Mazur
        Online Ekspert WSB Studia I stopnia
    • tomarko [...] 23.11.18, 16:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zawszelisica Re: Problemy humanisty 20.12.18, 15:38
        Ej, jak już coś reklamujecie, to zachowajcie choć trochę realizmu. Tak troszeczkę. Wszyscy już naprawdę wiedzą, jak trudno jest o pracę po takich pracach socjalnych i ile płacą w budżetówce. Poza tym nauczcie się odróżniać podstawowe dziedziny wiedzy, bo polityka społecznie i praca socjalna to nie są studia humanistyczne. Serio. To nie jest tak, że wszystko co nie jest matmą, jest z miejsca humanistyką. Są jeszcze nauki społeczne, ekonomiczne, przyrodnicze, rolnicze, medyczne itp. Jak już pracujesz w tej Uczelni Korczaka, czyli szkole wyższej, to ogarnij choć tak podstawową rzecz jak podział dziedzin nauki.
    • Gość: kat.ole Re: Problemy humanisty IP: *.play-internet.pl 06.03.19, 10:55
      ja wybieram się na prywatną uczelnie do Bielska i mam nadzieję, że będe zadowolona bo słyszałam dobre opinie o WSEHu ;) myślałam nad administracja albo ekonomią.. nie wiem co wybrać tak w 100% jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka