Gość: Wit
IP: *.play-internet.pl
24.06.17, 22:30
Jestem świeżo upieczonym maturzysta, czas na wybór studiów się kończy a u mnie w głowie pustka. Uwielbiam język polski, angielski, jestem z nich bardzo dobry ale zupełnie mnie nie ciekawią "typowe" humanistyczne kierunki jak prawo czy filologia. Moja największa pasja jest kinematografia, aplikowałem do szkoły filmowej na scenopisarstwo ale dostanie się tam graniczy z cudem i nie udało mi się. Jestem w kropce, nie chce czekać bo ciężko jest się dostać na ten kierunek i pragnę podjąć jakieś studia. Filmoznawstwo wydaje mi się kierunkiem bardziej hobbystycznym więc całkowicie się od niego odciąłem. Poważnie jestem zainteresowany studiami pod kątem PR (dokładniej komunikacja wizerunkowa), bo interesują mnie media i budowanie w nich marki w czym mam małe doświadczenie. Innym pomysłem była koreanistyka bo uwielbiam kino koreańskie i byłyby to na pewno bardzo ubogacające studia, ale nie wiem sam co by mi to do końca dało.
Najbardziej mi jednak zależy żeby studia nie okazały się dla mnie strata cennego czasu i pieniędzy. Chciałbym czuć że podjąłem dobra decyzje wybierając dany kierunek. Czy jestescie mi w stanie coś polecić?