Dodaj do ulubionych

NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH

• Gość: focus 20 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 12:20
      Statystyka dla kogoś kto nie ma do tego głowy, a większość z nas nie miała,
      ciężka przeprawa, analiza finansowa ale to akurat ze względu na wykładowcę,
      zastosowanie matematyki w bankowości.
      • paulka25 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 29.11.04, 08:23
        Filozofia i socjologia na dziennikarstwie. Tematyka zajec zupelnie nie zwiazana
        z kierunkiem studiow. To chyba tylko tak dla wiekszej "oglady" ;-)
        • tycia.tycia Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 05.01.05, 19:31
          Na dziennikarstwie durna jest filozofia i podstawy wiedzy o języku polskim...
        • Gość: dianda dziennikarz IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 00:32
          to są naj potrzebne, wybrałaś dziennikarstwo musisz być obeznana w każdej
          dziedzinie. Szczególnie filo i socjo... w tym rtemacie pownnaś się orientować
          lepiej niż polonista. Piszesz o ludziach... nie ważne jakiej maści i chamiaści,
          ale... to ważne. Leniwiec :P
          • tycia.tycia Re: dziennikarz 19.02.05, 16:59
            Ważne byłoby to w momencie, gdyby na podst. wiedzy o j. polskim nie przykładano
            wagi do tego jak się aktualizuje czasowniki, bo to jest po prostu niepraktyczna
            wiedza. Natomiast każdy przyszły dziennikarz o wiele chętniej uczyłby się np.
            poprawnej odmiany trudnych wyrazów (chociażby Włoszczowa - wiesz o tym, że nie
            odmienia się 'we Włoszczowej' tylko 'we Włoszczowie'? :)) Nie bylas na tym
            przemiocie, nie studiujesz dziennikarstwa więc po prostu nie wiesz :) Ale to
            oczywiście Twoje własne zdanie do którego masz pełne prawo.
      • Gość: lucasso55 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.lodz.mm.pl 29.11.04, 16:17
        na politechnice na wydziale mechanicznym przedmiot zwany mechanika-prz..bane
    • Gość: Bee Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.04, 23:43
      "Prestiż, uznanie, sukces" - to nie żart, tylko przedmiot na SGH, Warszawa
    • Gość: Jerzozwierz Techniczne Środki Dydaktyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:06
      Miałem na pedagogice - specjalność: praca socjalna, a oni z zapałem godnym
      lepszej sprawy uczyli nas obsługiwać np. rzutnik, magnetowid, jak podłączyć
      wieżę... Fajnie było.
    • mayessa Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 11.12.04, 15:07
      Teoria kultury
      • Gość: ebenez Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:57
        gdzie studiowalas teorie kultury, ze byla nudna? dlaczego?
    • Gość: gaudeamus igitur Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.eimg.pl / 62.233.169.* 17.12.04, 21:58
      na drugim roku medycyny - historia filozofii, absolutnie nikomu w pózniejszej
      pracy nieprzydatne teorie dziwnych ludzi, że wszystko powstało z ognia i w
      ogień się obróci, dużo bzdurnych i nic nie znaczących pojęc ułożonych w
      nielogiczny ciąg- byt, zasada, akt, potencja- dla mnie nie do pomyślenia że
      czymś tak mało konkretnym można zajmować się na poważnie...
    • Gość: anka Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.aster.pl 17.12.04, 22:09
      materiały metalowe i ceramiczne
    • agusiek0071 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 17.12.04, 22:19
      filozofia na SGH...potwornie nudna...
      • pr5 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 31.12.04, 16:04
        a ja typuję geografię gospodarczą na sgh... blee... filozofię przynajmniej
        można przespać:]
    • jsq Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 20.12.04, 04:20
      w przyszlym semestrze czeka na mnie wspolczesna filozofia interpretacji... az
      ciarki przechodza ;)
    • Gość: a OCEANOGRAFIA-FILOZOFIA PRZYRODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:28
      W GDYNI:p
    • ant777 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 21.12.04, 12:40
      Zarządzanie strategiczne po raz trzeci na studiach.
      Ekonomiczne aspekty ochrony środowiska - to raczej nadaje się do dziwnych nazw
      przedmiotów. Same wykłady były dosyć ciekawe.
    • miss.didi Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 21.12.04, 21:59
      na elektrotechnice
      1 rok: ochrona srodowiska
      2 rok: filozofia/sociologia
      3 rok: wprowadzenie do biznesu/mikro- i makroekonomia
      4 rok: dopiero w 2 semestrze wiec jeszcze nie znam nazw;p
      nie ma jak studia techniczne;)
    • Gość: gwiazdka a moze to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:16
      Stochastyczna analiza indeksów giełdowych
    • Gość: spodnie Wf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 23:15
      To przedmiot bezsensowny: już jesteśmy za duzi, żeby wpajać na prawidowe nawyki
      i przyzwyczajać do ruchu. Jeśli ktoś się w czasie edukacji szkolnej nie
      przyzwyczail, to już za późno:) ja moj wf nawet lubię, ale wolalabym, żeby to
      byl przedmiot nadobowiązkowy. A może ktoś mi powie dlaczego różne wydzialy mają
      różną liczbę obowiązkowych godzin wf-u? ( na uw)
    • xk Wstęp do badań historycznych 22.12.04, 23:49
      nauka robienia przypisów i odróżniania podręcznika od encyklopedii
      fascynujące!
      • facecja Re: Wstęp do badań historycznych 13.01.05, 18:25
        xk napisał:

> nauka robienia przypisów i odróżniania podręcznika od encyklopedii
        > fascynujące!

albo definicja BIBLIOTEKI :)

dla mnie raczej najśmieszniejszy niż najdurniejszy
        • astana82 Re: Wstęp do badań historycznych 26.01.05, 00:27
          a ja mialam z tego egzamin :/:/:/
          szczegolowy, na I roku i pare osob przez takie g.... wylecialo !!!
          uczenie sie na pamiec, rzeczy praktycznych !!!
          KOSZMAR :/:/:/
      • Gość: kwakwa Re: Wstęp do badań historycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:09
        Miałem coś podobnego , tylko u mnie sie to nazywało : wstęp do nauki o polityce
    • hubertus81 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 23.12.04, 22:14
      FILOZOFIA na Hodowli Zwierząt...absurd!!! hodując krowy czy owce na 100% nie
      przyda mi się to!!!!!
    • spacerowicz82 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 24.12.04, 19:37
      dlaczego prawie wszyscy narzekacie na filozofie? u mnie akurat byl to jeden z
      ciekawszych kursow. mimo, iz nie bylo zaliczenia na ocene sale byly pelne, a
      wszyscy sluchali z zapartym tchem. cwiczenia moze nie byly az tak porywajace,
      ale rozwinely zdolnosc podchodzenia do sprawy (wszelakiej masci) z roznych
      stron i o to chodzilo.

a co do durnych kursow to:
      funkcje zespolone (ze wzgledu na prowadzacego)

reszta byla ok :)

pozdrawiam,
      Wojtek
      • Gość: flm Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: 193.151.96.* 26.12.04, 20:55
        > dlaczego prawie wszyscy narzekacie na filozofie? u mnie akurat byl to jeden z
        > ciekawszych kursow. mimo, iz nie bylo zaliczenia na ocene sale byly pelne, a
        > wszyscy sluchali z zapartym tchem. cwiczenia moze nie byly az tak porywajace,
        > ale rozwinely zdolnosc podchodzenia do sprawy (wszelakiej masci) z roznych
        > stron i o to chodzilo.
        Np. ja narzekam, bo jakoś nie interesuje mnie, w którym wieku żył filozof X,
        jakie miał poglądy, jakie książki w jakich latach napisał i pod wpływem jakich
        szkół i osób był. Przypomniało mi to lekcje historii z LO, za którymi też nie
        przepadałem. Na szczęście dostałem 3 za obecność i nie musiałem tego wszystkiego
        wkuwać na pamięć, ale na wykładach trzeba było wytężyć siłę woli żeby nie
        zasnąć, u innych osób słyszałem też narzekania. Może Ty miałeś jakiegoś dobrego
        wykładowcę, który poruszał ciekawsze tematy?
        • Gość: Biolożka Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.icpnet.pl 11.09.05, 22:29
          Ja miałam na Biologii przerażającego wykładowcę z filozofii: używał trudnych
          słów na określenie prostych spraw, żeby lepiej brzmiało, a egzamin to był
          postrach całego roku. Jeśli już ktoś się uparł, że na studiach uniwersyteckich
          musi być filozofia, to na zal., nie na ocenę!
          Najbezsensowniejszy przedmiot to była jedank biofizyka na I roku - z bio to ona
          nie miała nic wspólnego.
          Na AR na KTZ za to jest tego więcej, z Retoryką i sztuką negocjacji na czele,
          Ekologią Bałtyku, Ekonomią, Stosunkami międzynarodowymi, Agrometeorologią,
          Mechanizacją ogrodnictwa (chociaż zabawnie było...)... Te studia można by chyba
          skompresować w 2 - 3 lata!
      • Gość: dianda filozofia IP: *.icpnet.pl 12.01.05, 00:26
        ja tam mam 5 z filo... super wykłady :) Oby takich wykładowców było więcej!!!
    • Gość: yomamakorka Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.ph.ph.cox.net 24.12.04, 21:52
      teoria komunikacji jezykowej [lingwistyka stosowana]
    • Gość: oleik Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:04
      kosmatologia
    • Gość: vikka LOGIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 13:03
      z patryasem:(
      • Gość: waw statystyka, logika i ogolna metodologia nauk IP: 217.8.186.* 04.01.05, 11:16
        oraz klasyczne teorie socjologiczne
      • idga Re: LOGIKA 01.07.05, 23:02
        hmmm... bo ja wiem czy durny... fakt, jakąś wielką sympatią do prof. nie pałam,
        ale znośnie ;)
    • Gość: seryjna filozofia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 19:25
      :))))))))))))))))))))))
    • hippolin Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 09.01.05, 22:33
      Historia filozofii na Budownictwie
    • Gość: femme fatale Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 17:05
      fizjologia czlowieka z podstawami fizjologii wysilku fizycznego...buuuu koszmar
      • Gość: ja Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:03
        wykladowca dr Radzio : Religie i filozofie orientu . Polibuda wroclawska wydz E-ka
      • omnicha Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 06.03.05, 11:43
        metodyka badan terenowych. paradoks, bo to podstawa moich studiow (etnologia),
        ale na Boga jak do tej pory nie poznalam zadnych konkretow dotyczacych
        przeprowadzania owych badan. smieszne. wiem za to, ze moj wykladowca lubi kawe
        z kardamonem, uzywa tylko srebrnych sztuccow, jadl zupe pomidorowa z dodatkiem
        lyzeczki miodu, ze jego przyjaciel ma bikolorowe oczy, ze uczestniczyl w
        tworzeniu reklamy klockow lego w realu czy, jakims innym shicie, razem ze
        studentami, etc. wlasnie tym zajmujemy sie na konwersatorium z metodologii
        badan terenowych :]
    • Gość: student Na prawie jest tak: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 01:12
      Zdecydowany lider to SOCJOLOGIA PRAWA.Przedmiot praktcznie o niczym i do
      niczego nie przydatny. Niezwykle ciekawa była też nauka LOGIKI na I roku..
      No i oczywiście takie pierdoły jak Historia doktryn politycznych i prawnych
      To taka moja wielka trójka:)
      • Gość: student Re: Na prawie jest tak: IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 01:18
        aha jestem w WSHiP.. Wymienione przeze mnie przedmioty nie przydały się ANI
        RAZU.. śmieszy mnie jak ktoś mówi że logika jest ważna...logiczne myślenie tak
        ale nie wyprowadzanie jakiś bezsensownych wzorów i uczenie się co oznacza taki
        a taki znaczek w połączeniu z innym odwróconym znaczkiem z wypierdaskiem..i
        uczenie się na pamięć debilnych definicji ,które i tak wszyscy zapominali w
        momencie skonczenia egzaminu..skrajna paranoja
        • Gość: Actian Re: Na prawie jest tak: IP: .48.242.* / 80.51.176.* 23.01.05, 18:31
          Najdurniejszy: WF z maniakiem tężyzny fizycznej.
          Najgłupsza nazwa przedmiotu: "W kręgu organizatorów narodowej wyobraźni".
          Chociaż same wykłady nawet niezłe.
          • Gość: Actian RE: Najdurniejsze.. IP: .48.242.* / 80.51.176.* 23.01.05, 18:32
            Oczywiście źle podpiąłem poprzednią odpowiedź.
    • Gość: asai Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:43
      historia kultury, architektury i sztuki na turystyce??po cholere?! to jest najdurniejsze
      • Gość: Kaja Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.ssnet.pl 24.01.05, 13:16
        Moim zdanie całkiem potrzebne, ale ja się nie znam chyba.
      • Gość: conrad CTF IP: *.dsV.agh.edu.pl 25.01.05, 23:14
        Prosze bardzo: 'Chaos, Turbulencje i Fluktuacje' (ósmy semestr, WMN AGH)
      • Gość: gruda Antropologia kulturowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:18
        a dokladniej na uw isns u prof Kurczewskiego. wszystkie prymitywne plemiona na
        bambus z kurczakiem na czele kok...kok...kok
      • Gość: Bartłomiey Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:55
        Chyba po to, żebyś mógł(a) oprowadzając turystów powiedzieć cokolwiek od siebie
        na temat zabytków, ich historii itp. Niektórzy turyści to lubią. Chyba, że
        wolisz wkuwać opisy z przewodnika.

Pozdrawiam

• miriam_73 Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH 29.01.05, 22:08
      Zdecydowanie Prawo rolne na prawie, jako odrębny przedmiot kursowy, zakończony
      semestralnym egzaminem. Aha i jeszcze na zafundowali obowiązkowe zaliczenie
      nieobowiązkowych ćwiczeń.
      • Gość: amonea Re: NAJDURNIEJSZY PRZEDMIOT NA WASZYCH STUDIACH IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.02.05, 18:45
        nie za bardzo rozumiem - przedmiot jak kazdy inny (dla mnie akurat ok)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka