hubert_23 20.12.04, 17:35 Kiedy bedzie wiadomo o kredytach studenckich czy zostaly przyznane ?? Zostal juz okreslony próg max i min dochodów na osobe którym mozna przyznac kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ts2 Re: Kredyt studencki 23.12.04, 15:03 z tego co ja pamiętam to w tamtym roku informacje dostałem własnie jakoś pod koniec grudnia .pierwsze pieniądze przesłali jakoś na początku lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ligia Re: Kredyt studencki IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 23.12.04, 15:25 Ja już wiem, że próg maksymalnego dochodu jest już ustalony, bo wiem, ze ponoć jestem grubo poniżej ;d Ale za to nie mam poręczyciela i moze być prblem. Te zasady są troszkę "chore" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 19:49 Na stronie: kredytystudenckie.w.interia.pl/ można znaleźć informację: "Próg dochodu uprawniajacy do otrzymania kredtu studenckiego w roku 2004/2005 wynosi 1.600 zł" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 19:51 tylko tak się zastanawiam, jak to bedzie dalej, bo trzeba też wziąć pod uwagę budźet banków na te kredyty i czy to znaczy, że rzeczywiście ten próg jest ostateczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Kredyt studencki IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.12.04, 16:43 1600 na osobę?kto mając takie pieniądze bierze kredyt na studia?wariat?U mnie w banku rok temu osobom z bardzo niskim dochodem na osobę bank poręczał całość kredytu,bardzo chciałabym aby było tak i teraz. iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:33 no widać, że są takei osoby, w sumie tak bardzo nie odbiega od zeszłorocznego progu, który wynosił 1400 zł Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Kredyt studencki 26.12.04, 18:50 ja 1400 na osobe mam po roku czasu:-) wiec dla mnie to sa ogromne kwoty iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ligia Re: Kredyt studencki IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 27.12.04, 10:41 Mi bank nie poręczy, bo nie jestem sierotą. Nie liczy się to, że mieszkam tylko z mamą i mama nie może być moim poręczycielem, ojca nie znam, rodzeństwa nie mam, babcia jest za stara, a brat mamy nie ma stałej umowy o pracę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guess who? Re: Kredyt studencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:37 Poręczy!!! "Poręczenie kredytu Bank Gospodarstwa Krajowego może poręczać najuboższym studentom 70 % kwoty kredytu oraz 100 % kwoty kredytu w przypadku studentów będących sierotami lub wychowankami domów dziecka. " www.bgk.com.pl/fundusze/fpkis/fpkis_zasady.jsp BAK GOSPODARSTWA KRAJOWEGO.. GOOD LUCK! :-) GH Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Kredyt studencki 19.01.05, 19:20 no i niestety,kredyt bede miec jak przyprowadze poreczenie,bo bank poreczy 70 ale na te 30% musze miec poreczenie iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studenk Re: Kredyt studencki IP: *.finemedia.pl 18.02.05, 16:21 Mam jedno bardzo ważne dla mnie pytanie. Jestem na 4 roku studiow i po skonczeniu tego roku chcialem wziasc urlop dziekanski,a po roku przerwy skonczyc studia. Czy kredyt bedzie mi umozony ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: Kredyt studencki IP: *.spm.pl / *.spm.pl 18.02.05, 18:51 przez rok urlopu kredyt nie będzie ci wypłacany, jak wrócisz na studia to wznowi sie wypłatę. Za co mają ci umorzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Kredyt studencki IP: *.finemedia.pl 19.02.05, 00:46 za co ?? za nie dotrzymanie warunkow umowy ?? za brak potwierdzenia o kontynuacji studiow?? Odpowiedz Link Zgłoś