Dodaj do ulubionych

Kredyt studencki

20.12.04, 17:35
Kiedy bedzie wiadomo o kredytach studenckich czy zostaly przyznane ?? Zostal juz okreslony próg max i min dochodów na osobe którym mozna przyznac kredyt?
Obserwuj wątek
    • ts2 Re: Kredyt studencki 23.12.04, 15:03
      z tego co ja pamiętam to w tamtym roku informacje dostałem własnie jakoś pod
      koniec grudnia .pierwsze pieniądze przesłali jakoś na początku lutego.
      • Gość: Ligia Re: Kredyt studencki IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 23.12.04, 15:25
        Ja już wiem, że próg maksymalnego dochodu jest już ustalony, bo wiem, ze ponoć
        jestem grubo poniżej ;d Ale za to nie mam poręczyciela i moze być prblem. Te
        zasady są troszkę "chore"
        • Gość: lol Re: Kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 19:49
          Na stronie: kredytystudenckie.w.interia.pl/ można znaleźć
          informację: "Próg dochodu uprawniajacy do otrzymania kredtu studenckiego w roku
          2004/2005 wynosi 1.600 zł"
          • Gość: lol Re: Kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.04, 19:51
            tylko tak się zastanawiam, jak to bedzie dalej, bo trzeba też wziąć pod uwagę
            budźet banków na te kredyty i czy to znaczy, że rzeczywiście ten próg jest
            ostateczny
            • Gość: iza Re: Kredyt studencki IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.12.04, 16:43
              1600 na osobę?kto mając takie pieniądze bierze kredyt na studia?wariat?U mnie w
              banku rok temu osobom z bardzo niskim dochodem na osobę bank poręczał całość
              kredytu,bardzo chciałabym aby było tak i teraz.
              iza
              • Gość: lol Re: Kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:33
                no widać, że są takei osoby, w sumie tak bardzo nie odbiega od zeszłorocznego
                progu, który wynosił 1400 zł
                • iberka Re: Kredyt studencki 26.12.04, 18:50
                  ja 1400 na osobe mam po roku czasu:-) wiec dla mnie to sa ogromne kwoty
                  iza
                  • Gość: Ligia Re: Kredyt studencki IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 27.12.04, 10:41
                    Mi bank nie poręczy, bo nie jestem sierotą. Nie liczy się to, że mieszkam tylko
                    z mamą i mama nie może być moim poręczycielem, ojca nie znam, rodzeństwa nie
                    mam, babcia jest za stara, a brat mamy nie ma stałej umowy o pracę :/
                    • Gość: guess who? Re: Kredyt studencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:37
                      Poręczy!!!

"Poręczenie kredytu

Bank Gospodarstwa Krajowego może poręczać najuboższym studentom 70 % kwoty
                      kredytu oraz 100 % kwoty kredytu w przypadku studentów będących sierotami lub
                      wychowankami domów dziecka.
                      "

www.bgk.com.pl/fundusze/fpkis/fpkis_zasady.jsp BAK GOSPODARSTWA
                      KRAJOWEGO.. GOOD LUCK!

:-)
                      GH
                      • iberka Re: Kredyt studencki 19.01.05, 19:20
                        no i niestety,kredyt bede miec jak przyprowadze poreczenie,bo bank poreczy 70
                        ale na te 30% musze miec poreczenie
                        iza
                        • Gość: Studenk Re: Kredyt studencki IP: *.finemedia.pl 18.02.05, 16:21
                          Mam jedno bardzo ważne dla mnie pytanie. Jestem na 4 roku studiow i po
                          skonczeniu tego roku chcialem wziasc urlop dziekanski,a po roku przerwy
                          skonczyc studia. Czy kredyt bedzie mi umozony ??
                          • Gość: lanka Re: Kredyt studencki IP: *.spm.pl / *.spm.pl 18.02.05, 18:51
                            przez rok urlopu kredyt nie będzie ci wypłacany, jak wrócisz na studia to
                            wznowi sie wypłatę. Za co mają ci umorzyć?
                            • Gość: Student Re: Kredyt studencki IP: *.finemedia.pl 19.02.05, 00:46
                              za co ?? za nie dotrzymanie warunkow umowy ?? za brak potwierdzenia o
                              kontynuacji studiow??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka