Dodaj do ulubionych

kulturoznawstwo

IP: *.nat.renicom.pl 12.04.05, 23:00
pytanie kieruję głównie do studentów kulturoznawstwa, wybieram sie na MOST z
Lublina, na..no i właśnie..opowiedzcie o kulturoznawstwie na waszej
uczelni..interesuje mnie poziom, kadra, na ile rzetelnie są prowadzone
zajęcia, czy więcej jest tych nudych, czy porywających, czy działają tam koła
naukowe, jak jest z aktywnością studencką...itd.itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: kamari Re: kulturoznawstwo IP: *.nat.renicom.pl 13.04.05, 21:01
      czyżby kulturoznawcy na forum nie zaglądali? ;)
      • Gość: kamari Re: kulturoznawstwo IP: *.nat.renicom.pl 20.04.05, 16:45
        ???
    • zamaskowanyatakkormorana Re: kulturoznawstwo 14.04.05, 11:11
      ja też jestem ciekaw opinii... bo ten kierunek to straszne ryzyko.
      • Gość: ingrid Re: kulturoznawstwo IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 21.04.05, 09:06
        dlaczego ryzyko???
        • Gość: Madzia Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:16
          ja studiuje kult. ale na UAM bardzo p[rzyjemne studia,typowo humanistyczne,wiec
          jesli nudza CIe tematy socjologiczne i psycholoogiczne to nie odnajdziesz sie
          na tych studiach. Milo,ale trudno sie wybic...powodzenia
        • zamaskowanyatakkormorana Re: kulturoznawstwo 22.04.05, 22:24
          Nie nasuwa mi się żadna konkretna praca po tym kierunku. Nie, nie jestem przeciwnikiem kulutoznactwa, bardzo mi się podoba to czego uczą..no, ale..eh - trzeba chociaż trochę patrzeć surowo na życie.
          • baverel Re: kulturoznawstwo 22.04.05, 22:39
            boże całym sercem gratuluje nicka :'D

no własnie, jaki pomysł na pracę...?
            • Gość: pointu Re: kulturoznawstwo IP: *.e-net.pl 23.04.05, 15:09
              hm...a ja właśnie wybieram się na kulturoznastwo i nie sądzę by po takich
              studiach ciężej było o pracę niż po innych humanistycznych kierunkach...no i
              mam nadzieję,że się nie mylę:)
              • Gość: Madzia Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:30
                ja mysle,ze teraz wszedzie trudno o prace,wiec w sumie to bez roznicy jakie
                studia sie skonczy,a przynajmiej robie cos co lubie. Mysle,ze mam tyle mocny
                charakterek,ze wybije sie w tym kierunku i moze zobaczycie mnie kiedys w
                mediach,albo na jakis szkoleniach firmowych :P
            • Gość: ingrid Re: kulturoznawstwo IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 23.04.05, 19:36
              dziennikarstwo, public relations, wszelkie organizacje kulturalne, sektor NGO,
              wydawnictwa, agencje reklamowe, nauczanie wiedzy o kulturze w liceach
              profilowanych, praca na uczelni, zarowno alma mater jak i prywatnych, galerie,
              ksiegarnie... pierwsze z brzegu dla mnie zajecia dla absolwenta kulturoznawstwa.
              Odrobina wyobrazni! Nie widze powodu dla ktorego kulturoznawstwo mialoby byc
              bardziej ryzykowne niz np. stosunki miedzynarodowe czy ekonomia. Wszystko zalezy
              od studenta. Wspomniane juz kulturoznawstwo na UAM to dla kogos o odrobinie
              wlasnej inwencji kopalnia wiedzy i mozliwosci, szczegolnie ze mozna zawsze
              studiowac na miedzywydziale i dokoptowac jeszcze jeden kierunek w znacznie
              mniejszym wymiarze godzin, tak jak na WNS-ie w Pozku. Trzeba tylko wiedziec
              czego sie chce. Inaczej skonczy sie marnie po kazdym kierunku.
    • Gość: Juni Re: kulturoznawstwo IP: *.tinet.pl 23.04.05, 20:13
      studia bardzo rozwijające i naprawdę ciekawe, zwłaszcza dla ludzi z zacięciem
      humanistycznym... właściwie już kończę ten kierunek, ale nie żałuję tych pięciu
      lat, pogłębiłam własne zainteresowania, znalazłam parę innych, nowych :) no i
      ci ludzie! na UAM ma się kontakty z takimi pasjonatami wiedzy, że aż samemu
      chce się ją zdobywać... są również specjalizacje i koła naukowe, czyli każdy
      coś dla siebie znajdzie... co do pracy, a już wkrotce mnie to czeka -
      rzeczywiście może to byc problem, ale rynek pracy jest bardzo zmienny i
      naprawdę sporo zależy od własnej inwencji i pomysłu :) jesli ktos wie, co chce
      w życiu robić - to już połowa sukcesu; ja osobiście uważam, że takie
      ogólnohumanistyczne wykształcenie to dużo, jedna zawodowa specjalizacja już
      dzisiaj nie wystarczy... z pozdrowieniami dla kulturoznawców z UAM!
      • Gość: Madzia Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:43
        chetnie pogadalabym z TOba o niektorych profesorach z UAM'u bo przede mna
        najgorsze egzaminy-postrach wszystkich studentow czyli slynny prof.Rot....
        Jesli mozesz to odezwij sie do mnie na gg (moj nr 1716556) Bede wdzieczna za
        jakiekolwiek rady :) POZDRAWIAM KULTUROZNAWCÓW I NIE TYLKO :)
        • Gość: ingrid Re: kulturoznawstwo IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 01.05.05, 19:06
          Rotenberger?to doktor a nie profesor.Wyryj notatki i nie wychylaj sie z niczym
          innym.
      • zamaskowanyatakkormorana Re: kulturoznawstwo 27.04.05, 16:40
        UAM = ?

Juni,

- czy miałeś tam jakieś ciekawe zajęcia z okolic wiedzy o muzyce? Historia/wpływ na społeczeństwo etc. (to taka moja mała ciekawość)

- i jakie inne atrakcje posiada taki kierunek?
        • Gość: Madzia Re: kulturoznawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 18:58
          UAM to Uniwersytet im.Adama Mickiewicza w POZNANIU!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka