Dodaj do ulubionych

Informatyka - Kraków

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.05, 20:19
Jak wygląda sprawa ze studiami informatycznymi w Krakowie? Konkretnie
interesuje mnie opinia studiujących na AGH, polibudzie i UJ. Czym różnią się
programy tych uczelni? Którą polecacie pod względem informatyki? Słyszałem że
na UJ jest większy nacisk na rozszerzoną matmę, dużo teorii, ale jest tam też
kierunek INFA STOSOWANA, jakieś opinie na jego temat? Wielkie dzięki z góry
za odp, będę bardzo wdzięczny
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Informatyka - Kraków IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.05.05, 21:14
      na UJ jest przerąbane. matmy może nie ma tak strasznie dużo, ale jest bardzo ciężka (WDM - po pierwszym semestrze odpadło coś koło 50-60 osób).
      na pierwszym semestrze masz dwa matematyczne przedmioty: WMD i Algebre, która jest relatywnie łatwo przyswajalna. z informatycznych są: WDI - czysta teoria i programowanie na papierze, troche automatów itp., WDP - (dwa projekty do zrobienia) praktyka programowania w TP w sumie same bzdety ale jak trafisz do co po niektórych ćwiczeniowców to będą czasochłonne bzdety oraz PI(programowanie I) - (dwa projekty do zrobienia) programowanie w C++.
      Na drugim semestrze z matematycznych masz AlgebreII oraz Analize, oba w porównaniu do WDM są raczej łatwo przyswajalne. z informatycznych: SO - nie lubie tego przedmiotu w zależności od ćwiczeniowca jest programowanie w JAVIE w adzie lub na papierze(przez pierwszych pare zajęć) według mnie teoretyczny przedmiot stosunkowo ciężki wątki, semafory, monitory itp.; ASD - algorytmy też bardzo teoretyczny przedmiot i czasochłonny (sortowania, drzewa, grafy itp); PII(programowanie II) - programowanie w C++ i JAVIE (dwa projekty do zrobienia jeden w JAVIE (mały projekt) i drugi w C++ (duży projekt) )
      wnioski co do tej informy wyciągnij sam.
      według mnie jest zajebista, ale bardzo ciężka i bardzo czasochłonna. i nie chodzi tu bynajmniej tylko o stricte matematyczne przedmioty.
      ale tak w sumie to po pierwszym roku umiesz programować w JAVIE C++ i TP. może nie perfekcyjnie ale nieźle.
      polecam dla masochistów.
      aha no i uwaga na co poniektórych studentów - pasjonatów/świrów przerąbana sprawa jak ci sie taki w grupie trafi.

UJ inf stosowana - opinie zasłyszane od kumpli tam studiujących: matma prostsza ale i tak troche osób odpada, programowania mniej i łatwiejsze (widziałem programy zaliczeniowe) programowanie mniej teoretyczne. kierunek młody i trudno go ocenić, ale zapowiada się nie najgorzej - jeśli nie lubisz się ryć non stop to by był dużo lepszy wybór od informy na wydz MatInf.

o AGH i PK nic nie wiem to i się nie wypowiadam.
      • Gość: Mister Magister Re: Informatyka - Kraków IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 13:07
        Dzięki za info. Jest ktoś z AGH lub PK?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka