Gość: Voyante IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:22 Mam pytanko..O co chodzi z tymi orzeczeniami lekarskimi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 31.05.05, 11:41 jak to o co? idziesz do lekarza, ten cię bada albo nie i pisze, czy jesteś zdolny do studiowania co w tym niezrozumiałego? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: O co chodzi ?????????????????????? 31.05.05, 18:16 Dla mnie konieczność udania się do lekarza, gdy jest się zdrowym, jest już niezrozumiała :) Gdyby autor wątku wyraził się jaśniej, można by coś więcej powiedzieć... /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:00 I co taki jeden lekarzyna ma stwierdzić o moim stanie zdrowia???? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 31.05.05, 23:14 to nie idź do - jak to nazywasz - lekarzyny, ale do lekarza, zbada cię, wystawi zaświadczenie, oddasz je na uczelni i będzie po problemie czego ty nie rozumiesz? napisz wprost, bo widzę, że nie tylko ja nie zakumałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.localdomain / 80.48.249.* 31.05.05, 23:24 a kto ma stwierdzić? znachor? wróżka? radiesteta? o. Rydzyk? na marginesie tej wielce pouczającej dyskusji, zaśawidczenie do szkoły jest wystawiane w ogromnej większości przypadków na podtawie tylko i wyłącznie wywiadu lek., chyba, że jesteśmy 10 lat po maturze i nie mamy badań lek. med. pracy, co jest chyba niemożliwe. Są co prawda kierunki, na które wymagane jest bardziej szczegółowe wyróżnienie chorób, które uniemożliwiają podjęcie studiów, ale i w ich przypadku procedura jest podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:47 To co ja mam do takiego "lekarza" zanieść wszystkie wyniki badań od innych specjalistów????? Bo sorry , ale wątpie , żeby taki zwykły doktor znał sie na wszystkim:] Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 01.06.05, 11:51 czego ty nie rozumiesz w zdaniu: "zaśawidczenie do szkoły jest wystawiane w ogromnej większości przypadków na podstawie tylko i wyłącznie wywiadu lek." jest chyba jasne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:55 A te orzeczenie dotyczy też wf-u??? Czy potem trzeba przynieść zaświadczenia od lekarza rodzinnego lubb specjalisty? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 01.06.05, 12:02 jeszcze nie jesteś na studiach, a już chcesz się zwalniać z wfu? :> to zaświadczenie lekarskie służy do stwierdzenia, czy jesteś zdolny/a do podjęcia nauki na jakimś tam kierunku, i tylko do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.localdomain / 80.48.249.* 01.06.05, 12:32 jeśli rodzinnemu powiesz, że jesteś zdrowy, nigdy nie chorowałeś, co 6-12 miesięcy chodzisz do dentysty, to zakreśli odpowiedni podpunkt na tej lichej karteluszce bez mrugnięcia okiem. Jeśli chory jesteś na coś bardzo, że tych wyników od specjalistów tyle masz to przecież i niezbyt zdrowi studiują. Masz chore nogi to terenówki odpadają, jestem alergikiem na wszystko to laborki z chemii odpają, ale zaświadczenie że się nadajesz i tak wypisywane jest od ręki. Chyba, że w trakcie tych 3 minut pobytu u rodzinnego zdążysz udowodnić, że jesteś skrajnym psychopatą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:51 Do jk - jakbyś nigdy nie ćwiczył na wf, to też byś się bał:) Richelieu* - jakakolwiek alergia dyskwalifikuje automatycznie możliwość zajęć w laboratorium??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:59 z tym wf-em to pewnie zależy od uczelnie, ale np u mnie (ug) było właśnie tak, że trzeba było przynieść całą masę papierów i jeszcze poddać się badaniom jakiejś tam ich komisji. ale bardzo mało osób dostawało całkowite zwolnienie, większość jak już to szła na tzw rehabilitację, czyli właściwie gimnastykę korekcyjną;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:00 proszę...nie strasz mnie...:( nie znoszę komisji lekarskich:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.06.05, 14:27 A na UW wystarczy przynieśc zaświadczenie od jakiegokolwiek specjalsty - i tak nikt tego nie czyta, podejrzewam, że nie zauważonoby, gdyby facet przyniósł zaświadczenie o niezdolności do ćwiczeń na w-fie wypisane przez ginekologa. A kwitek od rodzinnego to pół minuty roboty: Na co pani idzie? - Na polonistykę. - Aha, to proszę. I tyle. Pewnie gdy się idzie na na studia wymagające doskonałego wzroku, braku alergii czy cóś, to jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.localdomain / 80.48.249.* 01.06.05, 13:45 a na co chcesz iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.stok.xen.pl 01.06.05, 14:38 A czy na tych zaświdczeniach wpisują kierunek studiów (pewnie tak:P). Kurcze,dostanę wyniki i zdecyduję się na inny kierunek i co znowu biegiem do lekarza po oświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.icpnet.pl 01.06.05, 14:48 Tak, wpisuje się. Tu możesz zobaczyć jak wygląda takie zaświadczenie: www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1085 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Do Agi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:48 Mówisz poważnie? Na UW jest tak prosto zwolnić się z wf-u??????Odpisz, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:52 Jeśli przekręciłam nick, to przepraszam:) Moje plany co do kierunku ciągle się zmieniają:D O tą alergię pytałam się w związku ze studiowaniem biologii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Do Richelieu* !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:54 przepraszam....gapa ze mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.06.05, 17:00 Zachowujesz sie jakbys mial 4 (lewe) rece, dwie glowy (jedna pusta, druga wypelniona do polowy) i bal sie, ze lekarz stwierdzi, ze nie nadajesz sie do studiowania. Cos z Toba musi byc nie tak... hmmmm. Nie masz jaj czy co, ze sie tak boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Do studenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:06 Jaj to ja raczej miec...nie mogę:] Oj...nigdy nie ćwiczyłam na wf i dlatego się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
jk tak swoją drogą... 01.06.05, 17:28 fajnie by było, abyś podpinała odpowiedzi pod posty, na które odpowiadasz - a nie pisała w tytule do kogo się zwracasz (link "odpowiedz" przy danym poście, klikasz i odpowiadasz) a wfu się nie bój, zawsze się jakoś wykręcisz jeśli dotychszas nie ćwiczyłaś, to nie powinnaś też na studiach (jeśli rzeczywiście nie możesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyante Re: tak swoją drogą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:37 przepraszam, faktycznie namąciłam. Odpowiedz Link Zgłoś