Dodaj do ulubionych

O co chodzi ??????????????????????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:22
Mam pytanko..O co chodzi z tymi orzeczeniami lekarskimi?
Obserwuj wątek
    • jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 31.05.05, 11:41
      jak to o co?
      idziesz do lekarza, ten cię bada albo nie i pisze, czy jesteś zdolny do studiowania

co w tym niezrozumiałego?
      • gdabski Re: O co chodzi ?????????????????????? 31.05.05, 18:16
        Dla mnie konieczność udania się do lekarza, gdy jest się zdrowym, jest już
        niezrozumiała :)
        Gdyby autor wątku wyraził się jaśniej, można by coś więcej powiedzieć...

/Gdabski
        • Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:00
          I co taki jeden lekarzyna ma stwierdzić o moim stanie zdrowia????
          • jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 31.05.05, 23:14
            to nie idź do - jak to nazywasz - lekarzyny, ale do lekarza,
            zbada cię, wystawi zaświadczenie, oddasz je na uczelni i będzie po problemie

czego ty nie rozumiesz?
            napisz wprost, bo widzę, że nie tylko ja nie zakumałem
          • Gość: Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.localdomain / 80.48.249.* 31.05.05, 23:24
            a kto ma stwierdzić? znachor? wróżka? radiesteta? o. Rydzyk?

na marginesie tej wielce pouczającej dyskusji, zaśawidczenie do szkoły jest
            wystawiane w ogromnej większości przypadków na podtawie tylko i wyłącznie
            wywiadu lek., chyba, że jesteśmy 10 lat po maturze i nie mamy badań lek. med.
            pracy, co jest chyba niemożliwe. Są co prawda kierunki, na które wymagane jest
            bardziej szczegółowe wyróżnienie chorób, które uniemożliwiają podjęcie studiów,
            ale i w ich przypadku procedura jest podobna.
            • Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:47
              To co ja mam do takiego "lekarza" zanieść wszystkie wyniki badań od innych
              specjalistów????? Bo sorry , ale wątpie , żeby taki zwykły doktor znał sie na
              wszystkim:]
              • jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 01.06.05, 11:51
                czego ty nie rozumiesz w zdaniu:
                "zaśawidczenie do szkoły jest wystawiane w ogromnej większości przypadków na
                podstawie tylko i wyłącznie wywiadu lek."

jest chyba jasne, prawda?
                • Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 11:55
                  A te orzeczenie dotyczy też wf-u??? Czy potem trzeba przynieść zaświadczenia od
                  lekarza rodzinnego lubb specjalisty?
                  • jk Re: O co chodzi ?????????????????????? 01.06.05, 12:02
                    jeszcze nie jesteś na studiach, a już chcesz się zwalniać z wfu? :>

to zaświadczenie lekarskie służy do stwierdzenia, czy jesteś zdolny/a do
                    podjęcia nauki na jakimś tam kierunku, i tylko do tego
              • Gość: Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.localdomain / 80.48.249.* 01.06.05, 12:32
                jeśli rodzinnemu powiesz, że jesteś zdrowy, nigdy nie chorowałeś, co 6-12
                miesięcy chodzisz do dentysty, to zakreśli odpowiedni podpunkt na tej lichej
                karteluszce bez mrugnięcia okiem. Jeśli chory jesteś na coś bardzo, że tych
                wyników od specjalistów tyle masz to przecież i niezbyt zdrowi studiują. Masz
                chore nogi to terenówki odpadają, jestem alergikiem na wszystko to laborki z
                chemii odpają, ale zaświadczenie że się nadajesz i tak wypisywane jest od ręki.
                Chyba, że w trakcie tych 3 minut pobytu u rodzinnego zdążysz udowodnić, że
                jesteś skrajnym psychopatą;)
                • Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:51
                  Do jk - jakbyś nigdy nie ćwiczył na wf, to też byś się bał:)
                  Richelieu* - jakakolwiek alergia dyskwalifikuje automatycznie możliwość
                  zajęć w laboratorium???
                  • Gość: mmm Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:59
                    z tym wf-em to pewnie zależy od uczelnie, ale np u mnie (ug) było właśnie tak,
                    że trzeba było przynieść całą masę papierów i jeszcze poddać się badaniom
                    jakiejś tam ich komisji. ale bardzo mało osób dostawało całkowite zwolnienie,
                    większość jak już to szła na tzw rehabilitację, czyli właściwie gimnastykę
                    korekcyjną;D
                    • Gość: Voyante Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:00
                      proszę...nie strasz mnie...:(
                      nie znoszę komisji lekarskich:(
                    • Gość: Aga Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.06.05, 14:27
                      A na UW wystarczy przynieśc zaświadczenie od jakiegokolwiek specjalsty - i tak
                      nikt tego nie czyta, podejrzewam, że nie zauważonoby, gdyby facet przyniósł
                      zaświadczenie o niezdolności do ćwiczeń na w-fie wypisane przez ginekologa.
                      A kwitek od rodzinnego to pół minuty roboty: Na co pani idzie? - Na
                      polonistykę. - Aha, to proszę. I tyle. Pewnie gdy się idzie na na studia
                      wymagające doskonałego wzroku, braku alergii czy cóś, to jest inaczej.
                  • Gość: Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.localdomain / 80.48.249.* 01.06.05, 13:45
                    a na co chcesz iść?
    • Gość: hmm Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.stok.xen.pl 01.06.05, 14:38
      A czy na tych zaświdczeniach wpisują kierunek studiów (pewnie tak:P).
      Kurcze,dostanę wyniki i zdecyduję się na inny kierunek i co znowu biegiem do
      lekarza po oświadczenie...
      • Gość: :) Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.icpnet.pl 01.06.05, 14:48
        Tak, wpisuje się. Tu możesz zobaczyć jak wygląda takie zaświadczenie:
        www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1085
        • Gość: Voyante Do Agi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:48
          Mówisz poważnie? Na UW jest tak prosto zwolnić się z wf-u??????Odpisz, proszę.
        • Gość: Do Richelieu* Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:52
          Jeśli przekręciłam nick, to przepraszam:)
          Moje plany co do kierunku ciągle się zmieniają:D
          O tą alergię pytałam się w związku ze studiowaniem biologii...
          • Gość: Voyante Do Richelieu* !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:54
            przepraszam....gapa ze mnie...
    • Gość: student Re: O co chodzi ?????????????????????? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 01.06.05, 17:00
      Zachowujesz sie jakbys mial 4 (lewe) rece, dwie glowy (jedna pusta, druga
      wypelniona do polowy) i bal sie, ze lekarz stwierdzi, ze nie nadajesz sie do
      studiowania. Cos z Toba musi byc nie tak... hmmmm. Nie masz jaj czy co, ze sie
      tak boisz?
      • Gość: Voyante Do studenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:06
        Jaj to ja raczej miec...nie mogę:]
        Oj...nigdy nie ćwiczyłam na wf i dlatego się boję...
        • jk tak swoją drogą... 01.06.05, 17:28
          fajnie by było, abyś podpinała odpowiedzi pod posty, na które odpowiadasz - a
          nie pisała w tytule do kogo się zwracasz
          (link "odpowiedz" przy danym poście, klikasz i odpowiadasz)

a wfu się nie bój, zawsze się jakoś wykręcisz
          jeśli dotychszas nie ćwiczyłaś, to nie powinnaś też na studiach (jeśli
          rzeczywiście nie możesz)
          • Gość: Voyante Re: tak swoją drogą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:37
            przepraszam, faktycznie namąciłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka