Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sklepy Triumph

30.01.12, 19:53
    Będąc w sklepie Triumph trafiłam na ciekawe biustonosze,które postanowiłam przymierzyć.Tak też zrobiłam,ale okazało się,że są złe rozmiary,więc poszłam wymienić na inny rozmiar.Wracając do przymierzalni drzwi dla pracowników zwane socjalnymi były otwarte na wciąż.Zobaczyłam wtedy monitor, w którym są ustawione kamerki na wnętrze każdej z osobna przymierzalni.Tak,że widać było i jest jak nas stworzył Adam i Ewa w całej okazałości.
    Dlatego polecam,abyśmy się rozbierały mając na u wadzę,że nas obserwują(bez naszej wiedzy i zgody).
    Obserwuj wątek
      • ironia-losu11 Re: Sklepy Triumph 30.01.12, 20:10
        Adinula, a możesz napisac gdzie konkretnie byl ten skep (miasto/adres/jakaś galeria handlowa?)
        • adinula Re: Sklepy Triumph 30.01.12, 20:22
          CH Janki,ale myślę,że to jest praktyka we wszystkich sklepach firmowych/sieciowych marki Triumph.
          Ten sam towar/wystrój/zwyczaje.
          Pozdrawiam.
      • maitresse.d.un.francais Re: Sklepy Triumph 30.01.12, 22:26
        Wracając do przymierzalni drzwi dla pracowników zwane socjalnymi były otwarte na wciąż.

Na co???

I czy to te drzwi wracały do przymierzalni?

Adam i Ewa cię stworzyli?

Rozbierasz się w tej przymierzalni do naga???

A co do meritum - świństwo i chamstwo.

• jak_matrioszka Re: Sklepy Triumph 30.01.12, 23:35
          Mnie stworzyli Kaska z Jankiem, ale tez mi niespieszno do dawania przedstawien topless ;)
          • maitresse.d.un.francais Re: Sklepy Triumph 31.01.12, 17:32
            jak_matrioszka napisała:

> Mnie stworzyli Kaska z Jankiem, ale tez mi niespieszno do dawania przedstawien
            > topless ;)

No z tego punktu widzenia to mnie też nie Adam i Ewa. ;-)
        • hawa.etc Re: Sklepy Triumph 31.01.12, 19:48
          > Rozbierasz się w tej przymierzalni do naga???

No, nawet jeśli nie do naga, to prawie. Sklep z bielizną w końcu.

Trochę śmierdzi trollem.
      • stukostrach-jeden Re: Sklepy Triumph 31.01.12, 21:34
        Drzwi do socjalnego otwarte na oścież, ok prawdopodobne. Chociaż zaplecza w sklepach zwykle są schowane.
        Monitor na przeciw drzwi, taki który moze zobaczyć klient, już prawdopodobne nie jest.
        BTW KTO miałby oglądać czy podglądać klienta? Sprzedawca? Przecież jest na sklepie.
        Troll
      • beata.1968 Re: Sklepy Triumph 01.02.12, 08:38
        Pracuję w salonie firmowym Triumph, w innym byłam też na szkoleniu i owszem są 4 kamerki ale skierowane tylko NA SKLEP, na monitorze podzielonym na 4 jest obraz z tych 4 kamer ale to nie są przymierzalnie. Może ci się zdawało. Przymierzalnie są w osobnej części sklepu i tam kamer nie ma rozejrzyj się po suficie.
        • janka39 Re: Sklepy Triumph 01.02.12, 15:00
          troll czy nie troll, to kolejny argument za tym, by do sklepow T nawet nie wchodzic. Mnostwo Polek powinno nosic obwod co najwyzej 65, a takiego w tym sklepie nie uswiadczysz :)
          • pies-li-kot Re: Sklepy Triumph 01.02.12, 18:56

> troll czy nie troll, to kolejny argument za tym, by do sklepow T nawet nie wcho
            > dzic. Mnostwo Polek powinno nosic obwod co najwyzej 65, a takiego w tym sklepie
            > nie uswiadczysz :)

Wysublimowany post trolla odniósł skutek.
            Mnóstwo Polek będzie się wciskało w "obwód 65", bo tak zaleca lobby, przy okazji prezentując wałeczki tłuszczu nad i pod osławionym "obwodem 65".
            • asiek_asiekowaty Re: Sklepy Triumph 01.02.12, 19:11
              Ale jak wciskac sie? Czy Twoim zdaniem osoba, ktora nosi rozmiar 34 czy 36 ma pod biustem 75 cm? dam sobie reke uciac, ze szczuple i drobne kobiety powinny nosic obwody 60 i 65 i wcale nie bedzie to sciskanie sie.
              • duchess85 Re: Sklepy Triumph 03.02.12, 18:18
                No, ja mam rozmiar 26 i pod biustem 74 cm. Więc się zdarza :-)
                • duchess85 Re: Sklepy Triumph 03.02.12, 18:19
                  > No, ja mam rozmiar 26 i

36 oczywiście.
                • janka39 Re: Sklepy Triumph 03.02.12, 19:25
                  duchess85 napisała:

> No, ja mam rozmiar 26 i pod biustem 74 cm. Więc się zdarza :-)

no to albo źle sie mierzysz albo jestes enerdowską pływaczką ;)
                  • sundry Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 12:30
                    Sama mam 72 cm pod biustem, nosząc 34, w boskim 65D zwyczajnie się dusiłam. Pływaczką nie jestem.
            • nessie-jp Re: Sklepy Triumph 01.02.12, 20:52
              > Mnóstwo Polek będzie się wciskało w "obwód 65", bo tak zaleca lobby, przy okazj
              > i prezentując wałeczki tłuszczu nad i pod osławionym "obwodem 65".

Kituś, żeby nie mieć wałeczków tłuszczu to trzeba schudnąć... obwieszanie sobie biustu do kolan nic tu nie pomoże!

• sundry Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 12:31
                Wałeczki mogą się robić nawet szczupłej osobie, przy za ciasnych ciuchach...
                • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 12:47
                  na tej samej zasadzie niektore kobiety nosza codziennie ciasne korygujace, "wyszczuplajace" majtasy, zamiast troche pocwiczyc i zmienic diete. rownie to zdrowe co noszenie za malych ciuchow i obciskajacych stanikow z za malymi obwodami, ale co kto lubi i do czego go przekonano, wolna wola...
      • kol.3 Re: Sklepy Triumph 01.02.12, 21:15
        Bardzo sobie chwalę sklepy Triumpha. Staniki są rewelacyjne, majtki takoż, choć jak na moją kieszeń nietanie. Kamerek jakoś nie zauważyłam. Zresztą specjalnie niczego nie mierzę, bo kupuję od dawna i wystarczy mi rzut okiem . Dodatkowo panie ekspedientki są nadzwyczaj pomocne, doradzają jak dobrać bieliznę, kostium kąpielowy itp.
        • janka39 Re: Sklepy Triumph 02.02.12, 00:15
          Dobre! Kupowanie stanika "na oko" to jest to. I dobre doradzanie.... taa...Przejdz sie do sklepu z brafittingiem z prawdziwego zdarzenia, to sie dowiesz na czym polega dobor bielizny :-)
          Kiedys w T poprosilam pania o balkonetke, a pani podala... plunge'a, bo o krojach nie miala zieloego pojecia.
          I jeszcze: nie jestem bardzo szczupla, nosze rozm
          38. I staniki z obwodem 65. Jakos zadne walki
          tluszczu mi nie wychodza, i nic mnie nie sciska.... Polecam dobry brafittig
          • kol.3 Re: Sklepy Triumph 03.02.12, 18:08
            To gdzie jest ten dobry brafitting??
            • janka39 Re: Sklepy Triumph 03.02.12, 19:22
              Wejdz na Lobby Biuściastych, jest tam Stanikowa Mapa Polski. Praktycznie kazdym większym mieście znajdziesz dobre sklepy (w warszawie: np Laydy's place, Peachfield, Dopasowana; we wro: Only Her, Milla... i wiele, wiele innych)
              Tylko nie sugeruj sie określeniami "duzy biust" (ja np na cale zycie nosilam 75B i zawsze uwazalam, ze niem mam biustu, a po prawidlowym ostanikowaniu- 65F, po migracji biustu - 65G)
              • fevok Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 11:57
                janka39 napisała:

>
                > po migracji biustu - 65G

po czym???? :-O
                czy chodzi o obwisanie?
                • janka39 Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 14:46
                  fevok napisała:

> janka39 napisała:
                  >
                  > >
                  > > po migracji biustu - 65G
                  >
                  >
                  > po czym???? :-O
                  > czy chodzi o obwisanie?

o dziewczyno, sporo nauki przed Tobą...
                  nie, nie chodzi o obwisanie, wręcz przeciwnie :)
                  pochodzisz kilka miesięcy w dobrze dobranym staniku, to się dowiesz, jak w tajemniczy sposób biust sie powiększa i jędrnieje nawet :)
                  • fevok Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 17:53

gratuluje udanej migracji z miski b do miski g dzięki noszeniu stanika, wiara czyni cuda.
                    • nessie-jp Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 19:13
                      fevok napisała:

>
                      >
                      > gratuluje udanej migracji z miski b do miski g dzięki noszeniu stanika, wiara c
                      > zyni cuda.

Mówisz o naiwnej wierze w to, że jak na staniku jest napisane "75" to będzie pasować na kobietę, która ma 73 cm pod biustem?

Faktycznie, taka wiara czyni cuda. Tylko biustu szkoda. Lepiej nie czytać metek i nie bulwersować się literkami, tylko dobrać stanik tak, żeby dobrze trzymał pod biustem i był dostatecznie obszerny w miskach. Piersi są miękkie, za mała miska łatwo wypycha je pod pachę
                      • fevok Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 20:39
                        nessie-jp napisała:

>
                        >
                        > Mówisz o naiwnej wierze w to, że jak na staniku jest napisane "75" to będzie pa
                        > sować na kobietę, która ma 73 cm pod biustem?
                        >

mowie o tym, ze we wzrost obwislego juz biustu u dojrzalej kobiety od samego noszenia najlepszego nawet stanika, bez przytycia, nie wierze. ale cuda sie zdarzaja, warto je wesprzec dokumentacja.:)

75b nie nosze, niepotrzebnie sie martwisz.
                        • nessie-jp Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 21:07
                          > mowie o tym, ze we wzrost obwislego juz biustu u dojrzalej kobiety od
                          > samego noszenia najlepszego nawet stanika, bez przytycia, nie wierze.

No ale tu nie chodzi o magiczny wzrost, tylko o migrację właśnie
                          • fevok Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 21:44
                            niepotrzebnie caly czas zakladasz, że kazda kobieta ma biust upchniety pod pacha i przemieszczona tkanke.:)

jesli komus sie cos przesunelo na wlasciwe miejsce to dobrze, wierze, ale to nie jest wzrost, tylko korygowanie deformacji, jak rozumiem to wlasnie jest owa migracja.
                            • janka39 Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 21:54
                              łomatko! Przeciez napisalam na początku, ze chodzi o migrację. Ale że tego nie rozumiesz i nie chcesz zrozumiec, to juz nie moja broszka

Zwrot "tajemniczy wzrost" jest z przymruzeniem oka, ale jak widać czasem trzeba łopatologicznie, bo inaczej ktos nie pojmie :/
                              Nie bede Cie przekonywac, ze wczesniej noszone staniki 75 B (dluuuugi czas "dobierane" przez panie z Triumpha!) spowodowaly ze tkanka piersi przesunela się w niewlasciwe miejsce. Dobry stanik we wlasciym rozmiarze spowodowal, ze wrocila na miejsce. Ot i cala tajemnica.
                              • fevok Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 22:26
                                ale po co te nerwy.:)
                                już zrozumialam co to jest migracja, nie wiedzialam co to, nie kazdy mial z nia i z przemieszczeniem tkanki do czynienia, trzeba to tez zrozumiec.
                            • nessie-jp Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 21:56
                              > jesli komus sie cos przesunelo na wlasciwe miejsce to dobrze, wierze, ale to ni
                              > e jest wzrost, tylko korygowanie deformacji, jak rozumiem to wlasnie jest owa m
                              > igracja.

Tak, dokładnie to. Te deformacje powstają po latach noszenia złego stanika (bo na każdą kobietę pasuje 75B, a jak nie pasuje, to widać gruba i będzie 90A, albo widać zabiedzona i niech w ogóle nie nosi).

Niestety przez lata u nas dostępność staników była tragiczna
                              • janka39 Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 21:59
                                rzeczowo napisane kompedium ostanikowania - polecam
                                wiadomosci.wp.pl/title,Nabite-w-75-B,wid,14224345,wiadomosc.html?ticaid=1ddce
                                • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 02:59
                                  milo, tylko caly czas nie rozumiem czemu uparcie zakladacie, że kazdy bez wyjatku ma problem z przemieszczaniem tkanki oraz biustu w okolice pach, a nawet plecow i potrzebuje uzdrowienia porzez stanik oraz migracje.:)

ciekawi mnie tez czy przemieszczanie tkanki w wyniku za malego obwodu stanika i tworzenia przez to walkow u osob z nadwaga, jest mozliwe na plecach oraz z przodu sylwetki, i czy mozna wymasowac, spowodowac migracje odpowiednia odzieza typu specjalny podkoszulek, i czy tkanka tluszczowa wroci rownomienie w wyniku tych poczynan na swoje miejsce. w koncu: czy maly obwod stanika poprzez staly ucisk nie wywoluje klopotow z krazeniem krwi i nie prowadzi do chorob.
                                  • jak_matrioszka Re: Nawet Einstein wie ze ... 05.02.12, 10:06
                                    Cytatczy maly obwod stanika poprzez staly ucisk nie wywoluje klopotow z krazeniem krwi i nie prowadzi do chorob.
                                    ... wszystko jest wzgledne. Okreslenie "maly" tez: stanik jak ma rozmiar 65 jest maly, pajak jak sie rozkraczy ma ok 5cm i jest ogromny ;)
                                    Maly - nie, dlaczego maly obwod sam w sobie mialby byc szkodliwy?
                                    ZA MALY - jak sie z czyms przesadzi, to zazwyczaj bywa to szkodliwe.

Moja corka nosi "maly" obwod stanika, jest szczupla i obwody "srednie" (czyli slawne 75) to ona przeklada przez biust w najszerszym miejscu - bez zgniatania piersi. Ja nosze 70, pod biustem mierze ok. 75cm, ostatnio wycofalam sie tylem ze sklepu w ktorym pani zaproponowala mi rozmiar 80, oceniajac na oko przez zimowa kurtke.
                                    • fevok Re: Nawet Einstein wie ze ... 05.02.12, 10:54
                                      jak_matrioszka napisała:

> Cytatczy maly obwod stanika poprzez staly ucisk nie wywoluje klopotow z kraze
                                      > niem krwi i nie prowadzi do chorob.

> ... wszystko jest wzgledne. Okreslenie "maly" tez: stanik jak ma rozmiar 65 jes
                                      > t maly, pajak jak sie rozkraczy ma ok 5cm i jest ogromny ;)
                                      > Maly - nie, dlaczego maly obwod sam w sobie mialby byc szkodliwy?
                                      > ZA MALY - jak sie z czyms przesadzi, to zazwyczaj bywa to szkodliwe.
                                      >
                                      > Moja corka nosi "maly" obwod stanika, jest szczupla i obwody "srednie" (czyli s
                                      > lawne 75) to ona przeklada przez biust w najszerszym miejscu - bez zgniatania p
                                      > iersi. Ja nosze 70, pod biustem mierze ok. 75cm, ostatnio wycofalam sie tylem z
                                      > e sklepu w ktorym pani zaproponowala mi rozmiar 80, oceniajac na oko przez zimo
                                      > wa kurtke.

musze Cie zmartwic, Einstein moze juz nic wiedziec poniewaz tak sie sklada, ze nie zyje.

ta, w zyciu nie ma sprawiedliwosci: nie kazdy facet lysieje po 25 roku zycia, nie kazda kobieta ma szerokie uda, nadwage i cellulit, nie kazdy powinien sie wciskac w obwod 65 i wielka miske tylko dlatego, ze sprzedawczyni zwana uczenie konsultantka brafittingu mu tak kaze, o to wlasnie chodzi. nie kazdy powinien tez na sile doradzac innym na podstawie wlasnych doswiadczen z deformacja ciala, nie czujesz ironii?:)
                                  • asiek_asiekowaty Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 11:28
                                    Trzeba zachowac swoj rozum. Mi wszytskie brafitterskie kalkulatory sugeruja obwod 65. Moj pierwszt "uswiadomiony" stanik kupilam 70. Poprzymierzalam w domu, ledwo moglam odychac - wymienilam na 75 (z tym ze to bylo ciasne i malo rozciagliwe 75). Z czasem zaczelam siem przyzwyczajac i lepiej zaczelam sie czuc w 70. Na 65 raczej nie przejde, bo 70 sa juz dla mnie wystarczajaco scisliwe, do tego nie mam wielkiego biustu, wiec obwod tez wiele nie musi dzwigac. Albo gdybym miala pare rozmiarow wieksza miseczke, to pewnie dopiero 65 dawalaby mi odpowiednia stabilnosc. Nie ma w tym zadnej magii, nie ma tez swiecie objawionych prawd. Sama zauwazylam, ze wiele osob idzie w fanatyzm z brafittingiem, ale ejsli tylko zrozumie sie, o co w tym chodzi i potrafi sie wykorzystac ta wiedze na swoje potzeby, bez slepej wiary w kazde slowo "objawionych" ;) to naprawde mozna skorzystac.
                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 11:46
                                      asiek_asiekowaty napisała:

> Trzeba zachowac swoj rozum. Mi wszytskie brafitterskie kalkulatory sugeruja obw
                                      > od 65. (...)
                                      > . Sama zauwazylam, ze wiele osob idzie w fanatyzm z brafittingiem, ale ejsli ty
                                      > lko zrozumie sie, o co w tym chodzi i potrafi sie wykorzystac ta wiedze na swoj
                                      > e potzeby, bez slepej wiary w kazde slowo "objawionych" ;) to naprawde mozna sk
                                      > orzystac.

o to mi wlasnie chodzi. nie chce byc nieuprzejma, ale slowo "migracja" znalam dotad w znaczeniach takich: pl.wikipedia.org/wiki/Migracja , dobrze, ze dowiedzialam sie o jeszcze jednym, natomiast uporczywe porady w stylu dobrej cioci od pani, ktora miala problem z przemieszczaniem biustu pod pachy i drugiej pani, ktora nosi rozmiar 46 naprawde sa mi zbedne i potrzebne jak dziura w plocie.:)
                                      • nessie-jp Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 20:59
                                        > natomiast uporczywe porady w
                                        stylu dobrej cioci od pani, ktora miala problem z przemieszczaniem biustu pod pachy i drugiej pani, ktora nosi rozmiar 46 naprawde
                                        sa mi zbedne i potrzebne jak dziura w plocie.:)

Kulturą się popisałaś, aż miło. Szkoda czasu i atłasu
                                    • pies-li-kot Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 13:01
                                      > . Sama zauwazylam, ze wiele osob idzie w fanatyzm z brafittingiem,

No właśnie, nawet się nie ma ochoty na dyskusję z niektórymi wyznawczyniami prawdy objawionej - tak jak kiedyś "jedynym" rozmiarem było 75 B, tak teraz 65 G (E?);)
                                      I bardzo negatywny stosunek lobby (zauważalny tu, na forum) do sklepów Triumpha - przyznasz się, że kupujesz tam biustonosz, który, o zgrozo, dobrze leży, ma rozmiar np. 70 D (to niemożliwe, w TYM sklepie), jesteś poddana krytyce, że na pewno nie potrafisz dobrać sobie odpowiedniej bielizny.
                                      A w TEJ sieciówce też są organizowane spotkania z brafitterkami.
                                      A dyskusja o migracji tkanek tłuszczowych bardzo mnie rozśmieszyła - wyobraziłam sobie emigrującą za pomocą odpowiednich masaży tkankę tłuszczową z pośladków do piersi (może jest to alternatywa dla operacji plastycznych?:))
                                      Pozdrawiam głos rozsądku:)
                                      • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 13:23
                                        pies-li-kot napisała:

> > . Sama zauwazylam, ze wiele osob idzie w fanatyzm z brafittingiem,
                                        >
                                        >
                                        > A dyskusja o migracji tkanek tłuszczowych bardzo mnie rozśmieszyła - wyobraziła
                                        > m sobie emigrującą za pomocą odpowiednich masaży tkankę tłuszczową z pośladków
                                        > :))
                                        >

nie smiej sie, ja tylko czekam na pojawienie sie lobby majtkowego przekonujacego o tym, ze dzieki migracji poczynionej odpowiednimi majtami i odpowiedniemu masazowi nieksztaltnych posladkow, mozliwe jest bez zadnych cwiczen i diet wymodelowanie pupy idealnej, jak w omowionym przypadku biustu.
                                        lobby rajtuzowe, ktorego glownym zajeciem bylyby rozmowy o rajtuzach modelujacych i wyzgrabniajacych oraz wydluzajacych nogi - to tez duza przyszlosc i jaki majatek moga zbic sprzedawczynie na poradach.:))

cuda istnieja.
                                        • pies-li-kot Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 13:37

janka39 napisała:
                                          > pochodzisz kilka miesięcy w dobrze dobranym staniku, to się dowiesz, jak w tajemniczy sposób biust sie powiększa i jędrnieje nawet :)

fevok napisała:

> cuda istnieja.

Tak, na tym forum tak:)))

• janka39 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 15:29
                                            Macie racje, dziewczynki. Cale to uswiadamianie stanikowe to pic na wode. Zmasowany atak konkurencji na sklepy triumpha. A wszystkie kobiety, ktore odkryly swoj nowy rozmiar - oczywiscie 65g - to bezrozumne istoty z obwislym biustem, ktore uwierzyly ze bez plastiku beda miec cyc jak Pamela Anderson. Dobre jestescie.
                                            A ja coz, z podwinietym ogonem wroce teraz do sklepu T i poslucham pani, ktora na oko, przez kurtke oceni moj biust na 75 b... Przynajmniej bedzie mi wygodnie, a i syn bedzie zadowolony, bo ze stanika o taaakim obwodzie i takiej rozciagliwosci mozna strzelac jal z procy. Amen
                                            • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:02

jancia, a co taka cieta jestes? zawsze sprzedawczyni to dla Ciebie alfa, omega i wyrocznia, swiatlo madrosci i jak Ci cos podsunie to bierzesz w ciemno i jej wierzysz? w kazdym sklepie? od zawsze?

przeciez napisalas, ze biust Ci od stanika i masazu urosl i ujedrnil sie, cuda nad cudami, Pamela Anderson, z miski b do g, cieszymy sie.:) Twoja sprawa co nosisz, tylko pochopnie rad nie udzielaj, bo to smieszne jest.
                                          • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 15:48
                                            pies-li-kot napisała:

>
                                            > janka39 napisała:
                                            > > pochodzisz kilka miesięcy w dobrze dobranym staniku, to się dowiesz, jak
                                            > w tajemniczy sposób biust sie powiększa i jędrnieje nawet :)
                                            >
                                            > fevok napisała:
                                            >
                                            > > cuda istnieja.

pies-li-kot napisala:

> Tak, na tym forum tak:)))

forum pelne cudow w realnym swiecie nie wystepujacych: biusty rosna i jedrnieja od noszenia stanikow za sprawa boskiej migracji, osoby np o wadze 70 kg przy wzroscie 167 wciskaja sie w staniki o obwodzie 65 cm i twierdza, ze wcale sie nie dusza i nie tworza im sie walki.:))

wciaz co prawda nie rozumiem czemu pani janka uznala, poprzeczytaniu jedynie mego krotkiego posta, ze rzecza ktorej potrzebuje jest tajemnicze rozrosniecie i ujedrnienie biustu pod wplywem noszenia stanika, ale rozne ludzie maja zyciowe priorytety.:))
                                            • janka39 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:01
                                              Rzeczywiscie pomylilam sie. Ty potrzebujesz bardziej korepetycji z polskiego, moze wtedy opanujesz czytanie ze zrozumieniem. Bo na betonowe myslenie to juz raczej nic nie pomoze, niestety.
                                              Przy okazji: znasz osoby o wzroscie 167, wazace 70 kg i noszace 38???? No, chyba ze z autopsji... ale to jest dopiero cud!
                                              • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:07
                                                ano na tym forum mozna takie osoby spotkac, czarno na bialym.:) wystarczy poczytac.

wrzuc, janka, na luz, zlosc jedrnosci szkodzi.:)
                                              • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:15
                                                O pardon, mam 168, obecnie ważę 68 kilo. Noszę górę 38, dól 40, pod biustem mam 72. Noszę, w zależności od modelu 70F/65FF. Cudu nie ma.

Janko, swoim zacietrzewieniem, tekstami o enerdowskich pływaczkach itp. nikogo nie przekonasz, a wręcz przeciwnie - zniechęcasz. I powielasz stereotyp, że lobby to nawiedzone laski i sekta. Bombardowanie terminologią, która dla kogoś spoza lobby jest śmieszna (vide migracja), nie jest najlepszym wyjściem. To, że zmienia się kształt biustu i czasem rozmiar o 1-2 miski warte jest podkreślania, ale lepiej mówic o wygodzie (nic nie zjeżdża, nie rozpina się, biust na swoim miejscu, takoż biustonosz), jak i o kwestiach zdrowotnych (zbyt wąskie fiszbiny i za luzny obwód mogą powodowac zgrubienia w piersiach, przy dużym biuście zaś luźny obwód powoduje migreny, zwyrodnienia i bóle kręgosłupa w odcinku szyjnym itp.). Obrażanie innych forumowiczek to zła droga.
                                                • janka39 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:48
                                                  klymenystra napisała:

> O pardon, mam 168, obecnie ważę 68 kilo. Noszę górę 38, dól 40,

Zapytam z czystej ciekawosci: jak to robisz? Mam 170 cm wzrostu, 59 kg wagi, pod biustem mam 69 cm i tez nosze 38 (jedynie solar jest laskawszy: ich 38 jest zwykle za duze)

>Obrażanie innych forumowiczek to zła droga

To prawda, ale akcja wzbudza reakcje :-)
                                                  • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:06
                                                    janka39 napisała
                                                    >
                                                    >
                                                    > >Obrażanie innych forumowiczek to zła droga
                                                    >
                                                    > To prawda, ale akcja wzbudza reakcje :-)

janka, przeciez wszyscy tu do Ciebie z sercem na dloni, a Ty taka nerwowa, antypatyczna, utyskliwa, jakbys sie z sabatu urwala.:)
                                                    masz racje, zdejmij ten stanik, zrob dziecku proce, niechaj postrzela, bedzie troche radosci dla Ciebie i dla malca.:) bo wyglada na to, ze byc moze to przez ten staly ucisk taka nerwowosc, krew dobrze nie krazy, mimo masazu.:)
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:19
                                                      a po zabawach z proca proponuje zrobic dokumentacje zdjeciowa, bo z tego co czytalam nosisz stanik tylko o numer mniejszy niz hojniej obdarzona przez nature kolezanka, zajmujaca sie profesjonalnie doradztwem i to juz jest cud nad cuda, taka piekna migracyja z 75b.:))
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:21
                                                      nie, jest jeszcze lepiej-nosisz o numer wiekszy:))))))))))))))))))))
                                                    • janka39 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:30
                                                      Oooo, jest postep. Juz sie zorientowalas, ze G jest w alfabecie po F! Brawo. Ale widze, ze z tym czytaniem moze byc jednak problem, bo najpiew trzeba bedzie alfabet powtorzyc
                                                    • janka39 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:20
                                                      A ty powoli, jeszcze raz albo i dwa-trzy przeczytaj spokojnie i w skupieniu to, co napisalam. Nie nosze stanikow z T, bo nie maja tam obwodow 65. Wiec procy nie bedzie. Jeszcze nie.
                                                      Czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka, ale do opanowania :-). Zycze powodzenia
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:26
                                                      a czy ja wspomnialam o staniku z T? tylko o tym, ze przydaloby Ci sie wiecej dystansu, bo nerwowosc to moze wlasnie przez ten "cud" stanik i zbyt wielkie przykladanie uwagi do migracji.
                                                      :))))))))
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:30
                                                      Fevok, problem z migracją jest taki, że faktycznie na pierwszy rzut... ucha brzmi to dziwnie :)

Nie każdej kobiecie po dobraniu rozmiaru biust się powiększa, choc znam wiele takich przypadków. Ale faktem jest, że zmienia się kształt, a biust się podnosi (no bo jest stale podtrzymany, to logiczne) - mi po pół roku noszenia dobrego rozmiaru (z 75D przeskoczyłam na 65ff przy wymiarach 72/94) podniósł się o 5 cm.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:39
                                                      z calym szacunkiem, ale niewierze, ze nawet po oslawionej migracji pani janka moglaby nosic stanik o rozmiarze wiekszym niz Twoj, skoro sprzedawczynie w T wciskaly jej latami 75b, ktory to rozmiar wciskaja na male biusty. bardzo mnie jej posty bawia.:)))

poza tym Ci wierze.
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 18:14

Rozmiar Janki nie oznacza dużego biustu. Mój tez jest przeciętny. Migracja odbywa się bardzo różnie, to sprawa indywidualna.
                                                      Zobacz sobie tutaj: stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:08
                                                      klymenystra napisała:

>
                                                      >
                                                      > Rozmiar Janki nie oznacza dużego biustu.

:)) wiesz, ale mi w T nigdy nawet nie zaproponowali 75b, a zadnego g nie nosze, bo to duza miska dla szczuplej osoby. widzialam kobiety ktore ja nosza, raczej nie maja 69 cm pod biustem i na pewno nigdy by sie nie wcisnely w 75b, nie dalyby za nic rady sie w to wcisnac bez bolu nawet te noszace d-f/70.:)) nie jest problemem poprosic sprzedawczynie o wiekszy stanik, nawet w T.:)) zreszta i sama janka caly czas twierdzila, ze jej dopiero po owej tajemnej migracji uroslo g, dlatego to bylo dla mnie kuriozalne, w porownaniu z tym co Ty napisalas o sobie.

jasna sprawa, ze mozna sobie biust zdeformowac (!) zlym stanikiem a lepszym poprawic, ale po co opowiadac bajki.:) poza tym przy puszystej sylwetce moze ma co migrowac, ale przy 59 kg/170cm...:)))

ale cud cudem.:) enerdowskie plywaczki tez w koncu byly jakims cudem.:)

• klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:28
                                                      Mam zdjęcie biustu koleżanki, przysłała mi jako poglądowe, nie umieszczę go z wiadomych względów.
                                                      Całe życie nosiła 75B - po dobraniu biustonosza przez brafitterkę zaczęła nosic 65D, po migracji - 65E. Czyli zmigrowała o 2 miski. Szczupła, bez tłuszczu na żebrach.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:37
                                                      Klynemystro, alez ja Ci wierze:), ale sama przyznasz, ze 65D przed i 65E po migracji to nie 65FF przed i 65G po owej migracji.:)
                                                      nie ma mowy zeby 65ff wcisnela sie w 75b. chyba, ze kolejny cud.:)
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:43
                                                      Widziałam i 65H wciśnięte w 75B. Wierz mi, naprawdę dużo osób nie ma pojęcia, jakie staniki powinna nosic. Ja nosiłam 75C i 75D, ale to dlatego, że moja małobiuściasta koleżanka nosiła 75B. Miałam więc punkt odniesienia. Gdyby nie to - nosiłabym 75B. Przy luźnym obwodzie to jest do zrobienia.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:50
                                                      pewnie wiesz co piszesz, ludzie maja samozaparcie, czesto nosza za male ubrania itp., ale i tak i to co pisala nerwowa pani janka jest dla mnie niewiarygodne.:)
                                                    • janka39 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 20:53
                                                      Ok, skoro i tak mnie rozszyfrowalas, to sie przyznam. Jestem po prostu grubaska (75 kg i 150 cm wzrostu). Biust tak naprawde dalej 75b, ale kupuje 65g. Krawcowa doszywa jakies 10 cm do obwodu, a miski wypycham wata :-). To mi poprawia samoocene.
                                                      Pasuje? :-)

Ps. Jest takie powiedzenie o glowie i murze... Prawdziwe jak widac :-) EOT
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 05:14
                                                      wreszciesie starasz byc dowcipna, trzeba to docenic.
                                                      sadze, ze albo masz zle dobrany stanik, albo jak wiele nawiedzonych osob piszacych o sobie w internecie, nieco mijasz sie ze stanem realnym.

nie sil sie na angielskie skroty, naprawde jest bardzo malo prawdopodobe zebym uciela sobie z toba pogawedke w realu.
                                                    • a_gneskka Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:54
                                                      > nie ma mowy zeby 65ff wcisnela sie w 75b. chyba, ze kolejny cud.:)

Skoro 70GG może się wcisnąć w 75C to i 65FF w 75B tak samo może ;)
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 20:06
                                                      uprzedzaj co pokazujesz:))) skad wiadomo ze to 75c, wyglada na noname nosize.:))

dowod na to, ze niektorzy ludzie chyba nie musza oddychac i nie czuja bolu, wcisna sie we wszystko.
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 20:11
                                                      Pani na zdjęciach raczej wiedziała, co kupuje, takie staniki robi sporo firm, niekoniecznie musi byc noname. I wcale ją to nie musiało bolec - przy tak luźnym obwodzie ucisk miski zapewne był nieodczuwalny.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 20:20
                                                      klymenystra, pewnie masz racje, zajmujesz sie tym zawodowo w koncu.:)

nie wiem, wyglada to bardzo kiepsko calosciowo, ja bym jej zalecila troche sportu przede wszystkim, zawsze dobrze robi, stanik to nie wszystko.
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 20:53
                                                      Sport w złym staniku to katorga...
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 21:03
                                                      sport to zdrowie i duzo lepsza sylwetka, dobrze o tym pamietac. plus zdrowa dieta. bez tego i "ortopedyczny" stanik nie na wiele sie zda, niestety...
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 22:36
                                                      Tak, ale nie da się biegac, jezdzic konno, tanczyc, gimnastykowac - w zlym staniku. Tzn. owszem, mozna, tylko komfort niewielki, a kondycja biustu się pogarsza, bo biust poddawany jest ruchowi, skóra i więzadła kolagenowe się rozciągają i w efekcie biust obwisa... Znam wiele kobiet, które dopiero po zakupieniu dobrego stanika zaczęły się ruszac - należę do nich.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 04:29
                                                      wiesz co ja mysle? to sa wymowki. latwiej jest sobie kupic korekcyjny stanik i wyszczuplajace majtki niz po prostu zapisac sie za jakies cwiczenia, zbilansowac diete i zwyczajnie schudnac, bo to wymaga samozaparcia. ale kazdy ma wybor, mozna nosic korekcyjna bielizne, mozna dbac o siebie w inny sposob.

bardzo wygodne dla siebie rzeczy piszesz, tylko wg mnie bardzo naciagane (gre "tak, ale" mozna prowadzicw nieskonczonosc). pachnie mi tu sekta, wybacz , ale nie chce mi sie juz rozmawiac, bylo ciekawie, ale starczy, mnie doradzac nie musisz.:)
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 10:24
                                                      To nie są wymówki! Zwariowałaś? Wiesz, jak boli, kiedy chcesz się przebiec w złym staniku? Zrobic shimmy biustu, podskok, cokolwiek? :O

Nieno, jeśli nie chcesz o tym słyszec, to Twoja sprawa, Twój biust. Ale zadzwiasz mnie, że nie trafiają do Ciebie racjonalne argumenty...
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 10:58
                                                      jestes aktywna dzialaczką lobby, doradzasz w sprzedazy ortopedycznych, brzydkich stanikow, rozumiem, to jest twoj zawod tak zarabiasz na zycie, jestes marketingowcem, masz przecwiczone rozmaite teksty, wiesz co trafia do zdesperowanych kobiet, ktorym to i owo sie odksztalcilo i przemiescilo.

tyle ze to na mnie nie dziala, idz zdobywac duszyczki, ktore latwiej poddaja sie manipulacjom.
                                                      i nie martw sie o moja figure, zapewniam Cie, że nie musisz.:)) nachalne, fanatyczne doradztwo pan z lobby na tym forum przypomina rady szczerbatego zachwalajacego zalety sucharow, tudziez lysej wychwalajacej dzialanie szczotki, nie ma sie co obrazac za kilka slow prawdy.:)

"lobby broni, lobby radzi, lobby nigdy was nie zdradzi". powodzenia!

• klymenystra Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 16:07
                                                      Kobieto :) Brafitterką jestem o tyle, że chodzę na zakupy z osobami, które tego potrzebują, prowadzę wykłady i doradzam. Kasę mam z tego taką, że może na jeden stanik na rok starczy. :)
                                                      Jestem filolożką, nie marketingowcem, a wiem, co trafia, bo mam duże doświadczenie, także na sobie samej.
                                                      Co to gustu, to nie będę polemizowac, ale skąd to przekonanie, że staniki są brzydkie? Czy stanik 75B jest śliczny, a 65FF już nie? Zajrzyj na strony Fauve, Pour Moi, Masquerade czy polskiej Dalii i pokaż mi te brzydkie, ortopedyczne staniki :)

Rozśmieszyłaś mnie, pierwszy raz ktoś mnie posądził o coś takiego :D
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 17:04
                                                      klymenystra napisała:

> Kobieto :) Brafitterką jestem o tyle, że chodzę na zakupy z osobami, które tego
                                                      > potrzebują, prowadzę wykłady i doradzam.

no patrz, a gadasz jak obwozny sprzedawca garnkow na sporym procencie od sprzedazy skrzyzowany z nawiedzonym fetyszysta , latwo sie pomylic.:)

wrzuc na luz, kobieto, dostarczylyscie mi z kolezankami rozrywki, slyszalam rozne smieszne rzeczy o tym osobliwym lobby i jego fanatycznym uwielbieniu dla cudownego stanika - leku na cale zlo, ale to co tutaj wyczytalam przeszlo moje najsmielsze wyobrazenia. co prawda na dosc niskim poziomie to byla rozrywka, ale na krotko bardzo zabawna, nie kryje.:))

za rady dziekuje, nie klopocz sie naprawde nie sa mi potrzebne, zrozum to wreszcie. nie po przeczytaniu Twoich kuriozalnych, acz zabawnych wypowiedzi np. na temat uprawiania sportu. Tobie przy stosunku wagi do wzrostu 68kg/168cm akurat mogloby sie przydac troche treningow, na razie nie ma tragedii, ale lekka nadwage w wieku 25 lat juz masz, kazdy rozsadny lekarz Ci to powie, zakladajac, ze to nie sa miesnie, ktore waza wiecej niz tkanka tluszczowa, jak zapewne wiesz. ale moze dzieki dobremu stanikowi szczesliwie juz mozesz sport uprawiac i na Twoje kilogramy skladaja sie miesnie, nie wiem, jesli tak to oczywiscie nieaktualne. dobra rada za dobra rade, skoro tak lubisz dobre rady.:)

takze daj juz spokoj z tymi niechcianymi radami cioci kloci i babci wiesi, bo jestes zwyczajnie z tym swoim uporem natretna, zniechecajaca i bardzo nuuuuudna. w przeciwienstwie do sprawnych marketingowcow.

• klymenystra Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 17:38
                                                      Wiesz, jesteś trollem... Poczekaj, aż zachorujesz i będziesz miec insulinę na poziomie 150... Zobaczymy, jak fajnie Ci się będzie chudło, wstrętne babsko... Kończę dyskusję, bo jesteś zwykłą małą bezmyślną idiotką.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 17:50
                                                      nie chcialam Cie urazic, skad mialam wiedziec, że jestes chora... jesli to Cie dotknelo to bardzo przepraszam.

a wyzywanie obcych ludzi od bezmyslnych idiotek, wstretnych babsk i trolli tez o czyms, niestety, swiadczy...
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 17:55
                                                      Sama zaczęłaś, wstrętna, nie znając mnie, nie wiedząc, że tańczę, wyglądam dobrze i jestem chora. Obraziłaś mnóstwo osób, sugerując chudnięcie, nie biorąc pod uwagę czynników, które chudnięciu nie sprzyjają, a także jednej podstawowej rzeczy: są osoby, które nie chcą chudnąc, bo nie chcą się poddawac dyktatowi jedynej słusznej sylwetki. I nie, nie mam nadwagi, wagę mam w normie. Odpisałam Ci takim językiem, jaki do Ciebie dotarł, trollu.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 18:23
                                                      takie sa niestety uroki internetu, rozmawia sie z osobami ktorych sie nie zna... owszem, dalo mi to do myslenia i wiecej nie dam sie wciagnac w takie dyskusje z kims, kogo nie znam. przypomne Ci jedynie, ze to Ty z kolezankami z lobby prowokowalas do dyskusji, naprawde wciskane komus na sile caly czas rady sa niefortunne i zbyteczne, a niektore wasze uwagi moglyby byc dla mnie rownie obrazliwe, albo nawet i bardziej, tyle ze ja sie nie przejmuje tym co obcy ludzie wypisuja w internecie i mam do tego dystans. sama tez miewam problemy ze zdrowiem, czasem nawet spore, ale nie przyszloby mi do glowy przejmowac sie uwagami obcych ludzi na ten temat, podobnie jak uwagami na temat mojego wygladu czy, tak intensywnie tu poruszanego, stanu intelektualnego i ogolnej tempoty, po prostu mi to zwisa i to chyba zdrowe podejscie.:)

nie mam urazy, ze tak sie odzywasz i szczerze zycze Ci duzo zdrowia, powodzenia i zadowolenia w swoim rozmiarze, niech kazdy ma taki jaki uznaje za stosowny.:)
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 18:54
                                                      fevok napisała:

>
                                                      >
                                                      > nie mam urazy, ze tak sie odzywasz i szczerze zycze Ci duzo zdrowia, powodzenia
                                                      > i zadowolenia w swoim rozmiarze, niech kazdy ma taki jaki uznaje za stosowny.:
                                                      > )

caly czas podtrzymuje to co napisalam, jednak wzywanie na pomoc wyjatkowo prostackiej kolezanki jest bardzo niskie. ciekawe czy taka wyszczekana bylaby tez w swiecie realnym, obawiam sie, ze nie. lobby mnie tylko smieszylo, teraz kojarzy mi sie z chamstwem i prostactwem najgorszego sortu. ciekawy sposob promocji: jesli ktos sie z nami zgadza to jestesmy mile, przy najmniejszym oporze pokazujemy na co nas stac, czyli prostackie inwektywy typu "menda" i "cewa" i slownictwo z meliny. pogratulowac skutecznego pr-u.
                                                    • janka39 Klymenystra 06.02.12, 21:36
                                                      Szkoda słów... To rzucanie pereł przed wieprze i karmienie trolla...
                                                      Piszę na forum GW prawie 7 lat, ale jeszcze nigdy nie spotkalam się z taką tępotą i betonem jak u panny f.
                                                    • fevok Re: Klymenystra 06.02.12, 22:24
                                                      janka39 napisała:

>
                                                      > Piszę na forum GW prawie 7 lat, ale jeszcze nigdy nie spotkalam się z taką tępo
                                                      > tą i betonem jak u panny f.

tylko z grzecznosci doradze ci zapoznanie sie z twoja wlasna tworczoscia, chocby z tego watku.:)
                                                    • lezbobimbo Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 18:09
                                                      fevok napisała:
                                                      > o tym osobliwym lobby i jego fanatycznym uwielbieniu dla cud
                                                      > ownego stanika - leku na cale zlo,

W odróznieniu od ciebie, która mysli, ze Zdrowe Zarcie i uprawianie sportu w niedopasowanym staniku magicznie ujedrnia piersi :>
                                                      Zobaczysz, zapiszczysz za pare lat, kiedy ci cycki sflaczeja "nie wiedziec czemu". Zapiszczysz kiedy zarcie salatki i picie wody mineralnej jakos magicznie nie uskrzydli ci zaniedbanego biustu, podskakujacego przy kazdym gwaltowniejszym ruchu.

Z pewnoscia jakies blizej nieokreslone sporty z cyckami latajacymi do brody, kremowanie sie kremikami oraz rozmawiania z biustem i naklaniania go szeptem, aby wrócil na gors zastapia ci tak nieslychanie skomplikowana czynnosc jak zalozenie prawidlowego stanika. Wiesz co to stanik w ogóle? To czesc garderoby, majaca w zalozeniu podtrzymywac piersi wygodnie i na ich wlasciwym miejscu. Biust to nie skakanka luzem i wymaga wlasciwego stanika, tak samo jak stopy wymagaja wlasciwego obuwia do chodzenia po asfalcie i kamieniach.
                                                      Ale to widac przerasta twoje smetne mozliwosci kognicyjne.

>Tobie przy stosunku wagi do wzrostu 68kg/168cm akurat mogloby sie przydac troche >treningow

Z kolei tobie przy stosunku idiotyzmu twoich postów do ilosci slów przydaloby sie troche tomografii, bo mozg ci widac sflaczal szybciej od biustu. Na trening IQ juz za pózno...

>kazdy rozsadny lekarz Ci to powie,

Ale ty nie jestes zadnym lekarzem, tylko podla mala menda, wyzywajaca sie na forach, bo ktos smie dbac lepiej o biust niz ty i ma tego efekty. Zawisc zwykla, bezinteresowna chec zgnojenia kogos za odniesiony sukces, kazdy rozsadny psychiatra ci to powie.

zakladajac, ze to
                                                      > nie sa miesnie, ktore waza wiecej niz tkanka tluszczowa,

Ale klymenystra nic nie zaklada, tylko stwierdza, ze ma miesnie po wieloletnim treningu. Twoje prymitywne gadki o wadze osoby nie widzianej na oczy to po prostu usilowanie dop...., bo pseudoargumenty ci sie skonczyly, podla cewko.

(sama jednoczesnie proponujesz jakies sporty, przy których uprawianiu zazwyczaj wyksztalcaja sie miesnie, czyli wrecz zwiekszaja wage... logiki za grosz )
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 18:35
                                                      to co napisalas swiadczy o tobie i tym calym lobby... no comment. spotkac kogos takiego w realu to tragedia, wspolczuje otoczeniu, ale odpuszczam, wplyw lobby jak widac.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 18:37
                                                      nie tylko nawiedzenie i stanikowy fetyszyzm ale i zwykle najbardziej prymitywne chamstwo.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 11:41

i jeszcze:
                                                      klymenystra napisała:

> Zwariowałaś?

to juz brak profesjonalizmu czy nerwy zaczely puszczac i nie udajesz juz dobrej cioci sluzacej profesjonalnymi radami. przypominam co wczoraj jeszcze radzilas pani jance:

"Janko, swoim zacietrzewieniem, tekstami o enerdowskich pływaczkach itp. nikogo nie przekonasz, a wręcz przeciwnie - zniechęcasz. I powielasz stereotyp, że lobby to nawiedzone laski i sekta. (...) Obrażanie innych forumowiczek to zła droga."
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 16:12
                                                      Pytanie "zwariowałaś" to pytanie używane na co dzień, w celu wyrażenia bezbrzeżnego zdumienia :) Nie jestem zła, nic mnie nie ponosi, jestem tylko rozbawiona :) Wierz mi, nie takie osoby przekonałam do dobrania stanika i nie takie, jak Ty, mi dziękowały. Znam takie, które myślały o operacji (pomniejszenia bądź powiększenia) i po brafittingu zmieniały zdanie. Znam takie, które się wstydziły swoich piersi i męką dla nich było pokazywanie się nago partnerowi. Znam takie, które głośno mówiły, że lobby to bzdura, sekta, za ciasne staniki i za duże miski - zmieniły zdanie, niekoniecznie zostając "działaczkami" lobby.
                                                      Jak mówię - to, że Twój biust za parę lat będzie w gorszej kondycji, będziesz na forach szukac porad, jakie kremiki ujędrniające, jakie cwiczenia i zabiegi stosowac, to nie moja broszka. A jakbyś zadała sobie trud poczytania linkowanych stron, to pewnie byś nie pisała głupotek.
                                                    • sunandrain Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:36
                                                      fevok napisała:

> :)) wiesz, ale mi w T nigdy nawet nie zaproponowali 75b, a zadnego g nie nosze,
                                                      > bo to duza miska dla szczuplej osoby. widzialam kobiety ktore ja nosza, raczej
                                                      > nie maja 69 cm pod biustem i na pewno nigdy by sie nie wcisnely w 75b, nie dal
                                                      > yby za nic rady sie w to wcisnac bez bolu nawet te noszace d-f/70.:))

Myślę, że czytając "miska D" widzisz wielką michę z tradycyjnych rozmiarówek lub bazarowe "namioty", podczas gdy dla obwodu 65 to już nie jest nic okazałego. Z rozmiarem 65D owszem mogłabym bez bólu i bez wciskania założyć 75B, ale po co, skoro wyglądam w nim i czuję się znacznie gorzej?

Nie namawiam Cię do zmiany rozmiaru, ale spróbuj przejść się do sklepu, który prowadzi pełną rozmiarówkę i obejrzyj te dziwne rozmiary w rodzaju 65F. Możesz się nieźle zdziwić.
                                                    • fevok Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 19:46
                                                      bez obawy nie kupuje w T i wiem mniej wiecej co i jak, nie bronie 75b, i tak bym sie nie zmiescila w to za nic.:)
                                                  • sundry Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:21
                                                    > > O pardon, mam 168, obecnie ważę 68 kilo. Noszę górę 38, dól 40,
                                                    >
                                                    > Zapytam z czystej ciekawosci: jak to robisz? Mam 170 cm wzrostu, 59 kg wagi, po
                                                    > d biustem mam 69 cm i tez nosze 38 (jedynie solar jest laskawszy: ich 38 jest z
                                                    > wykle za duze)

Podpinam się, bo ja przy 158 cm i 46 kilo wagi mam 72 cm pod biustem i noszę konfekcyjne 34, a stanik 70 C;)
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:31
                                                      No i to tylko dowodzi, jak różne są sylwetki i typy budowy...
                                                    • asiek_asiekowaty Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 18:22
                                                      Przy mniejszych stanikowych rozmiaraxch jak 70C nie ma problemu z ciuchami, problem zaczyna sier przy wiekszym biuscie. Kiedys tez mialam 70C i nosilam 38 i 36, troche mi przybylo, ale szczegolnie w biuscie, wobec czego mimo ze talia i tylow ogolnie pretenduje do 38, to biust w 38 sie juz mi nie miesci.Takze kwestia budowy to jedno, ale drugie to wlasnie wielkosc biustu, a producenci rozmiarowke opieraja na obwodzie biust-pas-biodra, wiec jak ktos jest szczuply, a ma spory biust no to ma problem. U mnie z kolei wychodzi tak, bluzka dobra w biuscie jest za luzna w tulowiu, a z kolei dol mam o rozmiar wiekszy niz tulow. No i w efekcie jakbym miala sie kierowac rozmiarowka to wyglada tak: pas - 38, biust - 40, biodra - 42 :P
                                                  • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:28
                                                    Nie wiem, jak to robię :O W pasie mam 68, ale nie jestem szczupła, muszę schudnąc. A ciuchy noszę brytyjskie, z lumpeksów, bo one uwzględniają istnienie biustu, nie muszę sztucznie zawyżac rozmiaru.
                                                  • torio.claven Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 18:09
                                                    janka39 napisała:

> klymenystra napisała:
                                                    >
                                                    > > O pardon, mam 168, obecnie ważę 68 kilo. Noszę górę 38, dól 40,
                                                    >
                                                    > Zapytam z czystej ciekawosci: jak to robisz? Mam 170 cm wzrostu, 59 kg wagi, po
                                                    > d biustem mam 69 cm i tez nosze 38 (jedynie solar jest laskawszy: ich 38 jest z
                                                    > wykle za duze)

nie dziw sie, ja podobnie jak klymenystra, 167 wzrostu, 67 kg, spokojnie 38 na gorze, 38-40 na dole... dodam tylko ze nogi mam dlugie (w stosunku do gory) i postawne, ale nie zeby czynily dysproporcje...
                                                    • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 18:15
                                                      Ja zaś tańczę, mam więc mięśnie.To tez dodaje wagi.
                                                    • torio.claven Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 18:24
                                                      klymenystra napisała:

> Ja zaś tańczę, mam więc mięśnie.To tez dodaje wagi.

to moze i ja mam... ;)

zartuje oczywiscie, ale prawda jest o czym przekonalalam sie pewnym forum tematycznym jak rozne potrafia byc wagi i sylwetki, i niczemu w tej materii nie nalezy sie dziwic...
                                                • asiek_asiekowaty Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:56
                                                  Podobnie wymiarowo wychodze, ale przy polskim 70F, brytyskim 32E w 38 raczej mi sie biust nie miesci, noo rpzy gladkich bluzkach jeszcze ok, ale w koszulach to juz guzik - dziura - guzik - dziura.... :/
                                                  • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:26
                                                    Bluzki FF mieszczą biust takiej wielkości :)
                                      • beata.1968 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:02
                                        zauważam negatywny stosunek do sklepów Triumph, jak również do ekspedientek z tych sklepów. nie jest to komfortowe bo jestem jedną z nich, z tych beznadziejnych bab dobierających złe rozmiary staników. Nawet miałam pokusę żeby iść do profesjonalnej brafitterki , czy też mnie zakuje w jakieś 65 KK czy przyjmie do wiadomości że może istnieć osoba która ma 80 cm pod biustem .
                                        • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:16
                                          Brafitterka przy zdrowych zmysłach nie da Ci 65 na 80 pod biustem, skąd ten pomysł? 65 najlepiej się sprawdza przy około 65-72, ścisle mierzonych (a i to przy poprawce na ilośc tłuszczu, ściśliwosc i komfort). Przy ścisle mierzonych 80 najlepsze są przeważnie 75, chyba że stanik marny i rozciągliwy, wtedy może byc i 70.
                                      • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:10
                                        Jestem brafitterką - w życiu bym się nie podjęła organizacji spotkania w Triumphie. Owszem, miewają niezłe staniki, 70D, 70E też się znajdzie (statystycznie, z mojego doświadczenia, to jeden z najeczęstszych rozmiarów), gorzej z materiałami - 70 rozciągają się do 80 i więcej, jest tylko kilka modeli uszytych naprawdę dobrze. Spotkania brafitterskie najlepiej wychodzą w sklepach, gdzie są różne firmy, bo w doborze stanika liczy się także szerkośc fiszbin, zabudowanie, wysokośc mostka, a nie ma firmy, która byłaby na tyle różnorodna, żeby pasowac wszystkim.
                                        • asiek_asiekowaty Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:58
                                          O widzisz, nigdy T nie mialam, ale ze sa tak oslawione jakosciowo to myslalam, ze moze sie keidys skusze pod warunkiem, ze obwody maja stabilne, a z tego co piszesz wynika, ze niekoniecznie :(
                                          • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:26
                                            Niestety. Moja koleżanka ma dwa super udane modele, w tym jeden strapless. Ścisłe, fajne 70. Ale to niestety wyjątki, lepiej zainwestowac w coś pewniejszego, w tej samej cenie, albo i tańszego.
                                          • pies-li-kot Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 17:51
                                            Noszę staniki z Triumpha od lat ... no, długo. Z jakością nigdy nie było problemów, nigdy, ale to nigdy, nie rozciągnęły się i nie zdefasonowały (piorę w pralce).
                                            Też nosiłam kiedyś osławione 75 B;)
                                            • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 18:16
                                              Mi tez się wydawało, że moje stare staniki różnych firm, się świetnie trzymają i nie defasonują. Dopóki nie zobaczyłam, jak wyglądają staniki dobrych firm i jak one przetrzymują próbę czasu.
          • aga90210 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 11:12
            Ja też mam rozmiar 38 a na stanik o obwodzie 65 wciśnieto mnie raz i skonczyło się okropnymi czerwonymi pręgami na ciele. Obwód 70 (i to z tych rozciągliwych) mogę nosić w zimie- w lecie gdy jest gorąco umieram w czymś tak obciskającym i zakładam 75d :P
        • maitresse.d.un.francais a ja sobie nie chwalę - nigdy nie mają staników 03.02.12, 18:27
          przecenionych w moim rozmiarze, zawsze małe

• ursz-ulka Re: Sklepy Triumph 04.02.12, 22:33
        No wisz ty co. Zboczuchy...
      • bromba11 Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 12:03
        Wracając do przymierzalni drzwi dla pracowników zwane socjal
        > nymi były otwarte na wciąż.

Przeczytawszy to, uśmiechnęłam się oburącz.
        • klymenystra Re: Sklepy Triumph 05.02.12, 16:18
          No błagam, wyrażenie na wciąż może jest nieco archaiczne, ale nie błędne!
          • jak_matrioszka Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 12:25
            CytatWracając do przymierzalni drzwi dla pracowników zwane socjalnymi były otwarte na wciąż.
            klymenystra napisała:
            > No błagam, wyrażenie na wciąż może jest nieco archaiczne, ale nie błędne!

No blagam: drzwi dla pracownikow wracajace do przymierzalni, malo tego: te drzwi sa zwane socjalnymi - i jak tu sie nie usmiechnac oburacz?
            • klymenystra Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 16:13
              To akurat jest śmieszne :) Ale kilka osób przyczepiło się do wyrażenia "na wciąż" :)
      • lezbobimbo Re: Sklepy Triumph 06.02.12, 16:45
        adinula napisała:
        > Będąc w sklepie Triumph (...) Zobaczyłam wtedy monitor, w którym są ustawione kame
        > rki na wnętrze każdej z osobna przymierzalni.Tak,że widać było i jest jak nas
        > stworzył Adam i Ewa w całej okazałości.

Mam naprawde nadzieje, ze jednak nie rozbierasz pupy w calej okazalosci do rosolu, tylko przymierzasz majtki w sklepach na wierzch Twojej bielizny.. (jesli akurat majtki kupujesz).

> Dlatego polecam,abyśmy się rozbierały mając na u wadzę,że nas obserwują(bez nas
        > zej wiedzy i zgody).

Kamery w sklepach i przymierzalniach to nie spisek pornograficzny. Kamery sa tam zamontowane tylko i wylacznie dlatego, ze kochani klienci KRADNA. Bez zgody sklepu i wlascicieli na straty towaru i zarobku.
        Zwlaszcza w Polsce, slynacej z bezkompromisowych kombinatorów i dzielnych kombinatorek kradziez to plaga. Dzieki spryciarzom, masowo kradnacym wlasnosc "niczyja" ze sklepów, jestesmy wszyscy teraz karani za nich brakiem prywatnosci - ja sie tym sklepom nie dziwie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka