Dodaj do ulubionych

studenci AE we Wrocku i nie tylko ;)

IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 25.06.05, 13:05
mam pytanie: jak wyglada egzamin wstępny na tę uczelnię? w tym roku jest z
matematyki, i zastanawia mnie jakie zadania mogą się na nim pojawić. Jakie
były w latach poprzednich? any ideas? dzięki za wszelką pomoc :)
Obserwuj wątek
    • jedrzejowski Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 25.06.05, 18:28
      Witam.
      Pierwsze pytanie na jaki kierunek chcesz zdawać...
      Niby nie ma to większego znaczenia gdyż egzaminy wyglądają wszędzie taksamo ale
      tylko niby.
      Na Akademii Ekonomicznej mamy jak Ci pewnie wiadomo 3 kierunki
      IE Inżynieria Ekonomiczna
      - kierunek łaczący chemie, fizyke, matematyke i ekonomie. Tutaj puźniej masz
      jeszcze inne możliwośći po 1 roku jak wybierasz specjalizację
      ZI Zarządzanie i Informatyka
      - tutaj uczysz się więcej matematyki oraz używania programów w aspekcie
      ekonomi. Tutaj bardziej nastawiasz się na bankowość, rachunkowość...
      GN Gospodarka narodowa.
      - tutaj zabardzo się nie oriętuje ( nie mam tam znajomych :/ )ale jak sama
      nazwawskazuje aspekty ekonomiczne gospodarki różnych regionów.
      Egzamin (na IE) polega na zadaniu z tego co pamiętam 3 lub 5 pytań z matematyki
      w czym 1 jest z podstaw (teoria) i conajmniej 2 zadania mat-logiczne(z treścią)
      do tego język obcy
      Jest to kierunek (IE) na któy łatwiej się dostaźć ale trudniej na nim być
      (przynajmniej tak twierdzą) jak lubisz chemie i fizyke to dasz rade.

-----------
      Pozdrawiam
      Pełniący obowiązki prezesa komisji ds. sponsoringu
      Przemysaw Jędrzejowski
      kom 888 578 038
      Niezależne Zrzeszenie Studentów
      Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu
      www.nzs.ae.wroc.pl
      • Gość: refek Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 25.06.05, 23:04
        myślałem nad GN, jestem tegorocznym nowomaturzystą, nie pisałem matury z
        matematyki, więc w świetle tego co jest napisane na stronie internetowej AE
        mogę przystąpić do egzaminu z tego przedmiotu. Jestem po klasie matematycznej i
        zastanawia mnie jakiego typu zadania mogą się pojawić na egzaminie wstępnym.
        Słyszałem że jakies 10 lat temu, to były bodajże 3 zadania z których trzeba
        było ozwiązać dobrze co najmniej jedno żeby dostać pozytywną ocenę (?) nie wiem
        dokładnie bo osoba relacjonująca studia ma juz dawno za sobą ;P to się ponoć
        zmieniło i teraz jest więcej zadań. Gdzie mogę znaleźć przykłady w internecie?
        help
        • jedrzejowski Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 26.06.05, 01:48
          Co do przykładów to możesz mieć problem.
          Profesorowie AE się już postarali aby takie materiały nie były dostępne.
          Najlepiej wejdź na strone organizacji studenckich znajdź mejle członków i
          powysyłaj zapytanie.
          Najwyrzej ich zirytujesz ale większość powinna Ci pomów.
          Ja niestety jestem z IE a orientuje się w ZI dodatkowo. Co do GN to nie
          zabardzo..
          Pozdrawiam
          • Gość: ola Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 16:37
            a jak ktos chce isc na ekonomie(na wydzial turystyki regionalnej czy cos
            takiego)to tez musi pisac test czy tylko wyniki z matur sie tylko licza?bylabym
            wdzieczna za jakokolwiek odpowiedz
            • jedrzejowski Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 26.06.05, 18:51
              Z tego co kojaże jest jeden egzamin wogle na kierunek GN.
              PRzez 1 rok będziesz się uczyć wszystkiego po troszeczke a na początek 2 (jakoś
              tak) wybierzesz sobie specjalizację.
              ( ale moge się mylić.... )
            • Gość: Izabela Ścibiorska Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.06.05, 19:36
              Podaję zasady zdawania na Wydział Gospodarki Regionalnej i Turystyki w Jeleniej
              Górze

1.Zgodnie z postanowieniem Senatu Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu
              podstawowym kryterium postępowania rekrutacyjnego na studia dzienne w roku
              2005/2006 będą oceny otrzymane na świadectwie dojrzałości (tzw. nowa matura).
              Podstawą kwalifikacji będzie suma punktów otrzymanych na części zewnętrznej
              egzaminu maturalnego (na poziomie podstawowym i rozszerzonym) z języka obcego
              nowożytnego oraz matematyki lub geografii lub historii.

Kandydatów ze „starą maturą” oraz tych, którzy nie zdawali na „nowej maturze”
              przedmiotów branych pod uwagę w postępowaniu kwalifikacyjnym będzie obowiązywał
              egzamin pisemny z tych przedmiotów (na Wydziale IE egzamin ustny). Oceny
              otrzymane na świadectwie dojrzałości (lub egzaminie wstępnym) zostaną
              przeliczone na punkty. Maksymalna ilość punktów w postępowaniu kwalifikacyjnym
              wynosi 200 (2 przedmioty x 100 punktów)

2. Podstawą kwalifikacji na jednolite magisterskie studia wieczorowe i zaoczne
              będzie konkurs świadectw. Brana pod uwagę będzie średnia punktów z języka
              obcego nowożytnego i matematyki, uzyskanych przez kandydata na świadectwie
              dojrzałości.

Terminy składania dokumentów:
              Na studia dzienne
              27.06 - 08.07.2005 r. w godz. 9.00-14.00, także w soboty

Na studia wieczorowe oraz zaoczne (również zaoczne magisterskie studia
              uzupełniające)
              13.07 - 27.07.2005 r. w godz. 9.00 - 13.00, także w soboty

W przypadku rekrutacji dodatkowej:
              1. na studia dzienne: 05.09 - 09.09.2005 r.
              2. na magisterskie studia uzupełniające: luty 2006 r.

Kandydaci na studia dzienne dostarczają dokumenty w dwóch etapach:
              1) w dniach 27.06 – 8.07.2005 r.
              – kwestionariusz dostępny w dziekanatach i tutaj
              – odpis lub kserokopię dowodu osobistego,
              – oryginał świadectwa dojrzałości (do wglądu) oraz kserokopię (do akt),
              – dowód opłaty egzaminacyjnej (do wglądu);
              2) osoby, które zostały wstępnie przyjęte na I rok powinny do 25.07.2005 r.
              złożyć następujące dokumenty:
              – oryginał świadectwa dojrzałości,
              – orzeczenie lekarskie wydane przez lekarza medycyny pracy,
              – cztery fotografie.
              Dostarczenie wymienionych dokumentów jest potwierdzeniem podjęcia studiów i
              jednocześnie warunkiem umieszczenia nazwiska kandydata na liście osób
              ostatecznie przyjętych.

Opła rekrutacyjna wynosi 80 zł (30 zł dla osób niepełnosprawnych).
              BZ WBK SA II O/Jelenia Góra
              nr 34 1090 1997 0000 000 52800-0070

Składając podanie na studia w Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, należy
              dokładnie określić:
              - wydział, na którym chce się studiować.
              - wybrany kierunek studiów na tym wydziale.
              - wybraną formę lub formy studiów, zwłaszcza gdy jedno postępowanie
              rekrutacyjne dotyczy jednocześnie dwóch form studiów (można wybrać np. studia
              dzienne, a w razie braku miejsc – studia wieczorowe lub zaoczne).

Osoby ze „starą maturą” powinny ponadto określić
              Język obcy wybrany do zdawania na egzaminie pisemnym (dotyczy wszystkich
              wydziałów)

przedmiot wybrany na egzamin pisemny (matematyka lub historia lub geografia)

Terminy rekrutacji:
              Na studia dzienne:
              Egzamin pisemny (180 min.) - z matematyki lub geografii lub historii -
              12.07.2005 r. ( wt.) godz. 9.00
              Egzamin pisemny ( 90 min.) z języka obcego - 12.07.2005 r. ( wt. ) godz. 14.00
              Egzamin w przypadku rekrutacji dodatkowej na studia dzienne - 13.09.2005 r.

Ogłoszenie list wstępnie przyjętych na I rok - 15.07.2005 r. do godz. 16.00
              Potwierdzanie zamiaru podjęcia studiów (dostarczanie dokumentów) - do
              25.07.2005 r. do godz. 12.00
              Odwołania - do 29.07.2005 r. do godz. 12.00

Ogłoszenie list przyjętych na I rok studiów do 30.07.2005 r. do godz. 16.00

Na studia wieczorowe i zaoczne (również zaoczne magisterskie studia
              uzupełniające):
              Postępowanie kwalifikacyjne wszystkie wydziały - do 28.07.2005 r.
              W przypadku rekrutacji dodatkowej - do 16.09.2005 r.

Dodatkowo podaję strony Internetowe WGRiT:
              www.ae.jgora.pl/promocja/?id=rekrutacja
              www.ae.jgora.pl/
              www.ae.jgora.pl/sensat/forum/
              • jedrzejowski Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 30.06.05, 10:49
                Witam,
                mam jeszcze jedno pytanie - może znasz kogoś, kto przerabiał to na własnej
                skórze. Planuję złozyć podanie na ZI i na kierunek Finanse, bankowosc.
                Niestety - nie ma pewnosci, ze się dostanę - zawaliłem matmę na
                rozszerzeniu. W związku z tym mam pytanie - czy w przypadku złożenia podania
                na jeden kierunek i nie dostania się, można próbować z odwołania dostać się
                np. na zarządzanie i marketing? Jest tam logistyka - coś, co by mi
                odpowiadało :)
                <zgodnie ze zgodą publikuje :P>

A więc znam taką osobę :D I to baaaaardzo dobrze...
                Moja dziewczyna zdawała na ZI finanse i bankowość niestty nie dostała się.
                I co teraz...
                A powiem Wam że to banalne.
                W związku z tym iż CHMARA stentów składa podania poprostu wszędzie gdzie mogą
                wybierają 1 z 2 prawda??
                No to teraz jeżeli tak naprawde chcemy studiować na AE piszemy ODWOŁANIE.
                A dokładnie idziemy do dziekanatu ZI i prosimy o druk odwołania.
                I teraz kwintesencja (trudne słowo co :P) MOŻEMY odwołać się na wszelkie
                specjalizacje tego kierunku.
                Tak więc nie ma problemy .
                A tak na marginesie powiem iż ok 90% ma szanse dostania się z odwołania chyba
                że wyniki naprawde zadobrze nie poszły- wtedy można poprosić o 2 egz. ze
                względy (zazwyczaj tylko) choroby, która uniemożliwiła logiczne myślenia. Ale
                ty trzeba się ostro namęczyć aby zdobyć pozwolenie i trzeba mieć kwitek
                lekarski..
                Pozdrawiam
                -------------------------------
                Akademii Ekonomiczne we Wrocławiu
                www.nzs.ae.wroc.pl
                Przemysław Jędrzejowski
                • Gość: Ja Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:13
                  A moze mi ktos pomoc jak napisac odwolanie tak zeby je dobrze rozpatrzono bo z
                  jednej storny jaki mam dobry argument ? taki ze chce tu studiowac ??????
                  • d0n Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 16.07.05, 11:19
                    no niewiem jak miec jakies "udokumentowane wazne okolicznosci uzasadniajace
                    odwnolanie"...
                    • korneliuszek Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 16.07.05, 11:25
                      ajjj kurcze no tak siedze teraz nad tym moim odwolaniem i proboje .......
                      • d0n Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 16.07.05, 11:31
                        korneliuszek napisała:

> ajjj kurcze no tak siedze teraz nad tym moim odwolaniem i proboje .......

na AE Wroc?
                        • Gość: korneliuszek Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:20
                          Tak Tak Na AE :)
                          • Gość: d0n Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.tvkdiana.pl 16.07.05, 14:24
                            i co masz cos "udokumentowane" ? czy puste to miejsce na 2 stronie zostawiasz?
                            • Gość: ania Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.netway.com.pl 16.07.05, 14:42
                              A ile mieliscie pkt, ze piszecie odwolanie, bo ja nie wiem czy pisac, bo chbya
                              mam marne szanse.
                              • Gość: Kasia Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:24
                                ja mam 142 punkty i na ZI złoże odwołanie, choć ciężko pewnie będzie, ale zobaczymy.
                            • Gość: Kornelkuszek Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:14
                              wlasnie nie mam pojecia jak to dobrze udokumentowac ...i jeszcze jedno choc nie
                              wiem czy sie orientujesz ale tam nie pierwszej stronie gdzie sie podaje laczna
                              ilosc punktow oraz ile sie zdobylo za jezyk obcy plus matematyke ( w moim
                              przypadku ) jednak komisja rekrutacyjna jedynie podala laczna ilosc punktow
                              wiec teraz nie wiem co powinnam wpisac ??? Czy poprostu gdy bede zanosic
                              odwolanie to mam tam sie zapytav o dokladny wynik mojej krekrutacjii?
                              • jedrzejowski Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 20.07.05, 21:26
                                Hmmm...
                                Z tego co się orientuje powinna być podana stona interentowa na waszym kierunku
                                na którym była podana ilość pkt.
                                Wam został przsydzielony nr.
                                No i teraz możecie zobaczyć z czego ile pkt dostaliście.
                                A jeżeli tego nie ma co Wam szkodzi się spytać w dziekanacieile z czego i
                                dopisać na miejscu.. Panie z dziekanatu nie są takie złe :P
                                Co do udokumentowania hmmm....
                                Problemik...Najlepsze było by stwerdzenie o pogrzebie w rodzinie w owym casie
                                lub w pobliżu .. Ale nie może nagle tyle osób umrzeć prawda ...
                                Choroba też dobra.
                                Ale polecam alergie i brak możliwości skupienia, długa podróż itp :P
                                Powodzenia ...

----------------------------------
                                Akdemii Ekonomicznej we Wrocławiu
                                www.nzs.ae.wroc.pl
                                • Gość: Korneli Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:58
                                  a JEszcze jedno czy mam szanse wogole sie dostac z odwolania mialam 111pkt a od
                                  130 przyjmowali:( jednak zaznacze ze na obojetnie z jakich wydzialow bo bardoz
                                  mi zalezy aby tam studiowac. I jeszcze bardzo wazne dla mnie pytania - czy jest
                                  u was mozliwosc podjecia studi w charakterze wolnego sluchacze i jezeli jest to
                                  w jaki sposob powinnam to zglosic? Czy jest mozliwosc przenieseinia sie po roku
                                  studiow zaocznych na dzienne jezeli bede miec wysoko srednia?? DZiekuje z gory
                                  za wszystko
                                  • jedrzejowski Ufff Mam odpowiedzi :D 21.07.05, 10:44

• jedrzejowski !@!@!@! ludziska czytajcie !@!@!@!@! 21.07.05, 10:53
                                    Ok podzwoniłem i sie popytałem.
                                    IE
                                    - granica przyjmoiwnia od 94 pkt.
                                    - odwołania od 64 pkt.
                                    - wyniki rekrutacji na stronie AE od 15 lipca
                                    ZI
                                    - granica jeszcze dokładnie nie określona (większość jeszcze nie została
                                    potwierdzona) ale około 144 pkt.
                                    - odowłania przyjmowane cały czas do 29.07(ps 111 pkt jest pośrodku )
                                    GN
                                    - narazie nie odbiera tel:/
                                    ehh...
                                    Informacje ogólne:
                                    Odowłania jak pisałem do 29.
                                    Do 27 Musicie potwierdzić swoje miejsce inaczej jesteście wyktreśleni
                                    W odwołaniach możecie napisać że wrazie czego jak się nie dostaniecie na dany
                                    kierunek chcecie studiować na innym kierunku.
                                    LEcz tu UWaga obowiązuje was następująca kolejka:
                                    - Osoby przyjete na dany kierunek (na który się odwołujecie)
                                    jeżeli jest jeszcze miesce
                                    - Osoby odwołujące się z danego kierunku
                                    jeżeli jest jeszcze miejsce
                                    - Wy....
                                    Jeżeli się nie dostaniecie z odwołania spokojna głowa rekrutacja na zaoczne
                                    trwa i wasza opłata rekrutacyjna na danym dziale spokojnie wystarcza.
                                    Jeżeli po roku będziecie grzeczni i wasza średni abędzie pow. 4,0 ( na ZI
                                    reszty nie wiem ale raczej taka sama) idziecie do dziekana danych studiów i
                                    mówice mu że chcecie przejść na dzienne na tym kierunku.
                                    I zaoszczędzacie troche kasy.
                                    Tak więc spoko.
                                    Co do rekrutacji podaje telefony:
                                    IE
                                    3680145
                                    GN
                                    3680313
                                    ZI
                                    3680374
                                    Tam dostaniecie szersze wiadomości....

www.nzs.ae.wroc.pl
                                    • Gość: AsKa Re: !@!@!@! ludziska czytajcie !@!@!@!@! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:38
                                      A znasz kogoś kto sie przeniosl z zaocznych na dzienn?? BO ja slyszalam ze to
                                      tylko taki pic na wode i tak naprawde zadko kto sie przenosi...
                                      • jedrzejowski Re: !@!@!@! ludziska czytajcie !@!@!@!@! 01.08.05, 19:28
                                        Kolegha ktory w chwili obecej jest w NZS'ie

www.nzs.ae.wroc.pl
                                        • Gość: Kornel Re: !@!@!@! ludziska czytajcie !@!@!@!@! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:56
                                          hej mam bardzo wazne pytanie!!!!!!!! wlasnie dostałam list ze zostałam przyjeta
                                          na studia zaoczne jednak tam napisano ze na Wyzsze Studia Zawodowe i teraz nic
                                          z tego nie rozumiem bo przeciez wybor czy chce isc na jednolite magisterskie
                                          czy zawodowe podejmuje w trakcie studiow...i teraz sama nie wiem co mam
                                          robic.... bo na to wychodzi ze oni juz ustalili to za mnie???? A wydzial na
                                          jaki sie dostałam to ZI.....a i jeszcze jedno skoro sa to zawodowe wiec czy
                                          nadal mam mozliwosc przeniesienia sie po roku czasu na dzienne bo ja juz
                                          zglupialam i nie wiem na czym to polega....pstrzyłam na storny i tam nic nie
                                          bylo ze na Zi na zaocznych sa WSZ....helpppppppp
                • Gość: korneli Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:42
                  I jeszcze jedno pytanie. Nie wiesz może ile osob przyjmuja na zaocznych??? I
                  czy 111pkt. wystarczy aby sie dostac??? pozdrawiam
                  • jedrzejowski WYNIKI REKRUTACJI + ODOWŁANIA------IE narazie .. 21.07.05, 10:37
                    RAnyyyyy ale pytań...
                    Sorki ale nie jestem encyklopedią:P
                    Na zaoczne zawsze masz sanse się dostać .
                    Wkońcu tam się płaci to za to masz miejsce.
                    Co do przyjmowania mówie po raz kolejny z odwołania dużo osób się przyjmuje.
                    Przykładem tego jest to iż dziś jest już 21
                    A większość osób nawet nie wie gdzie sa wuyniki.
                    To Wam powiem. NA STRONIE GŁÓWNEJ WWW.AE.WROC.PL SĄ JUŻ OD 15 LIPCA WYNIKI
                    REKRUTACJI. Z ILOŚCIĄ PUNKTÓW ORAZ INFEM CZY JEST4EŚCIE PRZYJĘCI.
                    Nawet jest formulaż odwołania od UKR (uczelniana komisja rekrutacyjna) który
                    trzeba wypełnić wrazie czego.
                    Macie do 27 czas aby potwierdzić swoje miejsce na AE jak nie to Wasza strata.
                    A odwołania (na IE) przyjmowane są TYLKO do 29 do godziny 12 w p. 112 bud Z
                    (WKR)
                    Co do reszty kierunków JUTRO się dowiem...
                    Nie mam dziś zbytnio siły.
                    A odwołanie zawsze arto dać.
                    Np. na IE odwołanie przyjmowane jest już od 67 pkt :D :D
                    Tu się łatwo dostać ale utrzymać o wiele trudniej...
                    Wierzcie mi.
                    Poprawiam jeden przedmiot od 2 lat:/
                    Eh i jeszcze poprawka we Wrześniu :/
                    Ide pić... :P
                    www.nzs.ae.wroc.pl
                    • d0n Re: WYNIKI REKRUTACJI + ODOWŁANIA------IE narazie 21.07.05, 11:40
                      bylem zlozyc odwolanie, i nie ma takiego czegos ze napiszesz jedno odwolanie i
                      jak sie na ten wydzial co skladales podanie nie dostaniesz z tego odwolania to
                      cie na inny moze przyjma, po prostu skreslaja te linijki z odwolania z innymi
                      kierunkami lub dowolnym kierunkiem w jakims miescie...
                    • Gość: Kornelkuisz Re: WYNIKI REKRUTACJI + ODOWŁANIA------IE narazie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:29
                      JEszcze jedno pytanie czy moge jednoczesnie złożyć odwolanie i podanie na
                      studia zaocze?????
                      • jedrzejowski Re: WYNIKI REKRUTACJI + ODOWŁANIA------IE narazie 01.08.05, 18:54
                        Jezeli ci powiedzieli ze nie ma to widocznie wlasnie zostales oklamany.
                        Jest ...
                        Wysytarczy pogrzebac w dokumentacji a wrazie czego isc do rektora..
                        www.nzs.ae.wroc.pl
    • marzena_86zdw Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 21.07.05, 15:09
      A ja mam pytanie czy można złożyć odwołanie na AE we Wrocławiu jeśli uzyskałam
      sumie 116 pkt i składałam na Wydział Zarządzania i Informatyki i się nie
      dostałam ale chciałabym teraz w odwołaniu zaznaczyć Wydział Inżynieryjno-
      Ekonomiczny??? Czy można tak???
      • d0n Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 21.07.05, 15:48
        tak tylko wez xero dowodu i swiadectwa maturalnego bo trzeba znow podanie
        wypelniac i cie 2 raz wklepia do komputera
        • marzena_86zdw Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 21.07.05, 15:50
          a mogę to przesłać listownie???? bo do Wrocławia mam trochę kilometrów....
          • d0n Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 21.07.05, 16:17
            tego niewiem, ja sam kolo 1100 km w dwie strony jednego dnia zrobilem :D
            • Gość: mik Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:51
              hmm, nie wiedzialem czy wybrac ZI czy GN (na obydwu Finanse i Bankowosc), no i
              tak jakos wybralem ZI. I oczywiscie pudlo :((( Ze swoimi 139 pkt. na GN
              przyjeli by mnie z otwartymi rekoma, a na ZI d**a ;)
              Odwolanie zlozylem i czekam...
              Mam zreszta pytanko dot. odwolania: czy w rozpatrywaniu bierze sie pod uwage
              glownie punkty czy licza sie tez te wypociny na koncu ;) (tzw. uzasadnienie)?
              • Gość: ARtur Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 00:07
                Czy moze ktos mi powiedziec ile osob przyjmuja z odwolan oraz czy jest jakis
                limit przyjęc na studiach zaocznych?????
                • Gość: www Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:44
                  czy majac 135 pkt mam szanse dostac sie z odwolania na ZI? kiedy beda
                  rozpatrzone odwolania?
                  • Gość: mik Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:13
                    miejmy nadzieje, ze tak. wtedy ja mam szanse ze swoimi 139... ;)
                    • Gość: pytanko? Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:02
                      jeszcze jedno pytanie :)ktos moze wie kiedy beda rozpatrzone te odwolania
                      (czyzby juz bylo ;))? prosze o odpowiedz
                      • Gość: tom Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 10:38
                        ktos wie na co zostawiono 10% miejsc na wydziale ZI (GN chyba tez)???
                        Zdaje sie, ze jest tam napisane : Lista przyjetych(...)na 1 rok studiow w
                        ramach 90% miejsc.
                        • Gość: gość Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:13
                          10% miejsc jest na odwolania
                          • Gość: tom Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:08
                            dzieki. a skad wiesz? ;) czyli okolo 70 miejsc na ZI o ile sie nie myle, tak?
                            • Gość: zefir Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:02
                              wlasnie, to kiedy beda rozpatrywane te odwolania, bo nie wiem co teraz :/
                              • new_born Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 25.07.05, 12:31
                                29 lipca wywiesza liste ostatecznie przyjetych osob:] (patrz: www.ae.wroc.pl)

mam 141 pkt na ZI i mam nadzieje ze sie dostane z tego odwolania:P
                                • Gość: mik Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 20:54
                                  hmm, interesujace, jak moga liste juz wywiesic 29 lipca jesli do tego dnia
                                  (wlacznie?)mozna skladac odwolania...?
                                  • new_born Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 26.07.05, 10:35
                                    sorry, niedopatrzenie...

oficjalnie jest tak: "do 30.07.2005 godz. 16.00 – ogłoszenie list przyjętych na
                                    I rok studiów dziennych (po odwołaniach), zaocznych, wieczorowych i MSU (w I
                                    etapie)."

Znalazlem to na ich stronie w dziale Rekrutacja 2005 (terminy rekrutacjii)...
                                    • Gość: mik Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:18
                                      dzieki ;)
                                      • new_born Re: studenci AE we Wrocku i nie tylko ;) 30.07.05, 10:07
                                        Sa juz wyniki:) Dostalem sie na ZI z moimi 141 pkt:P W koncu wakacje!!!:)
    • Gość: Julian Re: wolny słuchacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 01:47
      Czy jest mozliwosc podjecia studiow w charakterze wolnego sluchacz?? JEsli tak
      to co powinnienem zrobic bo napisalem odwolanie i czy musze dolaczyc jakis
      osobny specjalny wniosek???
      • Gość: ania ? IP: *.netway.com.pl 26.07.05, 19:30
        Czy wie ktos moze jak sie ma sprawa z potwierdzeniami studiowania i odwolaniami.
        Ile osob zrezygnowalo? Duzo jest odwolan? Ja chce juto jechac z tym odwolaniem
        ale wciaz sie zastanawiem.
        • Gość: ween Re: ? IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 26.07.05, 21:40
          Z tego co mowila Pani z Wydzialowej Komisji Rekrutacyjnej, to sporo osob
          zrezygnowalo z ZI, z GN zrezygnowalo duzo mniej osob, a odwolan jest duzo wiecej
          niz na ZI. ;/ Ja mam 132 punkty, a przyjmowali od 133 na GN i wciaz sram w gacie ;/
          • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 26.07.05, 21:59
            Czy jest sens pisac to odwolanie jesli mam ponizej 130 pkt. Wiesz moze ile pkt
            mieli inni, co skladali odwolania.
            • Gość: ween Re: Aniu IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 26.07.05, 23:37
              Aniu decyzja nalezy do Ciebie. A na jaki wydzial? =] Moje GG: 1274878 jak sie
              dostaniemy to bedziemy swietowac razem :P ok? ;)
          • Gość: magda86 Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:48
            ja tez mam 132pkt. zabrakło mi tylko 1. mam nadzieje, ze bedzie dobrze
            • Gość: SLX Re: ? IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 30.07.05, 15:03
              I jak? :) udalo sie? :) Ja juz jestem na liscie przyjetych! :D
              Pozdrawiam.. ZiM :)
              • Gość: didi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:31
                ja tez jestem FiB
                • Gość: SLX Re: ? IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 30.07.05, 15:49
                  didi GN czy ZI?
                  • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 30.07.05, 16:11
                    Jest juz nowa lista?
                    • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 30.07.05, 16:21
                      Czy wam tez nie otwiera sie lista osob przyjetych na wydzial GN we Wroclawiu.
                      Blagam niech mi ktos ja tu skopiuje, plis, zaraz zwariuje chyba.
                      • Gość: magda86 Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:10
                        ja się tez dostałam na GN na SM. szczesliwa na maksa :D
                        • Gość: SLX Re: ? IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 30.07.05, 17:17
                          Czyli czujemy dzisiaj dokladnie to samo :P
                          Pozdr z belchatowa ;]
                          • Gość: magda86 Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 18:19
                            a jedzie moze ktoś z ae na jakis obóz adaptacyjny??
                            • Gość: SLX Re: ? IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 30.07.05, 18:26
                              No wlasnie zastanawiam sie nad tym adapciakiem.. Myslsz, ze warto? ;)
                              Magda jak cos to moje gg 1274878.
                          • Gość: didi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:09
                            a orientuje sie ktos do kiedy trzeba dokumenty teraz zlozyc??
                  • Gość: didi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:55
                    GN;)
                    • Gość: magda86 Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:14
                      chyba jeszcze przyśla nam jakieś zawiadomienie. ale do kiedy trzeba złozyć
                      świadectwo maturalne, to nie wiem. tez jestem z GN. pozdrawiam
                      • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 31.07.05, 00:51
                        A skad wy wiecie ze sie dostaliscie? Ze strony AE?
                        • Gość: didi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:59
                          tak
                          • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 31.07.05, 12:12
                            To dlaczego mi nie chce sie wyswietlic ta strona? Moze mi ktos skopiowac tu ta
                            liste(GN)? Prosze
                            • Gość: didi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:22
                              link do tej listy dzialal tylko wczoraj rano. Ta lista jest dluga i nie chce
                              sie tu skopiowac. Jak chcesz to podaj mail i ci wysle. Pozdrawiam
                              • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 31.07.05, 13:25
                                ania_k_@op.pl dziekuje
                                • Gość: magda96 Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:55
                                  ja sprawdzałam wczoraj rano to jeszcze działała ta strona. współczuję, tym co
                                  jeszcze nie wiedzą, czy się dostali. pozdrawiam
                                  • Gość: monika887 Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 14:03
                                    A ja sie nie dostalam na ZI a na GN bym sie spokojnie dostala :( a zreszta to
                                    niesprawiedliwe bo lista wstepnie przyjetych na ZI wynosila 620 osob i to bylo
                                    90 % a ostatecznie przyjeli tylko 580. dlaczego ?
                                    • Gość: ania Re: ? IP: *.netway.com.pl 01.08.05, 22:49
                                      Wiecie jaki byl dokladny prog po odwolaniach?
                                      • Gość: magda86 Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:10
                                        ktoś zna dobry bank stancji blisko AE??????? proszę o odp. pozdrawiam.
                                        • jedrzejowski BAnk stacji I IMPREZKA :D 14.08.05, 19:34
                                          1) Z bankiem stancji to jest malutki problem...
                                          Stacjkonarny znajduje sie na Polibudzie ... Ale tam no coz..
                                          Szukalem mieszkania i mieli 2 z 2003 oku tak wiec sa na casie( ale ja bylem
                                          wymagajacy)
                                          Ale poleccam przegladnac -----> www.dlastudenta.pl <------
                                          2) Co do listy pytanie czmu bylo 650 a przyjetych zostalo 580 ... NO coz ta
                                          srawa zawsze nas rozsmiesza...
                                          Czesc z Was nie dowiedziala sie jeszcze czy sa przyjeci czy nie... Ludzie na
                                          czas...
                                          Niektorzy zdawali na 2 a nawet poprosili o 3 kierunki lub 2 uczelnie... Tak
                                          wiec mieszali sie na 2 listach... Byli tu i tu ... (wybrali jedno) a reszta
                                          (oprocz gapiow) zdecydowala sie pojechac na wakacje i skoro sie juz
                                          dostalimiejsce na nich bedize czekac.. Wierzcie mi Tacy tez sie zdazaja...
                                          Niestety po powrocie maja nie mila niespodzianke...
                                          Gratulujemy Tym co sie dostali.
                                          Mam nadzieje ze spotkamy sie na Adapciaku...
                                          Moze wpadne na jeden dzien...
                                          A potem 2 dni kuracji ... eh....
                                          A jak nie to sie Tu zgadamy kiedy Oblewacie ...
                                          Oblece z wami ...
                                          Tym co sie nie dostali coz...
                                          Na wieczorowe nadal sa zapisy lub zapraszamy za rok...
                                          I powodzenia....
                                          A teraz STUDENCI...
                                          Do puszek..
                                          Bo potem do nauki ...
                                          He he heh e ...
                                          Skonczyla sie zabawa..
                                          Niestety....

www.nzs.ae.wroc.pl
Inne wątki na temat: