Dodaj do ulubionych

szkoly policealne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:31
szukam informacji o szkolach policealnych najlepiej w wawie, jednorocznych, badz kursach zawodowych. zakres prawo i adm., socjologia/psychologia, dziennikarstwo etc.
moze ktos z was uczyl sie w takiej szkole i moze cos powiedziec na ten temat? czy warto? i czy probowal potem znalezc prace
Obserwuj wątek
    • Gość: ggggggggg Re: szkoly policealne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:38
      Jesli chodzi o psychologie lub socjologie to w ogole zapomnij. Nie ma szans na
      prace w zawodzie po szkole policealnej. Nic Ci to nie da. Lepiej poczytac
      ksiazki, jesli Cie to interesuje. Dziennikarstwo to tez kiepski pomysl, choc
      minimalnie lepszy. Dziennikarz musi miec szeroka wiedze ogolna i predypozycje
      zawodowe. Szkola policealna znow nic tu nie pomoze. Prawo/administracja moze Ci
      ulatwic znalezienie prace w biurze. Tylko pamietaj, ze co roku przybywa
      absolwentow prawa i administracji z tytulem mgr. Jesli jestes dziewczyna i
      interesuje Cie praca jako sekretarka, asystentka, recepcjonistka, pracownik
      biurowy to moge Ci polecic tylko jedna szkole policealna po ktorej latwiej o
      prace. W porownaniu z innymi wypada rzeczywiscie dobrze, choc przesadnie
      wychwalac nie zamierzam. Panstwowe Studium Stenotypii i Jezykow Obcych na ul.
      Ogrodowej, kierunek sekretarski.
    • Gość: gggggggggg Re: szkoly policealne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:42
      Dodam, ze slyszalam bardzo zle opienie o "Profesji", ktorej ulotki ciagle
      wpadaja mi w rece. Ja nie mam w ogole zaufania do szkol policealnych, ktore
      oferuje Ci 50 kierunkow nauczania. No i za nauke w nich trzeba placic. Dodam,
      ze szkola o ktorej pisalam wczesniej jest panstwowa/darmowa.
    • ak-69 Re: szkoly policealne 21.07.16, 17:00
      Dla mnie po długiej przerwie w nauce szkoła policealna o profilu informatycznym była "rozgrzewką" do zdobycia licencjatu z informatyki na uniwersytecie, a kilkanaście dni temu obrony pracy mgr na politechnice.
    • Gość: iska Re: szkoly policealne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.16, 15:00
      Ja polecam szkoły zawodowe, masz pewność, że dostaniesz pracę, nie to co po studiach. Uczęszczałam do novej w Gdańsku, byłam na techniku masażyście i w zakładzie, w którym odbywałam praktykę zostałam zatrudniona. Na prawdę mogę polecić.
    • avaczeska Re: szkoly policealne 10.10.21, 08:51
      możesz spróbować z administracją w cosinusie, albo terapią zajęciową, wiem że jest też taki kierunek i oba są darmowe:)
    • oleoleg Re: szkoly policealne 17.12.21, 12:52
      administracja jest spoko, jak najbardziej w cosinusie do zrobienia kierunek
    • kacpr_0909 Re: szkoly policealne 19.04.22, 10:54
      Na techniku administracji są przedmioty związane z prawem pracy, cywilnym i administracyjnym. Ja ze swojej strony mogę polecić Cosinusa, mają oddziały w całej Polsce
    • kasia12301230 Re: szkoly policealne 29.06.22, 14:38
      możesz spróbować w Cosinusie, sama jestem w trakcie nauki w tej szkole na kierunku technik Administracji

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka