Dodaj do ulubionych

Politechnika Krakowska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:02
wie ktos moze jaki byl minimalny wynik aby dostac sie na informatyke na
wydziale inzynierii elektrycznej i komputerowej na polibudzie krakowskiej?
albo najlepiej podajcie swoje wyniki i to czy sie dostaliscie (tylko na
informe na tym wydziale)
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:18
      78 podst matma i 46 rozsz, nie dostalem sie
      • Gość: w Re: Politechnika Krakowska IP: *.76.classcom.pl 11.07.05, 14:28
        82 podst i 62 rozsz i nie dostałem się...
    • Gość: kajzer Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:57
      ja mialem z podstaw 98 a z rozszerzoego 74 i tez sie nie dostalem... a myslalem
      ze to nawet niezly wynik a tu taka kupa :-/
      • Gość: lol Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:03
        ja miałem 94/92 ale składałem na WIL : )

nie bójcie się, gdyż wszyscy którzy składali na AGH jako zabezpoeczenie
        traktowali PK

z list rezerwowych się dostaniecie

POZDRO%
        • Gość: kajzer Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:09
          ja wlasnie zlozylem na agh :) a polibude traktowalem jako zabezpieczenie a tu
          ciula z tego jak na razie :D zobaczymy co bedzie dalej
        • Gość: michal Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:05
          hmm dzieki za pocieszenie, ja juz przegladam oferty pracy w irlandii i anglii
          na itcpraca, szkoda by bylo roku w plecy ;/
          • Gość: kajzer Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:47
            sa listy rezerwowych i moj PESEL pierwszy na liscie :P ciekawe ile braklo zeby
            dostac sie bezposrednio :P
    • Gość: paulgray Re: Politechnika Krakowska IP: *.finet.oho.pl / *.finet.oho.pl 11.07.05, 18:38
      ja miałem z podst 100, rozszerz 78 i dostałem sie..
      mam też wyniki pozytywne z infy na UJ, wiec teraz czekam tylko na AGH-ale i tak wolę UJ od PK-macie 1 miejsce do góry ;)
    • Gość: deed Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:15
      jaka jest szansa ze dostane sie na informatyke ze 170 miejsca listy rezerwowej?
      jak mowicie?
      • Gość: anonim Re: Politechnika Krakowska IP: *.robikom.com.pl 11.07.05, 20:25
        a ja właśnie zauważyłem, że na PK są spore błędy w przeliczeniach punktów. znam
        osoby, które zdawały nową maturę, gdy policzyliśmy punkty według schematu
        podanego na stronie PK wychodzi mniej punktów niż mają pierwsze osoby na listach
        rezerwowych, a jednak te osoby dostały się.
        • Gość: indiana Re: Politechnika Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:34
          Dokladnie, teoretycznie przelicznik to 0,2*[matematyka podstawowa] + 0,5*[m.
          rozszerzona], w praktyce okazało się jednak, że PK zastosował 0,1*[m. p.] +
          0,5*[m. r.].
          • Gość: /.../ Re: Politechnika Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:03
            bo to jesczze zalezy czy ta nowa matura byla w 2002 czy 2005 roku :)
            • Gość: indiana Re: Politechnika Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:10
              Odnoszę sie do informacji zawartych tutaj
              www.pk.edu.pl/rekrutacja/rekrutacja/dzienne/f-mi-e-me-l.html, mam na
              myśli Tryb naboru nr 1 dla matury z 2005 roku, wiem tylko ze w moim przypadku na
              pewno nie zastosowano takiego przeliczenia.
          • Gość: anonim Re: Politechnika Krakowska IP: *.robikom.com.pl 11.07.05, 21:04
            ja już sam nie wiem. składałem na wydział inżynierii komputerowej i mi policzyli
            według 0,2 x punkty! z podstawowej + 1,0 x punkty! z rozszerzonej. ale
            zauważyłem, że niektórzy mają zawyżona punktacje. troche tak jakby policzyć np.
            0,2 x punkty z podst. + 1,0 x procenty!!! z rozszerzonej.
            • Gość: anonim Re: Politechnika Krakowska IP: *.robikom.com.pl 11.07.05, 21:05
              pisze tylko o nowej z 2005
              • Gość: /.../ Re: Politechnika Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:08
                hmm... no to nie wiem :) nie wnikam bo mnie przyjeli :)ale list nie widzialam wiec nie wiem jak punktacja wyglada
    • Gość: piotrek Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:55
      a nie wiecie ile osob przyjeli na I rok na informe?
      • Gość: das Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:20
        no wlasnie wie ktos?
        • Gość: indiana Re: Politechnika Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:47
          Tak, byłem tam dzisiaj, no więc... na Wydziale Inżynierii Elektrycznej i
          Komputerowej było... 30 miejsc. Prawda, że to piękne? Już wyjaśniam dlaczego
          tak, ano Informatyka jest prowadzona jako kierunek międzywydziałowy, zatem
          studenci informatyki to zarówno ci, którzy dostali się z W. Mechanicznego,
          FTiMK, itd., oczywiście ich profil odrobinę się różni, jak się dowiedziałem inf.
          na WIEiK jest najbardziej prestiżowa, nadmienie, że osoba z 33 pkt. na PK "nie
          ma szans" a z 39 "prawie wcale".
          • Gość: indiana Re: Politechnika Krakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:52
            Mam na myśli pkt. uzyskane na PK, oczywiście 33 pkt. i więcej wystarczą na
            przyjęcie na inny kierunek (w poprzednim poście źle to ująłem).

Kogoś może też zastanawiać dlaczego na listach rezerwowych z danego kierunku
            znajdują sie osoby z 45 pkt., a dostawały się na niego nawet te, które miały 27,
            stało się tak bowiem te pierwsze złożyły tylko oświadczenie, że chcą zostać
            przyjęte na inny kierunek w 2. rekrutacji (uogólniając tak to wygląda), zatem
            jeśli nie dostałeś się na informatyke z 45 pkt., to nie dostałeś się też na
            elektrotechnikę, chyba że złożyłeś papiery dwukrotnie (czyt. zapłaciłeś drugie
            80 zł).
            • Gość: goddamn Re: Politechnika Krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:07
              o ku***, no to rok w plecy...
    • Gość: gh Re: Politechnika Krakowska IP: *.man.busko.pl 14.07.05, 21:39
      wyniki na stronie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka