Dodaj do ulubionych

co wybrać????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:21
moze wyda wam sie to troche glupie ale mam problem. Dostalam sie na
stomatologie i na AWF na fizjoterapie. Moze wyda wam sie to prosty wybor
jednak dla mnie to ciezka decyzja:P co o tym sadzicie????
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: co wybrać???? IP: *.netway.com.pl 02.08.05, 20:22
      Jesli o mnie chodzi to wybralabym stomoatologie
      • Gość: marli Re: co wybrać???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:32
        stomatologia- praca w Polsce i za granicą (np,Szwajcaria, Wlk Bryt również)
        sama renoma że sie dostałąś bo trudno
        a na fizjoterapie nie tak ciężko co po tych studiach?
        ciężko znaleźć w Polsce prace fizjoterapeuty a jak znaldziesz to płaca 800- 1110
        a stomatologia?
        poza tym na stomatologii z cymbałami raczej nie bedziesz studiować
        ludzie którzy duużo sie uczyli żeby sie dostać
        ale klimacik spoko nie ma co sie bać
        krótko mówiąc stomatogia :-)
    • Gość: szach Re: co wybrać???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:54
      PROSZE POWIEDZ JAK SIE PRZYGOTOWYWAŁAŚ NA EGZAMIN ??I JAKIE PRZYKŁADOWO BYŁY
      PYTANIA??? NA JAKĄ UCZELNIE STOMATOLOGII SIE DOSTAŁAŚ- UJ?
      CHCE PRÓBOWAĆ W CZERWCU...
      PROSZE ODPISZ
      Z GÓRY DZIĘKI
      • Gość: ... Re: co wybrać???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:39
        ja do egzaminow sie nie przygotowywalam bo nie wiadomo bylo co to bedzie. Jak
        sie pozniej okazalo test kompetencji podchodzil pod testy na inteligencje a
        pisali ze tak nie bedzie:)
    • madlen.or Re: co wybrać???? 02.08.05, 21:02
      Skądś to znam... sama mam podobny problem.
      Stomatologia to niewątpliwie prestiżowy kierunek, gwarantuje pracę i to całkiem
      niezłą, także za granicą. Oczywiście studia są ciężkie, jak wszystkie kierunki
      medyczne, może właśnie tego się boisz? Chociaż skoro udało Ci się pokonać taką
      konkurencję to znaczy że jesteś dobra. Fizjoterapia też ma sens, społeczeństwo w
      Europie się starzeje i potrzebni będą różnego typu rehabilitanci, przy odrobinie
      szczęścia można znaleźć niezłą pracę. Chociaż szkoda że to AWF a nie jakaś AM,
      gdzie na pewno lepiej przygotowują od strony medycznej. Jeśli priorytetem są
      pieniądze to wybierz stomatologię, ale jeśli masz inne ideały, nie boisz się
      zaryzykować, próbuj. Pamiętaj, że studia to tylko 5 lat, a później masz przed
      sobą kawałek życia i trzeba robić to, co da Ci chociaż trochę satysfakcji i
      zadowolenia. Życzę powodzenia w podejmowaniu tej ważnej i oby trafnej decyzji.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: nh Re: co wybrać???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 00:18
        jw:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka