Dodaj do ulubionych

UAM - wolne miejsca?

07.08.05, 10:56
www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1285&moz=1
Czy to możliwe?
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: UAM - wolne miejsca? 07.08.05, 21:05
      Przeklejam moją odpowiedź z innego wątku:

"Skoro jest taka informacja, to pewnie są. Rok temu też były.

Na MISH zazwyczaj przyjmują te osoby, które chcą przyjąć (w różnych latach była
      to różna liczba). Często sporo osób rezygnuje - np. olimpijczycy czy
      inni "najlepsi", ktorzy dostali się np. na kilka MISH-ów i wybrali ten, który
      odpowiada im bardziej.

Rok temu z dodatkowej rekrutacji przyjęto (podobno) 1 osobę."

Myślę, że warto próbować - zachęcam do wzięcia udziału w rekrutacji, warto :),
      i myślę, że to propozycja nie tylko dla osób, które się nie dostały, ale i
      tych, które dopiero teraz uświadamiają sobie, że MISH to byłoby to ;).
      • akne1 Re: UAM - wolne miejsca? 08.08.05, 09:16
        W tym roku zdawałam na MISH na KUL - niestety nie udało się. Dostałam się za to (również na KUL) na filologie polską. Od drugiego roku planuję rozpoczęcie także drugiego kierunku. Jakiego? Psychologia. Dlatego zastanawiam się co byłoby lepsze: filologia polska + psychologia czy MISH + psychologia. Zobaczymy :)
        Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź!

P.S. Przyjeli (podobno) 1 osobę - hm... troszkę mało...
        • tawananna Re: UAM - wolne miejsca? 08.08.05, 10:03
          > Dlatego zastanawiam się co byłoby l
          > epsze: filologia polska + psychologia czy MISH + psychologia. Zobaczymy :)

Jako studentka polonistyki w MISH stwierdzam, że opcja MISH-owa jest dużo
          bardziej kusząca :), a polonistyka poznańska - moim zdaniem bardzo dobra. W
          ramach MISH możeszz od 1 roku zacząć chodzić na zajęcia na psychologii i
          zobaczyć, czy Ci się spodoba:) - a psychologia na UAM jest w czołówce.

Co do tej 1 osoby przyjętej - nie wiem, czy to mało, bo nie mam pojęcia, ilu
          chętnych było i jaki poziom prezentowali... może były to osoby, które nie
          dostały się nigdzie, a o MISH pomyślały tylko dlatego, że się "fajny" wydaje i
          dostępny w drugiej rekrutacji.

Mam rozumieć, że myślisz o MISH UAM? Jeśli tak, radzę zdawać :).

Pozdrowienia!

Tawi
          • akne1 Re: UAM - wolne miejsca? 08.08.05, 10:56
            > Jako studentka polonistyki w MISH stwierdzam, że opcja MISH-owa jest dużo
            > bardziej kusząca :), a polonistyka poznańska - moim zdaniem bardzo dobra. W
            > ramach MISH możeszz od 1 roku zacząć chodzić na zajęcia na psychologii i
            > zobaczyć, czy Ci się spodoba:) - a psychologia na UAM jest w czołówce.

Jaka reklama, hihi :)

> Co do tej 1 osoby przyjętej - nie wiem, czy to mało, bo nie mam pojęcia, ilu
            > chętnych było i jaki poziom prezentowali... może były to osoby, które nie
            > dostały się nigdzie, a o MISH pomyślały tylko dlatego, że się "fajny" wydaje i
            > dostępny w drugiej rekrutacji.

Też mi się tak wydaje. Jedyny problem jaki widzę to... odległość z mojego miejsca zamieszkania do Poznania. Ale... tym później zaczne się przejmować.

> Mam rozumieć, że myślisz o MISH UAM? Jeśli tak, radzę zdawać :).

Tak jest! Jeszcze pomyśle... a teraz zabieram siędo przeglądania wszystkich wątków na forum o UAM.

> Pozdrowienia!

Nie-dziękuję :)
            • akne1 Re: UAM - wolne miejsca? 08.08.05, 10:57
              Z lekkim szumem w głowie (gorączkowym :P :P :P) sztuka czytania jest utrudniona ;)
            • tawananna Re: UAM - wolne miejsca? 08.08.05, 13:41
              > Jaka reklama, hihi :)

Niezła jestem, co?;) Powinnam się postarać o jakąś pensyjkę z uniwersytetu w
              zamian za taką promocję ;PP Ale co poradzę na to, że tak lubię tę moją
              polonistykę ;)

> Też mi się tak wydaje. Jedyny problem jaki widzę to... odległość z mojego
              > miejs
              > ca zamieszkania do Poznania. Ale... tym później zaczne się przejmować.

Dobry pomysł. Na razie trzeba się dostać, potem można się zastanawiać.

> Tak jest! Jeszcze pomyśle... a teraz zabieram siędo przeglądania wszystkich
              > wąt
              > ków na forum o UAM.

To ja bym profilaktycznie przejrzała w ogóle wszystkie wątki, bo tu nigdy nie
              wiadomo, czy nawet w takim zwykłym spisie maili nie wywiąże się ciekawa
              dyskusja ;).

Pozdrawiam!

W przesąd o nie-dziękowaniu nie wierzę ;)
    • kazaka Re: UAM - wolne miejsca? 10.08.05, 13:11
      Dzisiaj pojawiłą się informacja na stronie CEG o drugim naborze między innymi
      własnie na MISH. Czyli jednak wolne miejsca są ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka