Dodaj do ulubionych

Dziennikarstwo na UW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 21:16
Mam pytanie do studentów dziennikarstwa UW. Czy łatwo jest sie utzrymac na
tych studiach? Czy jest duzo nauki? Czy mozna pogodzic nauke(wieczorowe)z
praca?
pozdrawiam
gabi
Obserwuj wątek
    • Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:43
      Nikt z Was nie tam nie studiuje? Nie wierze... :)
      • Gość: magda Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:53
        hej!ja moge tylko napisac ogólnie a propos łączenia studiów z pracą.
        więc moim zdaniem się da,oczywiscie,ale niestety kosztem nauki,albo życia
        towarzyskiego.no bo np.zajęcia masz od 13-14 do 19-20,pracujesz załóżymy od 8
        do 12 ,więc teoretycznie się da,ALE:
        -trochę kiepsko z czasem na przyjemności,
        -kiepsko z czasem na naukę.
        -jesteś zmęczona i jak wracasz do domu nie za bardzo masz ochote i sile zeby
        sie uczyc,a czasem trzeba.zasypiasz nad książkami.
        na pierwszym roku studiów pracowałam w semestrze zimowym- średnia 4.0, w
        semestrze letnim już nie pracowałam- średnia 4.64.oczywiście bardzo dużo zależy
        od kierunku.tyle w tym temacie.pozdrawiam
    • tycia.tycia Re: Dziennikarstwo na UW 15.08.05, 18:35
      Wprawdzie nie wiem jak jest na UW, ale specyfika studiow dziennikarskich jest
      taka, ze nie są one specjalnie absorbujące czasowo... Studiuję na UJ, pracuję
      (w weekendy, czasem tez w tygodniu, zależy od zlecenia), mam baaaardzo dużo
      czasu wolnego - zajęcia zwykle konczę w okolicach południa.
      I studia są łatwe. Bardzo łatwe. Przerażająco łatwe. Wylecieć trzeba chcieć...
    • Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:12

Jak jest na dziennikarstwie na UW? Cięzko się dostać a jeszcze ciężej wylecieć.
      Ale zajęcia fajne, jednak na twoim miejscu po I roku próbowałbym na dzienne.
      Na zajęciach z polskiego systemu medialnego koniecznie zapisz się na zajęcia
      do dr. Kossewskiej-sprawia wrażenie nieprzyjemnej ale ma dużą wiedzę i ciekawie
      prowadzi zajęcia.
      • Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:40
        Postaram sie przeniesc na dzienne,przynajmniej sprobuje ;)
        A na wieczorowych sa 2 jezyki czy 1 i co z WF? Jest czy nie?
        • Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:45

Z tego co wiem to jeden. WF nie ma.
          A z ta Kossewską to na poważnie-koniecznie przenieś się do jej grupy a od dr
          hab. Sonczyka uciekaj.
          • Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:15
            Dzieki za dobre rady :)
            Pozdrowionka
    • khamill Re: Dziennikarstwo na UW 15.08.05, 21:18
      Gabi..nawet jeszcze nie studiujesz...a juz sie martwisz gluptasie:)....poczekaj...juz niedlugo..zobaczysz sama..w ...praktyce:P
    • Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:18

Aha i koniecznie zapisz sie do grupy dr. J.Osicy na Najnowszej Historii
      Polski, radzę ci także chodzić na wykłady z Encyklopedii Prawa u prof.
      Sobczaka, natomiast z Komunkowania Masowego najlepiej prowadzi ćwiczenia dr
      Głodowski. To juz naprawde koniec tych porad...
      • Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:07
        A czy z historia najnowsza jest strasznie ciezko?Bo ja jestem z niej
        cieniutka,a przy okazji jej nie nawidze...
        pozdrowionka
        • khamill Re: Dziennikarstwo na UW 16.08.05, 21:16
          biedactwo:)
      • Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 00:06
        Ender a Ty na ktorym jestes roku? A jak jest u Osicy? Latwo przejsc przez ta
        historie najnowsza? Przeraza mnie ona,bo calkowite dno jestem z hipy :)
        pozdro
        • Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:19
          Ja już na 2 :)
          U dr. Janusza Osicy(i u pozostałych) warunki zaliczenia ćwiczeń są dość
          proste: obecność i napisana praca semestralna.
          Ale egzamin u niego jest trudny, radzę się dobrze przygotować na pytania
          typu "omów dekadę Gierka" czy "kultura w II RP". Ale warto iść na zerówkę-wtedy
          daje duże fory.
          Jak chcesz sie czegoś nauczyć zapisz się na zajęcia z systemu medialnego RP do
          dr Kossewskiej- ona jest najlepsza.
          • Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:32
            No,moja grupa bedzie miala zajecia z Kossewska. Jezuuu,tym dr Osica,to mnie
            zalamales...A czy jest mozliwosc przepisania sie do innej grupy,zeby miec
            innych wykladowcow.Czy niestety,trzeba miec tych,co sie dostalo???
            pozdrawiam
            • Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:19
              No nie bo z historii masz egzamin roczny z tym wykładowcą z którym były
              ćwiczenia. Ale nie przejmuj się-Osica jest naprawde w porządku a poza tym nie
              czepia si detali. No i pójście na zerówkę oznacza zdanie gezaminu prawie na
              100%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka