Gość: gabi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 21:16 Mam pytanie do studentów dziennikarstwa UW. Czy łatwo jest sie utzrymac na tych studiach? Czy jest duzo nauki? Czy mozna pogodzic nauke(wieczorowe)z praca? pozdrawiam gabi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:43 Nikt z Was nie tam nie studiuje? Nie wierze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 16:53 hej!ja moge tylko napisac ogólnie a propos łączenia studiów z pracą. więc moim zdaniem się da,oczywiscie,ale niestety kosztem nauki,albo życia towarzyskiego.no bo np.zajęcia masz od 13-14 do 19-20,pracujesz załóżymy od 8 do 12 ,więc teoretycznie się da,ALE: -trochę kiepsko z czasem na przyjemności, -kiepsko z czasem na naukę. -jesteś zmęczona i jak wracasz do domu nie za bardzo masz ochote i sile zeby sie uczyc,a czasem trzeba.zasypiasz nad książkami. na pierwszym roku studiów pracowałam w semestrze zimowym- średnia 4.0, w semestrze letnim już nie pracowałam- średnia 4.64.oczywiście bardzo dużo zależy od kierunku.tyle w tym temacie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: Dziennikarstwo na UW 15.08.05, 18:35 Wprawdzie nie wiem jak jest na UW, ale specyfika studiow dziennikarskich jest taka, ze nie są one specjalnie absorbujące czasowo... Studiuję na UJ, pracuję (w weekendy, czasem tez w tygodniu, zależy od zlecenia), mam baaaardzo dużo czasu wolnego - zajęcia zwykle konczę w okolicach południa. I studia są łatwe. Bardzo łatwe. Przerażająco łatwe. Wylecieć trzeba chcieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:12 Jak jest na dziennikarstwie na UW? Cięzko się dostać a jeszcze ciężej wylecieć. Ale zajęcia fajne, jednak na twoim miejscu po I roku próbowałbym na dzienne. Na zajęciach z polskiego systemu medialnego koniecznie zapisz się na zajęcia do dr. Kossewskiej-sprawia wrażenie nieprzyjemnej ale ma dużą wiedzę i ciekawie prowadzi zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:40 Postaram sie przeniesc na dzienne,przynajmniej sprobuje ;) A na wieczorowych sa 2 jezyki czy 1 i co z WF? Jest czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:45 Z tego co wiem to jeden. WF nie ma. A z ta Kossewską to na poważnie-koniecznie przenieś się do jej grupy a od dr hab. Sonczyka uciekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:15 Dzieki za dobre rady :) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
khamill Re: Dziennikarstwo na UW 15.08.05, 21:18 Gabi..nawet jeszcze nie studiujesz...a juz sie martwisz gluptasie:)....poczekaj...juz niedlugo..zobaczysz sama..w ...praktyce:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:18 Aha i koniecznie zapisz sie do grupy dr. J.Osicy na Najnowszej Historii Polski, radzę ci także chodzić na wykłady z Encyklopedii Prawa u prof. Sobczaka, natomiast z Komunkowania Masowego najlepiej prowadzi ćwiczenia dr Głodowski. To juz naprawde koniec tych porad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:07 A czy z historia najnowsza jest strasznie ciezko?Bo ja jestem z niej cieniutka,a przy okazji jej nie nawidze... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 00:06 Ender a Ty na ktorym jestes roku? A jak jest u Osicy? Latwo przejsc przez ta historie najnowsza? Przeraza mnie ona,bo calkowite dno jestem z hipy :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:19 Ja już na 2 :) U dr. Janusza Osicy(i u pozostałych) warunki zaliczenia ćwiczeń są dość proste: obecność i napisana praca semestralna. Ale egzamin u niego jest trudny, radzę się dobrze przygotować na pytania typu "omów dekadę Gierka" czy "kultura w II RP". Ale warto iść na zerówkę-wtedy daje duże fory. Jak chcesz sie czegoś nauczyć zapisz się na zajęcia z systemu medialnego RP do dr Kossewskiej- ona jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:32 No,moja grupa bedzie miala zajecia z Kossewska. Jezuuu,tym dr Osica,to mnie zalamales...A czy jest mozliwosc przepisania sie do innej grupy,zeby miec innych wykladowcow.Czy niestety,trzeba miec tych,co sie dostalo??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Dziennikarstwo na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:19 No nie bo z historii masz egzamin roczny z tym wykładowcą z którym były ćwiczenia. Ale nie przejmuj się-Osica jest naprawde w porządku a poza tym nie czepia si detali. No i pójście na zerówkę oznacza zdanie gezaminu prawie na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś