Dodaj do ulubionych

czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE?

IP: *.4web.pl 22.08.05, 18:31
proszę o odp. czy to prawda -jak wynika z planu studiów, że na 1 roku nie ma
ćwiczeń i trzeba zaliczać tylko wykłady?
Obserwuj wątek
    • Gość: upup Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 23.08.05, 14:29
      • Gość: siaska Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:59
        mnie tesh to interesuje:) ile osob odpadlo po 1 roku:> a moze jush po semestrze?
        ile osob przyjeli w zeszlym roku? no prosze odpiszcie:*
        • Gość: ara Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 25.08.05, 11:39
          musimy po prostu podbijać temat i czekać... :)
    • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 11:44
      A w jakim trybie będziecie studiować:dziennie czy wieczorowo?
    • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 11:52
      Ale głupie pytanie zadałam,przecież w temacie już napisałaś,że będziesz
      studiować wieczorowo:D
      Na studiach wieczorowych ćwiczenia nie są obowiązkowe.Nie tylko na pierwszym,ale
      także na drugim,trzecim,czwartm i piatym roku.
      • Gość: kalinka Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 25.08.05, 12:22
        Nareszcie ktoś mi odpowiedział! A czy pierwszy rok jest bardzo trudny? Tzn, że
        tych ćwiczeń nie musisz zaliczać nigdy? A czy bez nich można dobrze zdać
        egzamin, czy lepiej na nie chodzić? Czy zajęcia są tylko takie jak te
        wyszczególnione w Planie studiów na www.wpia.uni.lodz.pl, czy musisz zaliczać
        jeszcze jakieś dodatkowe? Czy jest ciężko? Z góry dzięki za odp. :)
        • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 12:43
          1.Na prawie wieczorowym ćwiczenia są fakultatywne-nie ma żadnych konsekwencji
          jeżeli się nie zapiszesz.Z tym że radzę zapisać się na ćwiczenia z następujących
          przedmiotów:
          -Powszechna historia państwa i prawa-tylko studenci,którzy uczęszczali na
          ćwiczenia mogą przystąpić do egzaminu w terminie zerowym(ustny).Podczas sesji
          egzamin jest pisemny,za moich czasów było pięć pytań.Sam egzamin trudny nie jest
          problem w tym,że materiał bardzo obszerny.Polecam chodzić na wykłady,najlepiej z
          dyktafonem bo pan dr. bardzo(!!!!!!) szybko dyktuje-jak się wykujesz wykładów
          zdasz bez problemów.
          -Historia państwa i prawa polskiego-tylko studenci,którzy uczęszczali na
          ćwiczenia mogą przystąpić do egzaminów w terminie zerowym(ustny)Podczas sesji
          egzamin jest pisemny-TEST BARDZO TRUDNY.Ja uczyłam się trzy dni i zdałam,ale do
          tej pory nie wiem jakim cudem.Też polecam chodzić na wykłady-wystarczą do tego
          żeby zdać i to barzdo dobrze.
          -Logika-tna ćwiczeniach przerabiane są przykłady.Przedmiot bardzo trudny.Musisz
          iść na ustny bo pisemnego prawie nikt nie zdaje.Co do wykładów to ekhmm nie
          siadaj na początku bo ze śmiechu będziesz się turlać.
          -Wstęp do prawoznastwa-najlepiej mieć dyktafon na wykładach bo pan Dr.bełkocze
          na wykładach i trudno cokolwiek zapisać.Egzamin o średnim stopniu trudności.
          -Prawo rzymskie-jak dla mnie bułka z masłem.Zerówki są,wcześniejsze uczęszczanie
          na ćwiczenia nie jest konieczne.Egzamin w czasie sesji pisemny 10 pytań szczegłówych
          -Prawo konstytucyjne-nie wiem bo miałm innego wykładowcę.
          Pierwszy rok nie jest taki zły.Gorszy jest drugi -Wasiak i Wyrozumska brrrrrrr
          • Gość: kalinka Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 25.08.05, 12:52
            Dzięki! Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła. Studiuje na innym kierunku i dlatego
            muszę wybrać wieczorowe, bałam się, że nie dam sobie rady. Ale chyba nie będzie
            źle :) Czego dotyczy historia powszechna państwa i prawa- czy jest to nauka o
            instytucjach czy zwykła historia? Wyczytałam też, że zapisy na ćwiczenia są w
            katedrach do końca września.. a myślałam, że wystarczy w Usos? Czyli już na 1
            roku są zerówki? Super! Na filologii polskiej tak nie było..
            • Gość: kalinka Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 25.08.05, 12:53
              Czy na wykładach za każdym razem sprawdzana jest obecność i na tej podstawie
              jest zaliczenie? Czyli lepiej zadawać egzaminy ustne?
              • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 13:02
                Na wykładach nie jest sprawdzana obecność.Raz tylko prof.Matuszewski puścił
                listę,ale chyba tylko dla jaj,żeby nas nastraszyć:D)na następnym wykładzie byli
                chyba wszyscy:P)Co do egzaminów to na pewno logikę i historię państwa i prawa
                polskiego warto zdawać ustnie-pisemne są trudne.
            • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 12:57
              Powszechna historia -uczysz się o aktach prawnych np.za Karolingów,jak w
              poszczególnych państwach Europy kształtowały się określone instytucje państwowe
              itd..Taka typowa cegła do nauczenia:D
              Co do zapisów na ćw to chyba trzeba jeszcze trochę poczekać,na pewno niedługo
              pojawi się informacja na ten temat
              • Gość: kalinka Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 25.08.05, 13:03
                a czy możesz podać mi tytuł podręcznika z którego się uczyłaś? 1 główny
                wystarczy. Jak masz czas to napisz jeszcze coś ciekawego, jak tam jest i wogóle,
                bo już nie wiem o co pytać :)
                • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 13:10
                  Z podręczników uczyłam się do:
                  -prawa rzymskiego-koniecznie!!!pan dr.mało podaje na wykładzie dużo wymaga na
                  egzaminie,
                  -logiki,
                  -wstępu do prawoznawstwa,tak jak już pisałam na wykładzie jeden wielki
                  bełkot,bez dyktafonu jest dosyć trudno.
                  Więcej bym miała do pisania na temat drugiego roku-tam są większe
                  indywidua.Egzaminu u Wasiaka nie zapomnę do końca życia,będę miała co wnukom
                  opowiadać:P
                  Masz szczęście że Zocha nie pracuje już w dziekanacie,to dopiero była pani
                  milusińska:P
                • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 13:11
                  Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to najlepiej napisz do mnie na
                  pocztę.Na pewno jeżeli będę mogła to Ci odpiszę i poradzę:)
                  • Gość: kalinka Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.4web.pl 25.08.05, 13:22
                    ok, to w razie czego napiszę . jak chcesz to napisz też o 2 roku- miło wiedzieć,
                    czego się spodziewać. a jak oceniasz, czy skoro nie mam żądnych znajomości w tym
                    środowisku, będę miała szansę na dobrą pracę, i ew. aplikację sędziowską?( np.
                    gdybym już od 1 roku uczyła się dobrze, to by pomogło choć trochę?)
                    • pijana_powietrzem1 Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? 25.08.05, 13:30
                      Nie musisz być aplikantem,żeby mieć po prawie dobrą pracę.Asystentka w
                      warszawskiej kancelarii z dobrą znajomością angielskiego,może wyciągnąć do 3000
                      netto.
                      A uczyć się warto,chociażby dla stypendium za wyniki w nauce-do 400zł(tak było w
                      zeszłym roku,nie wiadomo jakie teraz stawki wprowadzą)
            • Gość: gość prawo wieczorowe IP: *.205.3.242.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.09.13, 11:40

Jak dajesz sobie radę na dwóch kierunkach? sama chce studiować prawo i msg.
        • Gość: antonii Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: *.vlan.euronet.net.pl 26.08.05, 00:46
          ile osób przyjeli w tamtym roku na prawie wieczorowym??
          iiii kiedy można się dowiedzieć że jest się przyjętym...bo to czekanie jest
          męczące strasznie :(
          • Gość: WUJEK ! Re: czy ktoś z PRAWA WIECZOROWEGO UŁ mi POMOŻE? IP: 195.136.71.* 29.08.05, 18:34
            KIEDY BĘDĄ WYNIKI NIE WIECZOROWE W KOŃCU NO ?????
    • Gość: as Re: prawo na uł IP: *.toya.net.pl 29.09.13, 12:20
      prawo tylko na UŁ, odwiedź stronkę [url=http://www.lodzakademicka.info/departments/num/26]prawo na uł[/url]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka