Dodaj do ulubionych

STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO?

02.09.05, 14:51

Dwa lata temu skońcyłam informatykę. Mam licencjata. Marzę o studiach
architektonicznych. Jednak nie chodziłam nigdy na rysunek. Złożyłam podanie na
architekturę wieczorowo. Czy dam sobie radę? Czy warto w tym wieku zaczynać
studia? Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: 194.146.128.* 02.09.05, 14:54
      Nie, no w wieku 23 lat to już tylko położyć się do trumny można... ;)
      Dziewczyno, jasne, że warto, zwłaszcza jeśli architektura jest twoim marzeniem.
      • Gość: eee Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: 80.51.227.* 02.09.05, 15:05
        pewnie, że WARTO !!!!!!! i powodzenia :)))
    • Gość: kajka Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:59
      kochana mialam 20 jak wyszlam za mąż, po roku urodziłam pierwsze dziecko, po
      dwoch kolejne. dzis mlodsza zaczelam szkole podstawowa, a ja za miesiac w wieku
      30 lat zaczynam studia na anglistyce w krakowie i rzucam prace w urzedzie i
      zakladam firme sprzedajaca ciuszki dla dzieci. powodzenia. i pamietaj uczyc sie
      zawsze warto!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: :)) Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: *.chello.pl 02.09.05, 16:04
        Moja mama jest nauczycielką i teraz konczy studia- zarządzanie edukacją, bo
        jest typowana na dyrektora :P a ma 42 lata!!!! :) WARTO!!!! Całe zycie warto
        się szkolic, chodzic na kursy i rozne zajecia :)
        • spczolka Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? 02.09.05, 16:49
          Dziękuję wam wszystkim za słowo zachęty i wsparcia. Ja już zapłaciłam za
          pierwszy semestr więc już postanowione. Mam nadzieję, że sobie poradzę. Z resztą
          mam zapał i chęć. Trochę mnie przeraża to, że chciałabym w międzyczasie dziecko
          urodzić no i jakąś pracę złapać ;) ale ogólnie to jestem nastawiona pozytywnie.
    • Gość: ggggggg Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:16
      23 lata to wcale nie jest tak znowu pozno, zwlaszcza ze to Twoj drugi kierunek.
      Jesli chcesz naprawde studiowac architekture to poradzisz sobie. Poza tym,
      jezeli przyjmowali na studia bez egzaminu z rysunku to bedzie pewnie wiecej
      osob, ktore nie sa w tym mocne. Bedziesz dobrze wyksztalcona osoba:)
    • Gość: Richelieu* Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: *.zyg.brewet.pl 02.09.05, 18:29
      co to za szkoła, która nie wymagała rysunku.. Najlepsze jednostki w Pl nawet na
      wieczorowych mają ten rodzsj egzaminu, no, ale po dziadostwie też się będzie
      miało tytuł.
      Zaczęłam architekturę później niż w wieku 23, rok chodziłam na rysunek i nadal
      mu brakuje tego i owego w ręcach

I to się robi kieunek mocno nieukierunkowjący. Odsetek absolwentów, którzy nie
      pracują w zawodzie jest straszny. Jasne, że za dużo ich jest, mieć tylko
      nadzieję, że szkół prywatnych będzie ubywać
      • Gość: ummm Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:27
        powiedziała co wiedziała....
        • in_di_ra Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? 03.09.05, 09:44
          Zawsze warto isc na studia.
      • spczolka Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? 03.09.05, 11:54
        Wypraszam sobie. Szkoła, która mnie przyjęła bez egzaminu z rysunku to
        Politechnika Krakowska. Będę uczęszczać na zajęcia normalnie ze studentami
        studiów dziennych, z tą różnicą, że będę płacić. Nie wiem skąd to zadufanie i
        podejrzenie o "dziadostwo".

Ludzie postrzegają nas-studentów zocznych i wieczorowych, jako ludzi gorszej
        kategorii. Powiem ci coś. Wśród osób, które się na dzienne dostały jest mnóstwo
        ludzi, którym rodzice przez dwa lata wstecz płacili niesamowitą kasę za lekcje
        rysunku u odpowiednich profesorów. Na tego typu oblegane studia pierwszeństwo
        mają ludzie uwarunkowani genetycznie. I to właśnie dla mnie jest DZIADOSTWO.

Inna sprawa. Nie rozumiem dlaczego na architekturę nie zdaje się egzaminów z
        wiedzy ścisłej. Ludzie, którzy się na te studia dostali mają cholerne trudności
        ze zrozumieniem podstawowcyh zasad fizyki, a zwykła matematyka przeraża. Jak
        taki ktoś ma zaprojektować most na przykład!!! Wychodzą później tacy pseudo
        architekci, co tylko piękne rysunki tworzą...
        Człowiek się dołuje przez takich ludzi jak ty. Zupełnie niepotrzebnie.
        • Gość: banditierka Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:03
          nie oburzaj się tak, ja się zgadzam z tym, że nawet na wieczorową egzamin z
          rysunku być powinien, tak jak to jest w Gliwicach
          rysunek to podstawa
          nie zdaje się egzaminów z wiedzy ścisłej? hmm, wielu moich znajomych studiuje
          architekturę i wszystkim brano pod uwagę matmę
          ci z wieczorowych nie dostali się na dzienne właśnie przez matematykę

> Ludzie postrzegają nas-studentów zocznych i wieczorowych, jako ludzi gorszej
          > kategorii.
          to nie była krytyka skierowana w studia wieczorowe
          po prostu bez przygotowania z rysunku będzie ciężko
          pzdr
    • requiro Re: STUDIA W WIEKU 23 LAT. WARTO? 03.09.05, 13:02
      Podobno zawsze warto się uczyć i nigdy nie jest na to za późno, pozostaje tylko
      pytaniew czy warto w takim wieku zaczynać studia dzienne?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka