Dodaj do ulubionych

do studentow kier techn - jaka ksiazka do analizy?

IP: *.ghnet.pl 16.10.05, 21:54
Jestem na inf stos eaie ahg i nie wiem w jaką ksiazke do analizy sie
zaopatrzyc (chodzi od podrecznik a nie ksiazke do zadan...bo
krysicki&wlodarski to juz mam) - chodzi o ksiazke do teorii np zeby bylo
omowinone przestrzenie metryczne i inne rzeczy ktore mam na wykladach -
omowinoe w sposob w mier
Obserwuj wątek
    • Gość: kaś Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:02
      jest takie cos jak "matematyka dla studentów politechnik" analiza matematyczna
      1. taka niebieska. a poza tym szukaj skryptów!
    • Gość: miscz_rembajlo Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.prz.rzeszow.pl 17.10.05, 13:05
      Takie rzeczy jak przestrzenie metryczne, bijekcje surjekcje itd. to są w
      zasadzie pierdoły, na ucz. technicznych tego raczej nie wymagają na egzaminie,
      podstawa to równania różniczkowe i całki, szeregi, i granice a to jest
      najlepiej wyjaśnione właśnie we wspomnianym Krysickim i Włodarskim.
    • Gość: Martynaaa Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.10.05, 15:30
      Hmm zobacz sobie moze ksiazke: Waltera Rudina ,,Podstawy analizy
      matematycznej". Ja nie jestem w sumie na kierunku takim jak Twoj ani nawet
      pokrewnym ale matme niestety mam i nasz wykladowca podal nam Krasickiego i
      Włodarskiego jako cwiczenia a Rudina jako TO z czego sie mamy uczyc i
      przygotowywac na cwiczenia. Pozdrawiam i milej nauki analizy matematycznej ...
      jesli to moze byc mile:/
      • Gość: Analityk Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 18.10.05, 16:25
        Fichtenholtz - rachunek rozniczkowy i calkowy, 3 tomy.
        Niesamowita ksiazka, chyba najlepsza do analizy wogole :)
        U nas na matematyce na UW - obowiazkowa ! :]
      • Gość: grzesuav Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.77.classcom.pl 19.10.05, 11:20
        > Krasickiego i
        > Włodarskiego
        Krysickiego nie krasińskiego ;) , Krasiński napisał podręznik do analizy pt"
        analiza matematyczna - funkcje jednej zmiennej", ale to raczej dla studentów
        uniwersytetów, jest jeszcze zbiór zadań banasia i wędrychowicza, tylko nie niem
        na ile się on przyda do analizy na polibudzie bo go jeszcze na oczy nie widziałem :)
        • Gość: Martynaaa Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 19.10.05, 14:01
          hehe chodziło mi o Krysickiego i Włodarskiego ,,Analiza matematyczna w
          zadaniach" ale jak pisalam to cos mi sie poprzestawiało... i wyszło tak jak
          wyszło:)
    • Gość: elka Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.netcontrol.pl 19.10.05, 14:12
      duzo psorów zachwala leitnera, żakowskiego
    • Gość: Triskel Re: do studentow kier techn - jaka ksiazka do ana IP: *.netcontrol.pl 20.10.05, 22:05
      G. N. Berman, Zbiór zadań z analizy matematycznej
    • Gość: Beata niby student a głupie pytania stawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:01
      Co to za pytanie o książkę do analizy?
      Analiza czego? Rynku, rozkładu substancji chemicznej, strategiczna, finansowa
      czy jaka?
      Analiza to inaczej rozbiór, rozkład.

Pytając konkretnie szanujesz czas innych.
      Pytając logicznie jest szansa, że odbiorca twojego przekazu odrazu rozpozna
      twoją potrzebę i do niej się ustosunkuje.
      A pytając ogólnie, tak jak to zrobiłeś, tylko część osób otworzy twój post.

Naucz się pytać.

Wnioski pozostawiam tobie
      • Gość: dżordż Re: niby student a głupie pytania stawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 23:33
        moze wlasnie o to chodzi, zeby na ten post odpowiedziala wlasnie ta czesc, ktora
        slyszac slowo "analiza" wie o co chodzi. nie bedac studentka/studentem kierunku
        technicznego czy tez matematycznego tak sie odpowiada, jak to Pani uczynila.

nie wiem dlaczego, ale mi na widok slow "analiza" i "politechnika", mimo ze
        studiuje chemie,od razu na mysl przyszla nazwa takiego podstawowego przedmiotu
        jak "Analiza matematyczna" a nie, dajmy na to, "Analiza instrumentalna".

Pozdrawiam
        Dżordżi
      • Gość: HellHax Re: niby student a głupie pytania stawia IP: *.ghnet.pl 21.10.05, 00:22
        to pytanie było skierowane "do studentów uczelni technicznyh"

kazdy student uczelni technicznej wie co to analiza i krysicki włodarski (a
        przynajmniej powinen) jezeli to pytanie tak sie wkurzylo to sorry ale dl mnie to
        typowy przykład czepiania sie o szczegoły

> Pytając logicznie jest szansa, że odbiorca twojego przekazu odrazu rozpozna
        > twoją potrzebę i do niej się ustosunkuje.

wszyscy który tu sie udzielili oprocz Ciebie wiedzieli o co chodzi...wnioski
        takze pozostawim Tobie
    • Gość: m na "wit" IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 21.10.05, 09:38
      Studiuje na wit informe - u nas wykładowca oprócz książki krysickiego i
      włodarskiego polecał książkę skoczylasa i gewerta "analiza matematyczna". Swoją
      drogą to ciekawe czy ta analiza się w ogóle do czegoś w informatyce przyda -
      nie wiem, bo jak teraz patrze, to nieliczni ludzie u mnie na wit co kończyli 5-
      letnie technika to mieli o wiele bardziej rozszerzoną matme i infe a
      zdecydowanie mniej lub brak biologii, chemii i innych niepotrzebnych
      przedmiotów - ja kończyłem "niby 3-letnie" nowe liceum (w rzeczywistości
      uczyliśmy się mniej niż 3 lata w liceum) i mam poczucie, że umiem mniej niż
      ludzie po technikach, bo musiałęm uczyć się głupot typu gegra, chemia, biola
      kosztem matmy. Ta reforma edukacji to kompletny niewypał - licea powinny być 4-
      letnie i jak się idzie na profil matematyczny to nie powinni wymagać już
      przedmiotów nie związanych zupełnie z profilem. też macie takie odczucia?
      • Gość: HellHax Re: na "wit" IP: *.ghnet.pl 22.10.05, 00:48
        nie przejmusj sie tym pozim sie wyrown po 1 lub 2 semestrze ja mysle...a poza
        tym zawsze znajdą sie cwaniaki przechwalające sie swoimi umiejetnosciami...a
        jak to jest naprawde to pewnie wyjdzie po 1 sesji...kwesta w tym coby sie
        trzymac zdala od takich

a poz tym: co to jest wit?
        • Gość: Lol Re: na "wit" IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 22.10.05, 11:29
          • Gość: HellHax Re: na "wit" IP: *.ghnet.pl 22.10.05, 19:16
            Waterford Institute of Technology:D
            • Gość: fgf Re: na "wit" IP: *.chello.pl 23.10.05, 17:29
              wit-wyższa szkoła informatyki stosowanej i zarządzania w warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka