Gość: ania IP: *.forweb.pl 19.01.06, 20:37 teamt nieprzyjemny ale samo zycie....moja kolezanka popelnila samobojstwo:( czy mieliscie kiedykolwiek takie mysli?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinia1987 Re: samobojstwo IP: *.lodz.mm.pl 19.01.06, 20:45 ja od jakiegos czasu nieustannie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: samobojstwo IP: 217.153.196.* 19.01.06, 21:17 Wiele osób w okresie dojrzewania tak ma. Wiadaomo- trzeba wybrać zawód, zakochać się , rodzice nie zawsze pomogą! itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:22 Tak, raz nawet próbowałam, ale na szczęście w porę przyszła moja koleżanka. Nigdy więcej tego nie zrobię! Zawsze trzeba walczyć do końca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: give it a try Re: samobojstwo IP: *.net.pl 19.01.06, 21:26 A moim zdaniem to, że nastolatki w pewnym momencie nie chcą się uczyć jest potwornie głęboko uzasadnione i gdyby poszły dalej tą Drogą wyszłoby im to tylko na zdrowie (choć być może nie tak zupełnie od razu na dobre). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo-anna Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:48 tak...kilka razy miałam takie mysli, w wieku ok. 17 lat , ale nie dopuszczałam ich do siebie...dzieki pomocy rodziny wyszłam na prosta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:01 dzis mam takie mysli... zawsze bylem,jestem,bede nikim.. wszystko mi nie wychodzi.. mam szurnietych rodzicow.. mam nadzieje ze to kiedys sie skonczy.. skoncze studia.. poznam jakas dziewczyne.. zaczne normalne zycie.. mam nadzieje..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:18 Tak mialam. Takie mysli sa chyba bardziej powszechne niz nam sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
svenja1 Re: samobojstwo 19.01.06, 22:24 Każdy ma myśli samobójcze. Jeśli są na etapie "co by było gdyby...", a następnie znikają i o nich nie pamiętamy, to jest ok. Gorzej, kiedy zaczynają nas prześladować, uporczywie wracać... Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: samobojstwo 19.01.06, 22:42 Stwierdzenie, że samobojstwo to samo życie jest wspaniałym przykładem czarnego humoru. A te kilka wiadomości z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl zdają się być napisane przez tę samą osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:59 nie, nie sa. Chociaz faktycznie tez mam na imie Gosia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:32 Kiedys przeczytałam w jednej książce takie zdanie"(...)gdzieś może wystarczyć sama twoja osoba ,nawet nie jakies czyny , poprostu obecność w określonym miejscu i okreslonym czasie" , kto wie może ktos z was kiedyś uratuje kogoś,udzieli komuś pomocy , zmieni zwykłą rozmowa czyjes życie dlatego trzeba chciec życ dla takiej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:34 Samobójstwo jest oznaką słabości,przyznania sie do porażki w walce z otaczajacym nas swiatem.Zero szacunku dla samobójców, a 17latki(lub latkowie:>) ktorzy chca sie na siebie targnac tylko dlatego ze stracili sympatie,rodzice nie pozwalają im byc na imprezie do 3 rano, czy tez dostali jakąs zła ocene są po prostu smieszni, a mozna by rzecz, iż nawet żenujący.Zycie jest za piekne abyśmy sami je skracali. Na koniec przeslanie: Never give up, always try:-)!! Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: samobojstwo 20.01.06, 00:15 > a 17latki(lub latkowie:>) > ktorzy chca sie na siebie targnac tylko dlatego ze stracili sympatie,rodzice > nie pozwalają im byc na imprezie do 3 rano, czy tez dostali jakąs zła ocene są > po prostu smieszni Boki zrywać. O, oderwał mi się jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
lordoftheflies Re: samobojstwo 19.01.06, 23:38 Kilka postow o tym ze takie mysli nachodz czlowiek tylko w pewnym momencie zycia...smieszne...ze nachodzi to nachodzi...to spoko ale niektorzy niewiedza o tym ze to nieprzechodzi i wtedy konczy sie wiadomo czym...Niezwalajcie tak powaznej sprawy jak samobojstwo na wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: samobojstwo 20.01.06, 00:27 kiedys mialam takie mysli bez powodu, teraz boje sie, ze nie zdam matury, nie dostane sie na studia, nie bede miala pracy, nic ze mnie nie bedzie, ale stwierdzilam, ze to zalezy tylko i wylacznie ode mnie samej, a o smierci pomysle jak faktycznie nie zdam tej matury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: samobojstwo 20.01.06, 00:28 aa, i jeszcze jedno, nie kazdy 17latek mysli o tym z wczesniej wymienionych powodow, czasem za taka decyzja kryja sie prawdziwe dramaty, a wiek nie ma tu nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol_niezly Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 01:14 Sklaniam sie do jednej z ww. opinii ,ze samobojstwo to oznaka slabosci. Nigdy nie myslalem o samobojstwie, ale czasem zdarza mi sie myslec o smierci, o tym ze kazdego dnia jestem jej blizej... nie tak dawno bylo liceum, potem studia, czas leci a ja nie moge sie z tym pogodzic , ze kiedys mnie..nas nie bedzie :] I dlatego nie mam zamiaru skracac i tak krotkiego zycia :) BTW: to prawda ze samobojscy sa wg. religii chrzescijanskiej potepieni ??? ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:13 Prawda, ale znam 2 osoby gleboko religijne, ktore probowaly sie zabic. Motywacji tej pierwszej nie znam. Natomiast druga miala kilka powodow. Wykorzystywanie seksualne, anoreksja, depresja. Probowala wiele razy, ale zawsze byla odratwywana. Mysle, ze teraz jest szczesliwa. Jak widac nawet silna wiara nie zawsze pomaga przetrwac. Ja uwazam, ze samobojstwo nie jest czyms co mozemy od tak oceniac. Kazdy ma inna psychike, kazdy inaczej reaguje na trudne sytuacje. Nie zdarzylo Wam sie nigdy robic dramatu z malej rzeczy? Malej wedlug innych oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: samobojstwo 20.01.06, 14:13 a chcesz iść w jej ślady, autorze wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: samobojstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:39 dlaczego przyszlo Ci to do glowy??? Odpowiedz Link Zgłoś