Dodaj do ulubionych

Oddanie(zabranie) legitymacji .............??

IP: 217.96.125.* 23.01.06, 15:51
Rzuciłam studia,od tygodnia nie chodzę już na zajęcia .Wiadomo legitymacja
studencka się przydaję..przynajmniej do marca.
Studiowałam w innym mieście i chciałabym zabrać stamtąd moje dokumenty
(świadectwa itp).Papiery wolałabym zabrać już teraz bo akurat niedługo tam
jadę (a w marcu pewnie nie będzie mi się chciało ).
Co jednak z legitymacją ,czy jak zajdę do dziekanatu(sekretariatu?) odebrać
dokumenty każą mi ją od razu zwrócić.Stypendium socjalne zostanie wstrzymane
to jasne,ale czy te które wpłynęło na konto będzie do zwrotu ?
Takie pozornie głupie pytania ,ale naprawdę nie wiem.
Może ktoś pomóc ?:)
Obserwuj wątek
    • gung_ho Re: Oddanie(zabranie) legitymacji .............?? 23.01.06, 16:12
      Jeżeli chodzi o legitymację, to musi być ona zwrócona wtedy, kiedy zabierasz
      dokumenty z uczelni. Nie wiem jakie ponosi się konsekwencje w przypadku
      zgubienia (nawet nieumyślnego) tego dokumentu. Tak w ogóle co za problem
      przejechać się na uczelnię w marcu? Najlepiej przelicz sobie ile możesz stracić,
      jeżeli od jutra zaczniesz jeździć na normalnych biletach.
      • Gość: mała Re: Oddanie(zabranie) legitymacji .............?? IP: 217.96.125.* 23.01.06, 16:19
        Fakt faktem...:)
        Tylko nie chcę żeby przelali mi stypendium socjalne za luty i marzec ,skoro nie
        studiuję... i to jest problem.Nie są to największe pieniądzę ("aż" 90zł) no ale
        już mi się z tytułu studiowania nie należą.
        • gung_ho wszystko albo nic 23.01.06, 17:14
          W tym momencie jesteś niekonsekwentna - albo "ciągniesz" całą forsę od państwa
          do końca marca (bo legitymacja studencka to też pieniądze) , albo już teraz
          rezygnujesz i z legitymacji, i ze stypendium. Sprawa wydaje mi się całkiem
          prosta . Nie ma co kombinować.
          • Gość: mała Re: wszystko albo nic IP: 217.96.125.* 23.01.06, 17:26
            Zgodzę się, ale nie do końca...Z legitymacji bowiem nie korzystam zbyt
            często,na uczelnie nie muszę już dojeżdżać,nie mniej jednak może się przydać
            np. podczas wstępu na jakąś imprezę ,a kasę brać ot tak to nie dla mnie.
            Jak to mówią i tak źle i tak niedobrze :/
            Wygląda na to ,że poczekam ,aż mnie wykreślą.
            Dzięki za odzew.
            • Gość: mała Re: za szybko poszło IP: 217.96.125.* 23.01.06, 17:30
              Chciałam napisać ,że jednak co innego jest mieć zniżkę np na wejście do
              klubu ,a co innego "brać" pieniądze.
              • Gość: kamila Re: za szybko poszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:59
                Ja w zeszlym roku nie chodziłam do szkoły jakos od marca a kreslilli mnnie
                dopiero w paxdziernku.Oczywiscie dostałm powidomienie polecomyn
                • Gość: mała Re: za szybko poszło IP: 217.96.125.* 23.01.06, 18:27
                  To widać jak o to dbają :P
                  Nie ,no jak mnie nie wykreślą do marca to tak czy siak muszę zabrać dokumenty
                  bo będą mi potrzebne a legitymacja straci swoją ważność.
    • Gość: Ya Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 16:18
      Stypendium i inne benefity są dla studenta, a więc w czasie, gdy prawnie byłaś
      studentką. Czyli do czasu wykreślenia cię z listy studentów.

Rzeczywiście. Można zgłosić legitymację za zagubioną... I problem z głowy. Nikt
      ci nie udowodni, że jej nie zgubiłaś...
      • Gość: mała Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? IP: 217.96.125.* 23.01.06, 16:30
        Rozumiem ,że zostanę powiadomiona jak mnie wykreślą z listy studentów ?
        • Gość: mała Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? IP: 217.96.125.* 24.01.06, 16:19
          Dalej mam dylemat,jadę niebawem do miasta gdzie studiowałam no i nie wiem...
          chciałabym odebrać dokumenty (bo martwi mnie ta sprawa z tym stypendium:/),
          jeśli nie poinformuję uczelni ,że zrezygnowałam ,a oni dalej będą przelewać mi
          te pieniądze ,to nie będę miała z tego powodu pózniej problemów??
          Z kolei legitymacja przydała by sie chociaż żeby wrócić do domu pociągiem na
          ulgowym bilecie!.
          ehh
          • dziadzisko Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? 24.01.06, 20:21
            Ja też zrezygnowałem ze studiów i też zamierzam odebrać niedługo moje dokumenty.
            najśmieszniejsze jest to, że ja moją legitymację naprawdę zgubiłem:) Myslicie że
            pani w dziekanacie da wiarę?
            • Gość: mała Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? IP: 217.96.125.* 24.01.06, 21:39
              A może nie będzie znowu takiego problemu... Podobno stypendia przyznaje się na
              1 semestr ,a później dopiero na drugi??? jeśli to prawda to mam kłopot z głowy
              bowiem nie powinni mi przelać kasy za następne miesiące (mam racje??)
              Tak byłoby ok ,a legitymacje zwróciłabym jeśliby tylko o to poprosili ,jeśli
              nie za 2 miesiące i tak traci ważność.
              • Gość: k Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 22:58
                Nie rozumiem,w czym Ty widzisz problem. Jeżeli przeleją Ci pieniądze,to nie
                musisz ich przecież wydać. Jak pójdziesz w marcu po papiery,a oni poproszą o
                zwrot tej kwoty,to im zwyczajnie oddasz i już.
                • drwal69 Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? 24.01.06, 23:30
                  Nie rozumiem dlaczego mieliby Ci kazac je oddac?? Dopóki cie nie skreślą z
                  listy studentów lub sama nie przyjdziesz po papiery to jestes formalnie
                  sudentką i te pieniądze Ci sie nalęzą. Przeciez sekretarka nie bedzie chodzic
                  po wykładowcach/ćwieczeniowcach i prrosic i ch o listy obeznosci ze by zobaczyc
                  od kiedy nie chodzisz
                  • Gość: mała Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? IP: 217.96.125.* 24.01.06, 23:48
                    drwal69 dzięki za odp.:)
                    Uważam podobnie ,w końcu to leży w ich interesie.
                • Gość: mała Re: Oddanie (zabranie) legitymacji .............? IP: 217.96.125.* 24.01.06, 23:32
                  No to jestem "inna" bo widzę w tym problem ,wcale niech mi nie przelewają i
                  tyle..
                  Pytałam tylko czy rzeczywiście stypendium najpierw ustala się stypendium na
                  jeden semestr ,a dopiero potem na drugi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka