Dodaj do ulubionych

Jakie liceum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:09
Witam!!!
Zastanawiam się jakie liceum wybrać.
Do wyboru mam ogólniak Mat-inf-fiz lub profilowane mechatronika(3 godz majcy w
tyg) a może technikum: maszynoznawstwo.
Chcę w przyszłości wybrać się na automatyke i robotyke na AGH.
Co wybrać???
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Jakie liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:28
      nad profilowanym sie nawet nie nastawiaj. co z tego jesli bedziesz miał
      umiejetnosci przydatne pozniej na studiach skoro do matury Cie byle jak
      przygotują. wystarczy wspomniec co sie dzialo po maturach w 2005. najgorsze
      wyniki były w profilowanych. idz do LO, bo to ci sie naprawde najbardziej oplaci
    • Gość: zły Re: Jakie liceum IP: 87.207.198.* 12.02.06, 12:33
      z tych 3 liceów co podałeś to zdecydowanie ogólniak - ja studiuje infe i
      chodziłem do renomowanego liceum, chodź jak widzę u mnie w grupie 2 osoby po
      technikum i słysze co one robiły w technikum to teraz jak miałbym do wyboru
      renomowane liceum i renomowane technikum (u mnie akurat w mieście do którego
      dojeżdżałem było i to i to, choć w całej Polsce dobrych techników jest coraz
      mniej) to teraz długo bym się zastanawiał co wybrać
      nie wiem czym charakteryzuje się kierunek "maszynoznawstwo" w technikum, o
      którym piszesz, ale nie brzmi ciekawie - jeśli jest to też jakieś badziewne
      technikum z końca rankingu to nawet jakby miało kierunek "automatyka i
      robotyka" taki jak na AGH :P to też nie warto do tego technikum iść, liceum
      profilowane to praktycznie zawodówka - zarówno do liceum profilowanego i
      zawodówki idą najgorsi z najgorszych i wychodzą po nich jeszcze gorsi :D :D :D -
      odrzuć od razu, a AGH to świetna uczelnia - w najbardziej obiektywnym i
      najstarszym rankingu Wprost (tylko tu nie bierze się chyba pod uwagę "renomy" a
      tylko jakość kształcenia ) zajmuje bodajże 1. miejsce także AGH to dobry
      wybór :P
    • Gość: Gutek Re: Jakie liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:52
      Chyba wybiore technikum.
      Wiedze zdobytą w technikum poszerze na studiach.
    • Gość: Gutek Re: Jakie liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:09
      Jeszcze jedno.
      Czy po technikum (2 godz majcy tygodniowo) Zdam mature i czy dostane się na studia
      techniczne???
      • Gość: zły Re: Jakie liceum IP: 87.207.198.* 12.02.06, 21:32
        2 godziny matematyki tygodniowo? ty chyba żartujesz - to u mnie w grupie osoby
        po technikum miały od 4 do 6 godzin matmy tygodniowo
        to do jakiego ty technikum chcesz iśc? matkooooo......... weź idź do liceum,
        bo ten kierunek "maszynoznawstwo" i 2 godziny matmy to żarty....
        • Gość: zły Re: Jakie liceum IP: 87.207.198.* 12.02.06, 21:35
          i jeszcze jedno - nie zadawaj pytania: "czy zdam mature" - jak ja poszedłem do
          liceum to nauczyciele mi mówili, że są na 100% pewni, że po jego skończeniu
          wszyscy zdadzą maturę i było tak jak powiedzieli - zdali wszyscy - problem leży
          jak nam mówili nie wtym żeby mature zdać tylko w tym jak ją zdać dobrze
    • e_ee Re: Jakie liceum 13.02.06, 12:35
      zdecydownie odradzam szkole gdzie masz 2 godziny majcy tygodniowo jesli chcesz isc na studia techniczne... pomysl... materialu jest masakrycznie duzo... czesto ludzie z 4 czy 5 godzinami sie nie wyrabiaja... a jesli chcesz sie dostac na dobre studia to musisz walczyc o to zeby byc dobrym z majcy... nie wystarczy zdac matury... trzeba cos umiec, zdac wysoko...
      zastanow sie nad jakims dobrym matfizem... profilowane jak juz Kasia pisala nie wchodza raczej w gre... zobacz jak sie rozlozyly wyniki matur w ubieglych latach... skup sie na tych szkolach gdzie wysoko stoi matematyka i fizyka... to na AGH bardzo sie liczy... wiem bo mam tam znajomych... powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka