Dodaj do ulubionych

zapytanie do truthtellera

IP: 193.239.60.* 12.02.06, 22:48
Witam.
Przeczytałem Twój ranking ale nie ma tam kierunku na który chciałbym iść, a
mianowicie zdrowie publiczne na AM.Czy wiesz coś może na temat tego kierunku,
tzn chodzi mi o to jak jest z pracą po tym.
Jakbyś coś wiedział byłbym Ci bardzo wdzięczny za jakieś informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misiak38 Re: zapytanie do truthtellera 12.02.06, 23:03
      Ty się kierujesz tym jego rankingiem??? błuahahahaa

• Gość: Ada Re: zapytanie do truthtellera IP: *.net.autocom.pl 12.02.06, 23:24
        Truthteller to teraz wyrocznia. Przynajmniej ma zajęcia w razie bezrobocia ;))
        • truthteller Re: zapytanie do truthtellera 13.02.06, 01:57
          Jak zwykle pelno jadu w waszych wypowiedziach.Tego was ucza na waszych studiach?
          Pograzania kogos i ublizania mu za wypowiedzenie swojego zdania?
          Tak wyglada wg. was demokracja ?

A co do pytania to nie znam tego kierunku, wiec nie bede sie wypowiadal.
          Zreszta cokolwiek bym nie powiedzial i tak przewazajacej na forum
          humanistycznej czesci by sie nie spodobalo...
          • Gość: <> Re: zapytanie do truthtellera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 02:03
            "A co do pytania to nie znam tego kierunku, wiec nie bede sie wypowiadal."
            Dobre ,bo pozostałe kilkanaście znasz wyśmienicie;).Ok.nie przyczepiam się
            już,w końcu taki skrzywdzony się czujesz.......
            • Gość: humsnisci sa Re: zapytanie do truthtellera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:46
              Ej wy wszyscy humanisci - ODWALCIE SIE, poczytajcie sobie jakies wiersze,
              poczytajcie lekturki, moze sie nauczycie szanoiwac wypowiedzi innych.
        • Gość: zły Re: zapytanie do truthtellera IP: 87.207.198.* 15.02.06, 14:49
          buahahahhaha dobre - wyrocznia buahahahha
    • Gość: Tawananna* Re: zapytanie do truthtellera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:04
      Wystarczy nazwać się Truthteller i już się ma autorytet :)

Truthtellerze, ja jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności perswazyjnych (piszę
      zupełnie poważnie) - jeden wątek i jesteś wyrocznią absolutną :)

A autorowi wątku radzę w końcu wpisać do wyszukiwarki forum "zdrowie
      publiczne" - im więcej opinii na dany temat, tym większe możliwości wyrobienia
      sobie jakiegoś poglądu.

Ja zdrowie publiczne po raz kolejny na tym forum odradzam, i to nie dlatego, że
      jestem humanistką :)
      • r.richelieu Re: zapytanie do truthtellera 15.02.06, 15:50
        Tawi, ten fenomen popularności mówcy prawdy to żaden fenomen. Ktokolwiek
        założyłby wątek z tytułem "ranking", i napisał tam cokolwiek, miałby tyle samo
        dyskutantów, a sam przywoływany byłby do odpowiedzi dziesiątki razy. Na tej
        zasadzie działają trole, gadają kompletne bzdury, a foremki i tak czują się w
        obowiązku im odpowiadać. Zaistniał raz będąc zupełnie nowym nickiem, a takie
        Tawi na ten przykład, od wielu miesięcy udzielające porządnych rad ze stoickim
        spokojem i życzliwością, są niezauważane. Jak u celebrities, czym kto ma
        większe wejście tym bardziej się go pamięta, tych, którzy są od zawsze
        traktując jako tło na którym nowy ma błyszczeć. Ludzie są jak sroki po prostu.
        Przykro mi za foremki Tawi, że wolą głośne hochsztaplerstwo od cichej pomocy
        • Gość: Martynka Re: zapytanie do truthtellera IP: *.lama.pl 15.02.06, 16:42
          kogo jak kogo, ale chyba Tawananne to zna i docenia kazdy na tym forum, kto
          rzeczywiscie szuka rady na poziomie. wiec ja jednak uwazam, ze cicha pomoc jest
          doceniana, tylko.. po cichu :)
        • Gość: Tawananna* Re: zapytanie do truthtellera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:27
          Z fenomenem to może przesada ;), ale i tak jestem pod wrażeniem :))

Truthteller zaprezentował nam na forum pełen zestaw "standardowych poglądów" z
          ostatniej chwili (informatyka, polibuda, inżynieria genetyczna - OK, prawo i
          ekonomia - przeminęły, humanistyka - bez szans itd.), uargumentował
          to: "Postanowilem zrobic moj ranking przedmiotow ktore warto studiowac,
          oczywiscie wraz z uzasadnieniem." (a że uzasadnienie jest, jakie jest, to już
          nikt nie zauważy), wzbogacił licznymi liczbami, postawił sądy nieznoszące
          sprzeciwu ("prace masz od zaraz i miec bedziesz", "ty chyba nie ma co sie
          zastanawiac - pracy jest az nadto, kasa jest niezla", "Kierunek
          trudny ,aczkolwiek dochodowy.", " tragedia, pracy nie ma, ew. do szkoly, ale
          wszyscy wiedza jak to jest" itd.), ponadto zwracając się wielokrotnie do
          odbiorców i używając popularnego chwytu: >jak się ze mną nie zgadzasz, to mi
          udowodnij<: "Jesli ktos chce zrobic poprawki, lub nie zgadza sie z
          moim zdaniem, prosze o poprawienie rankingu i oczywiscie umotywowanie swego
          wyboru." (w domyśle: bo mój jest na pewno świetnie umotywowany). Odwoływał się
          też do opinii dyskutantów, sprytnie przerabiając je "na swoje": "Niektorzy moga
          mnie posadzac o nachylenie scisle, ale taka jest prawda- to
          kierunki scisle sa przyszlosciowe i po nich ma sie prace( oczywiscie mowie o
          pracy dobrze platnej )." Do tego zrobił to bez błędów ortograficznych, we w
          miarę uporządkowany osób i opaptrując dużą liczbą cyferek (one zawsze mają
          wzięcie).

> Przykro mi za foremki Tawi, że wolą głośne hochsztaplerstwo od cichej pomocy

Nie, nie ma za co Ci być przykro :). Za dobrze rozumiem tych wszystkich, którzy
          wolą uwierzyć różnym rankingom. Wszyscy bardziej lub mniej świadomie szukamy
          rozwiązań prostych, jasnych i pewnych, z gwarancją na sukces. A jak pisze się,
          że dany kierunek może być dobry... ale nie musi, nie daje pewnego miejsca na
          rynku pracy... ale może dać... jak pisze się, że dużo zależy od konkretnej
          osoby, od jej zainteresowań, predyspozycji, motywacji...

... to może się nagle okazać, że nic nie jest takie proste.

I wtedy nie wiemy, co robić. Więc hochsztaplerstwo będzie zawsze na topie.

Serdeczne pozdrowienia :)

Tawi
    • Gość: filo Re: zapytanie do truthtellera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:31
      Eee, Tawi chyba docenia każdy:) Nie chcę Ci robić reklamy, ale Twoje rady są
      niezastąpione:D A tak serio to największe wątpliowści rozwiałas mi właśnie Ty.
      Pozdrawiam!

P.S. Brawa także dla moderatorki, zupełnie nie rozumiem czemu się jej czepiacie:)
    • Gość: Tawananna* filo, martynka, r.richelieu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:30
      Nie mam chyba wyjścia - za tak głośno wyrażone słowa pochwały cichej pomocy
      muszę podziękować głośno :)

Dziękuję i pozdrawiam :)

Tawi
      • Gość: rafał Re: Tawananna IP: 193.239.60.* 18.02.06, 20:18
        Witam Cię.
        Ja tutaj na to forum trafiłem niedawno , a Truthelerra wcale nie uważam za
        żadną wyrocznię, po prostu akurat kiedyś przypadkowo zerkłem tylko na ten cały
        ranking i pomyślałem że wie cos może na temat kierunku który mnie interesuje.
        A jeżeli chodzi szukanie go w wyszukiwarce to robiłem to już nieraz, ale
        żadnych konkretnych informacji nie udało się znależć.Napisałaś że odradzasz ten
        kierunek, a czy mogłabyś jeszcze może napisać dlaczego?
        Byłbym bardzo wdzięczny.
        Pozdrawiam
        Rafał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka