Dodaj do ulubionych

do studentów psychologii:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:05
Hej.mam par pytań do studentów psychologii i bedę wdzięczna każdemu kto mi
udzieli odpowiedzi:)
1.Gdzie najlepiej studiowac mając do wyboru Katowice,Opole,Wrocław?
2.Jaka jest atmosfera na roku?
3.Czy duzo jest nauki,czy trudna?
4.Jakie są specjalizacje po 3roku?
5.Od ilu pynktów przyjmowali na studia?{zdaję bilę,plski,niemiec,angiel-
wszystko na rozszerz.}
Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję
Patrycja
Obserwuj wątek
    • Gość: Pati Re: do studentów psychologii:) IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 13.02.06, 20:17
      1.Gdzie najlepiej studiowac mając do wyboru Katowice,Opole,Wrocław?

Najłatwiej dostać się do: 1. Opole 2. Katowice 3. Wrocław
      Najlepiej? 1. Katowice 2. Wrocław 3. Opole

2.Jaka jest atmosfera na roku?

Mogę powiedzieć o UŚ. Moim zdaniem atmosfera bardzo dobra, wykładowcy (z nielicznymi wyjątkami) są wymagający (aczkolwiek wymagania są jasne i oczywiste dla wszystkich studentów), ludzie na roku - średnio sympatyczni, za to studenci starszych roczników niezwykle pomocni :)
      Wiem, ale tylko ze słyszenia... 1)Opole ma bardzo niski poziom. 2) Wrocław - jedno wielkie zamieszanie. Potrzeba wiele samozaparcia i chęci aby się uczyć.

3.Czy duzo jest nauki,czy trudna?

Sporo. Wszystko zależy od wykładowcy.

4.Jakie są specjalizacje po 3roku?

Sprawdzaj na stronach uczelni. Dane mogą ulegać zmianą.

5.Od ilu pynktów przyjmowali na studia?{zdaję bilę,plski,niemiec,angiel-
      wszystko na rozszerz.}

Ja miałam polski 94, 90, historia 88, 70, niemiecki - 100, 100. I myślę, że bez wyników w granicach 90% ciężko się dostać do Katowic i Wrocławia (nie licząc Opola).
      • Gość: patrycjas Re: do studentów psychologii:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:09
        Pati miałaś 90,70,100 Z poziomów rozszerzonych?Słowa podziwu{z niemca mi też
        pewnie dobrze pójdzie,ale z pola żeby sie wstrzelić w klucz...}.Studiujesz na
        UŚ przypuszaczam,a mozna zapytać czy mieszkasz w akademiku lub czy wynajełaś
        mieszkanko{co jest najbardziej opłacalne}?A tak z ciekawośi jeszcze zapytam,ilu
        chłopców sie zdarza średnio na roku?:)
        Z góry dziękuję
        • Gość: M. Re: do studentów psychologii:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:00
          No fakt, ilość chłopców na roku to cholernie ważna sprawa przy wyborze
          uniwerku...

btw specjalizacje są na medycynie. na psychologii specjalności...
        • Gość: Pati Re: do studentów psychologii:) IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 16.02.06, 15:47
          Jestem z Katowic i mieszkam z rodzicami. Chłopcy - średnio 1 na 10 dziewczyn :)
      • Gość: Irka Re: do studentów psychologii:) IP: *.crowley.pl 15.02.06, 20:47
        Z tych trzech miejsc to najlepiej studiowac we Wroclawiu, ale nie na uniwerku
        tylko w Szkole Wyzszej Psychologii Społecznej. Studia niestety płatne, ale
        kadra nauczycielska absolutnie topowa. Z uniwersytetów najsłabsze Opole,
        Katowice i Wrocław chyba ex equo.
    • Gość: d Re: do studentów psychologii:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:22
      a czemu specjalizacje po 3 roku? u mnie (fakt faktem nie psychologia) sa po 3-
      cim semestrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka