Dodaj do ulubionych

Budownictwo:)

IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 27.02.06, 22:38
witam, mam pytanie do studentow budownictwa co jest najtrudniejszego na
pierwszym roku na budownictwie(szczegolnie na politechnice slaskiej i
opolskiej) przeraza mnie (poszukalem troche na forum) ze caly czas robi sie
jakies projekty czy sa to jakies skomplikowane rys?:D bo z tym umnie
niezadobrze;)
pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: m3lm4k Re: Budownictwo:) IP: *.opticom.pl 27.02.06, 22:58
      czy caly czas...w przerwach w tak zwanym miedzyczasie dla rozrywki zapewne sie
      rozniczkuje, calkuje, rozwija szeregi... ;-)
      • Gość: studentmatematyk Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:01
        a jak sie rozwija szeregi?
        moze rozwija w szeregi?
    • Gość: Polit. Gdańska Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:15
      Na Politechnice Gdańskiej chyba najwięcej trudności na pierwszym roku sprawia matematyka i geometria wykreślna. Projekty zaczynają się później - właśnie zaczął mi się ósmy semestr i będę w nim musiał zrobić 3 różne projekty mostu - stalowy, betonowy i zespolony (każdy kilkadziesiąt stron obliczeń plus rysunki), projekt hali stalowej, projekt magazynu podziemnego z żelbetu i jeszcze na dokładkę projekt z organizacji pracy na budowie. Natomiast w właśnie minionym semestrze siódmym musiałem zrobić między innymi projekt komina przemysłowego wysokiego na 150 m, w którym rysunki to była prawdziwa makabra - pierwszy raz w życiu musiałem drukować rysunki na A0 - dla niezorientowanych dodam, że oznacza to rysunek wielkości obrusa stołowego - żeby narysować coś takiego w Cadzie, trzeba naprawdę posiedzieć.
      • Gość: paula Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:20
        przewaznie jest tak ze ludzie ktorzy skonczyli liceum ogolnoksztalcace to nie
        maja problemow z matma i fizyka (np ja)za to maja problem z geometria wykreslna
        (np ja) czyli z rysunkiem natomiast u tych co skonczyli technikum zachodzi to
        odwrotnie :) ale nie zawsze tak jest bo zdazaja sie wyjatki
    • Gość: dorosłą? Re: Budownictwo:) IP: 212.191.80.* 01.03.06, 00:10
      kiedys tez się wybierałam na budownictwo=)jednak zdecydowałam sie na fizyke
    • Gość: M Re: Budownictwo:) IP: *.loc / *.crowley.pl 02.03.06, 11:31
      nie jest tak źle na budownictwie. Ja skończyłam liceum i nie miałam pojecia o rysunku technicznym... a w tym roku sie bronie na PK i nie narzekam:) nie ma super sielanki, ale nie jest strasznie. ZASADA NR 1: nigdy nie słuchac opinii ludzi z roku wyżej( oni zawsze mieli ciężko i przerąbane,a wszyscy wykładowcy rzucali im kłody pod nogi)Wierz mi jeśli masz w sobie minimum ambicji i uporu... poradzisz sobie:)
    • Gość: M Re: Budownictwo:) IP: *.loc / *.crowley.pl 02.03.06, 11:39
      P.S. Jesli chodzi o post Gość: Polit. Gdańska 28.02.06, 19:15, jest zdrowo przejaskrawiony. Wierz mi takie projekty jak opisuje autor nie sa wcale aż tak skomplikowane jak sie na pierwszy rzut oka wydaje, z resztą takie projekty sie robi przez cały semestr a przedtem masz dobre przygotowanie z lat poprzednich aby były do zrobienia:) Wierz mi na słowo ze da sie takie projekty zrobic również z dwa dni (ale wtedy zaczyna sie hard core:p ), przekonałam sie na własnej skórze;) Najlepszym przykładem ze nie jest tak źle powinny byc setki osób które corocznie kończa takie studia. Nie taki diabeł straszny jak go malują;)
      • Gość: k Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:04
        ale jeszcze wieksze setki ktore ich nie koncza...
      • aimar15 Re: Budownictwo:) 12.06.06, 11:05
        na pwr to samo, wiec nic nie przejaskrawił...
    • Gość: gość Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 17:26
    • Gość: gośc Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 17:31
      W 2004 skonczyłem budownictwo dokładnie KBI na PP, wierz mi projekty na
      studiach to zabawa tym bardziej ze masz do dyzpozycji dosc dobre oprogramownie-
      niektórzy maja gotowe podkładki np w Mathcadzie i potem tylko zmieniaja dane i
      maja gotowy projekt pozostają do zrobienia rys. ale tu tez są podkładki,
      praktycznie wszyscy korzystaja z podkładek. A na pierwszym roku trudna jest
      geometria wykreślna, ćwiczenia z fizy i mechanika techniczna ale to i tak
      zabawa w stosunku do mechaniki budowli i dynamiki budowli. Jeśli pracujesz
      systematycznie dasz radę no chyba ze nie masz kompletnie zdolności mat. ale i
      tak zanam paru co nie mieli zbyt dużych a skończyli.
    • Gość: Tomek Re: Budownictwo:) IP: *.elsat.net.pl 03.03.06, 23:27
      Pierwszy rok w zasadzie trudny nie jest; musisz sie po prostu przystosowac do
      nowego trybu nauki(której jest o wiele więcej); niebagatelne znaczenie ma to
      jaką szkołę średnią skończyłeś- jeżeli technikum budowlane to w zasadzie z
      niczym nie powinieneś mieć problemów, gorzej jest po liceum bo początkowo
      wszystkie przedmioty techniczne wydają się byc trudne; aczkolwiek nie taki
      diabeł straszny jeżeli te studia potraktujesz poważnie; na PŚ warto zwrócić
      szczególna uwagę zwłaszcza na matę i mechanę w pierwszym sem a w drugim na
      wytrzymałość materiałów, matę i budownictwo ogólne.
      • Gość: Adam S Re: Budownictwo:) IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 07.03.06, 01:03
        dziekuej z aodpowiedzi mam pytanie jeszcze do osob ktore teraz sa na pierwszym
        roku:) ile %uzyskaliscie z matury i czy jest szansa sie dostac piszac fizyke na
        maturze? wiem ze na slaskiej poli only matma;/

pozdrawiam:)
        • Gość: kami Re: Budownictwo:) IP: *.warynski.net / *.warynski.net 07.03.06, 13:38
          ja jestem teraz na budownictwie na slaskiej na pierwszym roku. z matury mialam
          100 i 71% ale pamietam ze minimum bu sie dostac bylo 55 pkt liczonych tak, ze
          0,4*procenty z matury podstawowej + 0,6 * procent z rozszerzonej. I na slaskiej
          na budownictwo tylko matma, wiec z fizyka mozna dac sobie spokoj, jesli chce sie
          na slaska
          Co warto zrobic jeszcze w liceum, to przylozyc sie do matmy, bo praktycznie caly
          pierwszy semestr to powtorka z liceum,a na pierwszym semestrze przez matematyke
          mozna sie pozegnac ze studiami (choc teraz na tej sesji, to poki co wiekszasc
          zdala matme a jeszcze jest w tym tygodniu 4 ostatni termin)
          • Gość: Adam. S Re: Budownictwo:) IP: *.wandy.silesianet.pl 07.03.06, 15:17
            na POli. Opolskiej jest mozliwosc chyba z fizyka studiuje ktos tam?:)
            • Gość: Gosia Re: Budownictwo:) IP: *.ziemowit.ds.polsl.pl 10.03.06, 12:48
              ja też studiuję na PŚ budownictwo (jestem w grupie z Kami, buźka :*) i wg mnie pierwszy semestr wcale nie jest trudny, ja się uczyłam systematycznie tylko matmy i wyszłam na tym całkiem nieźle. na drugim semestrze podobno najgorsza jest wytrzymka, chociaż mnie najbardziej przeraża budownictwo ogólne, z którego trzeba zrobić kilka rysunków ręcznie i jest z tym strasznie dużo roboty. a tak to luzik. :)
              • Gość: łukasz Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:55
                Tez sie nad tym kierunkiem zastanawiam. Powiedzcie mi prosze ,czy trudno dostac
                sie na budownictwo w polibudzie gdanskiej?(wiem ,ze jest to troche naiwne
                pytanie , ale jakos tak sie samo nasuwa mi zawsze ;) ) . Aha i ogólnie do
                politechnik: czy posiadajac zdolnosci matematyczne, a takie w wlasnym mniemaniu
                posiadam ;) , mozna nadrobic juz w trakcie studiow , ewentualne zaleglosci z
                fizyki(niestety u mnie w liceum fizyka lezała , w dodatku chodzę do klasy
                humanistycznej , a matematyki na wyzszym poziomie(czyt. rozszerzonym) ucze sie
                od paru lat na zajęciach z korepetytorem .pozdrawiam
                • Gość: paula Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:58
                  oczywiście ze mozesz nadrobic to na studiach a ja jestem tego zywym
                  przykladem,szczerze powiedziawszy to fizyki nauczylam sie dopiero wlasnie teraz
                  na 1 roku bo w liceum nauczyciel do tego podchodzil jakos olewkowo albo ja tak
                  podchodzilam juz sama nie wiem:)
                  • Gość: sss Re: Budownictwo:), dziewczyny na budownictwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:42
                    To jakimś czasie chyba trzeba odbyć praktyki na budowie. Chodzi mi oczywiście o
                    jakieś nadzorowanie budowy, a nie o dzwiganie cegieł. I nasuwa się pytanie -
                    czy bycie inżynierem budownictwa jest odpowiednią pracę dla kobiety??? Wiem, że
                    to koszmarne pytanie, ale ciężko mi wyobrazić sobie panią inżynier zasuwającą w
                    hełmie i kaloszach do budowie, z własnym projektem pod pachą, niczym inżynier
                    Karwowski. Nawet gdy chce się zająć po studiach tzn. czystą, biurową robotą, to
                    przecież przez ten etap trzeba jakoś przejść, aby wykonywać dobre projekty albo
                    kosztorysy.
                    • uasic Re: Budownictwo:), dziewczyny na budownictwie 13.06.06, 00:26
                      Ale chyba są jakieś baby w budownictwie, nie? Nie jestem pewna czy wiem, na co
                      się porywam. Ale widzę trochę bezsens tej geodezji czasami.
                  • Gość: Przemek Re: Budownictwo:) e tam fizyka IP: *.resetnet.pl 14.06.06, 20:54
                    ludzie co wy pękacie tej fizyki tak.. to jest pikuś , zobaczycie pożniej
                    mechanike, mechaniki budowli i inne ciekawostki...:)
                    • Gość: k Re: Budownictwo:) e tam fizyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 13:52
                      spoko, niech pękają. bedzie mniejsza konkurencja.
                      ale fakt, fizyka to jeden z najłatwiejszych przedmiotów politechnicznych...
    • uasic Re: Budownictwo:) 11.06.06, 23:16
      Ciężej na budownictwie czy geodezji?
      • Gość: . Re: Budownictwo:) IP: *.net.autocom.pl 12.06.06, 15:48
        budownictwie oczywiscie
      • Gość: syrop na kaszel Re: Budownictwo:) IP: *.aster.pl 13.06.06, 20:53
        budownictwo czy geodezja - to samo politechniczne gó.., nudne do wyrzygania
        • Gość: margoth Re: Budownictwo:) IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 14.06.06, 21:11
          >budownictwo czy geodezja - to samo politechniczne gó.., nudne do wyrzygania
          ja ostatnio rzygam po syropie na kaszel ;)

budownictwo czy geodezja? co jest trudniejsze to już powinien wypowiedzieć się
          ten, kto studiuje oba te kierunki, bo tak to większość powie że jego studia
          najtrudniejsze. osobiście dodam tyle, że na budonictwie był taki przedmiot jak
          geodezja, na którym głównie biegaliśmy po parku z niwelatorami. i średnio mi
          się to podobało. ;)
          • uasic Re: Budownictwo:) 17.06.06, 12:10
            No ja sobie na pierwszym miejscu wpisałam IL, potem w razie czego geodezję.
            Margoth Ty żeś kobita? Jak sobie radzisz i jaki u Ciebie na wydziale jest
            stosunek K do M?
            • Gość: margoth Re: Budownictwo:) IP: *.bts.net.pl / 83.238.76.* 17.06.06, 14:58
              ja żem kobita i to w 100% ;) (chyba muszę zmienić nick, bo wszyscy się pytają
              jakiej płci jestem brrr)

Radzę sobie całkiem nieźle. U mnie na wydziale (na PŚ) jest dużo dziewczyn, ok.
              7-9 na grupę (a jest 5 grup po 30 osób). I wbrew przekonaniom nie są to żadne
              babochłopy czy inne wytwory stereotypów. Jak dotąd nie spotkałam się jeszcze z
              dyskriminacją ze względu na płeć i podejściem "kobieta to się nadaje tylko na
              kasę do biedronki lub do warzywniaka" aczkolwiek słyszałam, że są tacy
              wykładowcy..ale to rodzynki! Tak naprawdę bycie kobietą na politechnice to
              wielki przywilej, nie pamiętam np kiedy sama sobie drzwi otwierałam ;). Poza
              tym zwykle wykładowcy badź też prowadzący ćw są milsi (zdarza im się) dla
              kobiet. :) Z drugiej jednak strony nauka pewnych rzeczy przychodzi mi z większą
              trudnością niż facetom (np materiały budowlane i technologia betonu to dla mnie
              koszmar, ale do wykucia). Ale niejednokrotnie to kobiety przodują. Ech nie
              rozumiem czemu niektóre panie boją się politechniki.
              • uasic Re: Budownictwo:) 17.06.06, 18:19
                Ja się nie boję tak bardzo, po prostu chce wiedzieć, co mnie czeka przy
                optymistycznym założeniu, że się dostanę.
                • Gość: kreciola Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:28
                  u nas na budownictwie jest tylko 7 dziewczyn,wszystkie sa traktowane jak
                  ksiezniczki,ale zaliczen i egzaminow nie zdaje sie za piekne oczy:) jezeli
                  bedziesz wszystko kumac ,uczyc sie bo na budownictwie sie nie da nie uczyc i
                  zdawac dalej i bedzie cie to poprostu interesowalo to zaden profesor napewno
                  cie nie zdyskryminuje a bardziej popatrzy z podziwem ze ty potrafisz a np 20
                  mezczyzn w grupie nie:) powodzenia ci zycze
                  • uasic Re: Budownictwo:) 18.06.06, 23:16
                    Dzięki:)
                    • Gość: mapeete Re: Budownictwo:) IP: *.elsat.net.pl 19.06.06, 22:07
                      Ciesze sie, ze budownictwo cieszy sie takim zainteresowaniem dziewczyn ;-). Jak napisala uasic "przy optymistycznym założeniu, że się dostane" ;P spotkamy sie i bedzie szansa na stworzenie silnej kobiecej grupy ;D. A jak nie w tym roku, to w przyszlym ;P.
                      Pozdr. ;-)
                      • uasic Re: Budownictwo:) 20.06.06, 19:17
                        Ha! No przecież. Zrobimy ogólnokrajowe zjednoczenie! Girl power!
                        A narazie to gorąco tu jakoś jest. Życie nie je letkie.
                        • gloomy2 Re: Budownictwo:) 02.07.06, 06:35
                          a jak to jest z rysowaniem i projektami na budownictwie???
                          czy konieczne sa zdolnosci plastyczne (ktorych niestety nie posiadam)?
                          rysuje sie tez rozne artystyczne rzeczy jak np na architekturze czy raczej
                          czysto techniczne sprawy (rysunkiem technicznym)
                          bede wdzieczny za odp
                          • Gość: de_margoth Re: Budownictwo:) IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 12:48
                            na pierwszym semestrze jest przedmiot "geometria i grafika inżynierska", na
                            którym liczy się przede wszystkim wyobraźnia przestrzenna. talentu wielkiego
                            mieć nie musisz, bo tu się rysuje przede wszystkim od linijki (a jesli już robi
                            się szkice to jakichś geometrycznych kształtów). wiele osób sobie nie radziło z
                            tym przedmiotem, ale to chyba z lenistwa, bo najważniejsza jest systematyczność
                            (rysunków jest dużo). potem i tak większość miała 5,0 ale zdarzali się też tacy
                            co brali warunek. na drugim semestrze na budownictwie ogólnym robiliśmy kilka
                            rysunków ręcznie w tuszu (rzut kond. powt., przekrój budynku), ale to też się
                            robi od linijki. ;) Całą resztę robiło się w autocadzie.

Na budownictwie nie rysuje się żadnych artystycznych rzeczy, od tego są właśnie
                            architekci. :)
                            • gloomy2 Re: Budownictwo:) 02.07.06, 14:26
                              dzieki wielkie za Twa odpowiedz
                              czyli nie jestem calkiem skreslony;)no przynajmniej nie z powodu braku talentu
                              plastycznego
                              bo i tak wiele rzeczy odstrasza;/
                              zaawansowana matma np. :0
                              waham sie miedzy budownictwem a technologia chemiczna
                              moze ktos doradzi????
                              • Gość: de_margoth Re: Budownictwo:) IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:51
                                > waham sie miedzy budownictwem a technologia chemiczna
                                > moze ktos doradzi????

jasne, że budownictwo! :) dla mnie wybór jest oczywisty, ale Ty sam sobie
                                musisz odpowiedzieć co chcesz w życiu robić. i czy wolałbyś np. spędzać po
                                kilka godzin na laborkach w fartuchu i okularach czy może pół dnia przed kompem
                                robiąc projekty.

> bo i tak wiele rzeczy odstrasza;/
                                > zaawansowana matma np. :0

wierz mi, że są gorsze rzeczy na budownictwie niż matma. np. wytrzymałość
                                materiałów. :] zresztą na technologii chemicznej matma jest na takim samym
                                poziomie (no może ciut mniej materiału), a i pojawiają się niektóre zagadnienia
                                z mechaniki i wytrzymki, ale nie pamiętam na jakim przedmiocie dokładnie.
                              • Gość: demi Re: Budownictwo:) IP: *.dwtele.pl 03.08.06, 22:59
                                wachalam sie po miedzy tech chemiczna a budownictwem.. na budownictwo wogole
                                myslalm ze sie nie dostane bo w zeszlym roku mi z 5 czy 10 pkt zabraklo no i
                                nie skladalam wogole papierow czego teraz zaluje. dostalam sie na tech
                                chemiczna lubie chemie fajny i ciekawy kierunek ale wiem ze po budownictwie
                                latwiej znalezc prace i mozna calkime niezle zarabiac. idac na studia
                                zrezygnowalam z innego kierunku(czyli rok stracony).czyli zaczynam tech
                                chcemiczna ale mysle zeby pozniej od 4 roku robic 2 kierunek budownicto. teraz
                                jestem strasznie zla bo niedosc ze zrezygnowalam z innych studiow(ani troche
                                nie zaluje) to teraz zle wybralam. powiedzcie czy ciezko jest na 4 roku robic
                                dwa kierunki??decyduje sie wogole ktos na to?? i czy wogole warto zaczynac
                                pozniej ten drugi kierunek/ teraz sobie tez uswiadomilam ze bardziej by mnie
                                intersowala praca z projektowaniem po budownictwie ostatnio duzo sie
                                dowiedzialam o tym kierunku i jeszcze nacisk rodzicow.. no i nie wiem co robic
                                doradzcie cos
                              • Gość: demi Re: Budownictwo:) IP: *.dwtele.pl 03.08.06, 23:02
                                wahalam sie po miedzy tech chemiczna a budownictwem.. na budownictwo wogole
                                myslalm ze sie nie dostane bo w zeszlym roku mi z 5 czy 10 pkt zabraklo no i
                                nie skladalam wogole papierow czego teraz zaluje. dostalam sie na tech
                                chemiczna lubie chemie fajny i ciekawy kierunek ale wiem ze po budownictwie
                                latwiej znalezc prace i mozna calkime niezle zarabiac. idac na studia
                                zrezygnowalam z innego kierunku(czyli rok stracony).czyli zaczynam tech
                                chcemiczna ale mysle zeby pozniej od 4 roku robic 2 kierunek budownicto. teraz
                                jestem strasznie zla bo niedosc ze zrezygnowalam z innych studiow(ani troche
                                nie zaluje) to teraz zle wybralam. powiedzcie czy ciezko jest na 4 roku robic
                                dwa kierunki??decyduje sie wogole ktos na to?? i czy wogole warto zaczynac
                                pozniej ten drugi kierunek/ teraz sobie tez uswiadomilam ze bardziej by mnie
                                intersowala praca z projektowaniem po budownictwie ostatnio duzo sie
                                dowiedzialam o tym kierunku i jeszcze nacisk rodzicow.. no i nie wiem co robic
                                doradzcie cos
                                • Gość: ania Re: Budownictwo:) IP: *.dwtele.pl 04.08.06, 12:41
                                  wiecie od ilu punktow przyjmowali w tym roku na budownictwo na politechnike
                                  slaska??
                          • uasic Re: Budownictwo:) 06.11.06, 21:50
                            Ja ani śpiewać nie umiem, ani tańczyć, ale brak talentu do rysunku nad którym
                            spędzam stanowczo zbyt dużo czasu odczuwam bardzo dotkliwie. Zastanawiam się,
                            czy nie pomyliłam się z wyborem.
    • Gość: Topkon Re: Budownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 10:33
      Budownictwo powinno byc jednym, z najbardziej obleganych kierunkow w Polsce.
      Jest przeciez tyle w Polsce do zrobienia.
      Notoryczne katastrofy budowlane swiadcza o b.slabym przygotowaniu
      kadry pracujacej w wykonawstwie, ktora powinna z latwoscia wychwycic buble
      projektowe.
      Ostatnia katastrofa wiaduktu swiadczy o elementarnym zaniedbaniu kierownika
      budowy od strony wykonawstwa i organizacji budowy.

Najwyzszy poziom,a wiec i poprzeczka ustawiona jest od kilkudziesieciu lat na
      Politechnce Warszawskiej, P.Wr,P.G.
      Na politechnikach o rankingu w srodku listy, studenci maja ulgowa taryfe(ok30%)
      w stosunku do liderow.
      Absolwenci Budownictwa reprezentowali lepszy poziom, gdy na jedno miejsce
      ubiegalo sie 4-5 kandydatow.

Ignorowanie geodezji czesto prowadzi do katastrof.
      Zajecia z niwelatorem to jakas kpina.Obowiazkiem powinna byc biegla obsluga
      Total Station.Zwykly teodolit potrafi obslugiwac kazdy majster na Zachodzie.
      Ustawienie teodolitu nad punktem to max 50sek.Tego was nawet na PW nie naucza.

Budownictwo moze obecnie skonczyc kazdy.Nie kazdy jednak nadaje sie na
      budowlanca jezeli brak mu odpowiednich cech.Mozna pracowac w biurze projektow.
      Ale co to za projektant,ktory nie wie co projektuje.

Architekci wprawdzie maja tytul inz. ale sa wlasciwie artystami bo
      maja blade pojecie o przedmiotach technicznych.
      Mimo to uwazaja sie za lepszych od budowlancow.Jak zwykle swoje bledy
      usiluja zwalic na budowlancow.

• Gość: syrop na kaszel Re: Budownictwo:) IP: *.aster.pl 02.07.06, 19:26
      ja skończyłem budownictwo i muszę powiedzieć że była to pomyłka, stracone 5 lat
      a do tego przesrana robota
      • Gość: ik Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:08
        ooo właśnie... co teraz robisz? czy były problemy ze znalezieniem pracy? jak z
        zarobkami?.... gdybyś miał szanse jeszcze raz wybierać studia to jeśli nie
        budownictwo to co byś wybrał??
        • Gość: leche Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:23
          daj spokoj , gosciu prowokuje. Tylko kretyn po ukonczniu budownictwa ma problemy
          z znalezieniem dobrze płatnej pracy .No chyba ,ze go to nie kręci, ale wowczas
          po jaką kurwę siedział przez 5 lat na politechnice-moze to taki
          fetysz.....celowe zadawanie bulu w materii umysłowej....albo cierpiał na
          bezsennosc, i szukał jakiegos zajecia na całe noce, polibuda moze to zapewnic
          bez problemu
          • uasic Re: Budownictwo:) 07.07.06, 22:33
            wrrraau, nauka po nocach, kaman bejbe:)
            • Gość: Romka Re: Budownictwo:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:14
              Czy na polibudę gdanską konieczna jest matematyka na maturze?
    • uasic Re: Budownictwo:) 25.07.06, 19:25
      Ufff, się wzięłam i dostałam:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka