Dodaj do ulubionych

Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:47
Czy nie wydaje Wam sie, ze do tego zawodu trudno sie przygotowac studiujac
zaocznie??? Czy ktos chcialby sie leczyc u "zaocznego psychologa"?
Zastanawiam sie nad zaoczna psychologia, ale boje sie, ze nie naucze sie zbyt
duzo. Na kierunkach typu politologia czy marketing jest to tylko sprawa osoby
studiujacej czy nauczy sie czegos. Natomiast zle wyksztalcony psycholog moze
bardziej zaszkodzic niz pomoc.

Jest tu ktos kto studiuje w tym trybie ww. kierunek? Czy mozecie polecic
zaoczna psychologie??? Nie boicie sie, ze nie poradzicie sobie w pracy
zowodowej??? Gdzie studiujecie? Trudno jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: 195.42.249.* 07.03.06, 14:56
      psycholog nie zawsze musi pracowac jako terapeuta
      moze np.rekrutowac pracownikow, byc trenerem. Jest naprawde szereg innych
      mozliwości, zalezy jaka specjalizacje wybierzesz
      np. moze byc psychologia rynku, psychologia zarządzania, ekonomiczna itd

• Gość: z. Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:31
        to istnieje w ogóle psychologia zaoczna?!,
        • Gość: z. Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:32
          psychologia ekonomiczna?a cóż to takiego?
        • Gość: gk Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:33
          W Warszawie istnieje.
      • Gość: gk Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:38
        Bardziej pociagaja mnie te specjalizacje typowo psychologiczne, albo np.
        psychologia sadowa.
        • Gość: z. Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:43
          Tak to może być ciekawe ale czy Ciebie np.bardziej w tym wypadku pociąga
          złożoność procesów ,które zachodzą w mózgu,jak ludzie reagują na różne bodźce
          itd.czy raczej chcesz im pomagać osobiście się w to angażując jako terapeuta?
          • Gość: gk Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:49
            Myslalam bardziej o psychologii rodziny czy sadowej niz klinicznej. Kliniczna
            jest fascynujaca, ale nie wiem czy nadaje sie do tego.
            • Gość: z. Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:22
              A czemu nie chcesz studiować dziennie?powody finansowe czy raczej coś innego....
              • Gość: gk Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:27
                Jestem juz troche za stara na dzienne. Mam 22 lata i w przyszlym roku robie
                licencjat z innego kierunku. Czas zaczac zbierac powazniejsze doswiadczenia
                zawodowe. Mozliwe, ze sprobuje na dzienne, ale bede miala powazny dylemat jesli
                sie dostane.
    • Gość: Sloneczko Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.akanet / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:22
      Jestem studnetka pierwszego roku psychologii w trybie zaocznmy w wawie i musze
      pzyznac ze nikt bardzo tam sie nie przyklada do nauki materialu jest duzo i jak
      ktos chce to naprawde wiele moze sie nauczyc tylko trzeba duzo pracowac samemu
      nad liczna literatura powodzenia
      • Gość: gk Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:27
        A gdzie pracujesz? Robisz cos w miare zgodnego z kierunkiem studiow?
        • Gość: z. Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:44
          Za stara?!,łoł ja studiuję dziennie 2.kier -na 1 r. ,myślę też o jakims
          licencjacie ,a jestem prawie o rok od Ciebie starsza.Nie załamuj mnie;)))
    • Gość: gk brak specjalizacji na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:11
      Ojej, na zaocznych nie mozna wybrac specjalizacji:( W ogole nie ma czegos
      takiego jak specjalizacja. No wiec ciekawe co mozna robic po psychologii bez
      specjalizacji. Wie ktos moze?
      • Gość: jaś Re: brak specjalizacji na studiach IP: 217.197.74.* 07.03.06, 22:23
        Na dziennych np. we Wrocławiu też nie ma specjalizacji. W Poznaniu na UAM jest
        3-letnia zaoczna psychologia dla mgr innych kierunków humanistycznych. cena ok.
        28oo zł za semestr.
        • jirzi Re: brak specjalizacji na studiach 07.03.06, 22:50
          Co za bzdura, ze na zaocznych nie mozna wybrać specjalizacji. Na wrocławskim
          swpsie sa 4 do wyboru!
          • Gość: gk Re: brak specjalizacji na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:53
            A na UKSW nie ma:(
        • Gość: aniołek Re: brak specjalizacji na studiach IP: *.telkonet.pl 10.03.06, 22:04
          ?? 3-letnia zaoczna psychologia dla mgr innych kierunków humanistycznych ?? coś takiego istnieje?? z tego co wiem to nie!
          • Gość: Tawananna* Re: brak specjalizacji na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:22
            Istnieje. Jak napisano wyżej, na UAM.
    • Gość: klass Re: Czy studiowanie psychologii zaocznie ma sens? IP: *.icpnet.pl 09.08.15, 15:14
      a dlaczego nie? mój chłopak studiuje psychologie na wyższej szkole bezpieczeństwa właśnie zaocznie i nie ma żadnych problemów, pracuje i studiuje, jak to mówią wszystko dla ludzi
    • firlefanz Re: w ogóle bym odradzała psychologię... 09.08.15, 23:07
      zastanów się nad jakimś kierunkiem technicznym, ewentualnie prawem albo rzadką filologią

Znam sporo absolwentów psychologii, mało kto pracuje w zawodzie i od nikogo raczej nie słyszę, że to był świetny wybór.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka