Dodaj do ulubionych

Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa bee ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:34
Z prostego powodu? Uczysz sie na pamiec, po miesiacu nic nie pamietasz i
jedyne co sie potrafi to gadac, chwalic sie i filozofowac jakim to sie jest
madrym.
Obserwuj wątek
    • Gość: ilecka. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.42-151.net24.it 14.03.06, 11:38
      co do pierwszej czesci to prawda.
      co do drugiej nie zgadzam sie: ja nie potrafie gadac, chwalic sie i filozofowac
      jaka to jestem madra. nic mnie studia humanistyczne nie nauczyly (no dobra,
      prawie nic) i szczerze ubolewam nad tym...
    • Gość: ja Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:23
      niektorzy maja dobrą pamiec i pamietają nawet latami to co sie nauczyli.
      sama jestem ścislowcem, studiuje ścisły kierunek.
      Tak samo jak dla humanisty czarną magią jest zrozumienie co to jest całka, tak
      dla ścisłowca nielada wyczynem jest pamietac duzą partię materiału przez
      dłuższy okres...
      To sa zupełnie dwa inne światy. W matematyce nie musisz wiele pamiętać, ważne
      żebyś rozumiał, umial stosować, miał pomysł i wyobrażnie. a w takiej np.
      historii jest duzo na pamięc. Bo co z tego, że będziesz potrafił obliczyć ile
      lat temu była bitwa pod Grunwaldem, jeśli nie będziesz pamiętał kiedy to było.

To są po prostu dwa inne, nieporównywalne światy. I tyle. Każdy idzie tam gdzie
      ma predyspozycje.
    • flourella Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be 14.03.06, 12:43
      Nie zgadzam się z tobą - studia humanistyczne rozwijają ogólnie i dają możliwość
      rozwoju i dalszego uczenia się innych mniej lub bardziej przydatnych rzyczy, ale
      fakt faktem, nie dają konkretnych umiejętności tak jak studia np. na politechnice.
      Wg mnie studenci studiów humanistycznych mają szrokie pole do popisu w różnych
      dziedzinach życia, a wystarczy skonczyć jeszcze jakąś "bardziej konkretną"
      podyplomówkę i można szukać pracy np w bankach i innych podobnych jednostkach.
      A to, że ktoś uczy się na pamięć i po miesiącu zapomina czego się nauczył,
      oznacza, że źle wybrał studia, nieodpowiednie do posiadanych predyspozycji.
      Żeby nie było wątpliwości - ja jestem po ekonimi ;)
      • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:55
        O Boże kolejna denna dyskusja nad wyższością x nad y ,studia ścisłe daja Ci
        ogólnie większe mozliwości nie zaprzeczam ( bardzo tez rozwijają) ale
        humanistyczne niewątpliwie też ,jak połączysz te dwa światy to dostajesz
        kompleksowe spojrzenie na wszystko ;),jak w filozofii realizm łączy się z
        metafizyką;).Tyle,że jak się jest niespecjalnie dobrym z matmy to lepiej się
        nie pchac na inżyniera tylko może na coś mniej "wymagającego",poza tym
        chociażby nie wiem jak dużo w tej sprawie napisano to i tak zawsze będą
        ludzie ,którzy zostaną historykami,pisarzami ,aktorami,psychologami
        itd.ponieważ świadomie wybiorą cos co bardziej im odpowiada ,a jak ktos przez
        całe studia guzik robił ,nie "inwestował " w siebie to zawsze będzie mówić jak
        mu źle ah źle i ,że wszystkich przestrzega ble ble ble itp.
        ps.żeby nie było też jestem ekonomistką
        • Gość: Fun Fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:02
          Czy ekonomisci to humanisci mozna sie klocic.
          Ci jeszcze cos potrafia ;)

Ale w sumie, jedyne co umiecie to tez tylko gadac, jacy to jestescie rozwinieci
          itd.Postudiowalibyscie elektronike, pare cegiel po 1000 stron to
          zobaczylibyscie, ze tu tez troche na pamiec trzeba wkuc ;)
          • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:30
            Po pierwsze ekonomiści to nie humaniści ,po drugie tak naprawde wiele rzeczy w
            dzisiejszym konsumpcyjnym świecie toczy sie wokół ekonomii i tworzenie sie
            nowych firm ,zmiany na rynku pracy nie są tylko efektem tzw.gadania ,po
            trzecie -wybacz ale zawsze mnie śmieszy jak ktos się żali -ojej pouczyłabyś sie
            tego co ja ,1000 str. ,otóż gdybym miała do tego
            zamiłowanie ,predyspozycje ,przekonanie ,że nie będę tym za przeproszeniem
            rzygac to bym na to poszła -ponieważ jestem wolnym czlowiekiem ale wybrałam cos
            innego co może da mi większą satysfakcje w życiu zawodowym ,w czym sie lepiej
            czuję bo o to chyba w naszym krótkim życiu chodzi ,prawda? tak więc niegdy nie
            napisze na forum,że twój kierunek jest super ,a reszta nie ponieważ wszystko
            zależy od człowieka.
            • Gość: Fun Fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:36
              "Ale nie pojde, poniewaz wiem ze tego nie zrozumiem, jednoczesnie przyznaje sie
              do tego ze niektore rzeczy sa dla mnie niedostepne, wybieram wiec kierunki mniej
              wymagajace myslenia gdzie moge sie zrealizowac.Juz zapomnialam, ze kiedys,
              ludzie bezmyslni sluzyli jako robotnicy, ale przeciez ja jestem bardzo
              inteligentna i nie nadaje sie do tego"
              • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:45
                Widzisz kolego myslisz,że łatwo mnie sprowokujesz ,że może Cię hmmm obrzucę
                stekiem przekleństw ,zaleję łzami klawiaturę albo cos innego ;),tak naprawdę
                mnie nie znasz ,nie wiesz o mnie nic ,więc na jakiej postawie wysuwasz ten
                wniosek?nie poszłam na kierunek politechniczny,ponieważ mnie to nie interesuje
                poprostu ,rozumiem,że cięzko Ci w to uwierzyć ALE serio tak jest.Czy nie mam do
                tego predyspozycji ? być może a może na pewno ale czy dyskwalifikuje mnie to
                jako człowieka? może mam zdolności ,talenty ,których akurat ty nie masz?
                dlaczego zakładasz,że nadaję się tylko do robót fizycznych?w tskim razie
                większa część naszego kraju się do nich nadaje?
              • Gość: Jay do Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:51
                A dlaczego ty jesteś akurat na elektronice?! Dlaczego nie na kierunku
                humanistycznym? Dlaczego nie na informatyce, oceanografii, architekturze,
                budownictwie...?
          • Gość: YaBasta Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.06, 20:34
            hmmm przez piec lat studiowania elektroniki nigdy nie musiakem sie nauczyc wiecej niz stu stron na zaliczenie. Bajki wacpan opowiadasz.
            • Gość: student Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:45
              Zaraz Ci pewnie powie, że zapewne studiowałeś na jakiejś beznadziejnej uczelni,
              że nie musiałeś.
              Ale nie przejmuj się. To pewnie jakiś zakompleksiony pierwszak, który sam nie
              wie czego od zycia oczekuje, narazie sra dalej niz pada jego wzrok.
              • Gość: YaBasta Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.06, 13:31
                > Zaraz Ci pewnie powie, że zapewne studiowałeś na jakiejś beznadziejnej uczelni,
                >
                > że nie musiałeś.
                Wlasnie na to szczerze mowiac czekalem z nadzieja
    • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:06
      Fun fun, nie wiem czy Ty masz jakieś kompeksy z powodu, że studiujesz
      elektronikę (btw bardzo dobry kierunek). Ale nie każdy jest stworzony do
      studiowania elektroniki, tak samo jak nie każdy do studiowania ekonomii, czy
      też historii.
      Moim zdaniem chwalenie się, że masz do przeczytania pare cegieł po 1000 stron i
      zapamiętanie ich jest załosne. Mamy Ci zazdrościć czy też współczuć?
      Ja studiuję matematykę. Tu bardziej się liczy abyś przeczytał jedną książkę,
      zapamiętał z niej jak najwięcej, zrozumiał ją dogłębnie, a następnie wiedzę z
      niej zdobytą potrafił zastosować. Uwierz mi, że to jest dużo większa sztuka niż
      samo przeczytanie i zapamiętanie.
      Nie mniej nie piszę o kimś kto nie potrafi zrozumieć i zastosować twierdzen,
      wzorów, że jest głupi. Ten ktoś jest po prostu inny. Poszedł na humanistyczny
      kierunek, bo go to interesowało, tam się nadawał.

Jedyną przewagę jaką mogą mieć studia ścisłe nad humanistycznymi jest taka, że
      przeciętny humanista raczej niezbyt sobie poradzi na ścisłych. Scisłowiec na
      humanistycznych będzie się męczył, wylewał siódme poty, ale da radę. Jednak co
      z tego, skoro jeśli nie ma do tego predyspozycji, to nie będzie w tym dobry?
      • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:14
        Dokładnie Kasiu ,facet ma jakieś nieuświadomione kompleksy ...chyba..,obraża
        ludzi ,których nie zna ( szczerze mówiąc pierwszy raz mi się coś takiego
        zdarzyło) ,współczuję jego rodzinie i znajomym ( jesli nie są elektronikami )
        pewnie z nimi nie rozmawia ,poniewaz znajdują się na niższym poziomie
        intelektuanym baa dla niego to juz nawet nie brodzik;)
      • Gość: Grześ Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:01
        "Jedyną przewagę jaką mogą mieć studia ścisłe nad humanistycznymi jest taka, że
        przeciętny humanista raczej niezbyt sobie poradzi na ścisłych. Scisłowiec na
        humanistycznych będzie się męczył, wylewał siódme poty, ale da radę. Jednak co
        z tego, skoro jeśli nie ma do tego predyspozycji, to nie będzie w tym dobry?"

Tu się nie zgodzę:) Gimnazjum klasa humanistyczna, liceum klasa humanistyczna,
        obecnie: biotechnologia:| Chciałem na historię lub skandynawistykę, ale
        humanista by się tam dostac nie może być dobry, musi być bardzo dobry. Byli
        lepsi... Poprawiam maturę z histy i spróbóję za rok:) Dodam, że maturę z matmy
        ledwo zdałem (zdawałem pod naciskiem rodziców, jako ten dodatkowy przedmiot).
        Powiem Wam jedno - jakoś daje rady. Po prostu wiem, że za rok także może mi się
        nie udać. Lepszy rydz niż nic. Duża dawka samoopracia i sesja zadana bez
        poprawek:D A przecież to jest sztuka na polibudzie, na takim kierunku... Polak
        potrafi, student potrafi, humanista też potrafi:)
    • Gość: ekonom Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / *.pfeilheim.sth.ac.at 14.03.06, 14:33
      Ja uwazam ze studiowanie jest forma gromadzenia kapitalu na pozniejsze zycie, i ten kapital procentujac powinien zapewnic dostatnie zycie. Studia humanistyczne nioasa ze soba ten problem ze bardzo czesto nie daja konkretnej wiedzy, ktora mozna zastosowac i "przerobic" na pieniadze. I coz z tego ze ktos studiowal "to co lubi" jezeli wynikiem jego studiow czesto jest brak zadowoalajacej finansowo pracy. Nie jestem materilista, ale studiuje po to aby godnie zyc i zeby mnie bylo stac na rozne zachcianki. Konkretny zawod zapewni mi to z wiekszym prawdopodobienstwem niz niekonkretny.
      • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:44
        Przeczytaj sobie wcześniejsze dziwaczne posty FUn Fun-a ,m.in.co sądzi o
        ekonomistach,swoja drogaą pojęcie "gromadzenie kapitału " na przyszłość choć
        niewątpliwie jest bardzo pożyteczne to jednaj budzi we mnie takie trochę
        mieszane uczucia czy partnera życiowego tez powinnyśmy sobie dobierać na
        zasadzie : czy jego materiał genetyczny dobrze rokuje naszemu przyszłemu
        potomstwu i czy jego wygląd spodoba się moim partnerom biznesowym co zaaowocuje
        korzystnymi transakcjami?;))))
        • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:26
          Uwielbiam patrzec na to jak chcecie sie dowartosciowac.
          • Gość: en Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:39
            załosny jesteś.
          • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:43
            " za upadkiem pycha stoi" ,nie bądź taki cwany,teraz możemy się licytować na
            studia ale nie wiadomo jak każdemu z nas ułoży się życie -zgaduję ,że jesteś
            jeszcze "nieopierzonym 1-roczniakiem" jesli nie to coż.....wyrazy współczucia
            dla electric's family
            • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:44
              Zetka wyluzuj, bo stara panna zostaniesz :-)
              • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:48
                a Ty kabelki będziesz kładł, albo ciebie ktoś położy...
                • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:49
                  Nie ma to jak babska solidarnosc.
                  • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:50
                    heh no widzisz...
                    ale bynajmniej te baby tutaj to nie humanistki ;p
                    • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:01
                      Nalezysz do lepszej polowy ludzkosci, ale jak wszystkie matematyczki pewnie
                      jestes brzydka strasznie hehe.Dlatego na zony bierze sie humanistki.Nie sa zbyt
                      madre, posluszne, obiad ugotuja i dzieci chetnie bawia.No i ladne sa trzeba im
                      to przyznac, ale jak wiadomo... ladna to glupia, madra to brzydka, a jak zdarzy
                      sie polaczenie to mozemy byc pewni ze mamy do czynienia z Miriam...
                      • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:06
                        a Ty jak większośc facetów z polibudy się nie myjesz, ma pryszcze na całej
                        gębie, chodzisz przygarbiony, śmierdzisz potem na kilometr.
                        Poza tym nie umiesz się wysłowić po polsku, masz bardzo ograniczony zasób
                        słownictwa jak i oczekiwania od przyszłej żony. "Jeść, spać, sr.." i jesteś
                        szczęśliwy.

Sadząc po Twojej wypowiedzi, to można uznać, że humanistki też są brzydkie, bo
                        te głupie to się w ogole na studia nie dostały.

PS. Nie jestem matematyczką. Jeszcze mi troche brakuje.

Boli Cię to, że ktoś może byc lepszy od ciebie. Trzeba być naprawdę debilem,
                        żeby chcieć takiego męża...
                        • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:10
                          Myje sie codziennie i nie smierdze.
                          Do tego uzywam znakomitych wod toaletowych - moja ulubiona to Armani Emporio Night.

A ty kasiu ??? Czy matematyczki wiedza czym wogole sa stringi hehe ??? :)
                          • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:11
                            Nie wiem, czy wiedzą, nie jestem matematyczką.

No nie śmierdzisz bo używasz wód toaletowych. A wiesz ze połączenie potu z
                            jakimś "zapachem" jest jeszcze gorsze?
                            • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:14
                              Jak juz wspomnialem myje sie codziennie.
                              Tak wiec czy dziewczyny studiujace matematyke wiedza czym sa stringi hehe ??
                              • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:15
                                wyobraz sobie ze wiedza...

ale jesli dla ciebie liczą sie jedynie stringi to naprawde żal mi ciebie
                                • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:18
                                  Jestes najslabszym ogniwem ,musisz odejsc.
                                  Zreszta i tak cie wywala z maty za max 2 semestry, jestes zbyt zalosna.
                                  • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:23
                                    Masz pecha, już nie wywalą. Od tego jest pierwszy semestr, który jak widać
                                    przetrwałam.
                                    A skąd wiesz na którym roku jestem? Skąd wiesz czy już jej nie kończę?

PS. widzę, że sam nie potrafisz wysilić się i wymyślić jakiegoś innego wyrazu
                                    niż "żałosna".

Ja nic nie muszę. Może wy na polibudzie macie to na codzień, że musicie.
                                    Niestety, ja mam wolny wybór. Przykro mi, że jesteś tak ograniczony.
                                  • Gość: Water Proof Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.icpnet.pl 14.03.06, 21:27
                                    Kończ waść, wstydu oszczędź! Koleś, przestań, bo wstyd przynosisz wszystkim
                                    politechnikom... Jeśli ktoś tu jest żałosny, to na pewno nie jest to Kasia. A
                                    uroda dziewczyny nie zależy od kieunku, który studiuje. Stringi zaś nie są
                                    gwarancją urody - jeśli to Cię kręci, weź sobie różową panienkę za żonę, będzie
                                    ci pewnie odpowiadać także intelektem...
                    • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:02
                      Jak już nie wiesz co powiedzieć to odwołujesz sie do typowych,stereotypowych
                      twierdzeń typu:stara panna ,babska solidarność itp.-mnie to ani ziębi ani
                      parzy ,dla Ciebie moge być nawet 40-letnim Marianem-monterem,
                      • Gość: Kasia Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:10
                        a wiesz co mnie dziwi?
                        na studiach medycznych jest jeszcze wiecej pamięciówki niz na humanistycznych,
                        do tego rozumowania tez troche jest, a jakos o nich nikt nie pisze...
        • Gość: haha Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.21.pl / *.21.pl 16.03.06, 10:58
          Dobre :)) Hehehe !!
      • Gość: też ekonom do ekonoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 12:45
        Popieram Cię. Też wybrałem kierunek pod względem przyszłych korzyści. Chyba
        inni źle Cię zrozumieli. Myśle, że nie keirowałeś się wyłacznie przyszłą
        korzyścią majątkową, ale i zainteresowaniami - połączyłeś te 2 rzeczy. Też tak
        uczyniłem. Było parę kierunków, które mnie interesowały. Poszedłbym na
        filologię chętnie, ale nie widziałem się w roli nauczyciela itp (chociaż na
        korkach/tłuczeniach niexle bym zarobił). Poszdłbym na Zarz i mark ale uważam,
        że nie ma po tym perspektyw. Jestem na ekonomii i sobie cenie. Robie to co
        lubie i perspektywy
    • Gość: Enigma Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.aicon.biz 14.03.06, 21:22
      Ja studiuje ekonometrie i prawo i nie jestem w stanie powiedziec ktore studia
      sa trudniejsze po prostu na kazdym z tych kierunkow trzeba sie uczyc w inny
      sposob i tyle
      • Gość: ja Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: 217.197.74.* 14.03.06, 21:34
        Studia humanistyczne są be, po trudno po nich o pracę.
        • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 22:39
          Wspołczuję Ci Fun Fun to musi być okropne być tobą ;),ciasne ,żeby nie
          powiedziec ograniczone myślenie ,wyzywanie ludzi od brudasów i idiotów...eh...,
          Pomysleć ,że będziesz kiedyś mgr ,w dodatku inżynierem...
          ps.rozumiem ,że twoja mamusia jest ekhmm "humanistką"?
          • Gość: Fun fun Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:03
            I jak zawsze udalo mi sie was sprowokowac humanistyczne obiboki.
            Moja mama jest akurat umyslem scislym, a ojciec inzynierem, ale to
            calkowity przypadek, bo pomimo tytulu inzyniera juz duzo ze studiow nie pamieta
            hehe.

Z napisala, ze wyzywam ludzi od brudasow.
            Gdybys jeszcze mogla wskazac miejsce gdzie to napisalem hehe...
            to kaska napisala, ze na politechnikach ludzie smierdza potem, nie myja sie i
            maja pryszcze.

Tak wiec chyba naleza mi sie przeprosiny.
            Pozdrowienia dla wszystkich studentow bezrobocia stosowanego.
            • Gość: z. Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:34
              Faktycznie nigdzie nie napisałeś nic o brudasach ,tylko coć o brzydkich
              matematyczkach ,swoim ideale kobiety ( Miriam-hehe no co kto lubi),stringach i
              innych równie "ciekawych"rzeczach ,usilowałeś prowokować ,trochę nieudolnie
              tzn.rzucając chamstwem i niby to ironią -reasumując troche Ci to nieciekawie
              wyszło ale rozumiem -ciężki dzień ,długa zima ,trzeba się było jakoś rozerwać (
              różne są dewiacje w końcu).Wpadaj częściej może podszkolisz warsztat
              pisarski ,a póki co ( może naprawdę już czas na kąpiel i lepszą wodę),bywaj
    • Gość: ankaaaaa Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.06, 23:39
      w takim razie nie potrafisz studiowac! ucz sie dalej na pamiec!
      • Gość: marek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 23:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: he? Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:20
      sa dwa typy ludzi, ci ktorzy potrafia myslec praktycznie(np inzynier) i ci co maja gadane (np prawnicy). mlody czlowiek jak dochodzi do wniosku ze nie moze pojac czegos takiego jak nauki scisle szuka awaryjnego wyjscia i idzie na studia humanistyczne. oczywiscie zdarzaja sie inzynierzy-prostaki, ale wydaje mi sie ze jest (a moze juz byla, patrzac na dzsiejszy poziom polskich politechnik) to grupa o wiele inteligetniejsza od humanistow, poprostu czlowiek lepiej przystosowany
      • Gość: fela Re: Czemu moim zdaniem studia humanistyczne sa be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 01:54
        Tylko,że świat nie jest czarnobiały jak w filmach z lat 40-tych ale ma wiele
        odcieni szarości ,jest mnostwo grup ludzi ,którzy kończą studia
        przyrodnicze ,medyczne ,ekonomiczne ,plastyczne ,artystyczne i jakoś
        żyje ,odnosi sukcesy ,nieporównywalnie (dla wielu z nich) wieksze jak
        uratowanie komuś życia ,napisanie książki,zaprojektowanie jakiegos
        wnętrza ...przykładów można by mnożyć,dla czego na siłę przypinać komuś
        etykietkę?inteligentniejsi?a ,może woleli wybrać inną drogę -tak trudno to
        pojąć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka