Dodaj do ulubionych

o Iberystyce na UW-przeczytajcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:05
wiemm ze jest egz centralny,test z jezyk bez predyspozycji,czy mzoe rok temu
zdawaliscie?jaki poziom?chodzi mi o hiszpanski na tescie/mowia ze poziom jak
matura,ale i tak mi to niewiele mowi bo jestem starsza maturzystka.
prosze o wpisy,studenci ,kandydaci
Obserwuj wątek
    • Gość: princesa Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:11
      to ja jeszcze dodam swoje pytanie na temat: jak oceniacie ile trzeba bedzie
      mieć pkt z języka żeby się dostać w tym roku? myślicie że 100 z podst i 90 z
      roz wystarczy? z jakimi wynikami wy się podostawaliście /tak, wiem, ze był inny
      system/. za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.
      • Gość: anka Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:08
        prosimy o jkais glosy.chodzi mi o egzamin z hiszpanskiego a wiec stara matura
        • Gość: anullka Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.06, 20:44
          hmm, kolezanka jest na iberystyce.
          Mówiła ze pisała wstepny z angielskiego...
          bo jezeli chodzi o poziom hiszp na studiach- uczycie sie od zera.

Jezeli chodzi o dostanie sie na studia, zapewniam ze orłem nie trzeba być, i
          wyniki które koleżanka napisała powyżej sa bardzo, bardzo "wystarczące".
          Moja znajoma, miała o wiele niższe.
          Brak konkurencji jest pocieszający. Ale i alarmujący.
          Ludzie zdali sobie sprawę z braku przyszłości po tym kierunku ( akurat moja
          znajoma wierzy ze arabowie nas opanuja jeszcze w tym wieku i wtedy będzie
          zbijać kasę na tłumaczeniu ksiązek - ale trochę to naciagane).

Wybierzcie sobie bardziej konkretne studia,
          nie marnujcie sie z takimi wynikami!!!!!!!!

Moja znajoma jest zrozpaczona i zawiedziona (szczególnie przy przeglądaniu
          ofert pracy - zerknijcie do gazety, sprawdzcie same)

pozdr.
          • Gość: anka Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:23
            co ty piszesz anulka???iberystyka to hiszpanski a nie arabski!po drugie
            iberystyka to najbardziej oblegany kierunek-od 2 lat nr 1 rankingu!20 osob na
            miejsce wiec skad ty masz te wiadomosci?
            wiem ze mozan zdawac inne jezyki-czy kazdy musi to powtarzac?wiem ze tam jest
            hiszp od zera ale ja akurat umiem ten jezyk lepiej niz inne wiec hiszp bede
            zdawac.mozna tez ang fran.
    • Gość: up Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 10:52
      up
      • klymenystra ja malo na temat :) 05.04.06, 22:36
        hehe a moj znajomy uciekl z iberystyki uw i zdawal do nas na portugalistyke-
        nie dostal sie (dziwne :/) i studiuje anglistyke- i jest przeszesliwy, ze juz
        nie jest na uw. ale mozna pozazdroscic czasopisma iberystycznego- widac, ze cos
        sie dzieje, poza tym u Was jest galisyjski z Galicyjka a u nas nie :(
        • Gość: ja Re: ja malo na temat :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:16
          moge do ciebie napisac?na gazetowego mejla/
          • klymenystra Re: ja malo na temat :) 06.04.06, 22:31
            moja poczta odrzuca majle gazetowe. a co do prosby- za malo go znam i za malo
            widuje, zeby moc miec jego namiary :( przykro mi.
            • aeris Re: ja malo na temat :) 07.04.06, 10:00
              co to znaczy u nas u was????? czyli gdzie??
              • Gość: s Re: ja malo na temat :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:45
                klymen-mzoe udaloby sie tobie cos ustalic?mzoe mozesz pdac swojegov mejla ktory
                nie odrzucalby wiadomosci?bede wdzieczna
                • klymenystra Re: ja malo na temat :) 07.04.06, 15:38
                  ten sam nick tylko na yahoo, ale z jakiegos innego konta, bo tam tez z ta
                  gazeta nie zawsze wychodzi. napisz, ale ostatnio go widuje w przelocie...
                  postaram sie jednak, dobrze?
              • klymenystra Re: ja malo na temat :) 07.04.06, 15:38
                uj. tylko tu jest portugalistyka.
    • Gość: oooooooolita Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:57
      koło ratunkowe.
      • Gość: lindinha iberystyka IP: *.acn.waw.pl 09.04.06, 00:09
        jestem na pierwszym roku iber. na UW w sekcji portugalskiej, oczywiscie dzienne
        bo wieczoroch port. nie ma. Wiec moge wam powiedziec tak: moje wyniki przy
        examinach matura podst z ang 96% rozszerz 94%. test predyspozycji 84pkt na 100.
        z takich wynikow bylam na wstepie 105-ta na liscie rankingowej- miejsc na
        dzienne jest 65- ale BARDZO DUZO ludzi sie zwolnilo lub nie donioslo dokumentow
        i zalapalam sie na dzienne, co wiecej bylam ostatnia os. przyjeta na dzienne
        wiec moj wynik stanowil prog przyjecia na dzienne (357,5 pkt na 400 mozliwych).
        na wieczorowe nie wiem jaki byl prog bo ich nie bralam pod uwage i mnie to nie
        interesowalo ;). co moge powiedziec o samych studiach - oczywiscie jezyk od
        zera, srednio duzo nauki, poziom jezyka Raczej niski (choc to zalezy od pkt
        widzenia) ale nie naganny. jak sie samemu pracuje to mozna sie portugesza
        nauczyc ale z samych zajec malo sie wynosi jak dla mnie. nie zaluje ze tu
        jestem w kazdm razie. trudno mi radzic tegorocznym kandydatom co do trego ile
        powinni miec z matury bo chybe yeraz chca brac sama mature co jest moim zdaniem
        idiotyzmem. boje sie ze np. dostanie sie 20 olimpijczykow 20 ludzi co maja z
        matury 100% i 98% i 10ludzi z matura 99%, 98%. beznadziejnie. jak macie jakies
        pyt to piszcie na gg 2336819. bjx
    • Gość: badenov Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: 82.160.255.* 12.04.06, 21:52
      Próbowałem sie dostać na iberystyke dwa alta temu ale nie było żadnego egzaminu
      z hiszpańskiego. Był dosc trudny z angielskiego. Dostałem sie tylko na wieczorowe :]
      Teraz jest egzamin z hiszpańskiego? Dziwne by to było...
    • Gość: badenov Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: 82.160.255.* 12.04.06, 21:52
      Próbowałem sie dostać na iberystyke dwa alta temu ale nie było żadnego egzaminu
      z hiszpańskiego. Był dosc trudny z angielskiego. Dostałem sie tylko na wieczorowe :]
      Teraz jest egzamin z hiszpańskiego? Dziwne by to było...
      • Gość: anka Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:59
        dlaczego dziwne?mzoe zdajac byles zle poinformowany?jasne ze mozna zdawac z ang
        hiszp lub franc.dziwne to nie ejst bo przeciez na studiach sa grupy jezykowe
        poczatkujace albo zaawansowane-same studia to nie tylko nauka jezyka,ale nade
        wszytsko kultura literatura.jezyk to narzedzie.wiec nie ma w tym nic dziwnego
        ze mozna zdawac hiszp.wszytsko jest napisane na stronie uw.
        nowa matura lub dla starszych maturzystow CEW czyli egz z jezyka.zdawal ktos
        mzoe hiszpanski?jaki poziom?baardzo trudny?pozdr!
    • Gość: up Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:32
      up
    • Gość: mib Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.acn.waw.pl 20.04.06, 20:11
      Ja jestem na 1 roku iberystyki na uw, sekcja hiszp. Na maturze z ang mialam 99p
      98r, z testu pred 92/100. Dostalam sie z tymi wynikami bez najmniejszego
      problemu, z tego co pamietam bylam 6 na liscie.
      Ale powiem wam, ze jestem tymi studiami bardzo rozczarowana, poziom jest
      marny, jezyka uczymy sie praktycznie sami, bo z zajec niewiele mozna wyniesc...
      Zreszta moze po prostu mialam zbyt wysokie oczekiwania, nie wiem...
      W kazdym rzie nie do konca rozumiem ten fenomen dwudziestukilku osob na miejsce
      na ten kierunek.
      • Gość: ala Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:37
        mib-moge cie prosic o mejla,to baaardzo wazne.mzoe gazetowego uzywasz?
        znasz mzoe kogos kto zdawal CEW a ten z hiszpanskiego?czyli starszy
        maturzysta.blagam o odzew
    • Gość: up Re: o Iberystyce na UW-przeczytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:04
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka