22.05.06, 23:38
chcialam sie spytac ile mieliscie punktow w zeszlym roku zeby dostac sie na
geografie, najlepiej na UŚ.
co planujecie po geografii?
jaka przyszlosciowa specjalnosc polecacie?? moze karttografie, alebo geo-
turystyke???
jaka praca??

POMOCY!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: fester Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:59
      Jeśli już to wybierz turystykę, ale uważam, że lepiej zrobiłabyś idąc po prostu
      na Turystykę i Rekreację.
      • Gość: Marianna Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:27
        no po tej samej geografii to ciężko,nauczycieklem chcesz być?o to chodzi?
        • Gość: pączek Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 12:11
          Popieram. Geografię najlepiej jako specjalność, albo dodatek. Sama geografia
          jest raczej dla pasjonatów i na dobre zarobki chyba trudko liczyć. Jeśli myślisz
          o tych ostatnich to idź na przykład na ekonomię i szukaj uczelni z jakimiś
          geograficzno turystycznymi specjalizacjami.
          • Gość: windhuk Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:27
            a odkąd to geografie mozna studiować jako specjalność? hmm..ciekawe
            • Gość: pączek Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:57
              Oj łapiesz mnie za słowa :) Chodziło mi o to że niektóre ekonomiczne, jak SGH na
              przykład, mają specjalność Gospodarka Turystyczna, na której sporo jest
              geografii. Ale każdy skrót myślowy człowiekowi wytkną :P
              • Gość: Richelieu* Re: geografia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:46
                bo mówisz o turystyce. Geografia ma z turystyką wspólne raptem kilka
                przedmiotów, a gdzie kwintesencja gegry w postaci karto, meteo, hydro etc.?
                • Gość: Dyto Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:22
                  dokładnie turystka geografia az tak wiele wspólnego nie ma,czasami historia ma
                  więcej.
                  • Gość: pączek Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:01
                    Oczywiście macie rację. Kajam się :) Dla maniaka kartografii, albo nie daj Boże,
                    hydrologii, turystyka, w dodatku na ekonomicznych, to żadna alternatywa. Ale
                    istnieje też inna kategoria geografów, nazwijmy ich po prostu ludźmi ciekawymi
                    świata. Dla nich wymieniony przeze mnie kierunek może się przydać. Ale wywód :)
                    Pzdr
                    • Gość: z. Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:23
                      pączek ,a może po prostu umowmy sie nie masz wiekszego pojęcia o geografii i o
                      tym o czym piszesz..?
                      • Gość: pączek Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:22
                        > pączek ,a może po prostu umowmy sie nie masz wiekszego pojęcia o geografii i o
                        > tym o czym piszesz..?

Jako takie pojęcie mam. Jedno natomiast wiem na pewno. Mój młodszy brat kończy
                        studia geograficzne na specjalności hydrologia i zaczyna żałować, że nie poszedł
                        na TiR, którą rozważał jako alternatywę. Pzdr.
                        • r.richelieu Re: geografia 01.06.06, 13:38
                          Gdzie jest specjalność hydologia? Pewnie pisał pracę z hydro, ale to na
                          specjalności ochrona środowiska na przykład
                          • Gość: pączek Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:55
                            Bardzo możliwe. Nie znam się tak dokładnie na ścieżkach studiów.
    • Gość: Aga Re: geografia IP: *.e-wro.net.pl 01.06.06, 00:38
      nie jest wcala aż tak ciężko po geografii.. a po czym jest łatwo?? Kiedys było
      ciężej po tym kierunku o pracę niz teraz. A jeśli ktos chce pracować w
      turystyce to tylko geografia, nie żadna turystka i rekreacja na AW... po tym to
      dopiero o prace cięzko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka