pawello_1986 04.06.06, 22:48 Interesuje mnie ten kierunek. Biore pod uwagę UW oraz AE w Poznaniu. Moze ktoś ma z tym doświadczenia z góry dzięki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: badenov Re: informatyka i ekonometria IP: 82.160.255.* 04.06.06, 23:06 Mój kumpel studiuje ekonomie na UW, ale nie jest zadowolony. Strasznie takie teoretyczne i mało realne, życiowe podejście. owszem, najlepsi radza sobie super, ale wkłądają mega dużo pracy w domu. jesli mam być szczery to ja bym raczej polecał którąś z prywatnych uczelni, w Warszawie jest dość szeroki pole do wyboru - i ekonomicnzych i informatycznych. Tam miałbyś szasne sie czegoś konkretnego nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 05.06.06, 08:21 Gość portalu: badenov napisał(a): >jesli mam być szczery to ja bym raczej polecał którąś z prywatnych uczelni Od jakiegos czasu prywatne uczelnie robia sobie z forum reklame i zachwalaj te swoje "informatyki ekonomiczne" prowadzone jako odrebne kierunki ale tak naprawde zadna uczelnia w Polsce nie ma praw do prowadzenia takiego kierunku :D A jesli chodzi o IiE to jest ciezko i tyle :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawello Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:05 dzięki za odpowiedz. Ale mysle że warto pomęczyć się na tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: offline Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:43 UW i AE to rzeczywiście trochę jak ogień i woda. Ekononomia na obu uczelniach różni się, i nie ma nad czym tu dyskutować. Więcej cech wspólnych z AE mają rzeczywiście prywaciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 05.06.06, 13:41 Ty i tak masz szcescie po nie bedziesz studiowac ani na UŁ ani na SGH wiec ominie cie watpliwa przyjmnosc spotkania prof. Welfe :// czyt.najlepszego ekonometryka w tym kraju i najwiekszego ciecia w tej czesci Europy :// Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: informatyka i ekonometria 05.06.06, 19:29 Ależ zapraszamy na SGH, z pewnościa znajdziesz potem pracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 05.06.06, 20:03 na zmywaku u Turkow w barze :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: informatyka i ekonometria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:54 nie musisz sie nam chwalić gdzie Ty pracujesz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canaretto Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:18 > Ależ zapraszamy na SGH, z pewnościa znajdziesz potem pracę :) A wiesz, że z tym bywa róznie. Wielu pracodawców unika absolwentów SGH, bo Ci z reguły chcą zbyt dużo kasy. Z tego też powodu wolą zatrudniać ludzi po uczelniach prywatnych o profilach podobnych do SGH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsa Re: informatyka i ekonometria IP: *.chello.pl 06.06.06, 13:10 skończcie z tymi kłótniami tamat nie dotyczy tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wenge Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 15:20 Kłótnie prywatne kontra państwowe są żałosne. Niektórzy nie zauważyli jak wielka zmiana sie dokonała w Polsce po 89. A może właśnie widzą to, i troche sie boją, że pozornie przyoszędzili idąć na byle jaką uczelnie państwową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 06.06.06, 15:58 Odpowiadasz na :Gość portalu: M. napisał(a): >nie musisz sie nam chwalić gdzie Ty pracujesz ;] a wiesz ze to zart byl ?:D przecie sam studiuje IiE :DDDDD naucz sie co to emotikony ;p Odpowiedz Link Zgłoś
g0mpk4 Re: informatyka i ekonometria 08.06.06, 15:38 Hah teraz już wiem dlaczego mi mówiono, że na UŁ jest najlepsza ekonometria w kraju :P Dostałem się tam w tamtym roku na IiE ale zrezygnowałem na rzecz tego samego kierunku na AE w Krk i po roku wiem, że będe bardziej ekonomista niż informatykiem. Poza tym ten kierunek ma na celu zdobycia umiejętności "rozwiązywania problemów w sposób ilościowy przy wykorzystaniu nowoczesnych metod statystycznych" także nie licz, że będziesz super programistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: informatyka i ekonometria IP: 212.244.168.* 08.06.06, 17:25 ppowiem Wam tak! koncyzlem lic z ekonomii na uczelni prywatnej. pozniej uzujeplniajace mgr robilem w krakowie w uczelni panstwoej (tu latwije bylo odziwo!) pozniej wrocielm na ta prywatna i konczylem 1.5 studia podyplomowe z informatyki! nastepnie na tej samej rozpoczalem infomrmatyke i ekonometrie. powiem tak. za duzo przedmiotow typu ekonomio-pochodnego!!!! a znikoma ilosc prawdziwej informy. jednak wychodze z zalozenia ze jak cos chcesz to sam dojdziesz bo infomratyka (co kolwiek ktokolwiek przez to okreslenie rozumie) to dziedzina ktora sie rozwija stale i na wyskokich obrotach a szkolki to troche jak zycie musisz przejsc bo beda ci klody pod niogi rzucac. a odpowiadajac na pytanie postawiona czy warto? wg. mnie nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: informatyka i ekonometria IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 08.06.06, 20:13 Informatyka i ekonometria to akurat bardziej ekonometria a informatyka to raczej na zasadzie tego co moze się przydać ekonomiście- ekonometrykowi. To zależy zatem co kto lubi:)) Ja np lubie ekonometrie, a "informatyczne" przedmioty to taki dodatek, który ma ułatwiać życie i prace. Raczej programistą się nie bedzie, ale dobrym ekonometrykiem, który zna wiele przydatnych narzędzi i umie sobie coś "doprogramować" można być z pewnością (jak się chce oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:43 Myśle o tym kierunku bo zasatanawiam sie nad zawodem analityka finasowego. Chodzi mi dokładnie oto czy ten kierunke jest w stanie przygotować mnie do wykonywania tego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regres Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:05 A w takim razie może orientujecie się które warszawskie ekonomiczne mają takie kierunki ekonomiczno- informatyczne. Interesuje mnie wszystko, prywatne też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: informatyka i ekonometria IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 09.06.06, 23:59 Mysle, ze tak jesli wezmiesz odpowiednie przedmioty "do wyboru" (WNE UW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Re: informatyka i ekonometria IP: *.crowley.pl 10.06.06, 14:36 Ja studiuje na tym kierunku na AE w Katowicach.Nie należy do najłatwiejszych kierunków ale jak się człowiek pożądnie nauczy to zda(chcoć nie zawsze). U mnie w każdej sesji pojawił się przedmiot(a czasem kilka) ciężki do zdania..ale ogólnie myśle że te studia są dosyć przyjemne i ciekawe o ile oczywiście lubi się matme i inne pochodne przedmioty. Odpowiedz Link Zgłoś