Dodaj do ulubionych

informatyka i ekonometria

04.06.06, 22:48
Interesuje mnie ten kierunek. Biore pod uwagę UW oraz AE w Poznaniu. Moze
ktoś ma z tym doświadczenia z góry dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: badenov Re: informatyka i ekonometria IP: 82.160.255.* 04.06.06, 23:06
      Mój kumpel studiuje ekonomie na UW, ale nie jest zadowolony. Strasznie takie
      teoretyczne i mało realne, życiowe podejście. owszem, najlepsi radza sobie
      super, ale wkłądają mega dużo pracy w domu. jesli mam być szczery to ja bym
      raczej polecał którąś z prywatnych uczelni, w Warszawie jest dość szeroki pole
      do wyboru - i ekonomicnzych i informatycznych. Tam miałbyś szasne sie czegoś
      konkretnego nauczyć
      • Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 05.06.06, 08:21
        Gość portalu: badenov napisał(a):
        >jesli mam być szczery to ja bym raczej polecał którąś z prywatnych uczelni
        Od jakiegos czasu prywatne uczelnie robia sobie z forum reklame i zachwalaj te
        swoje "informatyki ekonomiczne" prowadzone jako odrebne kierunki ale tak
        naprawde zadna uczelnia w Polsce nie ma praw do prowadzenia takiego kierunku :D

A jesli chodzi o IiE to jest ciezko i tyle ://
    • Gość: pawello Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:05
      dzięki za odpowiedz. Ale mysle że warto pomęczyć się na tym kierunku.
      • Gość: offline Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:43
        UW i AE to rzeczywiście trochę jak ogień i woda. Ekononomia na obu uczelniach
        różni się, i nie ma nad czym tu dyskutować. Więcej cech wspólnych z AE mają
        rzeczywiście prywaciarze.
      • Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 05.06.06, 13:41
        Ty i tak masz szcescie po nie bedziesz studiowac ani na UŁ ani na SGH wiec
        ominie cie watpliwa przyjmnosc spotkania prof. Welfe :// czyt.najlepszego
        ekonometryka w tym kraju i najwiekszego ciecia w tej czesci Europy ://
    • beatrycze123 Re: informatyka i ekonometria 05.06.06, 19:29
      Ależ zapraszamy na SGH, z pewnościa znajdziesz potem pracę :)
      • Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 05.06.06, 20:03
        na zmywaku u Turkow w barze :DDDD
        • Gość: M Re: informatyka i ekonometria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:54
          nie musisz sie nam chwalić gdzie Ty pracujesz ;]
      • Gość: canaretto Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 11:18
        > Ależ zapraszamy na SGH, z pewnościa znajdziesz potem pracę :)

A wiesz, że z tym bywa róznie. Wielu pracodawców unika absolwentów SGH, bo Ci z
        reguły chcą zbyt dużo kasy. Z tego też powodu wolą zatrudniać ludzi po
        uczelniach prywatnych o profilach podobnych do SGH.
        • Gość: fsa Re: informatyka i ekonometria IP: *.chello.pl 06.06.06, 13:10
          skończcie z tymi kłótniami tamat nie dotyczy tego.
          • Gość: Wenge Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 15:20
            Kłótnie prywatne kontra państwowe są żałosne. Niektórzy nie zauważyli jak wielka
            zmiana sie dokonała w Polsce po 89. A może właśnie widzą to, i troche sie boją,
            że pozornie przyoszędzili idąć na byle jaką uczelnie państwową?
            • Gość: gienio Re: informatyka i ekonometria IP: *.astral.lodz.pl 06.06.06, 15:58
              Odpowiadasz na :Gość portalu: M. napisał(a):
              >nie musisz sie nam chwalić gdzie Ty pracujesz ;]
              a wiesz ze to zart byl ?:D przecie sam studiuje IiE :DDDDD naucz sie co to
              emotikony ;p
    • g0mpk4 Re: informatyka i ekonometria 08.06.06, 15:38
      Hah teraz już wiem dlaczego mi mówiono, że na UŁ jest najlepsza ekonometria w
      kraju :P Dostałem się tam w tamtym roku na IiE ale zrezygnowałem na rzecz tego
      samego kierunku na AE w Krk i po roku wiem, że będe bardziej ekonomista niż
      informatykiem. Poza tym ten kierunek ma na celu zdobycia umiejętności
      "rozwiązywania problemów w sposób ilościowy przy wykorzystaniu nowoczesnych
      metod statystycznych" także nie licz, że będziesz super programistą :)
      • Gość: kk Re: informatyka i ekonometria IP: 212.244.168.* 08.06.06, 17:25
        ppowiem Wam tak! koncyzlem lic z ekonomii na uczelni prywatnej. pozniej uzujeplniajace mgr robilem w krakowie w uczelni panstwoej (tu latwije bylo odziwo!) pozniej wrocielm na ta prywatna i konczylem 1.5 studia podyplomowe z informatyki! nastepnie na tej samej rozpoczalem infomrmatyke i ekonometrie. powiem tak. za duzo przedmiotow typu ekonomio-pochodnego!!!! a znikoma ilosc prawdziwej informy. jednak wychodze z zalozenia ze jak cos chcesz to sam dojdziesz bo infomratyka (co kolwiek ktokolwiek przez to okreslenie rozumie) to dziedzina ktora sie rozwija stale i na wyskokich obrotach a szkolki to troche jak zycie musisz przejsc bo beda ci klody pod niogi rzucac.
        a odpowiadajac na pytanie postawiona czy warto? wg. mnie nie!!!
    • Gość: aaa Re: informatyka i ekonometria IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 08.06.06, 20:13
      Informatyka i ekonometria to akurat bardziej ekonometria a informatyka to raczej
      na zasadzie tego co moze się przydać ekonomiście- ekonometrykowi. To zależy
      zatem co kto lubi:)) Ja np lubie ekonometrie, a "informatyczne" przedmioty to
      taki dodatek, który ma ułatwiać życie i prace. Raczej programistą się nie
      bedzie, ale dobrym ekonometrykiem, który zna wiele przydatnych narzędzi i umie
      sobie coś "doprogramować" można być z pewnością (jak się chce oczywiście).
      • Gość: asd Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:43
        Myśle o tym kierunku bo zasatanawiam sie nad zawodem analityka finasowego.
        Chodzi mi dokładnie oto czy ten kierunke jest w stanie przygotować mnie do
        wykonywania tego zawodu.
        • Gość: regres Re: informatyka i ekonometria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:05
          A w takim razie może orientujecie się które warszawskie ekonomiczne mają takie
          kierunki ekonomiczno- informatyczne. Interesuje mnie wszystko, prywatne też.
        • Gość: aaa Re: informatyka i ekonometria IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 09.06.06, 23:59
          Mysle, ze tak jesli wezmiesz odpowiednie przedmioty "do wyboru" (WNE UW)
    • Gość: meme Re: informatyka i ekonometria IP: *.crowley.pl 10.06.06, 14:36
      Ja studiuje na tym kierunku na AE w Katowicach.Nie należy do najłatwiejszych
      kierunków ale jak się człowiek pożądnie nauczy to zda(chcoć nie zawsze). U mnie
      w każdej sesji pojawił się przedmiot(a czasem kilka) ciężki do zdania..ale
      ogólnie myśle że te studia są dosyć przyjemne i ciekawe o ile oczywiście lubi
      się matme i inne pochodne przedmioty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka