Dodaj do ulubionych

Studiowanie dwóch kierunków

05.06.06, 09:27
Studenci studiujący jednocześnie dwa kierunki, jak sobie radzicie? Jak udaje
się wam pogodzić zajęcia na dwóch wydziałach, a może i na dwóch różnych
uczelniach? a co z czasem wolnym? wpisujcie, co studiujecie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:05
      normalnie;) bywa cięzko czasu niewiele,ale to nic kolezanka zaczyna drugi
      kierunek w innym mieście!to jest coś
      • Gość: fopa Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 14:12
        A nie prościej iść na jakieś kierunki- mieszańce. Tyle teraz tego jest. Mniej
        czasu się traci, a pracodowcy i tak wszystko jedno :)
        • kasztel-anka Re: Studiowanie dwóch kierunków 07.06.06, 06:59
          oczywiście że prościej. tylko powiedz mi na jakiej uczelni w Polsce są
          kierunki-mieszańce geologia+instrumentalistyka lub geologia+architektura? :)
          • Gość: Aga Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: 193.0.116.* 07.06.06, 09:42
            Albo socjologia+filologia polska? ;)
            Poza tym nie studiuję (póki co) dla pracodawców, tylko dla siebie.
    • klymenystra Re: Studiowanie dwóch kierunków 07.06.06, 08:03
      mnostwo bylo takich watkow. polecam wyszukiwarke.
      ja sobie radze.
    • Gość: Ewa Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.76.classcom.pl 07.06.06, 09:13
      Studjuje w Karkowie na Uniwersytecie Jagiellońskim (Zarządzanie firmą)i Akademii
      Ekonomicznej (Gospodarka i Administracja Publiczna). Obydwa IV rok czyli tzw.
      SUM. Jak sobie radze?? Na obydwóch uczelniach dostaje stupendium, trzy razy w
      tygodniu chodze na treningi siatkówki w weekendy gram mecze. Teraz wakacje, więc
      ide do pracy. Czas wolny ?? Chyba nie mam, ale nawet jak mam to sie głupio czuje
      i zaraz coś do jest zrobienia :) Generalnie da się to wszystko zrobić, można
      pogodzić wszystkie obowiązki. Ja jestem krakowianką i mieszkam w domu, dlatego
      jest mi łatwiej, bo nie musze robić zakupów, ani gotować. Ta sesja obrodziła,
      egzaminów mam 17, na szczęscie z tendencją malejącą :)
      • quille Re: Studiowanie dwóch kierunków 07.06.06, 10:05
        ja jestem na II prawa i II europeistyki na UJ, od pierwszego roku tak jadę
        jest to męczące, dlatego decyduję się teraz wziąć dziekankę na prawie, żęby
        spokojnie napisać na euro pracę licencjacką

a egzaminów w sesji mam teraz 16 i już mam lekko dość, choć formalnie sesja się
        jeszcze nie zaczęła

ogóln ie jest do zrobienia, pod warunekime, że człowieka w połowie szlag nie
        trafi - dobrze jest mieć kogoś, kto ma tak samo (taką samą konfigurację), bo
        wtedy co dwie głowy to nie jedna i raźniej jest :)
        • Gość: ka Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:04
          moim zdaniem czasami łatwiej jest studiować dwa kierunki niż jeden.
          Jesteś na dwóch, wiesz ze nie masz czasu, siadasz i robisz to co musisz.
          a czesto bedac na jednym myślisz "mam jeszcze czas" a pozniej sie budzisz z
          ręką w nocniku
          • quille Re: Studiowanie dwóch kierunków 07.06.06, 11:46
            masz rację, poza tym bywa tak, że choć kierunki nie są zbieżne, to wiedza z
            jednego przydaje się na drugim i odwrotnie, a czasem nawet można zaszpanować
            jakims szczególikiem - np na egzaminie z historii ustrojów państwowych pisałam
            przy Bizancjum o tym jaki to wielki wkład miało w rozwój dyplomacji (wiedza
            wyniesiona z historii dyplomacji na drugim kierunku) i dostałam 5 bo widać
            wykładowcy się podobało :]
    • Gość: Zamiejscowy Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:40
      A możecie dodać jak rozpoczliście te dwa kierunki??
      Bo z jednym to narmalne, ale jak na drugi sie rusza to trza mnieć jakąś
      opiniędziekana tego pierwszego? Albo czy niema problemów by iść na ten drugi
      tak jak się dostało na pierwszy czyli przez zwykłe postępowanie egzaminacjine??

Pytam bo sam zamierzam studiować w systemnie dziennym na dwóch różnych
      uczelniach i to wdodatku róznych miastach;)
      • Gość: Zamiejscowy Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:12
        Czekam na odzew
        • lemonetka Re: Studiowanie dwóch kierunków 08.06.06, 19:16
          Możesz dostać się dzięki wysokiej średniej z pierwszego kierunku studiów i wtedy
          potrzebujesz zgody obu dziekanów.

Prostsze jest chyba jednak uczestniczenie w normalnym postępowaniu rekrutacyjnym
          - dostajesz się normalnie i nie ma problemu - nie masz przynajmniej parcia na
          ciągłe utrzymywanie wysokiej średniej na obu kierunkach.
          • Gość: pytanie Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:30
            a takie wskoczenie na drugi kierunek to na pierwszy rok czy od razu na drugi??
            jest to mozliwe że ktoś studiuje sobie jakiś tam kierunek na3cim roku i nagle na
            ten drugi z powodu wysokiej średniej od razu na drugi rok????!!!
            • Gość: baba Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: 80.51.206.* 08.06.06, 19:37
              nie wiem
            • Gość: k Re: Studiowanie dwóch kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 20:45
              załóżny ze studiujesz filogię polską. chcesz studiować jeszcze matematykę.
              wątpie czy byś sobie poradził od razu na drugim roku....

leci się od pierwszego, z możliwościa przepisania ocen jesli przedmioty jakieś
              sie pokrywaja...-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka