Gość: sg IP: 212.244.54.* 07.06.06, 20:30 Jakie macie opinie na temat tej uczelni ponoć jest świetna a jak wy myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewis Re: SGH w Warszawie 08.06.06, 08:20 Uczelnia ma renomę. Jesli komuś zależy na nauce, to tam na pewno dużo zyska. Dla zaangazowanych jest naprawdę sporo fajnych ścieżek. Jak wszędzie tak i tam, są lepsi i gorsi wykładowcy. Na szczęście opinie starszych roczników pomagają (zainteresowanym!) odsiać ziarno od plew i wybrać dla siebie najbardziej odpowiednich prowadzących. Ale jeśli ktoś chce przemanewrować kilka lat i mieć dyplom z SGH - też się da bez większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: SGH w Warszawie 08.06.06, 09:48 o sgh juz duzo zostalo na tym forum powiedziane, opinie jak zwykle sprzeczne: z jednej strony dobre (studentow) z drugie zle (zazdrosnikow) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: SGH w Warszawie 08.06.06, 11:23 Dokładnie :) I po raz kolejny zapraszam na www.esgieha.pl/forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wittor Re: SGH w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:53 Noco można na ten temat powiedzieć? Prawdopodobnie najlepsza uczelnia biznesowa w Polsce. Tylko sporo ludzi uderza, na szczeście ci co odpadną mają możliwość w Warszawie postudiować w kilku innych fajnych miejsach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musaszi Re: SGH w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:03 Całe szczeście, ze w warszawie są alternatywy :) Koźmiński, łazarski, skarbek, czy nawet uw to miejsca, gdzie spokojnie można studiować biznes i nie bać sie o swój dyplom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robur Re: SGH w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:42 Tu jest jednak ekonomiczne centrum polski więc siłą rzeczy sporo się dzieje. Nic dziwnego, że u boku pewnie najlepszej szkoły ekonomicznej w Polsce wyrosła prywatnwa konkurencja. Osobiście studiuje w Koźminie i jestem bardzo zadowolony i ciesze sie teraz, że kiedyś tak wybrałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sg Re: SGH w Warszawie IP: 212.244.54.* 09.06.06, 20:09 a słyszałem że tam wykłada Balcerowicz prawda to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sg Re: SGH w Warszawie IP: 212.244.54.* 10.06.06, 19:45 i jak mocno wymagający wykładowca ? chodzi o Balcerowicza czy jakoś ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek Re: SGH w Warszawie 11.06.06, 13:10 Kiedys byla, jak sie nazywala SGPiS. Teraz, jak reszta polskich uczelni, schodzi na psy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: SGH w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:36 Za czasów SGPiS (czyli za czasów PRL), to żadna uczelnia nie była dobra i nie dorównywała do pięt ówczesnej edukacji z poziomem nauczania, warunkami, możliwościami, stypendiami, wyjazdami zagranicznymi, etc. Byliśmy zamkniętym zaściankiem, a SGPiS miał edukację ustawioną pod kątem gospodarki centralnie planowanej :/ Na początku lat 90. zmienili kąt nauczania. Zreformowali uczelnię. Symbolem tego była nowa nazwa "SGH". Dziś SGH należy do najbardziej prestiżowych organizacji zrzeszajacych najlepsze instytucje ekonomiczne w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: SGH w Warszawie IP: *.stg.pl 12.06.06, 18:59 bardzo chcialbym tam studiowac, mysle ze mialbym szanse sie dostac i spokojnie utrzymac bo na tej uczelni ucza tego co mnie interesuje. ale niestety nie mam takiej mozliwosci, mieszkam na pomorzu i nie stac mnie na wyjazd do wa-wy i studiowanie na sgh. jedno co mi pozostaje to Uniwersytet Gdański, Kopernik w Toruniu, albo UWM w Olsztynie. Niestety nie jest to szczyt moich marzen ale moze po tych uczelniach tez bede mial szanse na znalezienie roboty. Jak myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: SGH w Warszawie 12.06.06, 21:01 Jeśli masz odchód na osobę na miesiąc poniżej 569 zł to uczelnia daje duże wsparcie socjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sg Re: SGH w Warszawie IP: 212.244.54.* 13.06.06, 19:35 a jakie wsparcie socjalne o co dokładnie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: SGH w Warszawie 14.06.06, 10:53 No, stypendia socjalne znaczy się.. transfery, mówiąc bardziej ekonomicznym językiem. Minimalne stypendium socjalne to 300 zł +250zł mieszkaniowego +100 zł żywieniowego. Jak mówiłam- warunek to dochód netto na osobę w rodzinie na miesiąc <569 zł. Stypendia naukowe można otrzymywać od II roku, dostaje je ok 30% studentów i minimalne wynosi 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sg Re: SGH w Warszawie IP: 212.244.54.* 14.06.06, 18:41 a czy na zaocznych też jest takie stypendium ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: SGH w Warszawie IP: 212.244.54.* 24.07.06, 16:51 Słyszałem że po tej uczelni najłatwiej znaleść dobrze płatną prace a jak wy myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: SGH w Warszawie 24.07.06, 20:25 wiesz, byloby fajnie :) ale sam fakt ze "konczysz" te uczelnie wcale nie gwarantuje ci "dobrze platnej pracy". z reszta, chyba nie ma takiej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: SGH w Warszawie IP: 212.244.54.* 24.07.06, 22:33 No tylko ona taka renomowana zawsze to łatwiej o dobrą pracę Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: SGH w Warszawie 25.07.06, 12:21 latwiej o prace jest tylko wtedy, gdy cos na prawde soba reprezentujesz, a nie tylko dyplom "renomowanej" uczelni. skonczyc taka to jedno, a czegos sie w niej nauczyc to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MBA Re: SGH w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:06 z pewnością ukończenie żadnej uczelni jeśli soba nic nie reprezentujesz nie gwarantuje pracy, a takich renomowanych jak sgh i jej podobnych, tyle, że prywatnych jest troche w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brian Re: SGH w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:10 no dokładnie, a czy się nauczysz nie zlaeży już od szkoły, tylo od ciebie. co wyniesziess bądź nie z tej szkoły, na pewno warto wynosić z renomowanej jak sgh w warszawie czy najlepszej z prywatnych w wawie-Koźmina. Odpowiedz Link Zgłoś