merediith 11.06.06, 16:42 Witam serdecznie:) Moje pytanie jest takie jak w temacie. Przy czym chcę zaznaczyc iż egzamin maturalny poszedł mi dobrze.Aczkolwiek niestety nie tak dobrze abym dostała się do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 11.06.06, 17:49 nie jest trudno na cmuj chyba bylo 1,8 os/miejsce jak bedziesz miala blisko progu to zaplacisz i studiujesz Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 11.06.06, 17:49 tylko pamietaj ze musisz miec kase na cale 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 11.06.06, 20:47 na 5;)-6 rok jest gratis <lol> A jesli nie bede miec blisko progu tylko np.az o 30 pkt mniej?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 11.06.06, 20:47 P.S Dziękuje za odpowiedź:) Mały-Patyczku. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 11.06.06, 20:51 na 5,5 bo dopiero 2 sem na 6 roku jest za darmo to czemu nie zlozysz gdzies gdzie jest latwiej sie dostac 30 punktow ... hmmm roznie to bywa moze sie uda, ale osoby ktore maja kase i sa blisko progu zazwyczaj ide na wieczorowa medycyne Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 09:03 :) Chcę iść do Krakowa,zawsze o tym marzyłam i zrobię wszystko,żeby się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 10:07 bo UJ?? to tylko nazwa ... przereklamowana ... ciezko ze specjalizacja ... ja jestem z krk a uciekam do katowic ... tam podobno jest super i lubie wyzwania ... szkoda pieniedzy tymbardziej jesli masz szanse dostac sie na dzienna w innym miescie ... za te pieniedze mialabys jakis latwiejszy start w zyciu ... krk jest przereklamowany pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 10:07 jak już wcześniej ktoś na tym forum napisał studia wieczorowe to pułapka (przynajmniej jeśli chodzi o medycynę) jesli tak bardzo chcesz studiować w krakowie czemu nie poczekać rok i nie przygotować się do matury tak, żeby napisać ja świetnie i dostać się na dzienne Jestes w świetnej sytuacji .. możesz poprawiać Gorszego wyniku nie będziesz miała i dwie szanse w ciągu roku (sesja zimowa i wiosenna) Chyba wiem co czujesz...... bo za wszelką cenę chcesz być nad ta kreska ;) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi_pink_hamster Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 10:31 a nie moglabys studiowac przez 2 pierwsze lata na innej uczelni, a potem sprobowac sie przeniesc do wymarzonego Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 10:42 no wlasnie ... zawsze mozna sie przeniesc po 2 latach i to nie jest podobno takie trudne do zrobienia :) a kase zaoszczedzisz i bedziesz miala motywacje do nauki :) Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 16:04 :) Tak dla sprostowania: *ja juz mam rok zgłowy (studiowałam prawo,rzuciłam je) i poprawiałam maturę własnie pod katem AM. *nie dlatego,że UJ dlatego,ze KRAKÓW:) * nie ma juz sesji zimowej.tzn. od tego roku ma jej nie być. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Myślę,że "kto nie ryzykuje ten nie traci;)"Ryzyk fizyk <lol> a odnosnie pieniędzy to chce wyjasnić iż nic nie dostanę od rodziców i o poieniądze muszę starac się sama (- to napisałam po to abyście nie mysleli iż łatwo mi gadać skoro rodzice mnie sponsorują). Pozdrawiam Serdecznie Mer. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 16:28 > a odnosnie pieniędzy to chce wyjasnić iż nic nie dostanę od rodziców i o > poieniądze muszę starac się sama (- to napisałam po to abyście nie mysleli iż > łatwo mi gadać skoro rodzice mnie sponsorują). chcesz pracowac i studiowac medycyne jednoczesnie?? :O:O:O Kraków jak każde inne miasto, ale ja już się na ten temat nie wypowiadam :P Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 17:21 Tak nie zamierzam:) Nie będe pracować w ciągu roku szkolnego. A odnosnie mista to kazdy ma tutaj swoją opinię.Ja osobiście kocham Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 17:49 a mieszkasz w krk?? ja nie bede cie przekonywac, masz jeszcze inne wyjscia, ale skoro wybierasz najlatwiejsza tylko pamietaj, ze jakies poprawki moga ci wyskoczyc np we wrzesniu i co bedzie jak bedziesz musiala sie uczyc przez wakacje?? pozdrawiam i zycze wytrwalosci ja uciekam z krk bo nie mam znajomosci i wiem jak pozniej ciezko jest przez to w krk Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 19:19 Nie mieszkam na stałę w Krakowie chociaz w tym roku tak się złożyło,że mieszkałam tam w sumie przez około 4miesiące z przerwami. Nie wiem czy dostanę się na wieczorowa med.moze też nie...roznie to w zyciu bywa. Chcę sie starac o kredy studencki-na wypadek ewentualnego musu nauki w wakacje. A jesli chodzi o najłatwiejsze wyjście to to moje wcale nie wydaje mi sie takie łatwe. Ale jak wiadomo wszytsko zalezy od punktu widzenia. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 19:32 ale kredyt studencki to "tylko" 6 tys zl a na studia potrzebujesz 14 tys zl i musisz zaplacic wszystko przed rozpoczeciem roku akademickiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 22:08 To wiem:) Po tych wakacjach będę miec juz napewno 9tyś. +6 tyś kredytu i dalej pójdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 22:31 no ale kredyt dostajesz chyba w listopadzie (??) a musisz zaplacic 14 tys chyba przed wrzesniem chyba ze masz kredyt z zeszlego roku ... przeczytaj sobie na stronce tam powinno byc wszystko napisane Odpowiedz Link Zgłoś
mmrozek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 22:26 Na pewno 20 pkt pod kreska wystarczy zeby sie dostac na wieczorowe. Wiem bo znam takie osoby. A co do specjalizacji i znajomosci to nie przesadzalabym z tym Krakowem. Naprawde nie zawsze najwazniejsze sa znajomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 22:31 no fakt zalezy od specjalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 12.06.06, 22:32 sie rozgadalam :D ale przynajmniej forum ożyło Odpowiedz Link Zgłoś
nea111 znajomosci 12.06.06, 22:37 no tak jesli na okreslona specjalizacje sa 2 miejsca w wojewodztwie to chyba kasa sie tylko liczy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: znajomosci 12.06.06, 23:10 9 tysiecy bede miec juz po wakacjach. Mozna placic semestrowo. Zaplace za pierwszy semestr 7 do stycznia(łącznie z kredytem będę mieć 5 a pozostale dwa pozyczę od znajomej i oddam jej z kredytu któryt będę dostawać:) Spokojna głowa o te sprawy to się dowiadywałam. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: znajomosci 12.06.06, 23:26 hmmm a ja gdzies czytalam ze trzeba odrazu ... chociaz ... z ta specjalizacja to np chirurgia moj brat byl najlepszy (zawsze stypendium naukowe i najwyzsza srednia) i najlepiej zdany LEP w malopolsce i sie nie dostał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: znajomosci 12.06.06, 23:31 Cóż. W życiu bywa różnie.Wydaje mi się iż wiele tak naprawdę zależy od szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: znajomosci 12.06.06, 23:57 hehe dostali sie slabsi od niego .. z mniejszym wynikiem LEPu i gorsza srednia ... poprostu po znajomosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: znajomosci 13.06.06, 12:14 To przykre,ż eniesprawiedliwośc "była,jest i będzie"..ale ech..nic się na to nie poradzi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: znajomosci 13.06.06, 12:27 no fakt ale zycze zeby ci sie udalo i zebys znalazla spelnienie w tym co robisz ... w razie czego pisz PS ile masz punktow jesli mozna wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
nea111 Re: znajomosci 13.06.06, 14:31 moze w stanach nie licza sie tylko znajomosci ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: znajomosci 13.06.06, 15:29 Neo111 Może nie będzie tak źle i się poprawi (tu w Polsce). A jeśli chodzi USA to planujesz wyjazd?A jesli tak to do,którego stanu? 3mam kciuki zeby się udało:) Mer. Odpowiedz Link Zgłoś
nea111 Re: znajomosci 13.06.06, 19:54 no oczywiscie te stany wchodza w gre jak sie (mam nadzieje) bym dostala postudiowala 6 lat i zdala lep. A o jakims szczegolnym stanie nie myslalam, chociaz w usa podoba mi sie miami i kalifornia ;) Ale oczywiscie zeby dostac sie na specjalizacje do stanow trzeba byc bardzo dobrym, wyjdzie w praniu jaka jestem (mam nadzieje;)) pozdrawiam :*:) Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 13.06.06, 15:28 Nie wiem dokladnie ile:) Wyniki będę miec dopiero 11 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
maly-patyczek Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 13.06.06, 15:54 a i tak podobno nie wiele osob poprawilo mature :) i poszla podobno beznadziejnie wiec nie masz sie czym martwic :) Odpowiedz Link Zgłoś
merediith Re: Czy trudno sie dostac na platną medycynę? 13.06.06, 17:33 I nie martwię:) Nie mam noza na gardel i przytym całe zycie przed sobą:)Z natury jestem optymistką;) Odpowiedz Link Zgłoś