Gość: Marylka IP: *.brzesko.net.pl / *.brzesko.net.pl 02.07.06, 00:50 W czwartek obronilam sie w PWSZ w Tarnowie na filologii romanskiej ,jestem szczesliwa, wpisujcie sie wszyscy obronieni licencjaci i magistrzy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenon PWSZ nic nie warte jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:53 nie masz sie czym chwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenka Re: PWSZ nic nie warte jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:57 PWSZ gdzie? w Tarnowie? faktycznie nie ma sie czym chwalic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Zenona Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.brzesko.net.pl / *.brzesko.net.pl 02.07.06, 00:55 Nie gniewam sie za to co napisales, ale wiedz ze ja mialam wykladowcow z UJ z Krakowa. (PWSZ jest w Tarnowie)Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenka Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:57 To ze miałas wykładowcow z UJ o niczym nie swiadczy...nazwa mowi sama za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 01:02 Ktos napisał gdzies ze licencjat kazdy broni, wiec ...mam Cie pochwalic? pogratulowac? Odpowiedz Link Zgłoś
kasan1512 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 02.07.06, 22:45 Magistra też ponoć każdy, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:55 " Magistra też ponoć każdy," tak? Nie słyszałam, o licencjacie tak ale nie o mgr "więc..." mam sobie dokonczyc historyjke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:45 Magistra nie kazdy. Poznalam raz goscia co nie obronil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pallo Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.mpss.osi.pl 02.07.06, 08:27 Moje gratulacje! Zycze Ci dalszych sukcesów i serdecznie pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:47 ja również Ci gratuluję i bardzo Cię proszę nie przejmuj się niektorymi durniami, zadufanymi w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 15:09 gratuluje serdecznie :) tak btw-> pwsz w tarnowie to najlepsza tego typu uczelnia w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 15:10 JAsne...najlepsza, bla bla bla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miha Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.pai.net.pl 02.07.06, 15:15 a co to za uczelnia? Nie każdy zna skróty wszystkich uczelni w kraju ;) gratuluję obrony, ja mam jutro i strasznie się boję :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronkaaa Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.kalisz.mm.pl 02.07.06, 16:01 Jest to Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa. Prawda jest taka, ze teraz w mniejszych miastach nagromadzilo sie mnostwo pseudo wyzszych szkolek, ktorych "studenci" sa na tyle smiszni, ze porownuja sie z absolwentami UCZELNI WYZSZYCH Z DUZYCH MIAST, uczelni RENOMOWANYCH, z tradycja!! Nikt mi nie powie, ze taki studencik zPWSZ'tu z "koziej wulki" jest konkurecja dla studenta np. politechniki lodzkiej. BZDURA!!! Przez tego typu szkoly (bo uczelnia tego nazwac nie mozna!!) dyplom licencjata (bo nawet magistra sie tam nie zrobi) stej sie coraz bardziej bezwartosciowy... BTW co to za szkola wyzsza gdzie nawet magistra zorbic nie mzona?? Jak juz ktos napisal nazwa mowi sama za siebie!! Drodzy "absolwenci" tym sowim papierkiem mozecie sobie najwzej .... wytrzec!! Bo Wasz dyplomj NIGDY nie dorowna dyplomowi z PRAWDZIEWJ UCZELNI WYZESZEJ!! A teraz mozecie mnie sklnac...za prawde:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Smiesza mnie tacy ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:17 I myslisz, ze jestes wyzsza, bo skonczysz inna szkole? Ja akurat nie studiuje na tego typu szkolach, ale smiesza mnie tacy ludzie jak Ty. Nie kazdego stac na to, by wyjechac na studia do innego miasta. Jesli ktos zrobi licencjat na pwsz, a pozniej magistra na np. UW to ma dyplom z UW. Nie tylko szkola, ale wklad i wlasna praca. Ciesz sie swoim dyplomem z "elitarnej" uczelni, bo czasem Ci, po tych ponoc gorszych moga znlezc lepsza prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Smiesza mnie tacy ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:19 Haha niezłe porównanie. Politechnika Łódzka akurat nie szczyci się najlepszą opinią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 16:19 A ja Cie popieram w 100%. Taka jest prawda. Mnie rowniez smieszy to, ze studenti PWSZ porownuja sie z osobami, ktore skonczyły tak renomowane uczelnie jak UAM, UJ, PP, PŁ itp. Przeciez tego sie nawet nie da porownac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tja Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.acn.waw.pl 02.07.06, 17:35 Oczywiscie, ci z renomowanych uczelni wyrozniaja sie tym blyskiem w oku (intelekt), wyprostowana i godna postawa, prostym zgryzem i szerokimi horyzontami. A biedacy z nierenomowanych ciagna za soba rece po ziemi, maja spojrzenie kozla ktory zjadl paczke papierosow a ich slownik sklada sie z ok 45 slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 17:52 Hm...tak dzielisz ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTOS do aGATKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:02 za kogo ty sie masz? ze jestes niedorajda, to nie znaczy, ze musisz krytyowac innych, ktorzy studiuja w innych szkołach. Poza tym zrozum w koncu (niech dojdzie do pustej głwoy) ze niektorzy nie maja mozliwosc wyjechac ze swojego miasta/miasteczka/wsi i musza studiowac tam gdzie im jest blizej/taniej. Poza tym nie renoma uczelni sie liczy, tylko t co czlowiek sobą reprezentuje i co ma w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: do aGATKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:09 Drogi Antosie wlasnie pokazałes swoj poziom. "niech dojdzie do pustej głwoy" nie sadze, aby było tam pusto, no ale Ty "wiesz" to nie znajac mnie. spox. "niektorzy nie maja mozliwosc wyjechac ze swojego miasta/miasteczka/wsi i musza studiowac tam gdzie im jest blizej/taniej" juz była wypowiedz na ten temat!(czytanko ze zrozumieniem sie kłania;) "Poza tym nie renoma uczelni sie liczy, tylko t co czlowiek sobą reprezentuje i co ma w głowie" to co napisałes odnosnie mojej osoby swiadczy jedynie o tym, ze nie masz nic w głowie. "za kogo ty sie masz?" a powinnam sie za kogos miec? "ze jestes niedorajda, to nie znaczy, ze musisz krytyowac innych, ktorzy studiuja w innych szkołach." niedorajda? hmmm...a na jakiej podstawie to stwierdzasz? sprawdz najpierw co oznacza to słowo, bo akurat ono tutaj nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha PWSZ- kpiny!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:09 PWSZ są to najgorsze uczelnie w kraju!!!!!!- "uczelnie" -jeśli tak się wyraże. Mieszkam w okolicy Tarnowa i wiem że moi znajomi którzy nie dostali się na inne renomowane uczelnie w kraju idą własnie do takich szkół, nie dostali się na PRAWO na UJ(studiują administracje...:DDD), czy FILOLOFIE ANGLIESKĄ(studiują zaocznie w PWST) na AP w Krakowie to stdiują w takich szkółkach jak PWSZ i mają potem tytuł mgr. A są tacy słabi, że napewno na AGH czy PK wylecieliby po pierwszej sesji albo nawet wcześniej bo niewiedzą co to nauka i prawdziwe umiejętności. STUDENCI AGH, PK, UJ górą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: PWSZ- kpiny!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:12 "nawet wcześniej bo niewiedzą co to nauka i prawdziwe umiejętności." hmm..nie wiedzą "STUDENCI AGH, PK, UJ górą!!!!!" tak? sa zdecydowanie lepsze uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronkaaa Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.kalisz.mm.pl 02.07.06, 18:13 Ja nie uwazam zeby osoby z pseudo szkolek byli gorszymi ludzmi od tych z renomowanych uczelni. Nikogo tez nie nazwalam smieciem, kretynem itp. MAm na mysli wyksztalcenie, umiejetnosci, wiedze itp. Taki byl sens mojej wypowiedzi. Jesli tego nie rozumiecie to bardzo mi przykro, myslalam, ze wyrazilam sie ajsno. W moim miescie (nazwe widac w adresie) istnieje owa szkolka... I co? "Studiuja" na niej moi koledzy z klasy, ktorzy na swiadectwie mieli same 2 i 3, mature zdali na 30-50%. Teraz powiedzcie mi - jaka UCZELNIA przyjelaby ich z takimi stopniami?? Co do politechniki lodzkiej: nie wnikam w jej poziom bo mnie to nie interesuje ale nikt nie wmowi mi, ze taki PWSZ'cik ma wyzszy poziom!!! Ludzie zajdzcie na ziemie!! A sytuacja materialna? wedlug mnie to zaden problem - istaniej cos takiego jak stupendium socjalne (potem takze naukowe), dodatek zywieniowy, mieszkaniowy itd. Studia poza miejscem zamieszkanie wcale nie sa takie drogi i nie trzeba opochodzic z bogatej rodziny zeby moc studiowac daleko od domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerowny_kapturek Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:57 Własnie widać kto tutaj jest taki mądry i inteligentny...naprawde gratuluje studenci "elitarnych" uczelni. P.s. Znacie takie słowo jak kultura wypowiedzi.... chyba jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatka Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:04 "Znacie takie słowo jak kultura wypowiedzi.... chyba jednak nie. " Czy to miało byc pytanie? Boz dziwnie je skonstruwałas od razu sugerujac odpowiedź. Ja odpowiadam na to pytanie: znam takie słowo jak kultura wypowiedzi. A na jakiej podstawie, poprosze o konkrety, stwierdziłas ze nie znamy takiego pojecia? "Własnie widać kto tutaj jest taki mądry i inteligentny...naprawde gratuluje studenci "elitarnych" uczelni" A Ty je znasz, to pojecie, ktore przytoczyłas powyzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronkaaaa Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.kalisz.mm.pl 02.07.06, 20:55 czerowny_kapturek napisał(a): > Własnie widać kto tutaj jest taki mądry i inteligentny...naprawde gratuluje > studenci "elitarnych" uczelni. P.s. Znacie takie słowo jak kultura > wypowiedzi.... chyba jednak nie. To zapewne jest skierowane do mnie. Przepraszam bardzo... wskaz mi prosze gdzie w mojej wypowiedzi sa takie chamskie, wulgarne itepe. zwroty, ktore tak Cie zbulwersowaly i zgorszyly, co? Wyrazilam swoje zdanie o tego typu szkolach (kazdy zreszta wie jak jest) i to Cie tak boli?? Prawda? Jesli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i w ogole amsz z tym klopoty to jeszcze raz (specjalnie dla Ciebie) - nigdzie nie napisalam i nie uwazam, ze osoby z PWSZ'ow itp. sa gorszymi ludzmi od tych z pozostalych uczelni!! Chodzi mi o wiedze, umiejestnosci itp. A poza tym co to za uczelnie gdzie nawet nie mozna mgr zrobic a zamiast dziekanatu jest biuro studenckie (czy jakos tak)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulla Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.07.06, 23:04 pewnie kto wyskoczy zaraz z tekstem, ze nie mam sie czym chwalic a ja i tak sie pochwale;p bo jestem dumna z tego co osiagnelam (choc to dopiero poczatek) zdalam egzamin licencjacki na 5, z pracy tez otrzymalam dwie 5:) jestem szczesliwa, bo mam juz wakacje i skonczony etap w zyciu, wreszcie zaczne robic cos konkretnego - praca mgr na wymarzony temat:) p.s. dodam ze studiuje na UWr - biologia, specjalnosc mikrobiologia:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ta85 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 02.07.06, 23:07 Przyznam ,ze ciekawy kierunek:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:16 co biedronkaaaa prawda jest taka ,że co zdanie to sobie przeczysz ,piszesz ,że nie uważasz ludzi ,którzy pokończyli tzw.badziewne szkółki za gorszych ale zaraz piszesz ,że tak bo nie maja konkretnych umiejetności,wiedzy no więc jednak są gorsi-w sensie mentalnym nie ale jako przyszli pracownicy tak więc jednak tak bo w końcu dyskutujemy tu o studiach jako takich ,a nie o samych ludziach.Dziweczyna napisala,zeby sie pochwalić ,że sie obroniła no ale musialas jej dowalić ,więc po co od razu tak sie krygować? połechatało twoją prożność ,że studiujesz na czyms lepszym i musialaś o tym wszystkim ogłosić,tej szkoły nie znam znam inne prywatne o opłakanym poziomie ale nie doznaje ekstazy na dźwięk slowa uniwersytet ,politechnika . Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ta85 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 03.07.06, 00:21 Przeciez PWSZ to nie jest uniwersytet czy politechnika. To po prostu szkoła zawodowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:26 nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi ( cóż...) ,oczywiście,że wiem jakiego rodzaju jest to szkółka ,smieszy mnie tylko snobowanie się na tym forum .Zaimponować to mozna :Oxfordem , Cambridge ,MIT ,a nie uniw. i polibudami ,które są w rankingu obok krajow trzeciego świata.Heh. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ta85 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 03.07.06, 00:31 "nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi ( cóż...) " Niestety nie zrozumiałam. Trzeba sie jasno wyrazac, ale robic wywijasy;) A czy coz?Nie wiem, dla mnie nie coz;) "Zaimponować to mozna :Oxfordem , Cambridge ,MIT ,a nie uniw. i polibudami ,które są w rankingu obok krajow trzeciego świata" Smieszne jest to co napisałas. Przez ciebie przemawia snobizm.Naprawde. Jesli ktos studiuje na UJ, UAM, UW to jest sie czym pochwalic i nie trzeba mierzyc tak wysoko jak Oxford, b to nie ma sensu. Nie ma sensu porownywac Oxfordu z UJ, ale ten nie ma sensu porownywac UJ z PWSZ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:58 jaki snobizm?? czy ja się chwale UJ-tem? jasne ,że nie ma co porównywac PWcos tam ale idiotycznie komus dowalać to też nie powód ,zwłaszcza jesli ta osoba sie wlaśnie obroniła. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ta85 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 03.07.06, 01:00 Innych pouczasz, ale moze sama zaczniesz od siebie. Gdzie szacunek do osoby, ktora bronisz(powiedzmy)? Pokazujesz jej nizszosc poprzez słowa: "nie ma co porównywac PWcos tam ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 01:07 wiesz gdzie? bo nie podczepiłam sie do wątku i nie odpisalam: bo ty to studiujesz na uczelni X ,a moje uczelni Y nie ma co porownywać do twojej i dalej w tym stylu.Zresztą nie oszukujmy sie ile tak naprawde jest dobych i perspektywicznych dziedzin na UJ? raptem pare kierunków ,a reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ta85 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 03.07.06, 01:11 Ale w ten sposob "pokazujesz" jej nizszosc, tym bardziej ze nauczenie sie skrótu PWSZ chyba nie jest trudne dla osoby, ktora wymienia takie uczelnie jak Oxford a nasze polskie porownuje do uniwersytstów trzeciego wieku. Jesli sie Tobie w Polsce nie podoba, to droga wolna, nikt Cie tutaj nie zatrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elena Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 01:25 kobieto o czym ty w ogóle piszesz? rozmawiam teraz z tobą ,a nie z autorka wątku,skrót PWSZ proszę-widzisz znam;), Jesli sie Tobie w Polsce nie podoba, to droga wolna, nikt Cie tutaj nie > zatrzymuje. gdybym była :mlodsza i kasiasta to bym pojechała niestety takiej opcji nie mam , po drugie -co to za święte oburzenie -uniwersytety trzeciego świata ( wieku to takie dla starszych ludzi -ekhmm inna kategoria),alez to prawda rownie dobrze mozesz sie oburzać ,że Polska jest biedniejsza od dajmy na to Francji ,takie są fakty . Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ta85 Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ 03.07.06, 01:35 " kobieto o czym ty w ogóle piszesz? rozmawiam teraz z tobą ,a nie z autorka wątku,skrót PWSZ proszę-widzisz znam;)," Gdybym nie wiedziała, to bym nie pisała. Logiczne, jak dla mnie przynajmniej.PWSZ znasz jasne, wiec dlaczego wczesniej napisałas w taki sposob, ktory poniza druga osobe? "gdybym była :mlodsza i kasiasta to bym pojechała niestety takiej opcji nie mam" wiek nie gra roli, a stypendia mozesz sobie pozałatwiac. Dla chcacego nic trudnego, dla wybrzydzajacego tez nie;) "co to za święte oburzenie -uniwersytety trzeciego świata " ciekawe stwierdzenie, nigdy o takim porowananiu nie słyszałam, stad moje oburzenie jak to nazywasz. W ogole skad takie porowanianie, wytłumacz bo nie rozumiem. W Polsce ludzie na wszystko narzekaja, wszystko co mamy to krytykuja, a pozniej sie dziwimy ze za granicami kraju jestesmy zle odbierani. "prawda rownie dobrze mozesz sie oburzać ,że Polska jest biedniejsza od dajmy na to Francji ,takie są fakty ." Zabojcze porównanie nie ma co. Akurat ten przykład to fakt, ale poprzedni to Twoja subiektywna opinia:). Ciesz sie z tego co masz i nie wybrzydzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Obronilam sie (licencjat) PWSZ IP: *.przasnysz.mm.pl 06.07.06, 21:20 Nie jestem absolwentką ale gratuluje ,to był mój wymarzony kierunek ale tak wyszło,żę wylądowałam na farmacji,pozdro i życze dalszych sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś