kasztel-anka 02.07.06, 15:47 Kto wybiera się na geologię na GGiOŚ? Wpisujcie się. Zaczynam od siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oldnavy Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:26 no ja sie wybieram, tzn. poważnie myślę o tym kierunku, spoko by było się dostac i... utrzymać. Mam lekkiego stresa czy dam radę. a co zdawałas na maturze?, pozdro P.S. Sledze to forum i już dawno zauwazyłem, że jest taka kasztel-anka, która chce iść tam gdzie ja, może sie spotkamy? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kasztel-anka Re: AGH Geologia 02.07.06, 22:49 na maturze zdawałam mat, geo i fiz, którą prawdę mówiąc zdawałam tylko "dla sportu":) nie ma się co stresować, trzeba być optymistą. jeśli interesuje cię geologia to się utrzymasz na 100%, a jeśli mnie też przyjmą to się spotkamy :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldnavy Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:01 To Ty masz kobieto mózg jak Ty se na fizyke pozwoliłaś. "Jeśli interesujesz sie geologią" hmhmh no ja w sumie nie wiem czym się interesuję, ale na pewno jest to jedna z przyjemniejszyzch dziedzin nauki, którą mozna studiowac na agh (bo np takie odlewnictwo czy metalurgia to już nazwa kierunku jak dla mnie brzmi wkurzająco). Ja zdawałem matme i gegre i jestem średnio zadowolony. mam nadzieje, że się spotkamy, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_k Re: AGH Geologia 03.07.06, 10:40 dziewczyny nie ma co sie stresowac, napewno sobie poradzicie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sil86 Re: AGH Geologia 03.07.06, 10:44 A dlaczego "odlewnictwo" czy "metalurgia" brzmią wkurzająco? Ja zawsze myslałem, że to fajne kierunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldnavy Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 11:50 no nie, no tak poprostu, zależy dla kogo, może rzeczywiście to ciekawe i fajne studia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:04 hahhahaha ,zwlaszcza odlewnictwo;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: AGH Geologia IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 03.07.06, 14:15 też się wybieram na GGiOŚ z tym że nie na Geologię tylko na Inżynierię Środowiska. Słyszałam jednak że na 1 roku wszyscy studiują to samo a dopiero na 2 się wybiera kierunek, więc może się spotkamy ;) Ja zdawałam na maturce matmę i fizykę i jestem po klasie o profilu matematczno- informatycznym, więc z matmy i fizy coś może choć trochę umiem, gorzej właśnie z geologią z którą nie miałam wcześniej styczności... Wydaje mi się jednak że to może być naprawdę ciekawe, dużo jest wyjazdów terenowych w góry co też jest fajne. Pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_k Re: AGH Geologia 03.07.06, 15:11 dokładnie na pierwszym roku wszyscy maja dokładnie to samo. Sa wyjazdy nie tylko w gory ale tez nad moze i w wiele innych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AGH Geologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:37 kiedyś skończyłam geologię , mam 40 lat czy wiecie ,że nigdy nie udało mi sie znaleść pracy w tym zawodzie. owszem pracowałam w instyt. geolog. ale nie na stanowisku geologa. Ogólnie moja kariera to różne urzędy . Studia przyjemne, ale w zatrudnieniu pierwszeństwo mieli panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztel-anka Re: AGH Geologia 13.07.06, 19:51 słyszałam że chętniej przyjmują do pracy mężczyzn niż kobiety. mam nadzieję że sytuacja się zmieni - a jeśli nie to trzeba będzie powalczyć o równouprawnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:54 szczególnie jesli chodzi o wiertnie ale dla faceta to super praca ,malo co sie robi a zarobki są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:55 tez nie wiem czy kobiety czy mężczyxni maja łatwiej w tym zawodzie.Jednak mój brat po skończeniu geologii przez2lata szukął pracy i znalazł ale w zupełnie innym zawodzie-teleankietera.Szuka dalej mam nadzieję że znajdzie w końcu.A dostac sie dostaniecie raczej bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: AGH Geologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:35 siostra mojej koleżanki skończyła geologie ( a była naprawde dobra!!) i mogła znaleść pracy, wkońcu dorobiła coś tam (kurs pedagogiczny ale nie wiem dokładnie) i idzie do szkoły uczyć matematyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztel-anka Re: AGH Geologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:46 to ja już bym wolała uczyć geografii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldnavy Do kasztel-anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:22 Kasztel-anko, no nie złożyłem jeszcze podania, co więcej jakoś odsunałem się od tego kierunku po rozradach mojej kobiety od matmy. Złożyłem juz na polibude na mechaniczny no i złożę jeszcze na agh tylko nie wiem na co, może na geodezję, albo inżynierię biomedyczna. Matme napisałem na 96/50 czyli tak sobie. W sumie mam 741 pkt rekrutacynjych (może już to przeczytałaś na forum MATURA, tam byłem pod innym pseudo)pozdrawiam gorąco (tzn zimno bo jest upał) i życzę powodzenia w rekrutacji. A Ty złożyłas już?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasztel-anka Re: Do kasztel-anki 14.07.06, 08:23 tak ja już złożyłam na geologię i na agh i na uj. szkoda mi tylko kasy wydanej na uj, bo na agh się prawdopodobnie dostanę:] pozdrawiam również gorąco(zimno) :) Odpowiedz Link Zgłoś