Gość: aga IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:47 hej!! chcialm uslyszec wasze opinie na temat WSSM w Łodzi, zameirzam tam studiowac fil. angielska. ci sadzicie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpilkaaa Re: WSSM Łódź 20.07.06, 20:52 ja się próbowalam dowiadywać cokolwiek o tych studiach. osobiście chcialam iść na iberystykę. ale dowiedzialam się,że iberystyka trwa 3 lata czyli studia licencjackie .a potem możesz sobie zrobić magisterskie np.stosunki międzynarodowe. tylko po cholerę mi dodatkowa specjalizacja skoro nie opanuje perfect hiszpańskiego?? od studentki slyszalam,że mają stosunkowo mało godzin języka prowadzącego +bodajże 1,5 godziny drugiego języka. mogę wprowadzić w błąd bo rozmawialam tylko z jedną osobą studiującą tam. szkoła w internecie wydaje się superowa, ale tak samo jest z wshe która jest''cudna'' tylko,że w internecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:55 dizki za info. ale myslalam o uzupelniajacych na uniwerku pozniej, bo zadna prawie uczelnia prywatna nie ma uzupelniajacych w tym kierunku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: WSSM Łódź IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 20:59 A co przemawia za tym, że WSHE cieszy się taką, a nie inną opinią? Spotkałam się z negatywnymi opiniami i zastanawia mnie czym są podyktowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:03 studneci ich postawa, opinie, renoma szkoly ktora wlasciwie zostala utracona przez to wszystko, oddzialy pelno ich w anjmniejszych zakatkach, miastaeczkach byle tylko zebrac pieniadze, wiadomo ze wszystkie prywatne tak podchodza, ale WSHE ma chyba najwieksza skale;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: WSSM Łódź IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 21:08 A orientujesz się jaki poziom ma sama szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:10 z opinie wielu ludzi - bardzo niski, ale bardzo duzo ludzi tam uczeszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: WSSM Łódź IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 21:13 hmmm... Niski, bo mają małą bibliotekę czy dlatego, że sesję przechodzi się bez wysiłku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:15 o bibliotece nie slyszalam. mialam na mysli ogolne podjscie itd,. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: WSSM Łódź IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 21:19 Śmiac mi się chce, jak widzę WSSM Łódź w temacie, a tu o konkurencji dyskusja ;) Ale w ogóle do śmiechu mi nie jest. Zdezorientowana trochę jestem. A masz jakieś porównanie z jakąś uczelnią publiczną? Orientacyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:24 sama studiuje teraz na uniwerku dziennie i chcialm drugie kiryunek rozpoczac , a wiem bo codzinnie mam kontak ze sytudentami WSHe ktorzy dojezdzaja razem ze mna i naprawde bez porownania. maja malo zajec wiekszosc odwolana, 3 dni w tyg. kilka godzinek zero stresu itd. itp. a u nas naprwse codzinnie od 8 do 16 5 dni w tyg, stres , duzo materialu i piluja zeby odrzucic jak najwiecej a wiadmomo ze jak si palci na prywa5tnej to nie chca wyrzuca bo przeciez sie palci a tak utracili by kase;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: WSSM Łódź IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 21:29 Ale z drugiej strony uczelnia państwowa uczelni państwowej nierówna. A efekt jest taki, że niezależnie od tego, co i na jakiej uczelni skończysz, to pracę dostaniesz albo i nie. Szkoda, że uniwerek w Łodzi nie prowadzi na pedagogice żadnych licencjatów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:34 w sumie racja nie masz plecow to po najlepszej szkole nie masz pracy a jak masz nzjamomosci to i po obojetnie czym, bo grunt ze masz wyzsze hehe ;) takie czasy......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask Re: WSSM Łódź IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 21:40 Nawet nie o to mi chodziło (nie będę się przecież pogłębiac- po prywatnej i jeszcze bez pleców...). Życie jest piękne. I to właśnie jest takie smutne. Jak to Lec mawiał... Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaaa Re: WSSM Łódź 20.07.06, 21:15 mój ojciec studiuje tam pedagogikę specjalizację:resocjalizacja. mówił,że ostatnio mieli egzamin z jakąś kobitką. jakiś pomysłowy student przyszedl do punktu ksero ,żeby skserować sobie odpowiedzi wraz z pytaniami na ten egzamin.i pech chcial,że akurat w punkcie ksero była ta kobitka od egzaminu. studencik wpadl , a kobitka zastanawiala sie nad odwołaniem egzaminu i w końcu wymyśliła jakieś pytania. oczywiście studencik nie poznal profesorki bo pewnie ani razu nie byl na zajęciach:D to tylko jedna z anegdotek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: WSSM Łódź IP: 194.42.116.* 06.09.06, 12:02 woooooooooow! myslisz ze ten numer z kserowaniem pytan na egzamin jest jakis typowy dla WSHE? ze na UŁ takie numery nie mają miejsca? tkwij dziecko w blogiej nieswiadomosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WSSM Łódź IP: *.eranet.pl 29.07.06, 09:45 W tym roku skończyłam Iberystykę i uważam że opanowałm język zupełnie dobrz a przecież w tych czasach sam język to mało, i właśnie dobrze że proponują kontynuację na stosunkach międzynarodowych bo będę miała znacznie szersze wykształcenie, a zajęcia z języka i tak będę miała jako warsztaty językowe. Więc chyba ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:18 hej ale tu jest mowa o WSSM o tej szkole slyszeliscie cos??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: WSSM Łódź IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:19 moja koleznak tez studiuje dokaldnie ten sam kier. co twj tata';) teraz idzie na III rok;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: WSSM Łódź IP: *.satfilm.net.pl 20.07.06, 22:42 hej-ja studiuję w WSSM... ogólnie to zadowolona jestem ze szkoły: z atmosfery, jak również poziomu. Jak coś to odpowiem na Wasze konkretne pytania. Pozdrawiam serdecznie przyszłych kolegów i koleżanki :-) Odpowiedz Link Zgłoś