Dodaj do ulubionych

Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

27.07.06, 19:35
ja nie dostałam się na lekarski do Poznania a moja koleżanka tak. Złożyła już
deklarację że będzie tam studiować. Zdawała też fizykę i złożyła deklarację
do wawy bo ma 223 pkt. i liczy że się dostanie. A co ztymi co się nigdzie nie
dostali tacy ludzie jak ona zajmują nam miejsca. I co dalej??? Co jak się do
wawy dostanie?? co zrobią uczelnie z takimi ludźmi??? Będą się bawić do
września jak nie dłużej. Co wy o tym myślicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: chichot Re: Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:43
      ja zauważyłem że medyczne poprzyjmowali po około 50 dodatkowych kandydatów w
      stosunku do tego co deklarowali wcześniwej, więc kalkulują zapewne że część
      ludzi porezygnuje a oni nie będą musieli nic w zasadzie robić po miejsca i tak
      będą powypełniane. Tak więc możesz powiedzieć good bye do AM poznań.
      • Gość: tom Re: Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:13
        w ubiegłym roku nie dostałem sie nigdzie , na uj zabrakło mi jednego punktu,
        bardzo to przezyłem , dostałem sie na inną uczelnie w dodatkowej rekrutacji (
        techniczna) , w tym roku poprawiłem mature , dostałem sie na dwie uczelnie,
        zostaje jednak tu gdzie jestem , zajmuje miejsca innym tak jak to mnie
        czyniono, zrezugnuje ( lub nie ) w ostatniej chwili.
        • Gość: Dymo Re: Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.netblok.pl 27.07.06, 20:18
          Brawo tylko, ze na wiekszosci uczelni i tak bierze sie za duzo osob (na PK na infe wzieto 130osob a limit wynosic mial 30 tak 30, na infe na AGH wzieto 145 a limit mial wynosic 120). Jesli nawet beda wolne miejsca, to jesli jest to dobra uczelnia to nawet i we wrzesniu znajda sie chetni.
    • Gość: Dymo Re: Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.netblok.pl 27.07.06, 20:22
      Trzeba bylo sie bardziej przylozyc do nauki to bys nie miala takich problemow. Chcialabys, zeby mozna bylo skladac tylko na 1 uczelnie?! Ja np skladalem na 3, na jedna sie dostalem, na druga nie, z trzeciej jeszcze wynikow nie mam ale chyba zabraknie mi jakies 2-3punkty wiec mozliwosc skladania na kilka uczelni to bardzo dobra sprawa. Jesli sie nie przylozylas do nauki to teraz musisz czekac (moze nawet do wrzesnia) - that's the way it goes...
    • Gość: ejcz Re: Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:39
      rzeczywiscie straszne - czekać do września....
      za dawnych dobrych czasów rekrutacja czesto kończyła się zaraz po tym, jak się
      zaczęła, potem co najwyzej odwołania, ale i tak tylko dla ludzi z 1,2-punktową
      stratą. tak więc multum osób było pozbawionych nadziei w lipcu, bo dodatkowych,
      wrześniowych rekrutacji na powaznych uczelniach i kierunkach prawie nie było. i
      czekali Ci ludzie do nastepnego lipca, a nie do września.

inna sprawa, że podań nie powinno być za duzo - ile jest teraz? bo moim zdaniem
      2 to wystarczająca liczba. i tak gros maturyzstów nie ma pojecia, gdzie złożyć
      to drugie, trzecie (ba! nawet i pierwsze) i pyta na forum.
      • Gość: Dymo Re: Bez Sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! IP: *.netblok.pl 27.07.06, 21:10
        Co do tego maksimum 2 kierunkow to sie nie zgodze. Sam skladalem na 3uczelnie i tego nie zaluje bo dostalem sie tylko na jedno (czekam jeszcze na wyniki z UJu) a szanse mialem na kazdej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka