Dodaj do ulubionych

II Nabór - UŚ ?!?!

29.07.06, 13:14
Zaciekawił mnie brak list rezerwowych. Jest tylko lista alfabetyczna osób
niezakwalfikowanych. Być może się mylę, jednak czy w ten sposób UŚ się nie
zabezpieczył na wypadek...np.... Prawo...250 osób dostało się, jedank 100
zrezygnuje ponieważ pójdą na UJ,UW,UWr...etc...wiec kto zajmnię ich miejsce ?
Skoro nie ma rezerwy....bedzie II Nabór we wrześniu. Odsyłam na strone "
rekrutacja.us.edu.pl/?q=node/156 " W końcu znowu bedzie kasa
rekrutacyjna. A 85 zł nie rośnie na drzewach :P wiec beda za przeproszeniem
zdzierać :P
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: II Nabór - UŚ ?!?! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:17
      "pkt 21. od 28.08 do wypełnienia limitów miejsc - Podjęcie decyzji przez WKR o
      przyjęciu kolejnych osób z listy rankingowej i wysłanie decyzji do kandydatów
      oraz pisemne poinformowanie UKR"

to jednak świadczy o tym, że należy się spodziewać, że ludzie z rezerwy będą
      wskakiwać.
      jak myślicie ile osób zrezygnuje z politologii??? i czy łatwo będzie wskoczyć
      na te miejsca, bez II noboru?

• lord_edward Re: II Nabór - UŚ ?!?! 29.07.06, 13:22
        ale punkt 20. mówi = Zapisy kandydatów na studia. Jak to zinterpretujesz ??
        Skoro jest rezerwa, to po co sie znowu zapisywac ?! To sie kłóci ze sobą.
        • Gość: hmmm Re: II Nabór - UŚ ?!?! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:31
          własnie nie wiem o co chodzi z tym punktem 20. 'Zapisy kandydatów na studia' -
          to być może oznacza, że:
          a) osoby, które się dostały potwierdzają swoją chęć studiowania na danym
          kierunku (lub rezygnują)
          b) ci co zapłacili i zarejestrowali się a się nie dostali piszą jakieś pisma,
          że nadal ich dany kierunek na UŚ interesuje (choć w sumie jest info, żeby nie
          pisać odwałań - więc nie wiem)
          c) trzeba jeszcze raz płacić (ale nie ma w zasadzie konkretnej inforacji, żeby
          jeszcze raz to robić)

osobiście skłaniam się do ewnetualności A, bo konsekwencją takiej ewntualności
          jest pkt. 21 (tak mi się wydaje na zdrowy rozum)
          no i jak potem zostaną miejsca to jest II nabór, przy którym jest już konkretne
          info "Internetowa rejestracja (zapisywanie na kierunki)
          STARA i NOWA MATURA" - czyli, że trzeba płacić jeszcze raz

może ktoś ma inne spostrzeżenia to piszcie
          • Gość: hmmm Re: II Nabór - UŚ ?!?! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:34
            na bank chodzi o to o czym piszę w pkt A, bo w dziele ważne informacje jest
            taki komunikat:
            "W dniach 27.07.2006 - 25.08.2006 powinni oni dokonać zapisu na studia (w
            dziekanacie wybranego wydziału) i dostarczyć pozostałe dokumenty"

trzeba czekać, szkoda że tak długo
          • lord_edward Re: II Nabór - UŚ ?!?! 29.07.06, 13:36
            Możemy rozwiać wszelkie wątpliwości...zadzwonić na pierwszy lepszy wydział i sie
            zapytać. Najgorsze jest to, że jest podany termin wysłania świadectw maturalnych
            osobom niezakwalfikowanym. Osobiście mam nadzieje, że jednak z "rezerwy" sie
            dostanę. Jednak materialnie rezerwy brak.
            • Gość: hmmm Re: II Nabór - UŚ ?!?! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:46
              no właśnie-jak oni odeśla nasze dokumenty, to skąd potem jak się zwolnią miejsca
              będą wiedzieli kto ile ma punktów i na którym jest miejscu?? choć w sumie może
              porobili sobie jakieś tabelki albo pokserują te świadectwa-w końcu po coś
              płaciliśmy te 85 zł.....
              wątpię czy w sobotę o godz.14 ktoś odbierze telefon. czekać trzeba do poniedziałku
              • Gość: k... Re: II Nabór - UŚ ?!?! IP: *.man.busko.pl 29.07.06, 15:55
                dziwne to wszytsko jest. ja sie nie dostałam na biotechnologie. nawet od ilu
                punktów przyjmuja nie napisali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka