itissunny 03.08.06, 19:49 Bo jestem 1 na liscie rezerwowej :) i czy to prawda ze przyjmowali 50 osob ponad limit? :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krevek Re: kto rezygnuje z administracji? 03.08.06, 19:54 Przecież nie ma żadnej listy rezerwowej, nie kłam :) Nie ma też żadnych miejsc, bo nazwiska na listach są alfabetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
itissunny Re: kto rezygnuje z administracji? 03.08.06, 20:01 Ehh no skoro panie z administracja klamia :) poprosilam o liste rezerwowa i sie wyswietlila jej na komputerze. przeciez zawsze wszedzie sa rezerwowe chyba ze przyjmuja ponad limit i dlatego sie pytam czy przypadkiem tutaj nie przyjeli :P a lista rezerwowa to kolejne osoby ktorym zabraklo pkt, ktore sa pod kreska :P Odpowiedz Link Zgłoś
krevek Re: kto rezygnuje z administracji? 03.08.06, 20:07 ale wywieszone listy alfabetycznie były, a jak kto pytał (sam słyszałem) o takie rzeczy jak na którym miejscu na rezerwie jest się to mówiły, że nie mają czasu na szukanie bo dużo ludzi w kolejce stoi. Myślisz że telefonicznie udzielają takich info ? Aha, ile ci brakuje punktów, że 1 jesteś na rezerwowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
itissunny Re: kto rezygnuje z administracji? 03.08.06, 20:24 Krevek ja dzisiaj bylam w Lublinie i przy dawaniu podania zapytalam sie o taka informacje i wyslali mnie do pokoju 307 (chyba nie pamietam dokladnie) i tam udzielono mi takich informacji. Udzielaja ich telefonicznie, bo wlasnie wiem to od kolezanki ze jej kolega dzwonil. Brakowalo mi 0,02 pkt ;) mialam dokladnie 57,08. tylko teraz czy to prawda ze przyjeli 50 osob ponad limit? bo jak tak to nie jestem pewna czy sie dostane, ale jesli to nieprawda to raczej jestem na KULU na administracji :) a naprawde duzo dobrych rzeczy slyszalam o studiowaniu tego kierunku akurat na tej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
c00l Re: kto rezygnuje z administracji? 03.08.06, 20:39 "a naprawde duzo dobrych rzeczy slyszalam o studiowaniu tego kierunku akurat na tej uczelni" A moglabys napisac, co dokladnie slyszalas:D Bo wlasnie dostalem sie na administracje;) Odpowiedz Link Zgłoś
krevek Re: kto rezygnuje z administracji? 03.08.06, 22:42 Ty mnie nie strasz itissunny bo ja też coś takiego słyszałem o tych osobach ponad limit. Zaczynam się ponownie bać. Ale ktoś już też pisał, że bardzo dużo osób dostaje się z tych podań o wolne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: kto rezygnuje z administracji? 04.08.06, 10:28 Wczoraj w Tv wypowiadał sie jakiś tak prorektor w sprawach przyjęc ponad limit mówiąc, że na listach jest np 50 osób więcej (tak jak na administracji) bo bardzo wiele osób rezygnuje (bo albo się dostali na prawo, albo na inne umiwerki). Faktycznie bardzo dużo osób dostaje się z odwołań- co w tym roku się nazywa podanien o przyjęcie na zwolnione miejca:P:P:P:P:P:P No i pamiętajcie, że w zeszłym roku tj. 2005/2006 ostatecznie przyjęli na administracji ok 30 osób ponad limit i na prawie ok 50! Odpowiedz Link Zgłoś
itissunny Re: kto rezygnuje z administracji? 04.08.06, 15:21 Slyszalam ze administracja na KULu jest lepsza od administracji na UMCSie (prawo odwrotnie), chodzi ze jest wyzszy poziom. Tym bardziej, ze dzienna administracja jest dopiero od niedawna na UMCSie. I mowil to Pan, ktory zna wiekszosc rektorow ;) tym bardziej ze sam ukladal testy na egzaminy wstepne kiedys na UW.. takze chyba jakies pojecie ma. Za to moj kolega powiedzial inaczej, ze na KUL-u ludzie ucza sie dwa razy mniej a dostaja lepsze oceny.. tylko moim zdaniem poziom to jest to jak wykladowca przekaze wiedzie itp, a nie to jak cisnie nas.. bo mozna cisnac i polowe ludzi oblac a mozna przekazac wszystko na zajeciach tak, ze potem nie ma problemow na egzaminach ;) A z tymi limitami to jednak prawda? czyli jestem 51 na liscie rezerowej.. jak sie nie dostane to nie wiem co.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
madziaxxx6 Re: kto rezygnuje z administracji? 04.08.06, 17:31 u nas jest 2 razy więcej egzaminów niż na UMCSie i zdecydowanie mniej nauki w ciągu semestru niż u nas na KUL wiem bo mam tam kolezanke Odpowiedz Link Zgłoś
itissunny Re: kto rezygnuje z administracji? 04.08.06, 21:12 Czyli jak jest> lepiej czy gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
marad11 itisunny 04.08.06, 21:31 W Twojej sytuacji jedyne co pozostaje to cieszyc sie z faktu przyjecia w poczet studentow kulowskiej administracji - nie ma szans zeby Cie nie wzieli :) Dostalas sie jeszcze gdzies? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaxxx6 Re: itisunny 04.08.06, 21:45 zależy...wg.mnie na KULu jest lepiej bo wiecej mozna sie nauczyć ale gorzej pod tym względem że więcej trzeba się uczyc;-)jak kto woli... Odpowiedz Link Zgłoś
itissunny Re: itisunny 05.08.06, 09:47 Madziaxxx6 czyli chodzilo Ci ze na KULU jest ciezej? :D Marad111 dzieki wielkie za dodanie slow otuchy :) ale wole sie za bardzo nie przyzwyczaja, ze mozliwe ze sie dostane bo potem jeszcze bedzie gorzkie rozczarowanie :) ale w ten wtorek tak czy siak zamierzam jechac szukac stancji :) Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: itisunny 05.08.06, 11:30 itisunny n pewno się dostaniesz!!! mogę sie nawet założyć o piwo, że tak się stanie:P:P:P:P:P:P:P:P:P A róznice między kul i umcs??? Programowo bardzo małe, wieksza ilość egzaminow na kulu jest z powodu egzaminow z biblii, etyki, kns-u, łaciny itp. Wiem jednak, że na kulu student traktowany jest bardziej po ludzku! Odpowiedz Link Zgłoś
madziaxxx6 Re: itisunny 05.08.06, 11:57 skoro jest wiecej egzaminów to znaczy ze jest wiecej nauki i w koncu oznacza to że jednak chyba jest ciężej,ale w sumie nie jest ciężko bo nawet najstrasznejsze egzaminy w końcu okazują sie niestraszne-ale to dopiero po ich zdaniu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
itissunny Re: itisunny 06.08.06, 00:15 To coraz bardziej chce isc na ta administracje na KUL ;P i coraz wieksza mam nadzieje ze sie dostane :) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
marad11 Re: itisunny 06.08.06, 09:38 Raczej nie bedziesz zalowac wyboru KULu... Chyba nikt nie zaluje, prawda? :) A ja tam mam nadzieje ze np. moja znajoma ktorej brakuje troche ponad 2 punkty sie dostanie i mysle ze nie ma innej mozliwosci, dlatego powtorze Itissunny, Ty tez musisz sie dostac :] No ale wiadomo, ze poki nie ujrzysz sie na liscie przyjetych, nie przyjmniesz tego faktu w pelni do swiadomosci wiec trzeba tylko czekac, ale na luzie :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś