Gość: maga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:53 Mam chrapkę na jakiś nietypowy język na studiach. Która z tych dwóch wydaje się Wam fajniejszy, albo bardziej przydatny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dymo Re: Japoński czy arabski IP: *.netblok.pl 07.08.06, 14:03 To zalezy co chcesz robic w zyciu. Imho Japonski (lub Chinski) to swietny wybor - Japonia to naprawde piekny kraj (choc nigdy tam nie bylem:/), dobrze rozwiniety itp. O Chinach chyba mowic nie musze - niesamowity wzrost gospodarczy, bardzo przyszlosciowe panstwo. Z Arabusami osobiscie wolalbym miec jak najmniej do czynienia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Japoński czy arabski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:16 A nie ma jezyka suahili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homeward Re: Japoński czy arabski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:33 Arabski jest chyba jak najbardziej na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
armide Re: Japoński czy arabski 07.08.06, 15:55 hmm a moze hiszpanski moze nie jest nietypowy ale wydaje mi sie ze jest bardziej oryginaly niz francuski i niemiecki za to bardziej przydatny szczegolnie teraz kiedy hiszpania sie rozkreca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Japoński czy arabski IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.08.06, 22:31 Co to znaczy "bardziej oryginalny"? Bredzisz dziecko. PS. prosze kup sobie jakikolwiek podrecznik do pierwszych klas szkoly podstawowej i poczytaj cos o interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filo Re: Japoński czy arabski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 17:40 Arabski i hiszpański są podobno językami przyszłości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peluche Re: Japoński czy arabski IP: *.w86-200.abo.wanadoo.fr 07.08.06, 21:47 ja ostatnio nasluchalam sie arabskiego, w prawdzie nic nie rozumiem, za to bardzo mi sie podoba sposob mowienia, wiec chyba bym wybrala arabski... wszytsko zalezy od Ciebie, zawsze mozesz sie zdecydowac np. na flamandzki, ktory tez jest bardzo ladny... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luisa Re: Japoński czy arabski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.08.06, 01:19 JAPOŃSKI!!! ... chyba, że masz taką możliwość, to hiszpański - najcudowniejszy język na świecie - nauka to sama przyjemność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Japoński czy arabski 08.08.06, 01:46 Ani jeden, ani drugi. Chiński ;) I nietypowy jest tylko troszczeczkę, chehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorismus hebrajski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:50 Najlepiej wybierz hebrajski. To jest prawdziwy język przyszłości, jeśli wiesz co mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
lol_niezly Re: Japoński czy arabski 08.08.06, 02:19 Moja mazda byla skladana w Hiroshimie(nie swieci w nocy ! ;)) wiec polecam japonski.Ahh te mazdy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laborant Re: Japoński czy arabski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:44 Najlepiej oba :) Jeden i drugi jest fajny. Jeden i drugi może też okazać się bardzo przydatny. Może to kwestia przypadku, ale natknąłem się ostatnio na kilka ogłoszeń poszukujących ludzi ze znajomością takich języków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biurokrata Re: Japoński czy arabski IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.08.06, 12:02 A do czego Waszym zdaniem przydaje się język arabski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Japoński czy arabski IP: *.icpnet.pl 08.08.06, 14:53 można tropić Bin Ladena...za jego głowę sporo płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: Japoński czy arabski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:56 tak najlepeij oba ale te języki są baardzo trudne i totalnie niepodobne do siebie;/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: Japoński czy arabski IP: *.i24.pl 08.08.06, 19:10 Ja zawsze chciałam Arabskiego się uczyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_anja Re: Japoński czy arabski 08.08.06, 21:58 Ja osobiscie wybralabym arabski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skawa Re: Japoński czy arabski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:19 Arabski idealnie pasuje do branży turystycznej. O ile się nie mylę to kierunki arabskie są w Polsce bardzo popularne. Nie sądzę zaś żeby była zbyt wielka konkurencja wśród osób znających ten język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sensei Re: Japoński czy arabski IP: *.naszdom.info.pl / *.elsat.net.pl 10.08.06, 12:45 Też wymyśliliście temat. Rzeczywiście tak dużo uczelni oferuje japoński i arabski, że trzeba się nad tym zastanawiać;) Odpowiedz Link Zgłoś