Dodaj do ulubionych

Próg na płatne we wrocławiu

22.08.06, 09:34
Wie ktoś może jakie są progi na płatne (lekarski i stomatologia) we
wrocławiu?! Bo dzisiaj maja byc ogłoszone podobno....
Obserwuj wątek
    • marjolla Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 10:15
      Na pewno powyżej 100 pkt (50%min), ale tego nikt nie wie i wiedzieć zapewne nie
      będzie. Lista ma być wywieszona tylko w dziekanacie,w internecie chyba nigdzie
      nie ma płatnych, a z tego co wiem i tak część osób , które pisały o płatne, w
      koncu nie zapłaci, bo policzy, że to drogo,albo dostała się na płatne tańsze
      gdzie indziej i znowu lista się zmieni. Pozostaje jeszcze przecież nie
      rozstrzygnięty SLAM, PAM,dopiero teraz rejestracja na płatne CMUJ, a tam w
      koncu taniej (poza Slamem)Jak ktoś idzie na płatne to przeważnie w miejscu
      zamieszkania, bo to zawsze taniej.Tak więc może znowu druga, trzecia rekrutacja
      itd. trzeba mieć zdrowe nerwy, by to przetrwać. Część poza tym policzy, że
      pewniej jest wydać te 20 tys. na korki i zdać na bezpłatne za rok, niż pójść na
      płatne i "wkopać " sie na 90% w kolejne lata płacenia. Bo poprawić maturę na 1-
      m roku medycyny nie jest łatwo.Ale jak kogoś stać, to czemu nie?
      • casy20 Re: jeszcze rekrutacja na AMP praktycznie w toku 22.08.06, 10:28
        a tam moga zajść spore zmiany, ale efekty poznamy niestety dopiero we wrześniu
    • kginvest Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 13:51
      na platna stome 174 :/ zabraklo mi 2 punktow, przyjeli 18 osob, musza zrezygnowac trzy, zeby mnie przyjeli z wynikiem 172 :/ lipa... wrrr, czemu w tym roku takie to wszystko posrane.
      • casy20 Re: nigdy nie pójdę ... 22.08.06, 14:19
        na płatne. Myślę, że i tam jest wycisk, a potem jeszcze musiałabym wysłuchiwać
        od dziennych, że sobie studia kupiłam. Myślę, że rozsądniej jest przesiedzieć
        rok intensywnie ucząc się, podejść jeszcze raz do matury i nie szaleć z kasą,
        bo można ją na coś sensowniejszego wydać.
      • marjolla Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 17:32
        Możesz do Gdańska. Tam zapraszają już tych, co mają coś 160 pkt i jest chyba
        dużo taniej.Słyszałam, że obniżyli próg, bo nie mają tylu chętnych na płatne.
        • kginvest Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 17:36
          Do gdańska ??!! kto ci takich rzeczy naopowiadał ?! tam byl prog na platne 178 !!

16.08.2006 r. UWAGA KANDYDACI NA STUDIA WIECZOROWE!
          Minimalna ilość punktów uprawniająca do przyjęcia na kierunek lekarski to 174, natomiast na kierunek lekarsko-dentystyczny to 178 punktów. Kandydaci nieprzyjęci są zobowiązani kontaktować się z Wydziałową Komisją Rekrutacyjną po 1 września w celu ustalenia ewentualnych zmian listy przyjętych.
          • marjolla Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 18:01
            Koleżanka dostała pismo z dokumentami, że może starać się na płatne, a ona
            miała coś koło 162-4 pkt
    • seulange Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 15:14
      ehhh... a wie ktos ile bylo na lekarskim?
    • justynka1987 Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 15:21
      Na farmacje jest 94 o ile sie nie myle.. w każdym razie cos koło tego
      • kginvest Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 15:56
        na lekarski we wro było 172, akurat bym sie dostal, ale zlozylem papiery tylko na stome :/ trudno, coś sie zmieni po 8 wrześnie, bo to termin kiedy ci, ktorzy sie dostali maja wplacic pierwsza rate (10 tys) za studia, jak nie wplaca to zwolnia miejsce dla mnie :)
        • marjolla Re: Próg na płatne we wrocławiu 22.08.06, 18:21
          Od wczoraj jest też rejestracja na płatne na Kraków- może spróbujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka