Dodaj do ulubionych

DO stuentów- wydatki

30.08.06, 15:48
Słuchajcie mam pyatnie do studentów, ktorzy mieszkali w mieszkaniu, otóz
chcialam nieskromnie zapytac ile mniej wiecj wychodzi na miesic na jedna osobe
oplat za gaz+swiatlo+woda lub ile na ile osob. Wiem ze to zalezy ile sie
zuzywa ale pyatam tak mniej wiecej srednio. Wiem ile kosztowac mnie bedzie
czynsz z wyanajmem, a chcialabym oszasować ile nbeedzi kosztowac mieszkanie z
oplatmi (gaz, woda, swiatlo)
za wsyztstkie odpowiedzi dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: leon Re: DO stuentów- wydatki IP: 217.197.79.* 30.08.06, 22:03
      wszystkie oplaty wyjda Cie max 30-40zl
      • robertas7 Re: DO stuentów- wydatki 30.08.06, 22:06
        a jak to sie przekłada na wydatki na jedzenie na jedną osobe miesiecznie ? ile
        wydajecie ?
        • Gość: k Re: DO stuentów- wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:05
          obiadki z domu i siup na zamrozenie. Nie zapisalam sie na stolowke, bo po
          zajeciach marze o spokojnym obiadku wg wlasnego uznania. Koszt jedzenia? Nie
          liczylam - nie chodze do sklepu z limitem w portfelu - nie ma mowy,zebym
          oszczedzala na jedzeniu.
          • kasiaavon Re: DO stuentów- wydatki 31.08.06, 10:10
            Tak właśnie myslałam ze 30-40, to znaczy tyle najlepiej bym chciala zeby mnie to
            wyniesło, ponieważ wtedy płacilabym równe 300 zł ze wszystkim, jesli chodzi o
            opłaty.
            Co do jedzenia do chyba roznie, ja nie jem miesa, wiec mysle ze nie wyjdzie mnie
            tak drogo, bo zajadam sie kaszamy, makaronami, ryzem itp.
            Jesli moge spytac ludzi ktorzy mieszkaja w mieszkaniu studenckim lub bede
            mieszkac i miec wlasny pokoj ile ich wynosza wszytkie opłaty czyli
            czynsz+wynajem+woda+swiatlo+gaz? Mnie 300 i to nie ejst duzo, ale wiem ze mozna
            i taniej...
            • Gość: Aga Re: DO stuentów- wydatki IP: *.cnb.com.pl 31.08.06, 10:47
              A w jakim mieście? Bo w Warszawie mieć własny pokój za 300 zł to duża sztuka,
              mnie się jakoś nie udała.
              • Gość: fred Re: DO stuentów- wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:57
                cza się było do"wajszawki"pchać
                • Gość: Aga Re: DO stuentów- wydatki IP: *.cnb.com.pl 31.08.06, 11:05
                  Oj, cza było, cza:)))
                  • kasiaavon Re: DO stuentów- wydatki 31.08.06, 14:53
                    Ja w Łodzi, na szczescie w normalnych warunkach mi sie udałao, w bloku, nowe
                    okna plastikowe itp, zwykle mieszkanie stduenckie. 300 zl z wzytkimi opłatami.
                    kazde miasto ma inne ceny, no a Warszawa pewnei dosc wysokie
                    • Gość: sikora01 Re: DO stuentów- wydatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:26
                      Ja wlasnie zaczynam studia w Warszawie i bede wynajmowac z kumpela
                      kawalerke(spora) za 900zł (450zł na osobe)+opłaty licznikowe
    • Gość: mariano Re: DO stuentów- wydatki IP: *.ib.com.pl 31.08.06, 20:06
      Jesli wszyscy sobie gotują to za gaz okolo 15-20 zł na łebka
      Za prąd około 20 zł na łebka (przy jednym kompie)
      Za wodę nie wiem bo mam w czynszu:)
    • Gość: t Re: DO stuentów- wydatki IP: 80.48.247.* 01.09.06, 09:29
      ja w Wawie place za pokoj wynajmowany z kolezanka 340 od osoby bez oplat.Jets w
      tym i internet i telefon. Wiec to jets naprawde bardzo, bardzo tanio jka na
      Warszawe. Przegaldajac mnostwo ogloszen wiem,ze ceny sie tu wahaja najczesciej
      od 450 w gore, najczesciej kolo 450-500sie placi.
      • Gość: t Re: DO stuentów- wydatki IP: 80.48.247.* 01.09.06, 09:31
        340 z oplatami miaolo byc, 340 bez dodatkowych oplat.
        • kasiaavon Re: DO stuentów- wydatki 14.09.06, 11:21
          odswiezam:)
          moze jeszce ktos napisze ile placił na mieskzaniu studenckim za rachunki typu
          woda+swiatlo+gaz?na jedna osobe
          bardzo dziekuje za odpowiedzi
          • Gość: Tawananna* Re: DO stuentów- wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:28
            Też jakieś 30-40 zł (woda była w czynszu).

To standardowe liczby, nic więcej się nie dowiesz ;). 300 zł za pokój
            (samodzielny?) z opłatami to w Poznaniu byłoby mało, ceny za pokoje 1-os.
            zaczynają się gdzieś od 350 zł i dochodzą nawet do 450. Ale Poznań jest bodaj
            najdroższy po Warszawie.
            • kasiaavon Re: DO stuentów- wydatki 14.09.06, 17:11
              Ja za samodzielny pokoj w 'normalnych' warunkach place 267+woda+swiatlo+gaz
              • Gość: gosc -kasia Re: DO stuentów- wydatki IP: *.dolsat.pl 14.09.06, 18:37
                moze jeszcze ktos by sie wypowiedział?
                • Gość: warszawski student Re: DO stuentów- wydatki IP: *.eranet.pl 14.09.06, 18:48
                  Ja w Warszawie za 2 pokoje place 1300 (2 osoby) i nic juz nie musze (prad
                  pewnie 150 na miesiac wychodzi bo woda jest ogrzewana pradem) (internet mam w
                  laptopie blueconnect to inna rzecz) + ok 350 na jedzenie.

Rok temu mialem kawalerke sam za 900 zł + co 2 miesiace 150 zł za prąd
                  (podobnie prądem grzana była woda) I miesieczne wydatki na rzeczy poza
                  mieszkaniem to 800 zł jakoś
                  • Gość: hehe Re: DO stuentów- wydatki IP: 217.96.125.* 14.09.06, 20:19
                    Ja też długo szukałam lokum w Łodzi i ceny porażające ,bo to co ludzie
                    proponowali mi za 400 zł brrr szok .W końcu znalazłam mieszkanie naprawdę o
                    porządnym standardzie i będę płaciła miesięcznie 415 zł ,co jest dość sporą
                    kwotą jak dla mnie :/ ale gdzieś trzeba mieszkać.Do tego doliczyć bilet i
                    wyżywienie i już mamy niezłą sumkę ;/.
                    • Gość: maga Re: DO stuentów- wydatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:03
                      ja bede płacić 350 ze wszystkim w krakowie za dwójke...nie najtaniej ale sa i
                      oferty za 400 czy 450, ale przynajmniej warunki eleganckie,zeby znalezc cos
                      naprawde taniego to by trzeba bylo szukac w czerwcu ew.lipcu a moznaby znalezc
                      cos za 250...widze wiec że w kraku wcale nie taniej niż w warszawie chyba nawet
                      na odwrót...
                      • kasiaavon Re: DO stuentów- wydatki 15.09.06, 17:02
                        a czy jeszce ktos moglby napisac o wydatkach, ile to wynosi ale chodzi mi o
                        woda+swiatlo+gaz mniej wiecej na jedna osobe.ile wy za to placiliscie?
                        • Gość: ona1919 Re: DO stuentów- wydatki IP: *.dolsat.pl 18.09.06, 08:40
                          mam pytanie do studentów ktorzy wynajmowali mieszkanie, a ciepla wode mieli
                          ogrzewana przez gaz ( w bloku), jesli sie nie mysle jest to albo bojler albo
                          jungers, i chiałam zapytac czy w takim przypadku woda wliczona jest w czynsz czy
                          niekoniecznie?
                          • Gość: cane Re: DO stuentów- wydatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:27
                            ja mieszkałam w bloku w centrum Lublina i płaciłam za samodzielny, jednoosobowy
                            pokój 250 zł bez dodatkowych już opłat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka