Dodaj do ulubionych

jak sie studiuje?

31.08.06, 10:15
wiem ze to głupie ale mnie nurtuje kilka pytan. Kiedy odbiera sie indeksy?
Czy na studiach trzeba zmieniac obuwie?? Czym sie rozni egzamin od zaliczenia
albo od zaliczenia z ocena? Czy egzaminy sa tylko w sesji czy prof robia
jakies inne sprawdziany? czy podczas sesji sa same egzaminy czy i wykłady?
kiedy dostaje sie plan zajec? Wiem ze te pytania wydaja wam sie smieszne ale
ja nie mam zadnego znajomego studenta :/ pomóżcie, prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: leche Re: jak sie studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:33
      > Czy na studiach trzeba zmieniac obuwie??

Wy sobie jaja z tymi wątkami robicie,czy naprawdę nurtują was takie pytania? :P:P:P
    • Gość: Aga Re: jak sie studiuje? IP: *.cnb.com.pl 31.08.06, 10:42
      Pełna dobrej wairy, że to nie podpucha, odpowiem:
      1. Indeks odbierasz w czasie inauguracji roku albo po niej.
      2. Obuwia się nie zmienia, mozna mieć dowolną ilość kolczyków i chodzić z gołym
      pępkiem, jeśli ktoś lubi.
      3. Zaliczenie bez oceny dostajesz pod koniec semestru na wykładach (czasem na
      ćwiczeniach), to taki dowód, że na nie chodziłaś (choć często byłaś tylko na
      pierwszym i ostatnim). Zaliczenie na ocenę i egzamin mogą się róznić tylko
      miejscem w indeksie, gdzie sie je wpisuje - to po prostu sprawdzian kończący
      semsetr czy rok zajęć z danego przedmiotu. Pisemne, ustne, nie ma reguł. Czasem
      przedmiot kończy się tylko zaliczeniem, czasem jest najpierw zaliczenie, potem
      egzamin, zalezy od przedmiotu.
      4. Bywają sprawdziany w czasie semestru - kartkówki (zwłaszcza kiedy widać, że
      nikt z grupy nie przeczytał tekstu), "wejściówki", czyli kartkówki na początku
      zajęć i kolokwia - czyli takie klasówki z większej partii materiału.
      5. W czasie sesji są "tylko" egzaminy.
      6. Plan zajęć dla I roku jest podawany w czasie inauguracji.
      Jeszcze jakieś pytania? :)
      PS. Duża rzecz dzisiaj, nie znać żadnego studenta...
      • rozdarta_p Re: jak sie studiuje? 01.09.06, 09:51
        jeszcze jedno. Czy te kartkówki i kolokwia maja jakis wplyw na zaliczenie
        przedmiotu czy robione sa dla picu zeby zmusic do nauki
        • Gość: Aga Re: jak sie studiuje? IP: *.cnb.com.pl 01.09.06, 09:57
          No oczywiście, że mają, na ich podstawie zaliczasz przedmiot.
          • Gość: ooo Re: jak sie studiuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:02
            a czy są takie kartkówki na początju pierwszego roku, żeby zorientować się co umiemy po liceum?
            • Gość: asiek Re: jak sie studiuje? IP: *.devs.futuro.pl 01.09.06, 10:29
              heh raczej nie ma :P bo to co sie miało w liceum to jest pikuś i cała ta matura
              też!!!Ja np miałam na fizjoterapii tak że pierwszego dnia omówił nam z anatomii
              wszystkie kości stawy i więzadła a tego było w h** i szczegółów tez a na drugi
              dzien wyciągnal ze swojej pieknej czarnej teczki papier wskazał palcem jedynki
              dwójki i kolowkwium czas start 10 minut 5 pytan z tego co bylo wczoraj :D nikt
              nie zaliczyl bo to była masakra i powiedział ze sobie z tego zrobi tapete na
              ścianie w salonie :P od tamtej pory nic nas nie zaskakuje :)
              • Gość: sikora01 do asiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:38
                gdzie studiujesz ta fizjoterapie? bo ja sie wlasnie dostalam na ten kierunek na
                am wrszawa i chetnie bym pogadala z kims kto tam studiuje. jesli masz ochote to
                odezwij sie na maila madlenmstr@o2.pl wtedy podam ci swoje gg i pogadamy
                • Gość: asiek Re: do asiek IP: *.devs.futuro.pl 01.09.06, 16:08
                  nie studiuje na am wawa ale w Lublinie
    • Gość: ;p Re: jak sie studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:12
      ożeszszszsz znooowwwuuuuu PYTANIA ZA 100 PUNKTÓW;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka