basiek166 20.09.06, 12:47 Może mi ktoś podsunie jkis temat? Zupełnie nie wiem co wybrać... Może ktos zna jakąś stronkę z propozycjami tematów ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tawananna* Re: Germanistyka - temat pracy mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 15:07 Ale z literatury? Landeskunde? Językoznawstwa? Może coś z kontrastywnej gramatyki polsko-niemieckiej? Albo z przekładu? Odpowiedz Link Zgłoś
basiek166 Re: Germanistyka - temat pracy mgr 20.09.06, 22:56 Najchetniej chcialabym z Landeskunde, ale gość jest tam wszystko wiedzący a jakoś malo współpracujący. Może więc coś z literatury? Poradżcie coś. Mi już mózg paruje. Odpowiedz Link Zgłoś
gloomy2 Re: Germanistyka - temat pracy mgr 20.09.06, 23:10 ostatnio czytalem wiersze Ernsta Jandla (swietny moim zdaniem Heldenplatz- ejournal.thing.at/LitPrim/jan-wh.html i inne,wie lichtung, schtzgrmm) ciekawe pod wzgledem tresci i pod wzgledem lingwistycznym... ale ja sie nie znam na tym- czy na prace magisterska sie nadaje- nie wiem, do poczytania i przemyslenia fajne zerknij fachowym okiem i ocen,moze sie spodoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Germanistyka - temat pracy mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:10 "schtzgrmm" jest genialne!!! Podejrzewam, że Jandla już zanalizowano i rozebrano na czynniki pierwsze... ale czy był tłumaczony w jakichś większych partiach na język polski? Jeśli tak, to mógłby być dobry materiał do analizy translatologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś