Gość: k IP: 217.173.198.* 24.09.06, 23:54 Studiuje z was ktos ten kierunek? Jakie perspektywy widzicie w przyszlosci? Czego oczekiwac, a czego sie bac? Za wszelkie wskazowki bede wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Etnologia IP: *.aster.pl 24.09.06, 23:56 ja zaczynam za kilka dni, tylko nie bardzo wiem czego tu się bać? mam nadzieję, że spotkam na tych studiach pasjonatów i że samo studiowanie będzie przyjemne, a nie stresujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Etnologia IP: *.aster.pl 24.09.06, 23:57 a co do perspektyw - etno to mój drugi kierunek, pierwszym była turystyka i rekreacja (pracuję w zawodzie) Odpowiedz Link Zgłoś
elapietrusiak Re: Etnologia 05.11.06, 00:12 i jak Ci idzie? w jakim miescie studiujesz? kto w tym roku wybiera sie na etnologie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Etnologia IP: *.aster.pl 05.11.06, 11:17 kierunek jak dla mnie b. ciekawy, czytając zalecane lektury zainteresowałam się kulturą cygańską.. polecam pasjonatom :) studiuję na UW Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: Etnologia 25.09.06, 00:04 www.etnologia.dswe.pl/index.php?id=996 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Etnologia IP: *.aster.pl 25.09.06, 00:09 "Absolwenci pierwszego stopnia studiów na kierunku etnologia (antropologia kulturowa) zdobywają kwalifikacje, które umożliwią im podjęcie pracy w instytucjach oświatowych, kulturalnych, muzeach, mediach, w branży turystycznej, ośrodkach badania opinii publicznej oraz w miejscach, gdzie ceni się profesjonalne umiejętności mediacyjne i nawiązywania bezpośredniego kontaktu z ludźmi (ośrodki dla imigrantów, ośrodki pomocy społecznej, pomocowe organizacje pozarządowe, policja)." jakoś nie wyobrażam sobie młodej osoby pracującej w muzeum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Etnologia IP: *.aster.pl 19.01.07, 19:59 a to zapraszam np do muzeum narodowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Etnologia IP: 217.173.198.* 25.09.06, 00:21 co do linków- etnologia jest bardzo elastycznym kierunkiem, ktory az sie prosi o uzupelnienie, nie wydaje mi sie, zeby te ramy wypenialy calkowicie w/w linki. aniu, to tez bedzie moj drugi kierunek, studiuje juz kulturoznawsto. gdzie bedziesz studiowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Etnologia IP: 217.173.198.* 25.09.06, 00:27 oprowadzanie po muzeum jest stereotypem typowej pracy etnologa, tak samo jak zbieranie przesadow, podan i legend, gdzies na kresach. poza tym nie widze zwiazku pomiedzy praca w muzeum a wiekiem. bo jak to sie ma? etnologia, a raczej jej studia, pozniejszy zawod sa bardziej swiatopogladem niz wyksztalceniem. zaraz pewnie posypia sie bluzgi, ze niepotrzebne, na koszt podatnika etc. wiec zaznaczam: bede studiowac zaocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumitka Re: Etnologia 25.09.06, 00:40 Już lepiej być etnologiem, niż n-tym prawnikiem czy socjologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Etnologia IP: *.chello.pl 19.01.07, 18:45 to kierunek dobry dla hobbystów, jako pierwszy lepiej wziąc jakis praktyczniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygg Re: Etnologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:03 można zbierać po tym puszki Odpowiedz Link Zgłoś