Dodaj do ulubionych

przenosiny!!

25.11.06, 06:15
za rok mpja rodzinna przeprowadza sie do wawy i ......biorą mnie czy będąc
wtedy na 2 roku prawa moge sie przenieść na warszawski ?? oraz dyplom której
uczelni otrzymam ?? oraz czy mnie przyjmą studiuje prawo dziennie na
prywatnej uczelni !!
Obserwuj wątek
    • wyssana.z.palca Re: przenosiny!! 25.11.06, 07:30
      to ci rodzinka niezlego psikusa zrobila...
    • Gość: inana Re: przenosiny!! IP: *.aster.pl 25.11.06, 08:51
      Jesli Cie przyjma to dostaniesz potem dyplom uczelnii na ktora sie przeniesiesz.
      A czy Ci sie uda przeniesc to pytanie do Dziekana na uczelnii na ktora
      zamierzasz uczeszczac. Moze byc bardzo ciezko to zrobic. Staraj sieo dobre oceny.
      • Gość: dj Re: przenosiny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:43
        i jeszcze raz podejdz do egzaminów wstępnych
    • Gość: Tawananna* Re: przenosiny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:30
      A w jakim mieście teraz mieszkasz i studiujesz? Jeśli Twoja uczelnia to UAM czy
      UJ, to nie powinno być źle. Jeśli studiujesz prawo w Rzeszowie, może być
      trudniej... Studiujesz dziennie na uczelni państwowej, tak?

Normalnie o możliwości przeniesienia decyduje wysoka średnia, warto więc starać
      się o dobre oceny. Ponadto zawsze jest opcja, że weźmiesz udział w rekrutacji za
      rok - jeśli masz dobrze zdaną maturę i przyjmą Cię, to potem łatwiej będzie
      starać się o przeniesienie na wyższy rok.

Przeprowadzka może na władzach uczelni nie zrobić specjalnego wrażenia, bo
      normalne jest, że studiuje się w innym mieście niż rodzinne, ale zawsze możesz w
      podaniu dodatkowo uzasadniać, że Twoja rodzina przeprowadziła się i Twoja
      sytuacja finansowa uniemożliwia Ci studiowanie w innym mieście ze względu na
      brak pieniędzy na opłacenie akademika/mieszkania.
      • Gość: k Re: przenosiny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:53
        oj Tawananna czytaj uwazniej...
        • Gość: Tawananna* Re: przenosiny!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:08
          O, faktycznie, przegapiłam. Ale i interpunkcja (a właściwie jej brak) pozostawia
          wiele do życzenia, jakoś mi się zlały te wszystkie zdania.

No, to dużo się wyjaśniło, koryguję swoje rady:

Na pewno nie uda Ci się przenieść z prywatnej uczelni na UW, niezależnie od
          przeprowadzki. Masz zatem w zasadzie dwie opcje: wziąć udział jeszcze raz w
          rekrutacji, dostać się (oby! ale skoro studiujesz prawo na prywatnej, to wyniki
          z matury mogą nie wystarczyć) i zacząć studia od nowa, albo (moim zdaniem,
          rozsądnie) - przenieść się do Warszawy na uczelnię prywatną. Z tym nie powinno
          być większych problemów, będziesz musiał tylko zapewne wyrównać różnice programowe.
    • Gość: czapski Re: przenosiny!! IP: *.szczecin.mm.pl 26.11.06, 14:38
      Prawo na prywatnej uczelni? Myslalem ze wszystkie takowe sa wlasnie Wawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka