ray-of-light 13.01.07, 10:29 Mam pytanie do starszych roczników - gdzie należy odbębnić praktyki po 2. roku? Słyszałem że w przychodni ZOZ, a druga wersja że na izbie przyjęć. Rozwiejcie moje wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaphod_beeblebrox Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 13.01.07, 12:17 W przychodni, niekoniecznie podstawowej opieki zdrowotnej, moze byc poradnia specjalistyczna (np. chirurgiczna). Jak masz watpliwosci czy miejsce ktore wybrales sie nadaje to po prostu idz do Kryski w dziekanacie i zapytaj czy moze byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaam Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 13.01.07, 18:32 a może ktoś by polecił jakąś przychodnię w katowicach? w której personel chętnie nas przyjmie i pokaże coś ciekawego? bo po pierwszym roku rozbieżności były dość duże, część osób miała świetne praktyki, na których się dużo nauczyli i przede wsyztskim nie nudzili, a niektórzy cały dzień patrzyli tylko jak wygląda szpital :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pink_hamster Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 13.01.07, 18:39 hm,to chyba troche zalezy od samych studentow... jezeli jest sie maksymalnie upierdliwym,non stop prosi sie,zeby cos pokazano i chodzi sie za lekarzami czy pielegniarkami(tak jak ja;),wtedy mozna duzo zobaczyc,bo nie zawsze pamietaja o naszej obecnosci na oddziale... Odpowiedz Link Zgłoś
ray-of-light Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 00:06 Tak, ja już po pierwszym roku wszystkim miejscowym studentom z Katowic stanowczo odradzam oddział anestozjologii i intensywnej terapii w naszym szpitalu akademickim... nie to żebym się tam nudził ale trzeba mieć dużo samozaparcia żeby tam wytrzymać nawet tydzień :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zaphod_beeblebrox Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 10:07 Kilka dobrych opinii (i zadnej zlej) slyszalem o naszych poradniach w Ochojcu wiec moze sprobuj tam. Poza tym na klinikach lekarze z Ochojca sa bardzo sympatyczni wiec nie podejrzewam zeby w poradniach nagle im odbijalo i robili sie nie do zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaam Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 11:28 hmm a ktoś coś słyszał o przychodni specjalistycznej na mickiewicza? albo bardziej gdzieś w centrum ?:) tylko ja nie wiem w których w ogóle można robić i na czym te praktyi polegają? bo podobno dalej się z pielęgniarkami biega :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaphod_beeblebrox Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 12:54 Praktyka nazywa sie "pielegniarsko-laboratoryjna w zakladach lecznictwa otwartego", ale chyba sami nie bardzo wiedza w dziekanacie o co im chodzi bo ramowy program praktyk wymienia np. nauke gipsowania zlaman konczyn (a ja np. mialem na endokrynologii - troche sie doktory zdziwily jak przeczytaly program:)) Ogolnie bedziesz robic to co ci dadza a jak nic nie dadza to nic nie bedziesz robic:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaam Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 13:37 hehe :D a gdzie byłeś na tej endokrynologii i co ciekawego robiłeś ? :) w sumie po pierwszym roku nie mogę narzekać, robiłam chyba wszystko co powinnam, ale też nic ciekawego.. a poza tym gdyby nie to że męczyłam wszystkich, marudziłam i się wpychałam wszędzie to pewnie nikt by nie zauważył mojej obecności na oddziale.. Odpowiedz Link Zgłoś