Dodaj do ulubionych

ŚAM - praktyki po 2. roku

13.01.07, 10:29
Mam pytanie do starszych roczników - gdzie należy odbębnić praktyki po 2.
roku? Słyszałem że w przychodni ZOZ, a druga wersja że na izbie przyjęć.
Rozwiejcie moje wątpliwości...
Obserwuj wątek
    • zaphod_beeblebrox Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 13.01.07, 12:17
      W przychodni, niekoniecznie podstawowej opieki zdrowotnej, moze byc poradnia
      specjalistyczna (np. chirurgiczna). Jak masz watpliwosci czy miejsce ktore
      wybrales sie nadaje to po prostu idz do Kryski w dziekanacie i zapytaj czy moze
      byc :)
      • magdaam Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 13.01.07, 18:32
        a może ktoś by polecił jakąś przychodnię w katowicach? w której personel chętnie
        nas przyjmie i pokaże coś ciekawego? bo po pierwszym roku rozbieżności były dość
        duże, część osób miała świetne praktyki, na których się dużo nauczyli i przede
        wsyztskim nie nudzili, a niektórzy cały dzień patrzyli tylko jak wygląda szpital :/
        • pink_hamster Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 13.01.07, 18:39
          hm,to chyba troche zalezy od samych studentow...
          jezeli jest sie maksymalnie upierdliwym,non stop prosi sie,zeby cos pokazano i chodzi sie za lekarzami czy pielegniarkami(tak jak ja;),wtedy mozna duzo zobaczyc,bo nie zawsze pamietaja o naszej obecnosci na oddziale...
        • ray-of-light Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 00:06
          Tak, ja już po pierwszym roku wszystkim miejscowym studentom z Katowic stanowczo
          odradzam oddział anestozjologii i intensywnej terapii w naszym szpitalu
          akademickim... nie to żebym się tam nudził ale trzeba mieć dużo samozaparcia
          żeby tam wytrzymać nawet tydzień :/
        • zaphod_beeblebrox Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 10:07
          Kilka dobrych opinii (i zadnej zlej) slyszalem o naszych poradniach w Ochojcu
          wiec moze sprobuj tam. Poza tym na klinikach lekarze z Ochojca sa bardzo
          sympatyczni wiec nie podejrzewam zeby w poradniach nagle im odbijalo i robili
          sie nie do zycia:)
          • magdaam Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 11:28
            hmm a ktoś coś słyszał o przychodni specjalistycznej na mickiewicza? albo
            bardziej gdzieś w centrum ?:) tylko ja nie wiem w których w ogóle można robić i
            na czym te praktyi polegają? bo podobno dalej się z pielęgniarkami biega :)
            • zaphod_beeblebrox Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 12:54
              Praktyka nazywa sie "pielegniarsko-laboratoryjna w zakladach lecznictwa
              otwartego", ale chyba sami nie bardzo wiedza w dziekanacie o co im chodzi bo
              ramowy program praktyk wymienia np. nauke gipsowania zlaman konczyn (a ja np.
              mialem na endokrynologii - troche sie doktory zdziwily jak przeczytaly program:))
              Ogolnie bedziesz robic to co ci dadza a jak nic nie dadza to nic nie bedziesz
              robic:)
              • magdaam Re: ŚAM - praktyki po 2. roku 14.01.07, 13:37
                hehe :D a gdzie byłeś na tej endokrynologii i co ciekawego robiłeś ? :) w sumie
                po pierwszym roku nie mogę narzekać, robiłam chyba wszystko co powinnam, ale też
                nic ciekawego.. a poza tym gdyby nie to że męczyłam wszystkich, marudziłam i się
                wpychałam wszędzie to pewnie nikt by nie zauważył mojej obecności na oddziale..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka