Dodaj do ulubionych

Wstęp do pr. licencjackiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:46
Może i zostanę wyśmiana, ale zapytam, co mi tam :P Dopiero jestem na etapie wybierania tematu ... a powinnam mieć już wstęp, tylko ja o tym bladego pojęcia nie mam. Na pomoc prawie w ogólę nie mogę liczyć, więc zwracam się do Was. Co powinnam umieścić we wstępie , tak ogólnie , na czym się skupić , czego unikać? Studiuję Fizjoterapię ... chciałabym napisać o udarze. Prosiłabym o pomoc. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: K. Re: Wstęp do pr. licencjackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:03
      Ponieważ nie wiem jaki masz temat, to moge tylko podpowiedziec, ze we wstepie
      pisze sie cele jakie mają zostać zrealizowane. Są to cele teoretyczne i praktyczne.
      Pozdrawiam
    • Gość: annna84 Re: Wstęp do pr. licencjackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 20:56
      Ale czemu chcesz zaczynać od wstępu?;> Promotor tak kazał? Ja obecnie kończę
      pisać pracę i dopiero teraz będę pisać wstęp:) I z tego jak rozmawiam ze
      znajomymi z innych uczelni to wszyscy pisza wstęp jak już napiszą pracę:)
      We wstępie musisz określić jaka jest literatura do tego tematu,
      cel pracy, i co będą zawierać rozdziały- A to co rzeczywiście się w nich
      znajdzie, okaże się dopiero po napisaniu, bo mimo początkowego planu i tak
      wszystko się zmienia podczas pisania:)
      • dzik213 Re: Wstęp do pr. licencjackiej 17.01.07, 22:39
        Jest dokładnie tak jak napisała poprzedniczka. Dziwie się Twojemu promotorowi.
        W zasadzie nierealne jest napisać wstęp przed napisaniem pracy w tak, żeby po
        napisaniu całości wtęp nie był do totalnej przeróbki. Ja właśnie kilka dni temu
        złożyłam magisterkę. Wstęp napisałam jeszcze później niż zakończenie. No ale
        skoro chcesz wiedzieć jak to ma wyglądać....
        Robisz najpierw miękkie wprowadzenie do tematu na fizjoterapi akurat się nie
        znam więc nie pomogę. Podstawą jest cel pracy. I tak jak pisała Anka określasz
        co mają zawierać poszczególne rozdziały, z jakich materiałów zamierzasz
        korzystać itd. Ale ja Ci radze pogadaj z promotorem bo coś mi tu nie pasuje.
        • Gość: Q-Girl Re: Wstęp do pr. licencjackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:47
          Dziękuję za wszelkie rady ... faktycznie mi także coś tu nie pasuje, dlatego taka 'zielona' czuję się w tej kwestii. Porozmawiam i dopytam się wszystkiego. Zabiorę się w takim razie za plan pracy. Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam :-)
    • Gość: Hania8 Re: Wstęp do pr. licencjackiej IP: *.play-internet.pl 05.10.15, 11:43
      Być może ta strona Ci pomoże www.pracedyplomowe.edu.pl/wstep-do-pracy-dyplomowej.html. Dość dokładnie jest opisane co powinno się tam znaleźć, elementy i dodatkowe wskazówki. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka