Dodaj do ulubionych

INSTYTUT MEDICUS

18.01.07, 11:15
HEJ:)
Zapisałam sie na kursy do tegoż instytutu...:) zaczynam od lutego, kierunek
lekarski.. Czy ktoś z was uczestniczył już w tym kursie? Jesli tak to czy waro
i czy nauka sie opłaca?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 18:37
      ojjj nie! moja kumpela chodziła na to, opowiadała mi co tam jest mówione i
      pokazała materiały, więc wiem, że to jedynie strata czasu i kasy, bzdura totalna
      i naciąganie naiwnych..;) to sie absolutnie nie opłaca, bo nowa matura sie liczy
      na wstępie, więc całkowicie wystarczą podręczniki z LO i samouczenie:)
      powodzenia...:/
      • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 19:20
        heh ty tak mowisz.... Ja uwazam inaczej, gdzie ja ci znajde korepetycje z fizy i
        chemi..? to beznadziejne bo nie uczylam sie z tych przedmiotow... dlatego wole
        kazda pomoc... a tyle co my mamy w szkole to sama sie wiecej ucze:P
        Pozdrawiam...:)
        • iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 22:15
          taaaak..ja tak mowie...bo ja wiem jak jest:) dodam tylko, że koleżance to nic
          nie pomogło, no ale co mnie to...;) rób co chcesz, powodzenia!:)
        • red_elbow Re: INSTYTUT MEDICUS 06.02.07, 13:05
          Ja chodziłam na te kursy na lekarski. I wiecie co? to jest dobre, ale tam
          niczego nie nauczą. Tych którzy liczą na cuda, w sensie, że za kase ktoś sam im
          włoży wiedzę do głowy te kursy rozczarują. Tam trzeba mieć swoją wiedzę, gdyż
          tam jedynie wiedza jest usystematyzowywana i uzupełniana. A wiedzę ktoś kto
          wybiera się na medycynę musi mieć sporą i to wcześniej niż w 3 czy w 2 klasie
          liceum. Na to się pracuje dłuuuugo......i systematycznie.... SAMEMU

Ale nie martwcie się, samo dostanie się na medycyne to tylko znikoma część
          sukcesu ;)
    • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 22:48
      heh nie przekonam sie jezeli nie spróbuje...:)
      A spaóbuje bo taka jestem:)
      A kolezance widocznie nic nie mogło pomuc...:P Jesli się chce.. może sie
      wszystko:):)
      Pozdrawiam:):)
      • iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 23:47
        no jasne! sama zobaczysz jak tam jest, ale jak już mam coś radzić (zdawałam nową
        maturę) to lepiej by było zainwestować w prywatne lekcje u nauczycieli, którzy
        mają świstek egzaminatora, bo wiedzą jak sie sprawdza mature itepe, ci z
        Medicusa są najczęsciej wykładowcami na AM...więc raczej blade pojęcie mają o
        maturze;) poza tym, strasznie mnie irytuje ich hasło reklamowe: "tylko
        specjalistyczny kurs na akademie medyczne pozwoli ci zdobyć wymaganą wiedzę i
        dorównać do najlepszysz".. taaaaaaa, hehe;)))
        • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 10:08
          wiesz mysle ze zebys miala taka sytuacje jak ja, ze niema gdzie brac korepetycji
          bo temu nauczycielowi sie nie chce a ten nie moze a ten ma za duzo na głowie to
          nie siedziała bys bezczynnie.... a sama nie chodziłas wiec nie wiesz..ja tez
          nie.. :> Pojde to sie przekonam:):)
          • myszo-skoczek Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 10:29
            skoro wiesz najlepiej to dlaczego nas pytasz??

z chemii i fizyki najlepsze są prywatne lekcje

a z biol moi znajomi chodzili na żaka
          • andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 17:39
            Uczestniczylam w takim kursie- naprawde strata czasu i pieniedzy. Nudne
            wyklady, materialy takie sobie-lepiej juz kupic jakies testy, zbiory zadan.
            Przychodzisz, siadasz, dostajesz ok 10 kartek i po kolei babka czy facet
            odpowiadaja na pytania. W przypadku fizyki i chemi rozwiazuja zadania na
            tablicy. Polega to na przepisywaniu i i tak sie nic z tego nie wie, booni tam
            nie posiadaja daru cudownego tlumaczenia. Nie trzeba sie przygotowywac z
            wykladow na wyklad,bo i tak nie pytaja, nic nie wymagaja. Siedzisz...
            sluchasz... ziewasz.. i placisz kupe kasy, tragedia...
            • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 18:19
              no to juz zaczynam miec wątpliwości.... ;/
              • andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 20:39
                Moze sie cos zmienilo, ja bylam na takim kursie rok temu i wiem, ze lepiej
                czlowiek wyjdzie uczac sie sam. Uczylam sie sama w domu, dobrze mi szlo- bo
                jestem osoba uparta i jak czegs nie rozumialam siedzialam nad tym tak dlugo az
                to pojelam. Niestety na medycyne sie nie dostalam. Probuje w tym roku. Zaczelam
                teraz niedawno powtarzac i bylam juz az 1 raz na korkach z fizyki:) Ale sie nie
                zniechecam)Dam rade:)
                • andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 20:43
                  "...ze lepiej czlowiek wyjdzie uczac sie sam..."- chodzi o to ,ze lepiej sie
                  wyjdzie uczac samemu niz chodzac na taki kurs. Oczywiscie najlepsze sa
                  korepetycje. Pozdrawiam
              • andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 20:39
                Aha, nie plac z gory tylko w ratach, bo mozna zrezygnowac w kazdej chwili bez
                zadnych konsekwencji i nie stracic az tyle:)
                • bubble_dubble Re: INSTYTUT MEDICUS 22.01.07, 18:26
                  Ja nie polecam.
                  Znajomi,którzy ze mną chodzili też nie polecają.

Pozatym napisałaś,że nic się z hemii nie uczyłaś i fizykie też nie.
                  Uwierz mi.To nie są kursy na których oni mają Cię nauczyć tego czego nie umiesz.Tylko takie na których mają powtórzyć z Tobą i resztą grupy materiał którego teoretycznie powinnaś się była nauczyć do matury już w LO badź sama.

Weedług mnie takie kursy są przydatne osobą,które mają już bardzo duzą wiedzę i chcą ją sobie usystematyzować i ewentualnie nauczyć się pojedynczych zagadnień.
            • rozowy_pysiek Re: INSTYTUT MEDICUS 22.01.07, 22:42
              Bardziej owocne byłyby lekcje prywatne... i tak wszystko zależy od ciebie i
              Twojej pracy... Bierz się w garść i zastanawiaj nad istotniejszymi sprawami...
              jeśli chcesz studiować jeszcze w tym roku...
              • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 10:58
                ale ja nie wybieram sie na studia wtym roku, ja jetsem w 2 LO:) i sama tez duzo
                sie ucze, nie tyle ze w szkole, sama wypozyczam np. Anatomie Bohenka i ją
                opracowuje... juz kolejny tom...:)
                • andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 11:19
                  Ale po co Ci teraz anatomia?? Poswiec czas lepiej na opracowywanie szczegolowe
                  zagadnien na mature. Bochenek Ci w przygotowaniu do matury nie pomoze...
                  Pozdrawiam
                  • d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 16:56
                    własnie, wpierw sie ucz do matury zeby dostac sie na medycyne bo poswiecanie
                    czasu na bochenka bedac w LO jest conajmniej nierozsadne - moim zdaniem
                    bochenka to czytac tylko od poczatku roku akademickiego jak sie juz dostalo na
                    AM bo tak lepeiej krzystac z wolnego czasu ktorego na tych studiach zbyt duzo
                    nie ma...
                    • iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:16
                      nooooo... to sie nazywa nadgorliwość;) mikrusek, jak tak znajdziesz jeszcze
                      wolny czas to może jeszcze do biofizyki zaglądnij.. zamiast np. fizyki;))) (to
                      nie jest złośliwość;))
                      • d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:37
                        ja kiedys kjak jeszcze nie zaczalem nauki na AMie tez sobie myslalem ze sie
                        poucze w wakacje anatomii ale na szczescie tego bledu nie zrobilem - no i
                        dobrze bo teraz jako stuydent AMu wiem ze trzeba korzystac z wolnego czasu
                        • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:40
                          wiem ale sadze ze jak to czytam dla przyjemnosci to chyba moge nie;) napewno nie
                          zaszkodzi:P
                          poznije wogle nie bede miec czasu eheh:):):)
                          a nie jestem nadgorliwa...:)
                          • bubble_dubble Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:51
                            Bochenek dla przyjemności..a niech będzie:)
                            Do matury strata czasu.Piszę to ponieważ wczesniej "bochenkowego"argumentu użyłaś aby powiedziec jak bardzo przykładasz się do egzaminu mat.:)
                          • myszo-skoczek Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 19:01
                            a rozumiesz to wszystko co jest w nim napisane ... ja też sobie nie wyobrażałam
                            wcześniejszej nauki ...
                            • iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 20:17
                              ekhm... ale moje pytanie brzmi..po co?? w 2 kl liceum? bez sensu:>
                              • myszo-skoczek Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 20:57
                                no właśnie ...
                                • d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 21:09
                                  bochenka to bedziesz miec i to w nadmiarze na AM - zreszta nie widze nic
                                  ciekawego w wertowaniu bochenka w 2kl LO - przynajmniej mnie by specjalnie nie
                                  interesowaly unerwienia miesni czy fanatastyczna budowa kosci skroniowej. No
                                  ale jak chcesz to czytaj nikt ci nie zabroni....
                                  • mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 08:32
                                    no wlasanie wiec niewiem skad wasza zlosliwosc
                                    • sonic84 Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 12:10
                                      czytanie bochenka radzę sobie teraz darować z paru względów mn in faktycznie
                                      jest to kompletna strata czasu bo nawet nie wiesz na co jest warto zwrócić
                                      szczególną uwagę podczas lektury tej "biblii" a co należy ominąć
                                      (np.przestarzałe i niekiedy już nieaktualne uwagi histologiczne).Jeżeli czujesz
                                      taki głód poznawczy związany z anaotmią to radzę podczytywać sobie pituchową
                                      (anaotmia w jednym tomie,podręcznik popularny zwłaszcza przed końcowym egzaminem
                                      z tego przedmiotu).A tak na dobrą sprawę do radzę skoncentrować się teraz na
                                      nauce biologii chemii i fizyki bo opanowanie tych przedmiotów na poziomie LO
                                      stanowi 'kartę wstępu" na wyższą uczelnie.Acha i radziłabym uczyć się poki jest
                                      czas języków obcych bo na studiach medycznych ich poziom pozostawia wiele do
                                      życzenia a założę się że po paru latach studiów i zapoznaniu się z polskimi
                                      szpitalnymi realiami ;)))zaczniesz na serio rozważać emigrację.No chyba że
                                      stanie się cud do momentu skonczenia przez ciebie studiow czego z całego serca
                                      tobie i innym kandydatom życzę.
                                      • d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 16:33
                                        to nie jest zlosliwosc tylko dobra rada od studentow AMow...
                                        • cytryna126 Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 17:35
                                          te kursy to nie jest zbyt dobry wybór ja zrezygnowałam po dwóch wykładach
                                          naprawde trzeba mieć juz sporą wiedzę żeby cos z tego skorzystać a poza tym
                                          część osób chodzi na to bez celu bo zamiast słuchać zabawia sie w trakcie
                                          rozumiem twoje problemy z korkami bo faktycznie ciężko znaleźć kogos a nie
                                          mówiąc już o dobrym korepetytorze nie wiem co ci poradzić ale trzymam za ciebie
                                          kciuki upór i konsekwencja to podstawa a bez tego żadne korepetycje nic nie dadzą
                          • f-stfo Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 17:36
                            Heh przerażasz mnie dziewczyno z tym Bochenkiem :D i dam Ci jeszcze jeden powód
                            dlaczego nauka anatomii z Bochenka ( i to juz teraz) jest bezcelowa. Na
                            niektórych uczelniach (np. CMUJ) ten podręcznik nie jest wymagany, za to uczymy
                            sie ze skryptów. Pozdrawiam i dobrze radzę : wyluzuj trochę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka