mikrusek_amb 18.01.07, 11:15 HEJ:) Zapisałam sie na kursy do tegoż instytutu...:) zaczynam od lutego, kierunek lekarski.. Czy ktoś z was uczestniczył już w tym kursie? Jesli tak to czy waro i czy nauka sie opłaca? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 18:37 ojjj nie! moja kumpela chodziła na to, opowiadała mi co tam jest mówione i pokazała materiały, więc wiem, że to jedynie strata czasu i kasy, bzdura totalna i naciąganie naiwnych..;) to sie absolutnie nie opłaca, bo nowa matura sie liczy na wstępie, więc całkowicie wystarczą podręczniki z LO i samouczenie:) powodzenia...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 19:20 heh ty tak mowisz.... Ja uwazam inaczej, gdzie ja ci znajde korepetycje z fizy i chemi..? to beznadziejne bo nie uczylam sie z tych przedmiotow... dlatego wole kazda pomoc... a tyle co my mamy w szkole to sama sie wiecej ucze:P Pozdrawiam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 22:15 taaaak..ja tak mowie...bo ja wiem jak jest:) dodam tylko, że koleżance to nic nie pomogło, no ale co mnie to...;) rób co chcesz, powodzenia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
red_elbow Re: INSTYTUT MEDICUS 06.02.07, 13:05 Ja chodziłam na te kursy na lekarski. I wiecie co? to jest dobre, ale tam niczego nie nauczą. Tych którzy liczą na cuda, w sensie, że za kase ktoś sam im włoży wiedzę do głowy te kursy rozczarują. Tam trzeba mieć swoją wiedzę, gdyż tam jedynie wiedza jest usystematyzowywana i uzupełniana. A wiedzę ktoś kto wybiera się na medycynę musi mieć sporą i to wcześniej niż w 3 czy w 2 klasie liceum. Na to się pracuje dłuuuugo......i systematycznie.... SAMEMU Ale nie martwcie się, samo dostanie się na medycyne to tylko znikoma część sukcesu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 22:48 heh nie przekonam sie jezeli nie spróbuje...:) A spaóbuje bo taka jestem:) A kolezance widocznie nic nie mogło pomuc...:P Jesli się chce.. może sie wszystko:):) Pozdrawiam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 18.01.07, 23:47 no jasne! sama zobaczysz jak tam jest, ale jak już mam coś radzić (zdawałam nową maturę) to lepiej by było zainwestować w prywatne lekcje u nauczycieli, którzy mają świstek egzaminatora, bo wiedzą jak sie sprawdza mature itepe, ci z Medicusa są najczęsciej wykładowcami na AM...więc raczej blade pojęcie mają o maturze;) poza tym, strasznie mnie irytuje ich hasło reklamowe: "tylko specjalistyczny kurs na akademie medyczne pozwoli ci zdobyć wymaganą wiedzę i dorównać do najlepszysz".. taaaaaaa, hehe;))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 10:08 wiesz mysle ze zebys miala taka sytuacje jak ja, ze niema gdzie brac korepetycji bo temu nauczycielowi sie nie chce a ten nie moze a ten ma za duzo na głowie to nie siedziała bys bezczynnie.... a sama nie chodziłas wiec nie wiesz..ja tez nie.. :> Pojde to sie przekonam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 10:29 skoro wiesz najlepiej to dlaczego nas pytasz?? z chemii i fizyki najlepsze są prywatne lekcje a z biol moi znajomi chodzili na żaka Odpowiedz Link Zgłoś
andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 17:39 Uczestniczylam w takim kursie- naprawde strata czasu i pieniedzy. Nudne wyklady, materialy takie sobie-lepiej juz kupic jakies testy, zbiory zadan. Przychodzisz, siadasz, dostajesz ok 10 kartek i po kolei babka czy facet odpowiadaja na pytania. W przypadku fizyki i chemi rozwiazuja zadania na tablicy. Polega to na przepisywaniu i i tak sie nic z tego nie wie, booni tam nie posiadaja daru cudownego tlumaczenia. Nie trzeba sie przygotowywac z wykladow na wyklad,bo i tak nie pytaja, nic nie wymagaja. Siedzisz... sluchasz... ziewasz.. i placisz kupe kasy, tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 18:19 no to juz zaczynam miec wątpliwości.... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 20:39 Moze sie cos zmienilo, ja bylam na takim kursie rok temu i wiem, ze lepiej czlowiek wyjdzie uczac sie sam. Uczylam sie sama w domu, dobrze mi szlo- bo jestem osoba uparta i jak czegs nie rozumialam siedzialam nad tym tak dlugo az to pojelam. Niestety na medycyne sie nie dostalam. Probuje w tym roku. Zaczelam teraz niedawno powtarzac i bylam juz az 1 raz na korkach z fizyki:) Ale sie nie zniechecam)Dam rade:) Odpowiedz Link Zgłoś
andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 20:43 "...ze lepiej czlowiek wyjdzie uczac sie sam..."- chodzi o to ,ze lepiej sie wyjdzie uczac samemu niz chodzac na taki kurs. Oczywiscie najlepsze sa korepetycje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 19.01.07, 20:39 Aha, nie plac z gory tylko w ratach, bo mozna zrezygnowac w kazdej chwili bez zadnych konsekwencji i nie stracic az tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
bubble_dubble Re: INSTYTUT MEDICUS 22.01.07, 18:26 Ja nie polecam. Znajomi,którzy ze mną chodzili też nie polecają. Pozatym napisałaś,że nic się z hemii nie uczyłaś i fizykie też nie. Uwierz mi.To nie są kursy na których oni mają Cię nauczyć tego czego nie umiesz.Tylko takie na których mają powtórzyć z Tobą i resztą grupy materiał którego teoretycznie powinnaś się była nauczyć do matury już w LO badź sama. Weedług mnie takie kursy są przydatne osobą,które mają już bardzo duzą wiedzę i chcą ją sobie usystematyzować i ewentualnie nauczyć się pojedynczych zagadnień. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: INSTYTUT MEDICUS 22.01.07, 22:42 Bardziej owocne byłyby lekcje prywatne... i tak wszystko zależy od ciebie i Twojej pracy... Bierz się w garść i zastanawiaj nad istotniejszymi sprawami... jeśli chcesz studiować jeszcze w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 10:58 ale ja nie wybieram sie na studia wtym roku, ja jetsem w 2 LO:) i sama tez duzo sie ucze, nie tyle ze w szkole, sama wypozyczam np. Anatomie Bohenka i ją opracowuje... juz kolejny tom...:) Odpowiedz Link Zgłoś
andraskela Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 11:19 Ale po co Ci teraz anatomia?? Poswiec czas lepiej na opracowywanie szczegolowe zagadnien na mature. Bochenek Ci w przygotowaniu do matury nie pomoze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 16:56 własnie, wpierw sie ucz do matury zeby dostac sie na medycyne bo poswiecanie czasu na bochenka bedac w LO jest conajmniej nierozsadne - moim zdaniem bochenka to czytac tylko od poczatku roku akademickiego jak sie juz dostalo na AM bo tak lepeiej krzystac z wolnego czasu ktorego na tych studiach zbyt duzo nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:16 nooooo... to sie nazywa nadgorliwość;) mikrusek, jak tak znajdziesz jeszcze wolny czas to może jeszcze do biofizyki zaglądnij.. zamiast np. fizyki;))) (to nie jest złośliwość;)) Odpowiedz Link Zgłoś
d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:37 ja kiedys kjak jeszcze nie zaczalem nauki na AMie tez sobie myslalem ze sie poucze w wakacje anatomii ale na szczescie tego bledu nie zrobilem - no i dobrze bo teraz jako stuydent AMu wiem ze trzeba korzystac z wolnego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:40 wiem ale sadze ze jak to czytam dla przyjemnosci to chyba moge nie;) napewno nie zaszkodzi:P poznije wogle nie bede miec czasu eheh:):):) a nie jestem nadgorliwa...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bubble_dubble Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 17:51 Bochenek dla przyjemności..a niech będzie:) Do matury strata czasu.Piszę to ponieważ wczesniej "bochenkowego"argumentu użyłaś aby powiedziec jak bardzo przykładasz się do egzaminu mat.:) Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 19:01 a rozumiesz to wszystko co jest w nim napisane ... ja też sobie nie wyobrażałam wcześniejszej nauki ... Odpowiedz Link Zgłoś
iuvena Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 20:17 ekhm... ale moje pytanie brzmi..po co?? w 2 kl liceum? bez sensu:> Odpowiedz Link Zgłoś
d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 23.01.07, 21:09 bochenka to bedziesz miec i to w nadmiarze na AM - zreszta nie widze nic ciekawego w wertowaniu bochenka w 2kl LO - przynajmniej mnie by specjalnie nie interesowaly unerwienia miesni czy fanatastyczna budowa kosci skroniowej. No ale jak chcesz to czytaj nikt ci nie zabroni.... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_amb Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 08:32 no wlasanie wiec niewiem skad wasza zlosliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
sonic84 Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 12:10 czytanie bochenka radzę sobie teraz darować z paru względów mn in faktycznie jest to kompletna strata czasu bo nawet nie wiesz na co jest warto zwrócić szczególną uwagę podczas lektury tej "biblii" a co należy ominąć (np.przestarzałe i niekiedy już nieaktualne uwagi histologiczne).Jeżeli czujesz taki głód poznawczy związany z anaotmią to radzę podczytywać sobie pituchową (anaotmia w jednym tomie,podręcznik popularny zwłaszcza przed końcowym egzaminem z tego przedmiotu).A tak na dobrą sprawę do radzę skoncentrować się teraz na nauce biologii chemii i fizyki bo opanowanie tych przedmiotów na poziomie LO stanowi 'kartę wstępu" na wyższą uczelnie.Acha i radziłabym uczyć się poki jest czas języków obcych bo na studiach medycznych ich poziom pozostawia wiele do życzenia a założę się że po paru latach studiów i zapoznaniu się z polskimi szpitalnymi realiami ;)))zaczniesz na serio rozważać emigrację.No chyba że stanie się cud do momentu skonczenia przez ciebie studiow czego z całego serca tobie i innym kandydatom życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
d-st Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 16:33 to nie jest zlosliwosc tylko dobra rada od studentow AMow... Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna126 Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 17:35 te kursy to nie jest zbyt dobry wybór ja zrezygnowałam po dwóch wykładach naprawde trzeba mieć juz sporą wiedzę żeby cos z tego skorzystać a poza tym część osób chodzi na to bez celu bo zamiast słuchać zabawia sie w trakcie rozumiem twoje problemy z korkami bo faktycznie ciężko znaleźć kogos a nie mówiąc już o dobrym korepetytorze nie wiem co ci poradzić ale trzymam za ciebie kciuki upór i konsekwencja to podstawa a bez tego żadne korepetycje nic nie dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
f-stfo Re: INSTYTUT MEDICUS 24.01.07, 17:36 Heh przerażasz mnie dziewczyno z tym Bochenkiem :D i dam Ci jeszcze jeden powód dlaczego nauka anatomii z Bochenka ( i to juz teraz) jest bezcelowa. Na niektórych uczelniach (np. CMUJ) ten podręcznik nie jest wymagany, za to uczymy sie ze skryptów. Pozdrawiam i dobrze radzę : wyluzuj trochę ;) Odpowiedz Link Zgłoś